banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 22:49

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2661 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 134  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Jul 2013, 08:59 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
jellyfish je napisao:
spavac je napisao:
..nazalost i gradjanski zakoni imaju istu tu funkciju..

Pa niko nije rekao da nemaju. Samo o tome raspravljamo u temi "politika i gluposti" ili "Beton ne cvrkuce", a ne ovdje.

Citiraj:
aman jelly to je njihova kultura, njihova zemlja, njihova stvar kako ce hodati napolju
.

Pa neka Ahmadinedzad hoda sa rogovima na glavi ima pravo ako hoce, ali nema pravo svoju "kulturu" i svoj "moral" namecati obicnom gradjaninu, to bi bilo kao kad bi sad tebi Dole rekao "uhapsicemo te ako ne hodas bez gaca" iako se to kosi sa tvojim moralom. Znaci nema niko pravo pojedincu da namece misljenje. To je onda diktatura ili komunizam.

Citiraj:
.a te tekstove kao sto sam spomenuo sire zapadni mediji, jer se pronalazi nacin kako poslati nekoliko lovaca da donese demokratiju u iran..treba sad zapadnom narodu koji strasno ima veliku brigu za irance, pokazati kako ti iranci dole pate od strane svog predsjednika..

Ma ti i nekolicina imate neki kompleks od tog zapada isto kao sto Dole kad god mu nesto ne odgovara kaze "zapadni placenici". Ja znam da je to neopravdano sto oni intervenisu, ali ne mozes zanemariti zdrav razum samo zato sto je neko to zloupotrijebio za licne ciljeve. Vise mi je tih aviona pun kurac. Sta god spomene covjek vi nabijate na nos te avione i intervenciju. Pa niko ne kaze da je to normalno. Ali nije normalno ni ovo. O tome mozemo raspravljati na drugoj politickoj temi.

strasno.. :lol:

aj ti malo pocisti svoje dvoriste a boli te dupe za irancima..cuj ahmedinedzad namece "svoju kulturu" islamskom stanovnistvu.. :roll:

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2013, 09:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Jel ne nameće?
Ili je to kao ono što nam "Zapad servira"

Pa u federaciji ljudi polako počinju s tim nametanjem, a da neće u zemlji gdje je vjerski vođa blizak ili identičan državnom...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2013, 11:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
spavac je napisao:
aj ti malo pocisti svoje dvoriste a boli te dupe za irancima..cuj ahmedinedzad namece "svoju kulturu" islamskom stanovnistvu..

Ja ne namecem nikom nista. I da sam vlast nebi nametao. Ali ne dozvoljavam da meni sta ko namece i smeta mi kad neko namece nesto drugome. Naravno da me je briga za Irancima. Jel ti nebi nista rekao da vidis da neko nekog zlostavlja samo zato "sto to nije tvoj problem".
Opet kazem, previse mijesas politiku sa religijom.

_зока je napisao:
Šta znaš ti o vremenu šaha Reze Pahlavijha? On je bio zapadnjačka marioneta koja je dopustila zapadnim kompanijama ekspolataciju iranske nafte, čovjek kojeg je otjerao vlastiti narod. Čovjek koji nije odgovara vlastitom narodu. Narodu kojem očigledno nije odgovaralo način na koji su se oblačili 1979. godine.....

Opet on, zapad pa zapad. Ne govorim o politici, nego o ogranicavanju slobode na osnovu religije. Ko hoce da se oblaci i da bude prekriven neka sa oblaci imao je pravo u to vrijeme 1970-ih. Ko nece nije morao.
Problem je sto sad svi moraju, to je nametanje svoje volje drugima.

Da ti lakse docaram posto vidim da ne razumijes sta hocu da kazem.

To ti je sad kao sad kad bi vecinom glasova u BiH pobijedile vehabije i tjerali nas sve i nase zene da hodamo po BL i cijeloj BiH prekrivenih lica. E to je ono sto ti odobravas i kazes da je u redu u Iranu.
I onda bi ti rekao jel to je "volja naroda" neka radi kako hoce.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2013, 12:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
jellyfish je napisao:
spavac je napisao:
aj ti malo pocisti svoje dvoriste a boli te dupe za irancima..cuj ahmedinedzad namece "svoju kulturu" islamskom stanovnistvu..

Ja ne namecem nikom nista. I da sam vlast nebi nametao. Ali ne dozvoljavam da meni sta ko namece i smeta mi kad neko namece nesto drugome. Naravno da me je briga za Irancima. Jel ti nebi nista rekao da vidis da neko nekog zlostavlja samo zato "sto to nije tvoj problem".

Од тога су кренули и лАмери па су завршили са "демократским бомбардовањима" и смјенама "недемократских" режима. И довођењем "демократских". Танка је линија...

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2013, 12:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

sinip je napisao:
Од тога су кренули и лАмери па су завршили са "демократским бомбардовањима" и смјенама "недемократских" режима. И довођењем "демократских". Танка је линија...

Па јесте, то не одобравам. Али шта фали Саудијцима, Катарцима, Брунејцима и сл. који сарађују са светом и негују своје обичаје и нико им ништа не замера. Исто као што није фалило ни Иранцима пре доласка на власт религиозњака. Живели су далеко боље него сад, као ми што смо живели боље за време Тита који је сарађивао са светом, него за време Милошевића који је одбијао сарадњу и упропастио све.
А већина ових осталих арапа стално се нешто буне, а народ им скапава од глади и стално ратују, било са светом или међусобно. Уместо да се угледају на Катарце, они се угледају на Авганистанце.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2013, 12:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

А иначе су у Катару и Саудисјкој Арабији људска права баш 'нако момачки испоштована. А и демократија. :D

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2013, 14:48 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
jellyfish je napisao:
To ti je sad kao sad kad bi vecinom glasova u BiH pobijedile vehabije i tjerali nas sve i nase zene da hodamo po BL i cijeloj BiH prekrivenih lica. E to je ono sto ti odobravas i kazes da je u redu u Iranu.
I onda bi ti rekao jel to je "volja naroda" neka radi kako hoce.

A u redu bi bilo da vlada nekakva marionetska vladarska porodica koja bi forsirala stil života stran ovom podneblju i shvatanju svijeta? Ružno da kažem da si glup al' kako drugačije da izrazim svoje neshvatanje tvog nepoimanja da oni žive tako jer oni tako hoće? To što se to tebi ne sviđa.....e za to njih baš boli qrac.....I da, sličica iz 2009. sa protesta protiv izborne krađe (ko je protestvovao protiv izborne krađe u Americi kada je Buš reizabran?):

Slika

Kontam da ima i zapadnjački obučenih protestanata....Zar to nije zakonom zabranjeno?

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2013, 15:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
A, ko su vam ti "oni" o kojima non stop govorite? "To je njihov nacin zivota, oni hoce da zive kao stoka." Je l' tamo zivi neki Borg?

Sta je sa onim Irancima koji nece da zive kao "oni"?

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2013, 15:44 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2012, 12:51
Ti ostali se moraju asimilirati, pustite Zoku gura neku glupu teoriju u koju ni sam ne vjeruje ali misli da sa guranjem iste ispada frajko ili emancipovan naspram ostalih.

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2013, 15:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Не морају, могу да се буне жестоко, као у Египту, или могу да оду вани, као и свако коме се не свиђа у властитој земљи. А таквих је, Бог дао, гомила на све стране...

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2013, 15:49 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2012, 12:51
Kako su prošli ti što su se bunili u Egiptu ?

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2013, 15:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

У току су продужеци, након два полувремена утакмице (ФК Вјерски фанатик - ФК Грађански) која је завршила нерјешено... Ако дође до пенала биће весело.

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2013, 15:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
sinip je napisao:
Не морају, могу да се буне жестоко, као у Египту, или могу да оду вани, као и свако коме се не свиђа у властитој земљи. А таквих је, Бог дао, гомила на све стране...

Kad bi mogli da odu svi kojima se ne svidja u vlastitoj zemlji, bojim se da bi se kompletne BiH i Afrika preselile u Skandinaviju.

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2013, 16:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Па теоретски могу...:) Практично је као и увијек, како ко.

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2013, 16:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
spavac je napisao:
Brale001 je napisao:
spavac je napisao:
nemoj se ti meni ljutiti al ja te moram priupitati da li imas akvarijum sa ribicama?

A to je tvoj argument. 8)

ne citas pazljivo izgleda..moja izjava je sarkazam kad sam napisao "sarkazam" a ne tvoja izjava kao odgovor na moju izjavu..jel ti sad malo jasnije.. :)

Ok, izvini nesporazum.

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2013, 17:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Timotic je napisao:

Da, upravo o ovome govorim, sedamdesetih je mogao svako kako hoce da se odijeva i nije bilo nametanja, dok sad religiozna rulja namece samo svoje i one koji ne zele trpa ih u zatvor.

sinip je napisao:
А иначе су у Катару и Саудисјкој Арабији људска права баш 'нако момачки испоштована. А и демократија. :D

Наравно, у овоме се огледа лицемерство запада, пошто им не смета кршење људских права оних који сарађују са њима. Оно на шта сам ја мислио је да је квалитет живота обичних људи далеко бољи када земља сарађује са светом него оних који не сарађују.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2013, 17:29 
Slazem se sa meduzom, brate ako ti hoces ti trpaj na sebe carsav i radi sta hoces, ali nemoj meni to nametati...

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2013, 18:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
- Iako smo mi hristijanizovali ovaj grad, sa Crkvinom, sa Kulom Svetih arhangela i sa još dvadesetak crkava i manastira u Trebinju i oko Trebinja, vidim da su danas naši najbolji prijatelji Turci, a najbolji prijatelj grada Trebinja jedan Turčin koji se odavde odselio i koji je ovaj grad tužio - riječi su vladike Grigorija koje su u crkvi Svetih arhangela naišle na opšte odobravanje mještana koji su se, kako su kasnije isticali, iz njegovih riječi dokučili priču o brojnim malverzacijama, zajedno sa milionskom odštetom koja je svojevremeno presuđena Trebinjcu Salihu Alijagiću.

http://www.glassrpske.com/drustvo/vijes ... 28272.html

Duhovnjak...

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2013, 18:24 
Administrator
Korisnikov avatar

Wrangler je napisao:
Ti ostali se moraju asimilirati, pustite Zoku gura neku glupu teoriju u koju ni sam ne vjeruje ali misli da sa guranjem iste ispada frajko ili emancipovan naspram ostalih.

Koju glupu teoriju? Da Iranci imaju pravo da sami sebi određuju šta i kako će nositi i kako će živjeti, čak ako to nama djeluje glupo? Ljudi, oni su imali "normalan" režim i nije im se svidio. Sami su ga srušili i uspostavili ovaj koji sada vlada.....Znači nije im niko sa strane nametnuo ovakvu vlast, sami su je napravili.

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2013, 18:26 
Administrator
Korisnikov avatar

Timotic je napisao:

Šta se dešava sa Amerikancima koji neće da žive kako američka vlada kaže? Šta se dešvalo sa simpatizerima komunističke partije po Americi? Šta se dešava sa Asanžom i Snoudenom? Ok je da te vlada špijunira čak i kada sereš u svom WC-u, a nije ok da ti kaže hoćeš li obući dugi ili kratki rukav? Isti qrac, samo zapad ima bolji marketing.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2661 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 134  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]