STRATOKASTEL je napisao:
Eh, vidim da se lome koplja, pa me čudi kako se niko nije dosjetio činjenice da je prostitucija legalizovana odavno. To se zove brak. U početku je (ako čovjek ima sreće) ljubav, ali sve se na kraju svodi na interes, ugovor između muškarca i žene u kojem svaka strana tačno zna šta je sljeduje i koliko košta. Samo zato što je sankcionisan od strane države/religije ne znači da je sasvim druga stvar. Koja cura se udaje za đuturuma zato što ga voli? Postoji li neko ko stvarno vjeruje u to?
Nije to isto, ovo ti je ko da poredis kupovinu auta i iznajmljivanje...
Kako god, u julu sam s familijom bio pozvan u neki fensi lokal, nesto je slavio jedan "jaci" lik kojeg poznajem.... Preko puta ,malo dalje dodje faca, cca 60+ i s njim trebica oko 20 godina, cura mrak dobra... Na prvu mi je bilo ono: "wow, i tata bi sine", na drugu, slusam zena i jos neke nesto kokodacu;" te vidi je , te kako je nije sramota, te moze mu cerka biti...."

nakon nekog vremena, vidim da je ono bas neko maksumce, kontam, a i velim zeni;" de matere ti suti, imas zensko dijete, a ne znas koja je nju muka natjerala....." i to je poenta....
I sam sam glasao za legalizaciju, ali je cinjenica takodje da ako se prostitucija legalizuje, postace primamljivije i lakse za mlade , kako da koriste usluge, tako i da se bave ovim "zanatom".... dok je danas to ipak na nekoj marigini drustva i u manjoj mjeri dostupno nekom "normalnom svijetu"...