banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 11:28

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2661 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 134  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Avg 2013, 17:21 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Nikome nije pala na pamet ideja da se radi o samoreklamiranju? Anonimni advokat o kome odjednom priča cijela planeta?

I da, Afrikaneri su bijelci.

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2013, 19:11 
Slika

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2013, 19:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
_зока je napisao:
Nikome nije pala na pamet ideja da se radi o samoreklamiranju? Anonimni advokat o kome odjednom priča cijela planeta?

Moguce i to. Samo, ko bi htio tako neozbiljnog advokata placati da ga brani.

Citiraj:
I da, Afrikaneri su bijelci

Citao sam temu o tome koja je bila. Ali ovdje je ta rijec upotrijebljena u drugom smislu, i napisana je malim slovom.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2013, 11:52 
Administrator
Korisnikov avatar

Gledam juče izvještaj sa predsjedničkih izbora u Iranu i prikazuje ulice Teherana dok reporter govori o pobjedi ovog novog predsjednika....Ljudi normalno obučeni, majice kratkih rukava, farmerke, poneko u bermudama...Žene obučene u farmerke, uske majice, doduše dugi rukav. Jedino što imaju marame preko glave....Ko bi rekao?

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2013, 12:07 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:18
_зока je napisao:
Gledam juče izvještaj sa predsjedničkih izbora u Iranu i prikazuje ulice Teherana dok reporter govori o pobjedi ovog novog predsjednika....Ljudi normalno obučeni, majice kratkih rukava, farmerke, poneko u bermudama...Žene obučene u farmerke, uske majice, doduše dugi rukav. Jedino što imaju marame preko glave....Ko bi rekao?

Sta si ocekivao?
Porediti Sarajevo sa Teheranom je uvreda.
Za Teheran.

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2013, 12:18 
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2DUkkKT717I[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2013, 12:24 
Administrator
Korisnikov avatar

veteran 1987 je napisao:
Sta si ocekivao?
.

Nije u pitanju šta sam ja očekivao, mene je ta tema zanimala i ranije pa sam pokušao da je sagledam iz više uglova....

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2013, 16:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DuclPsnoTTc[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2013, 16:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Pa?
I mi imamo Fashion police ovde...Osim ako je Emerik dobio otkaz...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2013, 17:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Slika

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2013, 19:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Sta je ovo? Obrazovanje u vrhu :)

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2013, 19:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
jellyfish je napisao:
filozof sa vrbasa je napisao:

.
Кад би сви тужили шта је било у прошлости где би био крај.

Mozda nije primjerno porediti ovu tuzbu o Isusu sa ovim drugim slucajevima koje si nabrojao, najblaze recimo ne spadaju u isti rang.

Ali pustimo Isusa na stranu, vrlo interesantno tvoje objasnjenje za ove druge slucaje kako ih ti tumacis i karakteriziras trazenje pravde.
To jest kako ti kazes: gde bi bio kraj….
Mislim da nije pitanje gdje bi bio kraj, jer kad se tako kaze onda to vise naginje na nesto bez smisla, ili recimo glupost.
Bolje reci da li je izvodljivo ili ne, ili bolje receno da li postoji autoritet koji pravdu moze realizovat.

Po tvojoj logici gde bi bio kraj za recimo 200 godina tvoji i moji pra pra praunuci ce reci eeej vidi evo na internet neki advokat iz Srbije obnovio neku tuzbu protiv Amerike ili Engleske zbog bobardovanja Srbije i ubistva njegovog pra pra pradjeda u autobusu na nekom putu u Srbiji.

I to je bilo prije 200 godina……eee…spominje neki NATO, trazi neku odstetu i slicno, koja budaletina.

Zlocin nikad ne zastarijeva, a da li je pravda dostupna i moguca da se realizuje to je druga stvar, o tome se moze diskutovat.

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2013, 19:38 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2013, 07:33
Slika
Šaljivdžija Lukas Novi iz Brna u Češkoj tvrdi da mu njegova pastafarijanska vjera nalaže da stalno nosi cjediljku na glavi. Zvaničnici su zaključili da bi mu odbijanje zahtjeva da se tako slika za ličnu kartu bilo kršenje prava na vjeroispovjest.
Predstavnik Gradskog veća za odnose s javnošću Pavel Zara objašnjava: “Njegov zahtjev je u skladu sa zakonima Češke prema kojim je dozvoljeno nositi predmete na glavi iz religijskih ili medicinskih razloga, ukoliko ne sakrivaju lice”. Novi tvrdi da je član Crkve letećeg špageti monstruma čija je “jedina dogma odbijanje svake dogme”. Članovi kažu da vjeruju da je nevidljivi vanzemaljac od špageta i ćufti stvorio univerzum poslije “teškog pijanstva”. Pastafarijanci slave svaki petak kao sveti dan, a pirate smatraju “apsolutno božanskim bićima”.

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2013, 20:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
Pored ´saljivosti´ Lukasa vjerovatno karakterisu cinjenice da je fan knjige Autostoperski vodic kroz galaksiju, serijala Monty Python, filma Spaceballs i pored svega navedenog ne bas tolika originalnost :D.

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2013, 20:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Sjetih se jednog forumasa :)

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2013, 21:21 
Administrator
Korisnikov avatar

Timotic je napisao:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DuclPsnoTTc[/youtube]

Citiraj:
Americans think of Iran as a police state, but that overstates its control: Iranians are irrepressible. While interviewing people on a lovely Caspian Sea beach, a plainclothes policeman bustled forward. At first, I thought that the young woman I was interviewing was in trouble for criticizing the regime — but, no, her sin was rolling up her sleeves.

The policeman shouted at her. She shouted at him. Neither was intimidated. Finally, she covered her forearms a bit more, and he accepted a truce.

http://www.nytimes.com/2012/06/24/opini ... html?_r=1&

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2013, 12:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
Slika

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2013, 23:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Ahahah Timotic, pravi si, uvijek me nasmijes :)

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2013, 10:42 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 20 Nov 2001, 01:00
Kako je Međugorje postalo hrvatsko svetilište

http://novosti.rs/vesti/planeta.300.htm ... svetiliste

Kako je Međugorje, gde su stradali pravoslavni monasi i civili, postalo svetilište. Potomcima ustaša Devica Marija se „ukazala“ tačno na godišnjicu pokolja

KRAJ prevare u Međugorju ili novi zamah za hrvatsko svetilište nastalo nad srpskim žrtvama? Odgovor na ovo pitanje uskoro bi trebalo da pruži Kongregacija za doktrinu vere u Vatikanu i sam papa Franja.

Vatikanski kardinali nedavno su, naime, završili trogodišnju istragu o navodnom čudu u Hercegovini, koje je poslednjih decenija podgrevalo hrvatsku nacionalnu vatru, pripremajući izlazak iz Jugoslavije. Razlog je to što su s druge strane brda, na kojem se Devica Marija navodno ukazivala hrvatskoj deci, ustaše 24. juna 1941. godine mučile i ubile svih sedam srpskih monaha iz obližnjeg pravoslavnog manastira Žitomislić. Nešto kasnije, ustaški odredi pobili su još 3.000 muškaraca, žena i dece, gotovo sve srpske nacionalnosti, i zakopali ih u jamu kod Međugorja.

Godinu dana posle smrti Josipa Broza, 24. juna 1981. godine, a upravo na godišnjicu ustaškog pokolja, šestoro dece iz hrvatskih porodica (najmlađe je imalo 10, a najstarije 16 godina) „videlo“ je u Međugorju Devicu Mariju, to su rekli roditeljima, što je bilo dovoljno da se napravi kult zbog koga je ovo hercegovačko selo do danas posetilo više od 30 miliona hodočasnika, a ondašnjim katoličkim sveštenicima džepovi su napunjeni do vrha.

Među tom decom našla se i unuka ustaše Mata Ivankovića, koji je učestvovao u pokolju 3.000 Srba u Međugorju!

Ubrzo je postalo jasno da lokacija „ukazivanja“, u blizini srpske masovne grobnice, nije odabrana slučajno i da je delu katoličkog sveštenstva bilo veoma stalo da se baš u Međugorju uspostavi lažni kult. Odmah po objavljivanju „čuda“ verski obredi su pretvoreni u propagandu ustaštva. Pevane su pesme u čast Ante Pavelića, a na stenama i fasadama osvanuli su ustaški simboli.

- Nacionalni identitet savremenih Hrvata prečesto je građen na katoličanstvu i suprotstavljanju Srbima, koji su poslužili kao cement za spajanje raznorodnog nacionalnog stanovništva stopljenog u hrvatsku naciju, gde je značajan udeo pokatoličenih Srba iz različitih istorijskih epoha, ali i Čeha, Mađara, Nemaca i drugih naroda nekadašnje Austrougarske, koji su se vremenom asimilovali - kaže istoričar Dragan Petrović.

I danas, kada je prošlo više od 18 godina od građanskog rata u Jugoslaviji, a Zagreb postao jedna od prestonica u EU, Srbi su i dalje dežurni krivci za sve loše što se dešava u Hrvatskoj.

- Još je Jovan Dučić rekao da je hrvatska nacija formirana od nekoliko srpskih elemenata, a jedan od njih je i jezik, koji su usvojili od Vuka Karadžića. Zato, kada god je potrebno, unutrašnji politički faktor u Hrvatskoj iskoristi antisrpsku retoriku. Ipak, unutrašnji politički faktor je samo produkt spoljašnjeg, koji je i doveo do bratoubilačkog rata. Antisrpstvo u Hrvatskoj zapravo su kroz istoriju instalirale velike sile, kojima je bio cilj da se zamrzimo za sva vremena i da tako spreče veliku južnoslovensku državu. I danas određenim centrima moći odgovara da tinja ta vatra između Srba i Hrvata - objašnjava Vladislav Jovanović, bivši ministar spoljnih poslova SRJ.

BAHANALIJE KOD PLAVE GROBNICE

NA hrvatskom ostrvu Pag i njegovom najpopularnijem letovalištu za mlade Zrće, i ove godine organizuju se lude žurke, na kojima se opija i orgija... Sve ovo odvija se pored mesta gde se nalaze kosti hiljade srpske dece i žena, ubijenih u dva logora - „Slana“ i „Metajna“.

Prvi logor za žene i decu u Drugom svetskom ratu bio je onaj u Metajni. Nalazi se nedaleko od plaže „Zrće“. Na dnu mora, ispred „hrvatske Ibice“, je plava grobnica sa kostima mučenika kojima su posle klanja vezivali kamenje oko vrata i bacali ih u vodu.

Nedavno je treći put uništena spomen-ploča žrtvama ustaškog terora logora „Slana“ i „Metajna“. Savez antifašističkih boraca i Srpsko narodno veće postavili su je 29. juna, a uništena je već 18. jula. Prvi put ploča je postavljena 1975, a uništena 1991. Obnovljena je tek 2010, kada je potrajala tek dva dana.

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2013, 15:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
FOTO/ KONTROVERZNI VLADIKA UŽIVA U PENZIONERSKIM DANIMA: Kačavenda opustošio luksuznu prodavnicu kozmetike u Solunu! Kupovao kreme protiv bora i mlijeka za tijelo...
Utorak | 20.08.2013.
Paparaco Kurira uslikao je kontroverznog bivšeg vladiku kako pustoši radnje u tržnom centru „Kosmos“ u Solunu

kačavenda u šopingu u Solunu/ Foto: KurirVasilije Kačavenda, bivši vladika zvorničko-tuzlanski, uživa u „penzionerskim“ danima. Međutim, dok većina penzionera igra šah ili domine u hladovini doma svog ili terase, Kačavenda slobodno vrijeme provodi u šopingu.

I to u Solunu. Paparaco Kurira uslikao je kontroverznog bivšeg vladiku kako pustoši radnje u tržnom centru „Kosmos“ u Solunu.

kačavenda u šopingu u Solunu/ Foto: Kurir

Kačavenda, u opuštenom izdanju - pantalonama i majici, kupovao je u luksuznoj radnji „Atika“, gdje se prodaju mahom kozmetički proizvod: parfemi, parfimisana mlijeka za tijelo, kreme i serumi protiv bora čuvenih svjetskih marki... Mada, navikao je Kačavenda na skupo. Nekadašnji eparhijski dvor je uredio tako da su ga nazvali Mali Versaj - na sve strane zlato i mermer, stilski namještaj, umjetnička djela...

(Kurir-info.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

Slika

Uziva :-?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2661 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 134  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]