banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 15:01

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 321 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 17  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 12 Avg 2011, 17:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Miodrag96 je napisao:
A, Vi gospodine Vader, kao da čekate da ja nešto izjavim pa da to onda sa tim Vašim kvotacijama opovrgnete

Taman posla, sa raspravama na forumima sam davno završio.

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2011, 18:04 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
E,jebeš mi sve ako ovaj Miodrag nije neka matora mrcina koja je odlučila da nas loži momački.....Kvotacije :lol:

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2011, 18:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Vader je napisao:
Miodrag96 je napisao:
A, Vi gospodine Vader, kao da čekate da ja nešto izjavim pa da to onda sa tim Vašim kvotacijama opovrgnete

Tvoj problem je sad sto si otisao iz jedne u drugu krajnost.
Da pojasnim.
Vise puta sam komentarisao tvoj post i trazio odgovor na neko pitanje ali ti nisi odgovorio. Problem vecine na forumu je sto previse raspravljaju, a kod tebe je obrnuto i sto te covjek nekad pita neces da odgovoris misleci da je to prepucavanje. A to nije prepucavanje nego samo odgovor.
Konkretno, ja sam te pitao u proslom postu koja je alternativa, kako ti vidis rjesenje problema ako ne udjemo u EU a da nije utopijski i neostvarivo, ako ne uspostavimo bivsu YU, ako ne napravimo pravi komunizam? Ja isto mislim da postoji mogucnost da se EU raspadne, ali jos veca mogucnost je da se BiH i Srbija raspadnu. Znaci, ne mozemo nesto planirati dok ne vidimo kako se odvijaju stvari. Ako to zakljucujes na osnovu nekih prorocanstava onda bar odgovori da znamo mogucnosti i alternative, bar oni koji vjeruju u prorocanstva, koji ne vjeruju imaju i druge alternative. Ako si protiv, bar daj neki argument zasto i koje su po tvom misljenju alternative i rjesenja primjenjiva u praksi a ne utopijska. Dakle, ni ja se ne volim raspravljati preko foruma, ali volim dati odgovor kad me neko pita za misljenje, a ti u 90 posto slucajeva presutis odgovor i kad nije prepucavanje u pitanju.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2011, 00:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
jellyfish je napisao:
Problem vecine na forumu je sto previse raspravljaju, a kod tebe je obrnuto i sto te covjek nekad pita neces da odgovoris misleci da je to prepucavanje. A to nije prepucavanje nego samo odgovor.

Jeste samo odgovor ali ako pažljivo pogledaš vidjećeš da većina "odgovora" na forumu u sebi sadrži (krije?) težnju da se sagovornik ubijedi u svoje mišljenje, baš da ga se ubijedi, da ovaj to usvoji i dalje drži kao svoje mišljenje. Ljudi nekako ne podnose da neko drugi misli drugačije i naprežu se da ih ubijede u svoje mišljenje, ne smije se dozvoliti da neko misli drugačije a ako i misli onda ga treba "prevaspitati". Ja više nemam tu želju (ili bar ne toliku i takvu) da drugi misle kao ja pa se ne trudim da ih ubjeđujem u svoje mišljenje, samim tim ne ulazim u rasprave (kao nekada). Stvari će ionako ići svojim tokom i to tokom kojim su zacrtane da idu pa naše rasprave tu nemaju nekog efekta. Najbolje će zapravo proći (bar psihički) oni ljudi koji će se moći prilagoditi stvarima onako kako se one odvijaju, koji će moći da ih prihvate, da ih razumiju. Malo je ljudi koji imaju moć (sudbinu, zadatak) da mijenjaju svijet, ostalima bi bilo najbolje da mijenjaju sebe tako da mogu što bolje prihvatiti promjene na svijetu, i da se uključe u "pozitivan talas" tih promjena a ne u suprotni tabor.

jellyfish je napisao:
Konkretno, ja sam te pitao u proslom postu koja je alternativa, kako ti vidis rjesenje problema ako ne udjemo u EU a da nije utopijski i neostvarivo

Da nije utopijski? Šta god bih ja napisao neko bi mogao reći da je to utopijski i neostvarivo.
Neki misle ovako: ili EU, ili da nam je i dalje ovako loše, ili utopija.
Ja se ne slažem sa takvom podjelom.

O ovome što si pitao se dosta pisalo na temi "zapad...da ili ne!?" pa možeš pogledati šta se pisalo i šta smo pisali aharon/Aragorn i ja, ali i drugi.

EU nije sinionim za dobro uređenje u državi, za dobar standard, za prosperitet. Žalosno je što neki između ovih atributa i EU stavljaju znak jednakosti. Nažalost takvi su nam političari. Omađijani su, začarani. U Evropi je bilo a i sada ima država koje stoje odlično a nisu u EU. Sada je najočigledniji primjer Norveška koja je ako se ne varam na prvom mjestu u svijetu po nekim opštim proračunima standarda, već niz godina su prvi u svijetu, a nisu u EU, EU ih slabo zanima. Bivša SFRJ je stajala odlično a nije bila u EU. Zemlje koje su sada jake u EU (Njemačka, Britanija, Francuska) nisu jake zato što su u EU već zato što su te zemlje tradicionalno jake (kolonijalne sile koje i sada imaju kolonije u vidu slabijih EU zemalja), a sa druge strane Bugarska i Rumunija su slabe iako su u EU jer ni u prošlosti nisu bile jake. EU nema veze sa tim koliko je zemlja jaka i sređena. Sad se nameće (reklamira) stav da niko bez EU ne može da dobro organizuje i vodi državu :-?. Sad kao odjednom ne može bez članstva u EU da se postigne dobar standard, da se riješi problem korupcije, da se podigne privreda, da se ljudi zaposle i ostalo :-?. Sad su odjednom svi kao mutavi bez EU :-?. Sad EU sve treba da nas vodi za rukicu kao malu djecu i da nam govori šta možemo a šta ne možemo, šta smijemo a šta ne smijemo. Treba da nam krastavci imaju tačno određen oblik da bi prošli "EU standarde" i da bi se smjeli naći u prodaji :-?. A političari kada i sprovode neke dobre reforme vidi se da ih sprovode da bi se približili toj EU a ne zato što je zaista za sam narod dobro da se te reforme sprovedu. Sramota. To je kao kada bi ti svoje bolesno dijete vodio doktoru ne zato što će on izliječiti bolest već zato što će neko o tebi misliti loše ako bolesno dijete ne odvedeš doktoru.

Ako mi ne možemo srediti stvari sami sa sobom teško će nam ih neko drugi srediti. Mi trebamo pronaći ono što je dobro da radimo i kako da sredimo državu da bi ljudima u njoj bilo bolje (ali baš ljudima, ne korporacijama), sa ciljem da bi ljudi radili i živjeli sretnije, ispunjenije, slobodnije, rasterećenije. Za to nam ne treba EU, nije trebala ni bivšoj SFRJ koja nije bila idealna ali je i kao takva bila daleko ispred ovoga što sada imamo kao i ispred mnogih drugih zemalja.

jellyfish je napisao:
ako ne uspostavimo bivsu YU, ako ne napravimo pravi komunizam?

Tako nešto ćemo i praviti :)

jellyfish je napisao:
Ja isto mislim da postoji mogucnost da se EU raspadne

EU puca po šavovima. Dovoljno je pratiti vijesti.

jellyfish je napisao:
Znaci, ne mozemo nesto planirati dok ne vidimo kako se odvijaju stvari.

Naravno da možemo. Ako znamo šta hoćemo i šta trebamo postići onda možemo prionuti na to bez obzira na to šta se negdje vani dešava. Ako želiš da napraviš pitu za ručak a napolju je oluja onda samo zatvoriš prozore i praviš pitu, baš te briga za oluju napolju. A šta ako se oluja napolju sprema i ako će naš opstanak zavisiti upravo od mogućnosti da zatvorimo prozore prema vani i da samostalno preživimo dok oluja traje, dakle od stepena naše nezavisnosti od drugih? Imamo li tu nezavisnost (finansijsku, poljoprivrednu, industrijsku...), ili ne možemo ni nos obrisati bez "odobrenja sa zapada"?

jellyfish je napisao:
Ako to zakljucujes na osnovu nekih prorocanstava

Ima i proročanstava, kad ih već spominješ.

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2011, 07:52 
Administrator
Korisnikov avatar

Jutros slušam da Italijani prave plan kako na socijalnim davanjima da uštede 45 MILIJARDI evra u sledeće dve godine jer im ECB (Evropska centralna banka) nalaže to.....Zar treba da idemo ka tome da nam banka određuje kako da živimo? Ono,nama u velikoj mjeri i uređuje,MMF i ostale financijske institucije al' mi smo inače šupak kosmosa. EU je projekat koji dozvoljava koorporacijama da upravljaju državom.Imam osjećaj da je budućnost koju oni propagiraju slična "Petom elementu".Živiš u stanu od deset kvadrata i radiš ono što ti gazda kaže.J3bo to....

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2011, 08:03 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 27 Okt 2009, 17:52
_zoka je napisao:
Jutros slušam da Italijani prave plan kako na socijalnim davanjima da uštede 45 MILIJARDI evra u sledeće dve godine jer im ECB (Evropska centralna banka) nalaže to.....Zar treba da idemo ka tome da nam banka određuje kako da živimo? Ono,nama u velikoj mjeri i uređuje,MMF i ostale financijske institucije al' mi smo inače šupak kosmosa. EU je projekat koji dozvoljava koorporacijama da upravljaju državom.Imam osjećaj da je budućnost koju oni propagiraju slična "Petom elementu".Živiš u stanu od deset kvadrata i radiš ono što ti gazda kaže.J3bo to....

Ja samo kažem, vidjećemo. Imamo Hrvatsku koja će uskoro u EU, imamo i gledamo njihove vijesti pa ćemo vidjeti da li se išta promijenilo nabolje/nagore :wink:

Ako se uspostavi da se EU odnosila krajnje nepošteno prema Hrvatskoj ili Srbiji, naravno da će biti stavljeno pod pitanje taj ulazak.
Uostalom, za sve postoji referendum.

Međutim, nas zafrkavaju ovi iz Federacije, koji bi baš pod svaku cijenu u EU, a pošto se (nažalost), ne možemo odvojiti od Federacije onda nam to pravi još veći problem.

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2011, 13:48 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
pa kad gledas Hr vijesti jel zacepis usi da ne cujes, a samo sliku pratis...kako moze ici na dobro kad su u dugovima do nosa...

daj dijete drago idi citaj Zagora, Bleka..il Playboy..uzmi klikere pa se igraj..mani se politike..

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2011, 14:05 
Pripravnik
Pripravnik

spavac je napisao:
pa kad gledas Hr vijesti jel zacepis usi da ne cujes, a samo sliku pratis...kako moze ici na dobro kad su u dugovima do nosa...

daj dijete drago idi citaj Zagora, Bleka..il Playboy..uzmi klikere pa se igraj..mani se politike..

Hajde prekinite više da mi govorite šta da radim, i Vi i ostali nadobudni forumaši. Ja sam ovdje došao da ozbiljno diskutujem, a ako se to Vama ne sviđa nema potrebe da gubite vrijeme na ovoj temi. Vi ste odrastali na svoj način i niko Vam nije ništa prigovarao, a ja odrastam na svoj i valjda imam neko pravo da ne ne komentarišete.

Hrvatska je u dugovima, i želim da vidim hoće li izaći iz istih, ako pristupi EU, hoće li se stanje u njoj imalo poboljšati.

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2011, 14:16 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
oce, bice bolje za Hr ko i Grckoj, Italiji, Spaniji...

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2011, 14:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Kako do promjene u društu?
Jedino promjenom društva, pošto je nemoguće promjeniti narod, nema ni promjena.
Lock.

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2011, 15:05 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 25 Okt 2006, 13:07
_zoka je napisao:
E,jebeš mi sve ako ovaj Miodrag nije neka matora mrcina koja je odlučila da nas loži momački.....Kvotacije :lol:

To je moja misao izvucena iz cinjenice da pise bolje postove od vecine ljudi na forumu. Odlicno bira rijeci, ne zivcira se na provokacije, i previse je informisan. Jedino sto ga supa jeste klasicna retorika svih klasicnih politicara (puno obecavanja, revolucionarne izjave o promjenama, bez svojih ideja, klasicno kopiranje stavova, itd).

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2011, 15:09 
Pripravnik
Pripravnik

Vader je napisao:

Sa jedne strane zelim ti reci da ako si vec zavrsio sa raspravama onda budi dosljedan toga. A sa druge strane zelim da ti skrenem paznju na cinjenicu da se ne moze diskutovati sa bilo kim, ... moras praviti procjene ljudi. Npr, zamisli da je Tesla usao u pekaru i poceo iznositi svoje ideje ... ili da ja svoje ljubavne jade govorim sefu. Ne ide, slijepa ulica, nece da moze!!!

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2011, 15:17 
Pripravnik
Pripravnik

Vader je napisao:
Ako mi ne možemo srediti stvari sami sa sobom teško će nam ih neko drugi srediti. Mi trebamo pronaći ono što je dobro da radimo i kako da sredimo državu da bi ljudima u njoj bilo bolje (ali baš ljudima, ne korporacijama), sa ciljem da bi ljudi radili i živjeli sretnije, ispunjenije, slobodnije, rasterećenije. Za to nam ne treba EU, nije trebala ni bivšoj SFRJ koja nije bila idealna ali je i kao takva bila daleko ispred ovoga što sada imamo kao i ispred mnogih drugih zemalja.

Upravo tako. Ali si zaboravio da smo mi potvrdili i da konstantno potvrdjujemo da NE ZNAMO sami srediti stvari. To nije moj stav, nije moje misljenje, ... to je ono sto gledam na dnevniku svaki dan. Sad, to ne znaci da ne bih mogao bolje ... itekako da bih mogao. Ali da bi u nekom trenutku krenuo da pravim dobru kucu potrebno je imati i dobar temelj. E to je ono sto mi nemamo: puni smo iskljucivosti, za sve su krive komsije, itd

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2011, 15:23 
Pripravnik
Pripravnik

daamir je napisao:
_zoka je napisao:

To je moja misao izvucena iz cinjenice da pise bolje postove od vecine ljudi na forumu. Odlicno bira rijeci, ne zivcira se na provokacije, i previse je informisan. Jedino sto ga supa jeste klasicna retorika svih klasicnih politicara (puno obecavanja, revolucionarne izjave o promjenama, bez svojih ideja, klasicno kopiranje stavova, itd).

Gospodine Damire, nije baš tako. Vi sad meni ne vjerujete, ali, svi političari tako pričaju, ali jako malo njih ostvari to što kažu :wink:

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2011, 15:24 
Administrator
Korisnikov avatar

Miodraže,što uteče iz knjižare onako danas?

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2011, 15:31 
Pripravnik
Pripravnik

daamir je napisao:
Vader je napisao:

Upravo tako. Ali si zaboravio da smo mi potvrdili i da konstantno potvrdjujemo da NE ZNAMO sami srediti stvari. To nije moj stav, nije moje misljenje, ... to je ono sto gledam na dnevniku svaki dan. Sad, to ne znaci da ne bih mogao bolje ... itekako da bih mogao. Ali da bi u nekom trenutku krenuo da pravim dobru kucu potrebno je imati i dobar temelj. E to je ono sto mi nemamo: puni smo iskljucivosti, za sve su krive komsije, itd

Evo, konačno jedna poštena izjava. Ali, to što je narod takav ne znači da treba dići ruke i pustiti da se stvari same od sebe rješavaju.
Pitate me koji je moj prijedlog? Pa, za početak ja predlažem da se moralno ljudi osvijeste, što će reći da budu ljubazni prema drugima, da vole i poštuju, cijene i čuvaju. Kako? Konstantno puštati preko medija poruke sličnog sadržaja, i uvesti drakonske kazne za npr. bacanje smeća na ulici itd... Treba ljudima pokazati da se ne mogu ponašati kako žele (uslovno rečeno). U školske ustanove uvesti disciplinu, radnu naviku, moral i etiku. Tako će mladi ljudi u startu biti pozitivno orijentisani.

Vidite npr. Nijemce. Šta su im uradili pred završetak rata? Razorili ih doslovno. Vidite ih sad! Svjetska sila. Zašto? Pa jer su disciplinovan narod. Oni su ni iz čega sagradili veliku silu. I evo ih opet, 50 godina kasnije... :wink:

Oni su se oporavili, a da li ćemo i mi? To sve zavisi od Vas!

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2011, 15:32 
Pripravnik
Pripravnik

_zoka je napisao:

Vratio sam se sa kolegom iz "Integre" poslije obilnog doručka pa mi je proradila stolica (sa izvinjenjem) i morao sam na toalet.

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2011, 15:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Miodrag96 je napisao:
_zoka je napisao:

Vratio sam se sa kolegom iz "Integre" poslije obilnog doručka pa mi je proradila stolica (sa izvinjenjem) i morao sam na toalet.

Eee, sa 15 godina imaš kolege iz Integre :)

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2011, 15:41 
Pripravnik
Pripravnik

danijell je napisao:
Miodrag96 je napisao:
_zoka je napisao:

Eee, sa 15 godina imaš kolege iz Integre :)

Heh, nije kolega iz "Integre", već sa kolegom (isto godište kao ja), a mi smo prije "Merkatora" bili u pomenutom restoranu, tj. vratili se IZ njega :D

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2011, 15:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Eee, sa 15 godina obilno ručaš po restoranima sa kolegama :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 321 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 17  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]