Citiraj:
jos nisam vidio iz Svetog Pisma jasne citate koji govore o obnovi jugoslavije. tako da mi sve izglada smijesno. zao mi je weronike i njenog razmisljanja. sumnjam da ce se ikad obestiniti.
Ja u svom komentaru ne govorim o Svetom pismu, ali i ne pobijam Sveto pismo.. Sveto pismo i Sve druge knjige koje kazu da su Bozije treba proucavati u njima je sve zapisano.... Ja govorim o tome da na ovim prostorima zivi jedan genetski narod koji govori istim jezikom... Povijest je taj narod podijelila u tri naroda i svaki taj narod je pred unistenjem ili ujedinjenjem ako me razumijes... Svi Jugoslovenski narodi ce nestati na nacin kako su mnogi narodi nestali ako se ne ujedine... Ali ja cvrsto vjerujem da ce se narod prosvijetliti i vidjeti svoj spas u ujedinjenju... Mozda to mnogi od nas nece zivi docekati, ali 15 proteklih godina pa ako hoces i 50 je samo jedan tren u Istoriji a nama ljudima je to dug period...
Citiraj:
amerika se siri kroz NATO- slovenija je prikljucena, hrvatska a i srbija ce i makedonija.
Sirila su se jos neka carstva i mocne Imperije koja/koje danas vise ne postoje.... Unistene su najmocnije vojske koje su harale Evropom i svijetom pa sto nebi bila unistena i Amerika zajedno sa NATO-m
Citiraj:
bosna je problem jer ima muslimane. vise mi sve ovo lici na neku pripremu protiv islama da bi se pokrstili.
Bosanski Muslimani nisu problem i nema potrebe da se pokrstavaju...
Niti se mogu pokrstiti silom....
Problem je eventualna Muslimanska/Islamska drzava u Evropi (citaj Bosni) koja nikada nece biti uspostavljena jer je ne zele cak ni Bosanski Muslimani... Broj Muslimana u Bosni toliko zanemariv da nemogu nikoga ugroziti ako uistinu zive u zajednici svoje brace Srba i Hrvata... Puna Evropa je Muslimana samo u Parizu 4.000.000 dva puta vise nego u Jugoslaviji... Problem su Vehabije koje se uvoze i u Bosnu i u Evropu protiv kojih ce se Bosanski Muslimani a i Jugoslovenski boriti zajedno sa Srbima i Hrvatima.... Sto prije to bolje za jedne, druge i trece...
Citiraj:
u srednjem vijeku papa je davao blagoslov i oprost kad bi vojska isla u krstaske ratove. danas je to amerika dobila na drugi nacin.
Zar nismo svjedoci Americkog povlacenja iz Iraka nakon neuspjele vojne akcije... Cilj je Amerike sad podijeliti Irak na tri drzave ali se to nece desiti......
Citiraj:
nije jugoslavija bila losa, vec ljudi i to oni koji su htjeli da je poruse. vise nema te juge niti ce biti.
U pravu si! Nema te Juge niti ce je biti.... Ali bice Juge dosta drugacije od one koju su ubili i koja je sad Strvina koju Evropski lesinari jos uvijek ubijaju... Kad je dokusure tad ce se roditi jedna sasvim nova i drugacija Juga...
Citiraj:
sve bivse republike su samostalne drzave. ponovo ih ujediniti u jednu e treba petlja pa se suprostaviti EU.
Da da! Samostalne su sve Republike... Mozda ih do ujedinjenja jos bude koje ce biti samostalni.... Naravno da se treba suprostaviti, ali trebalo se suprostaviti i 1941 Trecem Rajchu pa se neko nasao ko se suprostavio...
Citiraj:
to sto neki pricaju da je Bosna neka tvorevina juge, zalosno je. jer pre pocetka rata je imala tri nacije koje su zivjele slozno. pa sto onda zaratise i zbog cega se pobise da bi nakon 15 godina shvatile da su eto opet mala juga, samo sto ovaj put je bez svog predsjednika( ne racunam one koji se mjenjaju svakih 6 mjeseci), jer on je u EU.
Ratovalo se u toj Bosni i od 1941 do 1945 svako protiv svakog pa eto kazes opet zivjeli slozno....
A sto zaratise? U tome i jeste fazon sto neznaju zasto zaratise... Kad to saznaju tad ce se ujediniti i nikad se vise nece razjediniti....
Treca sreca..
Brat je mio pa ma koje vjere bio...[/b]