banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Maj 2025, 15:44

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 329 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 17  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Avg 2012, 22:11 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Feb 2008, 11:28
nasmjeshiti luzer je napisao:
Pročitajte šta je sve patrijarh rekao pa razmislite da li je biti kulturan toliko pozitivna osobina. Patrijarh je, recimo, stvarno bio kulturan.
@avatarx, tema nije huliganstvo nego Pussy riot, a sebe možeš ograničavati koliko god hoćeš

a ti si vec "dovoljno ogranicen" ako ti smeta sto neko nece da zivi u bjedi! :roll:
i mislis da se huliganstvo moze opravdati nekim"visim ciljevima"! yeah right! :roll:

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2012, 22:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Da je te djevojke kritikovao blaženopočivši patrijarh Pavle, ja bih rekao bravo, ali licemjeri, to je opasno po crkvu.

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2012, 22:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
no_pasaran je napisao:
nije uopste licemerno, niti vladika patrijarh pa i popovi treba da zive u bedi crkva i treba da pokaze svoju raskos i materijalnu i duhovnu nije li to za sta se svi borimo....kakvu bi ti crkvu voleo u svom gradu kao oronulu stracaru? tvoj problem!

Ne mora automatski biti bijeda ako nije raskoš, može sve biti urađeno bez zlata i skupocjenosti a da bude kreposno, s ukusom. Recimo taj famozni zlatni krst, ne mora biti od zlata, zlato može da se proda i da se pomogne sirotinji. Znaš vjerovatno priču kad je žena htjela pomazati Isusa a učenici rekoše da se pomast može skupo prodati i pomoći siromasima.

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2012, 22:18 
Veteran
Veteran

ma ne lupaj gluposti! :roll: mozes prodat svo zlato ovog svjeta al sirotnja uvjek ostaje sirotnja! a ovo sto je crkvi oni sacuvaju pa se bar vidi da je nesto bilo i prije 100godina,,, :fadein: :fadein:

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2012, 22:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
mozes prodat svo zlato ovog svjeta al sirotnja uvjek ostaje sirotnja!

Ovo je najveća istina.

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2012, 22:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
no_pasaran je napisao:
Besparica je napisao:
no_pasaran je napisao:
nije uopste licemerno, niti vladika patrijarh pa i popovi treba da zive u bedi crkva i treba da pokaze svoju raskos i materijalnu i duhovnu nije li to za sta se svi borimo....kakvu bi ti crkvu voleo u svom gradu kao oronulu stracaru? tvoj problem!

Opet koristis "bedu" za izvlacenje. Kao da ne postoji nista izmedju raskosi i bijede... I stalno krijes konkretne ljude iza "crkva"... I zasto onda moj odricu materijalnog i zasto se monase? Ti ako ne vidis licemjerje u tome, onda to govori o tvom moralu.

zato sto ziveti u blagostanju nije nista lose a ziveti isposnicki je licni izbor da bi bio sto blizi bogu i samo njemu posvecen,vladika je funkcija u crkvi i posvecena je i narodu, misljenja samk da crkvenjaci u principu zive skromno i da ima izuzetaka i da ce ih uvek biti ali da ne valja generalizovati stvari sto je danas trend...

I na tu rokfeler funkciju mora da dodje neko iz reda monaha, koji je izabrao isposnicki zivot , i onda na toj funkciji u svojoj posvecenosti narodu se bahato obogati...
Branis neodbranjivo. Crkva je duboko korumpirana i to od najviseg, pa do najnizeg nivoa. Ne vidim razlog da se pretvaramo da to ne vidimo.

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2012, 22:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2003, 02:52
Citiraj:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ono, crkva koja propovijeda skromnost, uzdrzavanje od ovozemaljskih uzivanja, post i tako to...ta crkva treba da pokaze materijalnu raskos :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: umobolno^2.
a tek sto pokazuje duhovnu raskos. pogotovo ova nasa srpska pravoslavna. prosto covjek ne zna ko je duhovno raskosniji: pedofil pahomije, onaj vladika koji je placao muskog stripera ili mozda batinas i ubica, otac branislav? a mozda oni k1 monasi na kosovu? ili mozda ipak one dvije casne sestre koje su se pomarisale prosle godine? mada je moj favorit ipak irinej, koji omogucava grckom svesteniku koji je zgazio dvoje ljudi da sudjenje ceka u manastiru, mimo svih ovozemaljskih zakona. mada, mozda irinej slijedi neke nebeske zakone po kojima ubicama treba omoguciti svu duhovnu i materijalnu raskos?

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2012, 22:21 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Razumijem da sveštenici rade šta žele jer je nažalost takvo vrijeme došlo ali mi nisu jasni oni koji ih brane u njihovom lopovluku. Da nisu možda onoliko bogatstvo stekli poštenim radom? Ljudi moji zar ste tolike ovce? Što ne branite silne tajkune koji su opljačkali i zemlju i narod? Crkveni vjerodostojnici su takođe tajkuni!

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2012, 22:25 
Veteran
Veteran

niko tebi nije kriv sto se nis tolko obogatio, pa sad moras propovjedat neku"skromnost i postenje"! :roll: :fadein:

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2012, 22:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
a ti si vec "dovoljno ogranicen" ako ti smeta sto neko nece da zivi u bjedi! :roll:

Nije problem sto on nece da zivi u bijedi, ali je problem sto propovijeda da to treba, a sam ne zivi tako.

Ako nece da zivi u bijedi neka bude biznismen. Ako je odlucio biti pop onda neka zivi skromno. Ako ne moze zivjeti skromno neka ne bude pop. Jer tako samo pravi stetu i crkvi i religiji, jer mnogi zamrzise crkvu zbog takvih, izmedju ostalih i pristalice ovih Ruskinja.

Filozofija...

Poslednji put menjao jellyfish dana 19 Avg 2012, 22:29, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2012, 22:29 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
niko tebi nije kriv sto se nis tolko obogatio, pa sad moras propovjedat neku"skromnost i postenje"! :roll: :fadein:

Beeeee! :lol:

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2012, 22:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Šta sve neću pročitati, ne pamtim da sam na ijednoj temi pročitao toliko različitih mišljenja po pitanju nečeg što sam smatrao kristalno jasno objašnjenim u Pismu, niti sam se više čudio pojedinim mišljenjima :oops:

A Milanko opet po starom, kladim se da ima listu svih nastranosti članova SPC pa kad se ukaže prilika pastuje :D

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2012, 22:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

hercegovac27 je napisao:
Da nisu možda onoliko bogatstvo stekli poštenim radom?

Najpoštenije, poštenije ne može, rekli narodu dajte nam, a oni im dali, nači nema laži nema prevare, a evo i dokaza iz prve ruke:
:lol:
nasmjeshiti luzer je napisao:
Kad je krenuo, pop reče:"Valjalo bi da se pođe, a red je da se nešto i ponese".
Kaže pradeda:"Ima dobre rakije pope?"
Pop će na to:"Ma rakije imam kolko oš, ne mogu je više ni primirisat, nego, čujem da imaš pršuta za dve zime?"
Kaže pradeda"Nemam tolko pope, lažu..." Kaže pop:"Pa zar tako domaćine??"
I pradeda, šta će, skine pršut s tavana i isprati popa. Kaže deda da su naredna 3 mjeseca on i ostala djeca jela hljeba i vode.

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2012, 22:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nije problem sto on nece da zivi u bijedi, ali je problem sto propovijeda da to treba, a sam ne zivi tako.

Ako nece da zivi u bijedi neka bude biznismen. Ako je odlucio biti pop onda neka zivi skromno. Ako ne moze zivjeti skromno neka ne bude pop. Jer tako samo pravi stetu i crkvi i religiji, jer mnogi zamrzise crkvu zbog takvih, izmedju ostalih i pristalice ovih Ruskinja.

Pa mi i ne propovijedamo skromnost i ne moramo biti skromni, ali oni koji propovijedaju treba da budu.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2012, 22:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2003, 02:52
Citiraj:
A Milanko opet po starom, kladim se da ima listu svih nastranosti članova SPC pa kad se ukaže prilika pastuje

ih, pa moj hard disk je samo 500GB, to nije dovoljno prostora da stane lista svih nastranosti clanova SPC. tako da nemam nikakav spisak

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2012, 22:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jul 2011, 00:36
Hristov je napisao:
no_pasaran je napisao:

Ne mora automatski biti bijeda ako nije raskoš, može sve biti urađeno bez zlata i skupocjenosti a da bude kreposno, s ukusom. Recimo taj famozni zlatni krst, ne mora biti od zlata, zlato može da se proda i da se pomogne sirotinji. Znaš vjerovatno priču kad je žena htjela pomazati Isusa a učenici rekoše da se pomast može skupo prodati i pomoći siromasima.

slab sam ti ja vernik :wink: a ovo malo karikiram jer me nervira sto svako zeli da on odredjuje kako crkva treba, kao da se radi o nekom drzavnom preduzecu iliti kravi muzari...

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2012, 22:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2010, 18:57
_зока je napisao:
sam_protiv_svih je napisao:
I

Nego da te pitam nesto. Jesi li ti vjernik? Posto predpostavljam da nisi, zanima me jesi li ikad bio?

Jesam. Nisam hrišćanin.Bar ne u konvencionalnom smislu. Nisam ni musliman, da ne pomisliš odmah da na to....[quote="sam_protiv_svih"]

Dok si bio vjernik, trebao si da zivis u siromastvu i bijedi. Bas onako kako je Isus rekao i sam tako zivio. Mozda nebi bilo lose da si prodao svu svoju imovinu i pare dao u dobrotvorne svrhe, te se povukao u sumu da tamo zivis sam i jedes insekte bas kao sto su to radili ljudi u Isusovo vrijeme. Dane provodio u molitvi i na taj nacin se priblizavao Bogu... Jesi li to uradio? Jesi li bio spreman da to uradis? Naravno da nisi! Prema tome nemas pravo da upires prstom u ljude koji takodje nisu ili nisu spremni da to urade, jer ni sam nisi mogao to da uradis. I ne mislim samo na svestenike i patrijarhe, vec i sve vjernike. Jer po toj tvojoj logici, ja posto sam vjernik (npr) moram da se odreknem svega sto imam i da zivim u totalnom siromastvu samo zbog toga sto sam vjernik. Pa ko bi jos normalan to uradio!?

Vrijeme koje sam upravo spomenu (vrijeme u kojem je zivio Isus) je davno proslo. Svijet se promijenio i to uveliko. Nacin zivota takodje.

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2012, 22:36 
Veteran
Veteran

pa eto ti "sloboda govora"! :roll: ima pravo "propovjedat" sta hoce! :oops: tvoje je sloboda izbora,,, sta ces slusat :roll: ili bi svi trebali izvoditi"performanse" da ne bi bili licemjerni,, :fadein:

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2012, 22:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

pa eto ti "sloboda govora"! :roll: ima pravo "propovjedat" sta hoce! :oops: tvoje je sloboda izbora,,, sta ces slusat :roll: ili bi svi trebali izvoditi"performanse" da ne bi bili licemjerni,, :fadein:

Pa i ne slusam takve, kao i mnogi. Ali hocu reci time su samo nanijeli stetu crkvi jer time ne obavljaju svoj posao dobro.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2012, 22:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Alo ba avatarko, smanji doživljaj sa tim :roll: smajlijma, to je moj omiljeni, a ti se drži svog :fadein: . Može? :roll:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 329 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 17  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]