Popokatepetl je napisao:
Одредница "атеист" се не може користити у истој равни као "хрићанин" или "муслиман", зато неке од ових горњих тврдњи и упоредаба немају смисла. Хришћани и муслимани, то су позитивне одреднице, јер нам говоре шта одређене особе јесу, атеист је негативна одредница, јер нам само казује шта неко није. За два хришћанина можемо наћи заједничку нит у вјеровању и ставовима који из тога проистичу, али не и код двојице атеиста; та једна негативна одредница коју дијеле не води нужно ка једнаким закључцима. Зато је свако груписање "атеиста" у кланове и секте нешто чега би се сваки поштен атеиста требао клонити и гнушати. Мени су они "интернет атеисти" који велики дио своје енергије троше како би за*ебавали вјернике и препирали се с њима те им тролали по сајтовима, попут агресивних хомофоба, у ствари латентних педера. И ови први се нечега подсвјесно боје, можда паклених мука, можда љубави, ко ће га знати.
Tu si u pravu kad kazes da ateist i hriscanin, musliman nistu na istoj ravni ali pogresno to objasnjavas.
Ateista ide u kategorije pojmova Vjernik- Teista, Ateista, Agnostik,.....
A Hriscanini,Budisti,Muslimani i drugi su podgrupa ove jedne kategorije gore.
Moze se proredit ateista sa teistom, hriscanini sa muslimanom ili budistom u tom kontekstu da.
Znaci teista ili ateista(da stavimo pojmove u istu ravan

)su isto kao na primjer: "Ja Hodam" ili "Ja Stojim".
U odnosu na na pojam kretanje, ja hodam potvrdjuje da izvrsavam radnju hodanja a ja stojim negira da izvrsavam radnju hodanja. U odnosu na radnju hodanja dva pojma su po znacenju opisa radnje i definisanja jednaka po vaznosti i odredjenju.
Znaci nema pozitivne ili negativne odrednice u tom smislu.
Ovo receno stoji na klimavim nogama, kako si ti naveo:
" За два хришћанина можемо наћи заједничку нит у вјеровању и ставовима који из тога проистичу, али не и код двојице атеиста; та једна негативна одредница коју дијеле не води нужно ка једнаким закључцима."
Pripadnost kategoriji(Teist, Ateist,Agnostik....) povezuje osobe da imaju isto ili slicno misljene prema drugim pojmovima ili stavovima stoji i za teiste i za ateiste.
Recimo teisti..
Hriscani, muslimani ili hindusi ....nemaju iste stavove cak sami izmedju sebe recimo primjer: o upotrebi nuklearne energije, o zastiti covjekove okoline, o trzisnoj ekonomiji o umjetnosti o cemu god hoces osim o pitanjima koja su povezana sa kategorijom koja ih definise kao Hriscane (postojnje Boga, zivot poslije smrti, Isusovo ucenje... ,slicno za Islama).
Isto tako ateisti se poklapaju po pitanjima koja su u relaciji to jest koja ih definisu kao ateiste (ne postojanja Boga,Darvin i tako dalje... ) a razliciti sudovi i misljenja su im prema drugim pojmovima i zivotnim pitanjima koja nisu vezana za ateizam.