Миланко ја сам теби поставио пар врло јасних питања на које ти не одговараш већ одговараш контра-питањима.
Дај ти мени одговоре на оно што ја тебе питам.
За почетак можеш да одговориш на ово:
Citiraj:
Где то пише? Нађи ми неки закон или нешто конкретно где пише да је "демократија допуштање одржавања скупова који не позивају и не промовишу насиље"
Даље:
Citiraj:
mislis i da su nijemci licemjeri zato sto trube o demokratiji, a opet ne dopustaju nacisticke skupove?
Ово је твоје питање.
А ово мој одговор:
Citiraj:
Записника ради, исти скупови се одржавају сваке године у Немачкој. Такође и у САД се одржавају скупови расиста и сличних организација (ево лично сам гледао на тв неки француски документарац о томе пре два дана).
Значи опет ниси управу.
Скупови неонациста се сваке године одржавају у Немачкој. За Хитлеров рођендан нпр.
http://www.ots.at/presseaussendung/OTS_ ... hausen-ooeОво је било нпр. у Аустрији.
http://npd-blog.info/2010/08/15/bad-nen ... gen-nazis/Марш неонациста у Немачкој (околина Хановера).
http://www.youtube.com/watch?v=t51dEyGf2_UОпа, види ово: Марш ККК у држави Њу Јорк.
Овај видео је чак одличан. 16 чланова ККК маршира улицом, а около протестује неколико стотина демонстраната. Међутим марш бива прекинут од стране демонстраната али полиција ради свој посао и дозвољени марш се одржава.
Ето сада имамо и доказе. И шта ћемо сада?
Citiraj:
zapisnika radi, postavi nam link koji govori, recimo, o tome da je u centru berlina, uz dozvolu njemacke vlade, proslavljeno nesto slicno kao "1 septembar 1939, dan oslobodjenja njemacke poljske". ili, mozda, skup pod nazivom "proslava godisnjice osnivanja ausvica". ili bilo sta slicno. recimo, u njemackoj je zabranjeno negiranje holokausta, sto bi, po tebi, bilo uskracivanje demokratskog prava pojedinaca na njihovo misljenje da su oni tricavi milioni jevreja u drugom svjetskom ratu svi pocinili samoubistvo. ah, ta fasisticka njemacka se ponovo budi.
Поредити Аушвиц и дешавања у Сребреници једино можете ти и Наташа Кандић, али очигледно сте на истим таласним дужинама.
Citiraj:
pobjeda nad fasizmom je pobjeda nad rezimom koji je okupirao pola evrope i pri tome bio odgovoran za smrt miliona ljudi. siri kontekst oslobodjenja srebrenice je ... sta? nadalje, pobjeda nad fasizmom je pobjeda na rezimom koji je okupirao strane zemlje. oslobodjenje SRPSKE srebrenice je oslobodjenje gradica u kojem su i prije rata muslimani cinili 75% stanovnistva.
Мени савршено пуца колико су становништва пре рата чинили муслимани у Сребреници. За мене (а и за већину Срба) је ослобађање Сребренице сјајна војничка акција. И наравном да је ослобођена српска Сребреница, јер ето она се сада налази у РС а да није ослобођена тада, сада би вероватно била у федерацији. Победа над фашизмом је ослобађање од режима који је окупирао стране земље. Па и нама су окупирали Сребреницу Турци, тако да је она уствари ослобођена од "Турака".
Међутим, можемо да користимо и примере 7. јула и "Олује". Резултат је исти.
Citiraj:
aha. znaci, svaki skup treba da se odrzi, jer inace ne znamo kakav ce skup biti. dakle, sutra moze da se odrzi skup pod nazivom "smrt svim romima" jer, zaboga, pa otkud znamo sta ce na tom skupu biti, ako se ne odrzi?
Ја сам теби тражио да ми наведеш доказе о било ком скупу који је организовала дотична организација а да је исти скуп био насилан.
Имаш ли такве доказе? Да или не?
А какав ће скуп да буде ја не знам. Нисам видовит (ти очигледно јеси), само ти си написао да је скуп забрањен јер промовише насиље а мене занима одакле ти то знаш када:
а) скуп није одржан па не знамо шта промовише
б) ни један скуп до сада који је правила та организација није био насилан
ц) имам опасне сумње у твоју видовитост и моћ прогнозе
Citiraj:
po tome sto je jednoj manjini omoguceno demokratsko pravo na svoj skup, i zato sto se nije dopustilo fasistima da osujete taj skup, da li je bilo 6, 6000 ili 6000000 policajaca, to uopste nije bitno.
Фашистима? Где си ти видео фашисте тај дан у Београду? Ја нисам.
Чак и да јесу фашисти, није проблем у томе. Проблем је само у насиљу које је избило тј. који је један део демонстраната направио.
Чак и да је СНП 1389 фашистичка организација (а није, чак иако Кандић, Караџић и Чанак тврде нешто друго), мора да им се допусти да изнесу своје мишљење уколико њихов скуп не позива на насиље (а видели смо у доказном материјалу да не позива) и уколико је мирног карактера.
Уколико је потребно 5.000 полицајаца да штите такав скуп, МУП је дужан да им то обезбеди јер је то обезбедио и другим грађанима Србије а устав гарантује једнакост свима.
Citiraj:
Pred Ustavnim sudom jos prosle godine je na prijedlog tuzioca pokrenut postupak za zabranu, sud ima i formiran predmet o tome ali jos o tome nije raspravljao, nazalost. I bez obzira na odluku suda o tome, dovoljno govori da je predmet dosao do Ustavnog suda (sad ces ti reci rezimski sud, rezimski tuzilac bla bla) i da ti likovi nisu takva nevinasca kako pokusavas da ih predstavis.
Није покренут поступак за забрану, већ је од стране државног тужиоца (бившег у међувремену) покренута расправа о забрани, о којој Уставни суд Србије тек треба да одлучи, па на основу одлуке да покрене поступак.
Да ли су они невинашца или не, не знам. Немам телепатске моћи као Миланко, па нисам кадар да прогнозирам.
Citiraj:
http://www.rts.rs/page/stories/sr/story ... za%22.html
http://www.rts.rs/page/stories/sr/story ... 89%22.html
Не знам шта би ова два линка требало да кажу изузев да потврђују ово горе што сам написао а то је да државни тужилац тражи забрану, а да ти предмети нису још ни расправљани, значи не постоји никакав поступак против тих организација, нити постоји некаква пресуда, самим тим те организације су легитимне и у правном контексту невине.
Citiraj:
Evropske vrijednosti i standarde objerucke prihvacas u slucaju parade neonacista koje Njemacka dopusta, iako uz brojna ogranicenja, zabranu simbola, a nesto govoris o duplim standardima.
I sva ova prica o neonacistima, fasizmu, evropi koja slavi pobjedu (a kao ne bi trebala jel?) ti je smijesna
Ја не прихваћам ништа нити учествујем у паради неонациста. Само показујем како ради демократија у Немачкој (а то је она демократија на коју се позива Миланко). Значи допушта окупљање неонацита али исто тако допушта окупљање и других организација, нпр. АНТИФА и сл.
Ја само указујем на то.
Србија ако већ хоће да глуми демократију онда мора да допусти и организацијама попут 1389 да организују скуп као што допушта "Женама у црном".
Да ли ће ту да буду некаква ограничења, забране обиљежја (мада не знам шта би СНП 1389 могли да забране осим српске заставе), то није мој проблем, већ проблем МУП-а који је дужан да о томе води рачуна.
Citiraj:
a sto se tice evro nivoa, taj nivo pociva na antifasizmu.(tacka) A na cemu ti pocivas ni sam izgleda ne znas.
Тај ниво је почивао на антифашизму до 1990 године.
Данас више не почива, јер су империјалистичке циљеве нацистичке Немачке данас преузеле неке друге државе у свету и исто тако злочинима спроводе своје циљеве.
Антифашизам наравно постоји и данас и то онај прави у одрђеним круговима а то сигурно није "антифашизам" Јелка Кацина и Улрике Луначек.