U vezi ove teme. Ovdje se radi i o zenama i muskarcima samo sto su razlozi nestupanja u brak razliciti. Tako citam da postoje sela puna muskaraca neozenjenih jer su sve zene otisle u grad. Sa druge strane imamo puno "uspjesnih" neudatih zena u gradovima. Ono sto je meni zanimljivo je da vidim zene koje su udate da su deblje i ruznije od ovih sto su ostale neudate. Jedan razlog bi mogao biti sto muskarci teze prilaze ljepsim zenama, a drugi razlog bi mogao biti da su one puno izbirljivije jer imaju veci izbor. Kaze jedna prica da je magarac umro od gladi jer se nije mogao odluciti koju hrpu sijena da jede. Tako i ove lijepe zene. Imaju veliki izbor, svi oblijecu oko njih, i onda one umisle da su kraljice i niko im ne valja.
Pricao sam sa takvim zenama i ono sto sam vidio je izbirljivost. Ja razumijem da je neko izbirljiv kad je dobar, lijep, bogat, ali mi nije jasno da umislis da si toliko dobar da ti bas niko ne odgovara. Evo imam dvije komsinice, jedna prevalila 35, druga 30, i ne pomisljaju na udaju. Zgodne su, vidim mnogi oblijecu oko njih, dahcu, ali njima niko nije dobar. Izgleda kad je neko previse pozeljan i puno udvaraca ga salijece, da se takvi umisle kako su najbolji i onda misle da im niko ne valja.
S druge strane da ne bi bilo da je sve do zena, ima puno toga i kod muskaraca. Ovdje su neki rekli da je kod nas najveci problem materijalni osnov muskarca da zasnuje porodicu.
Slazem se da je to znacajan cinilac, ali mislim da nije osnovni, jer znam mnogo muskaraca materijalno dobro stojecih, a neozenjenih. Osnovni cinilac je sto muskarci prekasno odrastaju, ponasaju se u tridesetoj kao u petnaestoj, neozbiljni, idu u kladionice, piju, neodgovorni itd, i normalno je da to zene odbija.
Tako da je tu problem u oba pola. Mislim da bi se rijesio kad bi se prilagodili malo vise suprotnom polu, uzevsi u obzir njihova ocekivanja, i kad bi i jedni i drugi postali tolerantniji. Zene da budu manje izbirljive i da ne umisljaju da su kraljice, jer to sto oko njih oblijece puno muskaraca nije zato sto su kraljice, nego sto ih seksualno privlace. A muskarci da budu odgovorniji i da se ne ponasaju kao klinci, nego da prihvate odgovornost i time ce postati mnogo privlacniji zenama.
_________________ Filozofija...
|