Milanko Djeric je napisao:
Citiraj:
Неко се роди као геј, неко се роди са срчаном маном...
Битна је суштина, обе особе су болесне, али једна то признаје а друга не.
hoces da kazes da bi ti, recimo, zabranio skup srcanih bolesnika, zato sto su oni bolesni? ili bi, mozda, zabranio bilo kakvo javno ispoljavanje cinjenice da je neko srcani bolesnik, jer je to bolest?
nadalje, sta mislis da li su plave oci bolest?
Citiraj:
зашто је онда забрањен скуп СНП 1389
zato sto se radi o organizaciji huligana koja je ucestvovala u valjda svim incidentima koji su se desili u posljednjih par godina. mislim, poredjenje ti je totalno glupo. ko kad bi u njemackoj postavio pitanje 'zasto je dozvoljeno okupljanje jevreja, a nije dozvoljeno okupljanje nacista'.
sto se tice drugog skupa, ne znam zasto nije odrzan. mozda zato sto je zakazan isti dan kad i parada? u svakom slucaju, ako je nenasilan, onda su trebali da se odrze i taj skup i parada. no, problem je u tome sto su fasisti odlucili da nauce pedere pameti, pa je policija morala u velikom broju da sprijeci njihovo divljanje. da nije bilo njih, gej paradu bi moglo da obezbjedjuje 5 ljudi, pa bi se mozda naslo rezerve i za skup u novom pazaru.
Први цитат:
А зашто би забранио скуп срчаних болесника? Не видим разлог јер сам сигуран да они неће на улицама срчане болести да представљају као нешто што је нормално, већ би вероватно покушали да се изборе да се више новца издвоји за здравство. Подражао бих обашка.
Плава очи су болест уколико особа са плавим очима болује рецимо од неког очног обољења а иначе нису.
Мислим да је јасно шта сам хтео да кажем: Геј-парада је била промоција болести.
Цитат два:
СНП 1389 је учествовао у организацији протеста 9-ог октобра 2010 године. Значи дан пре и тамо није било никаквих проблема.
Апсолуто не постоји ни један разлог зашто би им се забранио протест у недељу.
Чак шта више, у петак послеподне организатори су и похапшени (мада никоме није јасно због чега) и том приликом су им одузети:
http://i51.tinypic.com/3hjtk.jpgДемократија и људска права?
Што се Пазара тиче: Да ли си ти стварно неинформисан или се правиш неинформисан? Биће да је тебе Ламанш много одвојио од твоје земље.
Иначе, то је једна особина људи са острва, да немају никакву конекцију са "старим континетном".
У Новом Пазару (тачније Рашкој) је сваког дана смештено неколико хиљада војника, полицајаца и специјалне жандармерије, тако да та прича о немогућности да се то обезбеди може да прође можда код тебе зато што ниси информисан и зато што информације добијаш из медија (који су скоро па сви максимално под режимском контролом). Чак и да је тако, ни у једном медију се није појавила информација да је скуп у Пазару забрањен, зато што не постоји довољно људства. Једноставно је забрањен, а разлог је, кажу из полиције, зато што је то догађај високог ризика.
Исто тако је и навијачима звезде пре годину дана био забрањен одлазак у НП на куп-утакмицу јер кажу то је догађај високог ризика.
И онда нас опет то враћа на почетак приче. Како то да се један догађај високог ризика допушта а други не допушта?
То је врло једноставно питање на које нико из власти не даје одговор, ево већ данима.
Притом не само што не дају одговор, већ стварају атмосферу вандреног стања у земљи, данима медијски пумпајући дерби као да је то нешто што се дешава једном у 150 година а не нешто што се дешава више пута годишње.