banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 16:01

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2661 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 134  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Nov 2013, 21:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
diogen je napisao:
Hoću samo da kažem da je vjera to što jeste i zašto se tako zove,iz razloga što nema nikakvog dokaza o postojanju boga (namjerno pišem malim slovom :D ). Sve je na vama,to jest da slijepo vjerujete da on postoji.
Kao što ja vjerujem na početku svake sezone da će Liverpool napokon da osvoji Premiership.
Mogu samo da vjerujem...

:D
Ehh.... cccc,skaces brate, otvaras stotinu tema, jbg ti ko Kinezi u Hong Kongu kad se razlete.....
Te religija, te vjera, te postojanje Boga, te vjerski sluzbenici te nasrces na kaludjerice...covjece.
Uh, ko ce te pratit...

Ne mogu. ne se ljutit...al samo tako nastavi....

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2013, 21:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
kaže čovjek koji je puno puta rekao kako bi ubio ove ili one...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2013, 00:18 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
Evo samo da kopiram sta sam nedavno u naletu bijesa napisao na fejsbuku:

"AAaaarrrrrrggghhh!!! *%&#!$%#!!

Prije nego što iznesem razlog mog bijesa, moram prvo da razjasnim par stvari - ja sam ateista, tj. agnostik, ali poštujem sve ljude, koji iz nekog svog ubjeđenja gaje religiozne osjećaje prema nekom svom Svevišnjem. Nemam problema da uđem u ckrvu, čak ni u džamiju, sinagogu ili neki budistički hram - bilo iz poštovanja prema drugima ili barem turistički - ne gnušam se ulaska u bilo koju zemaljsku institucionalnu poveznicu između religioznih vjernika i njihovog Božanstva ili idolopoklonstva. Idem na slave, na Bajrame, na krštenja i ostale događaje na koje sam pozvan - idem iz poštovanja prema tim osobama.

Dakle - ključna riječ je poštovanje i prihvatanje različitih mišljenja i uvjerenja.

A zašto sam bijesan!?

E, pa zato, što se zadnjih par hiljada godina širom svijeta vode razni vjeroubilački ratovi, u kojima suprotstavljene strane - zaslijepljene svojom vjerom i ideologijom "Samo moj Bog/Alah/Isus/Muhamed/Buda/Krishna/Onaj-tamo-gore postoji, a svi ostali su lažnjaci i nevjernici - heretici!!" - suludo jurišaju jedni na druge, ubijajući i uništavajući sve pred sobom - do zadnjeg nevjernika!

Eeeeeeej, aloooo!!!! Ubijaju se zbog nekog tamo gore!? Da. Nažalost.

I tako dođe komšija katolik/pravoslavac/musliman/budista/hinduista/kurac-palac svom prvom komšiji katoliku/pravoslavcu/muslimanu/budisti/hinduisti/kurcu-palcu i kaže:"Jebi ga komšija, dobri smo bili svih ovih godina, pomagali smo jedan drugom, slavili i tugovali zajedno, ali ... znaš komšija, ova moja religija je mnogo zajebana... ako ja sad tebi ne spalim kuću i ako te ne protjeram ili ne ubijem, ovi moji ostali suvjernici će reći da sam ja nevjernik i da sam pičkica od čovjeka... da ću ići u pakao, umjesto u raj... jebga but sorry komšija - bum bum tras *burn* " ...

Eeeeeeej, aloooo!!!! Ubije komšiju zbog nekog tamo gore, odnosno zbog ovih tamo dole, koji mu prijete nekim tamo gore!? Da. Nažalost.

Usudi se samo da ne vjeruješ!! Kazniće te Bog/Alah/Isus/Muhamed/Buda/Krishna/Onaj-tamo-gore !!

A ako neće on, kazniće te inkvizicija. Ili komšija. Samo probaj ugroziti autoritet crkve ili dovesti u pitanje postojanje "Onog-tamo-gore"! Pa ljudi su vijekovima morali djecu
od malih nogu religiozno odgajati/vaspitati, ne isključivo zbog vjere, nego zato da bi sebi i svojoj djeci sačuvali život!!

Zašto je pismenost bila rezervisana samo za više slojeve društva, te visoke religijske predstavnike!? Ma šta će raji obrazovanje, neka ih onako glupih - ako nauče čitati i
pisati, biće pametni! Shvatiće ... sve.

Hm, šta su ono rekli Giordano Bruno i Galileo Galilei? Da je Zemlja okrugla. A je l' ? Pa ih inkvizicija kaznila, jer po crkvenom učenju Zemlja nije okrugla. A je l' ? Jebi ga, bili su obrazovani i pametni.

Koliko li je samo ljudi nastradalo u zadnjih 2 000 godina u tim ratovima ... ? Broja im se ne zna. A ratovi se i danas vode. U Nigeriji, u Siriji, u Iraku i td., a mala žarišta da i ne spominjem. Postaće oni nekad i velika! Vodiće se ratovi i u budućnosti. Zbog nafte, zbog vode i ostalih resursa - ali i zbog religije. Ne zbog religije kao same sebe, nego zbog nepoštovanja i neprihvatanja različitih mišljenja i uvjerenja.

A zašto je doza nepoštovanja i neprihvatanja tako velika!? Zbog neznanja. Zbog neobrazovanosti. Zbog egoističnih ciljeva pojedinaca, koji masovnim zaglupljivanjem stvaraju plodno tlo za širenje religijske mržnje i samim tim za nove ratove. Boli njih dupe za "Onim-tamo-gore". Oni "Ga" koriste, da bi upravljali i manipulisali ovima-tamo-dole radi ostvarivanja lične koristi. Ljudi su sugestivni. Ljudima je veoma lako manipulisati. Pogotovo neznalicama.

Zato učite, čitajte, obrazujte se - u znanju je spas!!

Inače će biti još ratova. Nažalost."

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2013, 01:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ocel neko na ovo ili ja moram opet. :D

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2013, 02:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Eudaimonia.
Necu stobom da polemisem.

Brale, i ti si mi pune neke pozitive, neke dobre energije i vibracija, al malo tu nesto mijesas.

Imas point na "postovanju i toleranciji" to si dobro primjetio i istako kao ljudsku vrlinu koja nam fali do maksimale.

Ne bi o uticaju religije na razvoj i napredak drustva kao cijeline to je posebna tema, ima ih puno ovdje koji mogu bolje od mene to da objasne.

Al ovo drugo oko religije i uzroka rata to si fulo prijatelju jbg na dobrom si putu al pogresan pravac .....

Prvo sta god ti tvrdi neko i kako god ti objasnjava uzroke rata uvijek kroz istoriju od pravijeka, os od vremena faraona, od vremena Galileja i G.Bruna
U osnovi svakog rata je ekonomski faktor nikad, nikad neki drugi. Kortez nije masakrirao Asteke zbog papinog pisma vec zlata i srebra kojeg je izvuko u hiljadama tona.
Drugo rat je produzetak politike jedne drzave ili grupe drzava, ne religije.
Pa nije u BiH rat startala religija ili vjera vec politika i politicari.

Ratuju katolici protiv katolika ratuju muslimani protiv muslimana, ratuju pravoslavci protiv pravoslavaca, ratuju indusi protiv indusa religija kao uzrok rata je tu u istom odnosu kao Vremenski prognosticar sa Vremenom.

Sve si pomjeso, paljene komsijine kuce i silovanje mu cerke od tebe(ne mislim licno) ili tvog jarana nije rat.To se oduvijek kod nas zvalo nekako drugacije.

Nisu neobrazovani ljudi glupi nemoj tako, moj djed nije zavrsio skole a bio je mudar i pametna covjek.
I tu grijesi uvezi uzroka rata i obrazovanja.

Njemci su bili pojam kulture i obrazovanja pa ih je nacizam i Hitler odveo do konc logora i paljenja djecu u pecima masovno.

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2013, 03:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Eudaimonia je napisao:
moram prvo da razjasnim par stvari - ja sam ateista, tj. agnostik, ali poštujem sve ljude,

Prema Popisu iz 2013 možeš biti samo jedno od ova dva pojma.

diogen je napisao:
iz razloga što nema nikakvog dokaza o postojanju boga (namjerno pišem malim slovom :D )...

Ali nema dokaza ni da Bog ne postoji.

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2013, 07:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
Zasto svi spominju ovo "postujte tudje" to je ustvari i suprotno sa ucenjima bilo koje religije...gledano sa vjerske strane trpiti drugacijeg da(opet zavisi koja je religija u pitanju) ali postovati ne....pravoslavac postuje bibliju musliman kuran a na dvije stolice se ne moze sjediti...

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2013, 07:59 
Citiraj:
Pa nije u BiH rat startala religija ili vjera vec politika i politicari.

Ali je bila jaka religijska podjela sto je uticalo na svijest gradjana... :wink: :wink: :wink:

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2013, 08:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Svaka čast onome ko je mogao ovo sve da pročita

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2013, 09:13 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
Brale001 je napisao:
Eudaimonia.
Necu stobom da polemisem.

Cemu onda pozamasan komentar? :roll: 8)
Budi karakter i kad kazes "necu s tobom da polemisem", onda nemoj... Evo ja necu vise s tobom da polemisem. Tacka.

apokalipto je napisao:
Zasto svi spominju ovo "postujte tudje" to je ustvari i suprotno sa ucenjima bilo koje religije...gledano sa vjerske strane trpiti drugacijeg da(opet zavisi koja je religija u pitanju) ali postovati ne....pravoslavac postuje bibliju musliman kuran a na dvije stolice se ne moze sjediti...

Hmmm, vjernici ne postuju, nego vjeruju u nesto. Onda si postovalac, a ne vjernik. ;) Postovanje je ljudska osobina, a ne vjerska karakteristika.
I ne kaze li neko od 10 [b|B]ozjih zapovijedi u smislu:"Postuj tudje - ne kradi, ne ljubi zenu drugog..." i sl. ?

filozof sa vrbasa je napisao:
Prema Popisu iz 2013 možeš biti samo jedno od ova dva pojma.
Sorry, ja sam drzavljanin Republike Austrije.

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2013, 11:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Eudaimonia je napisao:
Sorry, ja sam drzavljanin Republike Austrije.

Pisaj po sirotinji :D :D

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2013, 15:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Eudaimonia.

Rekao sam necu stobom da polemisem, tacno u pravu si. Obicno kad polemisem tvrdim sve suprotno od drugog ili sve negiram. Na to sam mislio, trebao sam biti malo precizniji, ok.

Napisao si par ok stvari, pises iz dobre namjere i tako to ...
Htio sam samo da te korigujem uvezi uzroka rata i religije.
Pozdrav.

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2013, 18:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Eudaimonia je napisao:
apokalipto je napisao:

Hmmm, vjernici ne postuju, nego vjeruju u nesto. Onda si postovalac, a ne vjernik. ;) Postovanje je ljudska osobina, a ne vjerska karakteristika.
I ne kaze li neko od 10 [b|B]ozjih zapovijedi u smislu:"Postuj tudje - ne kradi, ne ljubi zenu drugog..." i sl. ?

Pa vjeruju u boga i bozju rijec..nismo se razumijeli Austrijanac,mislio sam na medjureligijske odnose gdje u sustini svaka u svojoj svetoj knjizi "one druge"" smatra manje vrijednim....

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2013, 17:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Jasmina Memić pronašla Alahovo jaje.Mashalla.

http://www.avaz.ba/showbiz/kiosk/visoca ... tpis-allah

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2013, 17:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

spijo je napisao:

:D :D
Nije se salit oko takvih stvari, pogotovu kad se radi o jajima....od njih sve krene...

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2013, 17:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Претходно је Народна скупштина Републике Српске размотрила Нацрт измјена и допуна закона о основном образовању и васпитању, којим је предвиђено да вјеронаука постаје обавезан предмет који се изучава до краја основног образовања, уколико се родитељи опредијеле да им дјеца похађају ту наставу.

http://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=101461

Vamo se na popisu svi izjasnili kao vjernici, a u skupštini se nećakaju.

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2013, 18:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
spijo je napisao:

E ako sam išta skontala od napisanog...

Citiraj:
''Džennet se ni za jedan ummet nije uljepšao kao što se uljepšao za ovaj ummet, ali i pored toga, skoro da ne vidiš one koji za njim istinski žude.''

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2013, 18:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

djenet je raj...umet je svaka zajednica koju nešto veže i okuplja

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2013, 18:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2010, 22:20
filozof sa vrbasa je napisao:
Citiraj:
Претходно је Народна скупштина Републике Српске размотрила Нацрт измјена и допуна закона о основном образовању и васпитању, којим је предвиђено да вјеронаука постаје обавезан предмет који се изучава до краја основног образовања, уколико се родитељи опредијеле да им дјеца похађају ту наставу.

http://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=101461

Vamo se na popisu svi izjasnili kao vjernici, a u skupštini se nećakaju.

A izmjene podrazumjevaju to da se vjeronauka uvede u srednje škole? Po ugledu na FBiH i zemlje u regionu?
Evo jedna šaljivost u to ime:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=tuaKhazInyc[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2013, 19:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Brale001 je napisao:
spijo je napisao:

:D :D
Nije se salit oko takvih stvari, pogotovu kad se radi o jajima....od njih sve krene...

Један од коментара...

Citiraj:
Dragane ISLAM je naj cistija vjera na svijetu jer kod nas muslimana nemozes uci u dzamiju prljav i usrane guzice kao kod vas jer kod nas se pere vodom,a kod vas se brise tariguzom i samo se razmaze fuj pa ti sad skontaj ako je ista ostalo od tvog supljeg mozga cija je vjera cistija

Шта рећи, какву поруку послати. :D

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2661 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 134  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]