banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jul 2025, 07:59

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1206 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 61  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: SFRJ
PostPoslato: 07 Okt 2010, 16:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Kakva crna ujedinjenja, kad su neki odmah po ujedinjenjima gledali kako će izaći. Tolika prolivena krv u ratovima je pokazala da se sa tim ne treba zajebavati, zašto opet vraćati se na stare formule koje su rezultovale samo propašću i haosom? Možemo mi filozofirati do besvijesti, istorija je rekla svoje.

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2010, 16:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Поједини превише компликују. Једна држава није ништа друго него један велики појединац (сетиће се неки чувеног Левијатан-а) и самим тим се ствари максимално поједностављују. Арагорн каже, треба опет да се ујединимо итд, а на питање шта ако за 50 година опет дође до клања, он одговара онда нисмо научили из ранијих грешака.

Цела ствар се објасни јако лако. Наиме, ви купите ауто, неку Дачиу нпп. И возите ту дачиу која након 30-так хиљада километара почне да показује прве слабости. Много троши, лако се квари, ви стално код мајстора, купујете делове, бацате паре, остајете у квару на сред цесте, нервирате се, итд.
Након толиких проблема, ви се због отказивања кочница слупате с тим колима и некако се срећно извучете из ситне повреде.

Морате да купите нови ауто.
Одлизите до продавца и он вам нуди опет дачиу и поред ње једног Хјундаија. Ви не знате какав је Хјундаи, да ли је добар, да ли је бољи, да ли је гори али поставља се врло једноставно питање: Узети Хјундаи и испробати нешто ново или узети Дачиу због које сте замало изгубили главу?

Моја претпоставка је да би сваки разуман човек узео Хјундаиа јер би узимање по живот опасне Дачие, био противприродни блуд.

Иначе, узео сам Дачиу само како пример, нисам возио исту па не знам каква је.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Poslednji put menjao Silvio Dante dana 07 Okt 2010, 16:59, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2010, 16:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Citiraj:
Одализите до продавца и он вам нуди опет дачиу и поред ње једног Хјундаија. Ви не знате какав је Хјундаи, да ли је добар, да ли је бољи, да ли је гори али поставља се врло једноставно питање: Узети Хјундаи и испробати нешто ново или узети Дачиу због које сте замало изгубили главу?

Dobro, čovječe, jesi ti Zvezdaš ili Grobar, pa kud baš Hjundai? :lol:

Citiraj:
он одговара онда нисмо научили из ранијих грешака.

O, nadam se da jesmo, i da nam više neće padati na pamet Jugoslavije.

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2010, 12:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Večeras će biti zanimljiva epizoda Latinice na HRT1 u 20:15

Latinica: Ex Yu - 20 godina poslije
Dvadeset godina od rušenja Berlinskog zida velik broj stanovnika tranzicijskih zemalja smatra da su 1989. živjeli bolje nego danas. Čak 72 posto građana Mađarske vjeruje da su u komunizmu živjeli bolje, kao i po 62 posto Ukrajinaca i Bugara, te 48 posto Slovaka i Litavaca. Veliko istraživanje washingtonskog Istraživačkog centra pokazalo je da su na Istoku početni entuzijazam i oduševljenje zamijenjeni razočaranjem i uvjerenjem da su se političari i biznismeni okoristili promjenama mnogo više od običnih ljudi.
Prije dvadeset godina u tadašnjim republikama SFRJ održani su prvi višestranački izbori, bio je to početak kraja Jugoslavije.
U 20 godina u Hrvatskoj je broj zaposlenih s dva milijuna pao na milijun i pol, broj nezaposlenih i umorivljenika se udvostručio, a mirovina je sa 78 posto prosječne plaće pala na 40 posto. U kojoj se mjeri život običnih ljudi promijenio u proteklih dvadest godina, tema je večerašnje emisije.

Vrh

Tema posta: Re:
PostPoslato: 25 Okt 2010, 19:41 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Online-Kladionice je napisao:
SFRJ nastala na krvavim i zlocinackim temljima 1945 uz pomoc kominterne i SSSR ,SFRJ zemlja iz koje su milioni ljudi protjerani u emigraciju ,SFRJ zemlja u koj je pod komunisticim terorom ubijeno stotine hiljada ljudi,zemlja u kojoj se otimalo i pljackalo od naroda u ime Socijalizma,zemlja kojom je vladao diktator,komunisticki zlocinac i sovjetski agent poznati kao josip broz tito ,zemlja u kojoj se za izgovornu rec nestajlo preko noci ili se osudivalo na tesku dugogodisnju robiju,zemlja ciji su agenti sejali smrt sirom svjeta ubijajucu svoje politicke protivnike u emigraciji,zemlja komunistickih lopova i neradnika

komunizam je mrtav na svu srecu nestala je i SFRJ tamnica naroda

interesantno kako najviše pljuju po Jugi oni koji je nisu ni zapamtili! Jugoslaviju su razjebali isti oni koji danas jauču za njom na sav glas kas su skontali šta su uradili! Živjeli smo ko gospoda dok smo bili drugovi, sad smo gospoda a kako živimo? Ja da mogu vratio bi se opet u SFRJ, imala je ona svojih mana istina ali naspram ovog danas bio je to raj na zemlji!

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2010, 19:47 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Moj zet je Britanac i kad je došao ovde prvi put naravno razbio je sve predrasude o nama, i ostao da živi među Srbima. Kada sam mu pričao o ratu u SFRJ i kakva je to zemlja bila i kako smo živjeli on je samo rekao:
VI NEMATE POJMA ŠTA STE IMALI!
Eto kad ti čovjek sa drugog kraja svijeta kaže da si uprskao stvar a do juče nije znao da postojiš...
Bio sam i ostao Jugosloven pa nek govori ko šta hoće, ali dok sam živ ona će u meni živjeti i zvaću je svojom zemljom!

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2010, 19:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2003, 02:52
da je SFRJ valjala, ne bi se raspala

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2010, 20:24 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Milanko Djeric je napisao:

Veoma prosto i istinito.

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2010, 14:11 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

LemiGO je napisao:

Veoma prosto i istinito.

svako ima pravo reći šta misli ne zamjeram mu....
Ali sad nam valja baš nam je dobro, od silne demo(n)kratije i ljudskih prava jedva dišemo.

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2010, 15:12 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
@nepokoreni

Niko nije ni rekao da nam je sad dobro. Ako stvari nisu od pocetka postavljene onako kako trebe kad tad dodje do pucanja, to se desilo i sa bivsom drzavom. Vidjeli smo svi sta se desilo u ratu, negdje je ta mrznja tinjala, i kad je izbila na povrsinu doslo je do havarije, mozemo kukati koliko hocemo ali te drzave vise nema nit ce je biti, ako je bude onda smo stvarno mazohisti.

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2010, 16:08 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

LemiGO je napisao:
@nepokoreni

Niko nije ni rekao da nam je sad dobro. Ako stvari nisu od pocetka postavljene onako kako trebe kad tad dodje do pucanja, to se desilo i sa bivsom drzavom. Vidjeli smo svi sta se desilo u ratu, negdje je ta mrznja tinjala, i kad je izbila na povrsinu doslo je do havarije, mozemo kukati koliko hocemo ali te drzave vise nema nit ce je biti, ako je bude onda smo stvarno mazohisti.

istina, nisu bile postavljene neke stvari pod jedan famozni ustav iz 1974, pa vlast po republikama i pokrajinama, a nacionalizam je bio jedina slaba tačka u koju je trebalo udariti i da sve ode u PM. Bili smo 4 sila u Evropi pa kad nisu mogli da nas sjebu svana, sjebali su nas iznutra prosto i jednostavno. Znao je Tile to dobro pa je gušio nacionalne pokrete kod sviju (MASPOK,SANU i sl) zato nas je i opominjao ČUVAJTE BRATSTVO I JEDINSTVO KAO ZJENICU OKA SVOGA jer to nam je bilo najjače oružje i kad su to neutralisali, džaba ti sva sila svijeta!

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2010, 17:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
nepokoreni je napisao:
Znao je Tile to dobro pa je gušio nacionalne pokrete kod sviju

Znamo mi dobro kako je koga gušio i koga je maximalno sjebo više nego što nas je sjebalo 500 godina turske okupacije.

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2010, 18:08 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Citiraj:
Znamo mi dobro kako je koga gušio i koga je maximalno sjebo više nego što nas je sjebalo 500 godina turske okupacije.

eugene ne počinji kuhanje molim te!
Ako je to istina ko što tvrde mnogi, što je BG bio glavni grad, što je Srbija imala najjaču industriju, što su Srbi bili najviše zastupljeni u politici i što je u JNA najbrojniji kadar bio iz redova Srpskog naroda. Nije nas on sjebao nego smo mi bili lakovjerni i previše dobri prema ostalima, kratko pamćenje je naše prokletstvo.
Dok smo mi rušili svoje crkve i zagovarali partijsku podobnost, ostali narodi su išli u svoje bogomolje to smo sami sebi uradili....inače moji su i u onim vremenima slavili slavu i Božić pa niko nas nije dirao, to je bilo opasno u vrijeme IB-a i do šezdesetih poslije je to malo ko zamjerao.

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2010, 23:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
Па кад си већ то написао онда направи и разлику између Срба и комуниста..
То није исто.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2010, 11:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 30 Mar 2005, 22:09
LemiGO je napisao:

Veoma prosto i istinito.

Evo nešto još istinitije:

da smo mi išta valjali, SFRJ se ne bi raspala!

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2010, 11:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2003, 02:52
Citiraj:
istina, nisu bile postavljene neke stvari pod jedan famozni ustav iz 1974, pa vlast po republikama i pokrajinama, a nacionalizam je bio jedina slaba tačka u koju je trebalo udariti i da sve ode u PM. Bili smo 4 sila u Evropi pa kad nisu mogli da nas sjebu svana, sjebali su nas iznutra prosto i jednostavno. Znao je Tile to dobro pa je gušio nacionalne pokrete kod sviju (MASPOK,SANU i sl) zato nas je i opominjao ČUVAJTE BRATSTVO I JEDINSTVO KAO ZJENICU OKA SVOGA jer to nam je bilo najjače oružje i kad su to neutralisali, džaba ti sva sila svijeta!

u cemu smo to mi bili 4 sila u evropi? kofol, vojno, ekonomski? po kojim kriterijumima?
mi, lafo, bili toliko jaki da smo nekom grdno smetali. :lol: :lol: :lol: :lol: nasa tipicna paranoja kojom obozavamo da se velicamo i pridajemo sebi mnogo veci znacaj nego sto smo, realno, ikad imali.
takodje, nismo mi izmislili nacionalizam, niti je to kod nas nesto specijalno drugacije u odnosu na druge evropske drzave. pa englezi i skoti su se klali i masakrirali stotinama godina, pa sad uredno zive zajedno u jednoj drzavi. a o skandinavcima da i ne pricamo, pa opet su granice izmedju njihovih drzava skoro pa nevidljive.

SFRJ je bila obicna sarena laza, sto reko nas narod.

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2010, 17:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
pa englezi i skoti su se klali i masakrirali stotinama godina, pa sad uredno zive zajedno u jednoj drzavi

Toliko uredno da nemaju jednu fudbalsku reprezentaciju da ih predstavlja već svako ima svoju (Englezi svoju, Škoti svoju, Vels svoju, Sjeverna Irska svoju), i vole se međusobno baš, posebno Englezi i Škoti.

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2010, 17:42 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
u cemu smo to mi bili 4 sila u evropi? kofol, vojno, ekonomski? po kojim kriterijumima?
mi, lafo, bili toliko jaki da smo nekom grdno smetali. :lol: :lol: :lol: :lol: nasa tipicna paranoja kojom obozavamo da se velicamo i pridajemo sebi mnogo veci znacaj nego sto smo, realno, ikad imali.
takodje, nismo mi izmislili nacionalizam, niti je to kod nas nesto specijalno drugacije u odnosu na druge evropske drzave. pa englezi i skoti su se klali i masakrirali stotinama godina, pa sad uredno zive zajedno u jednoj drzavi. a o skandinavcima da i ne pricamo, pa opet su granice izmedju njihovih drzava skoro pa nevidljive.

SFRJ je bila obicna sarena laza, sto reko nas narod.

Ti isti skoti i englezi a boga mi i skandinavci klace se gore nego mi zivi bili pa vidjeli. Sreca je sto se trenutno kod njih dobro zivi pa narod nema vremena da razmislja o klanju. I kod nas se dobro zivjelo koliko toliko do 90' pa poslije komsija komsiju zakla sa apetitom.
Neke stvari se oprastaju ali se ne zaboravljaju

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2010, 19:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Vuk_samotnjak je napisao:
Ti isti skoti i englezi a boga mi i skandinavci klace se gore nego mi zivi bili pa vidjeli. Sreca je sto se trenutno kod njih dobro zivi pa narod nema vremena da razmislja o klanju. I kod nas se dobro zivjelo koliko toliko do 90' pa poslije komsija komsiju zakla sa apetitom.
Neke stvari se oprastaju ali se ne zaboravljaju

Ima ona oz filma LSLG kad neko kaže da ima proročanstvo da će "cela Srbija da stane pod jednu krušku", a lik mu odgovara da će tad "svi ostali da stanu pod jedan maslačak", e tako i to kad se skandinavci budu međusobno klali mi, a i svi ostali nećemo biti tu da posvjedočimo jer će mo svi biti odavno međusobno zaklani.

Ko smo i šta smo mi svjedoči to kako živimo i kako nam je organizovano društvo, kao što o skandinavcima ko su i šta su svjedoči to kako žive i kako im je organizovano društvo, toliko o našoj pameti, obrazovanosti, organizovanosti i svemu ostalom.

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2010, 19:58 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Avg 2008, 11:35
SFRJ je trebalo drugacije uredjenje. Kad se 6 naroda 35 godina oslanja na jednog covjeka, a on odjednom nestane...Ne moze zavrsiti dobro.
Trebalo je drugacije organizovati vodstvo drzave. Predsjednik se trebao birati na svakih 4-5 godina, kao sad, bar u okviru partije. Ali logicno da se Tito nije htio odreci svih povlasti koje nosi titula dozivotnog predsjednika.
Cim drzava ima predsjednistvo, to je znak da sa drzavom nesto ne valja.
Nije bio problem u narodima, problem je bio u vodji.
Prosto receno...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1206 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 61  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]