banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 14:33

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2661 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 134  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 27 Jul 2013, 15:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
:lol: Zar misliš religioznih fanatika.
Religije se društvima serviraju u manjim ili većim dozama radi lakše kontrole istih.To je bar jasno i u ovom slučaju a pogotovo je to izraženo u Arapskim i Bliskoistočnim zemljama.Nemoj me tjerati da ti objašnjavam koji su interesi za to,znaš ih i sam.

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2013, 15:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
trilateralna komisija ga tamo stavila....

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2013, 15:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

pa da li se tad tako zvala,jebem li ga :D

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2013, 15:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
spijo je napisao:
:lol: Zar misliš religioznih fanatika.
Religije se društvima serviraju u manjim ili većim dozama radi lakše kontrole istih.To je bar jasno i u ovom slučaju a pogotovo je to izraženo u Arapskim i Bliskoistočnim zemljama.Nemoj me tjerati da ti objašnjavam koji su interesi za to,znaš ih i sam.

Јасни су мени интереси, али ми није јасна маса која се "прима" на такво нешто. :)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2013, 15:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sva sreća pa se hrišćanstvo ne služi represijama za kanonizaciju društva,tad bi ti bilo sve jasnije.U ekstremnom islamu će prvo otjerati sa ulica sve neprikladno obučene,zatim se "stvar "odvija sama od sebe i ono što je bilo nezamislivo ranije ,sad postaje pravilo a odstupanja asocijalno ponašanje.

Lijepo kažu Jarboli"sredstvo kontrole je strah"

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2013, 16:47 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
jellyfish je napisao:
spavac je napisao:
kakve veze ima iran i bl pa da sutra izadjem u zimskoj jakni..brljas pojmove..

Pa ja sam ti samo vratio istom mjerom. Evo sta si ti napisao:

Citiraj:
e sad ti meni objasni kako si ti ugrozen u slucaju kratkih il dugackih hlaca kad je u pitanju iran

Isto mijesas mene i Iran. Zato na isti nacin sam i ja tebi opisao. Kakvo pitanje, takav odgovor.

samo sto opet izvlacis iz konteksta i nisi ubacio ranije tekstove..dokle.. :roll:

aj da te posjetim..prvo kukas ovdje kako su tamo neki ugrozeni i kako ti se srce para za ugrozenim irancima..a kad te pitam koju vezu ti to imas sa njima da tebe ugrozavaju pa da ovdje lijepis postove, ti mi odgovaras sa pitanjem jer u sustini nemas odgovor..

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2013, 16:49 
staromodan
Korisnikov avatar

Brale001 je napisao:
spavac je napisao:
bolje bi se zivjelo da nema normi i morala... :lol:

Jest bas, ta ti je prava.
A znas li ko tako zivi, oce sa njima i ti....covjece. :roll: :roll: :roll:

sarkazam..

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2013, 16:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
spavac je napisao:
aj da te posjetim..prvo kukas ovdje kako su tamo neki ugrozeni i kako ti se srce para za ugrozenim irancima..a kad te pitam koju vezu ti to imas sa njima da tebe ugrozavaju pa da ovdje lijepis postove, ti mi odgovaras sa pitanjem jer u sustini nemas odgovor..

Ja ne "kukam" za Irancima vec samo govorim kakvu je promjenu dozivio Iran od 1979 do danas zahvaljujuci dolasku religiozne vlasti.
Dakle, nema licnih osjecanja u ovome, nego pisem ono o cemu je tema.
Tema je "religija i gluposti", pa kao primjer raspravljamo o promjeni u Iranu nakon dolaska religioznjaka na vlast.
Razlika u tvom i mom misljenju je sto ti mislis da je ta promjena dobrovoljna, a ja mislim da je nametnuta obzirom da su ranije zivjeli drugacije. I u svojim kucama zive drugacije, samo na ulici gdje moraju postuju religijske zakone jer idu u aps ako obuku kratku majicu ili kazu ribi da im se svidja.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2013, 17:09 
staromodan
Korisnikov avatar

a ja tebi kazem nametanje ako tako gledas su i gradjanski zakoni: moralni gradjanski zakoni, eto timotic je vec na sarkastican nacin spomenuo gosp Dodika..religija sluzi za pranje mozga,unosenje straha rekli bi jedni..nazalost i gradjanski zakoni imaju istu tu funkciju..

aman jelly to je njihova kultura, njihova zemlja, njihova stvar kako ce hodati napolju..a te tekstove kao sto sam spomenuo sire zapadni mediji, jer se pronalazi nacin kako poslati nekoliko lovaca da donese demokratiju u iran..treba sad zapadnom narodu koji strasno ima veliku brigu za irance, pokazati kako ti iranci dole pate od strane svog predsjednika.. :lol:

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2013, 17:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
А да ову малу дискусију завршимо са : "сваки народ има власт какву заслужује"? :)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2013, 17:17 
staromodan
Korisnikov avatar

ma moze i tako..koga briga sto se iran promjenio od 79', kad se i bosna promjenila od 95'..

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2013, 17:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
spavac je napisao:
Brale001 je napisao:
spavac je napisao:
bolje bi se zivjelo da nema normi i morala... :lol:

Jest bas, ta ti je prava.
A znas li ko tako zivi, oce sa njima i ti....covjece. :roll: :roll: :roll:

sarkazam..

Nije sarkazam i nemoj da se ljutis, ali to sto si rekao je velika provala.

Zivotinje zive bez morala i moralnih normi.

Dobro je da moralne norme postoje i naravno da treba da postoje.
Drugo je pitanje dali sve moralne norme imaju svoje pokrice i opravdanje,od kud dolaze i na cemu su bazirane.
Takodje ne mjesat sta su moralne norme a sta su drustvene konvencije, pravila ponasanja i sl.
Neke stavri koje Jellyfish napominje kao moralne norme su drustvene konvencije, mjesa.

Zbog ne zelje ili ne htijenja da se uredi zivot u drustvu, zajednici, znaci treba ukinut moralne norme. :roll:

Takodje je pitanje kako drustva i ljudi treba da zive i da se ponasaju u takvom okruzenju gdje postoje razlicitosti.
Zato o tome i pricamo i zato je i ova tema da dajemo svoja misljenja o tome.

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2013, 17:24 
staromodan
Korisnikov avatar

nemoj se ti meni ljutiti al ja te moram priupitati da li imas akvarijum sa ribicama?

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2013, 17:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
nemoj se ti meni ljutiti al ja te moram priupitati da li imas akvarijum sa ribicama?

A to je tvoj argument. 8)

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2013, 17:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Brale me vazda uveseljava svojim idejama...pokriće i opravdanje morala...najsssss

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2013, 18:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
spavac je napisao:
..nazalost i gradjanski zakoni imaju istu tu funkciju..

Pa niko nije rekao da nemaju. Samo o tome raspravljamo u temi "politika i gluposti" ili "Beton ne cvrkuce", a ne ovdje.

Citiraj:
aman jelly to je njihova kultura, njihova zemlja, njihova stvar kako ce hodati napolju
.

Pa neka Ahmadinedzad hoda sa rogovima na glavi ima pravo ako hoce, ali nema pravo svoju "kulturu" i svoj "moral" namecati obicnom gradjaninu, to bi bilo kao kad bi sad tebi Dole rekao "uhapsicemo te ako ne hodas bez gaca" iako se to kosi sa tvojim moralom. Znaci nema niko pravo pojedincu da namece misljenje. To je onda diktatura ili komunizam.

Citiraj:
.a te tekstove kao sto sam spomenuo sire zapadni mediji, jer se pronalazi nacin kako poslati nekoliko lovaca da donese demokratiju u iran..treba sad zapadnom narodu koji strasno ima veliku brigu za irance, pokazati kako ti iranci dole pate od strane svog predsjednika..

Ma ti i nekolicina imate neki kompleks od tog zapada isto kao sto Dole kad god mu nesto ne odgovara kaze "zapadni placenici". Ja znam da je to neopravdano sto oni intervenisu, ali ne mozes zanemariti zdrav razum samo zato sto je neko to zloupotrijebio za licne ciljeve. Vise mi je tih aviona pun kurac. Sta god spomene covjek vi nabijate na nos te avione i intervenciju. Pa niko ne kaze da je to normalno. Ali nije normalno ni ovo. O tome mozemo raspravljati na drugoj politickoj temi.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2013, 19:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

:lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2013, 00:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Džontra je napisao:
Brale me vazda uveseljava svojim idejama...pokriće i opravdanje morala...najsssss

:D :D
Eh Dzontra Dzontra, pa nisi ti valjda jedan od onih za koje sva prica o moralu zavrsava na:

Moral dolazi iz stomaka. :lol:

Naravno da svaka moralna norma mora biti virifikovana(pokrice i opravdanje). Ako ja kazem za nesto da je tako i tako, i tvrdim da je to zato sto sam ja to rekao i znam ja da je to dobro i ti moras toga da se pridrzavas kao pijan plota naravno da to ne ide.
Tako se ne postavljaju moralne norme.
Onda se govori o diktatu a ne tvom licnom ubjedjenju i prihvatanju.

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2013, 08:38 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
jellyfish je napisao:
_зока je napisao:
Jelly, ako si toliko protiv nametanja nekakvih tuđih moralnih normi zasto onda konstantno druge uguravas u svoj moralni okvir? Zasto ne shvatis vec jednom da su oni drugaciji, da razlicito gledamo na svijet, religiju, moral? Jbt pa razlika u shvatanju svijeta je između Banjaluke i Pala, a da nece biti izmedju nas i Irana.

Sent from my GT-S5830 using Tapatalk 2

Pa kako su drugaciji kad su 1979 zivjeli isto kao ostali svijet, vidjeli smo na slikama. Drugaciji su jer ih vlast prisiljava da moraju tako. A vlast cine religioznjaci koji imaju svojse shvatanje morala i to silom namecu stanovnistvu.
Ja bi razumio da su drugaciji da su se tako oduvijek ponasali, ali ako vidis slike iz 1979 koje sam postavio gore i sad, onda vidis da je problem u prisili religioznih islamistickih vladajucih struktura nad narodom.

Šta znaš ti o vremenu šaha Reze Pahlavijha? On je bio zapadnjačka marioneta koja je dopustila zapadnim kompanijama ekspolataciju iranske nafte, čovjek kojeg je otjerao vlastiti narod. Čovjek koji nije odgovara vlastitom narodu. Narodu kojem očigledno nije odgovaralo način na koji su se oblačili 1979. godine.....

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2013, 08:51 
staromodan
Korisnikov avatar

Brale001 je napisao:
spavac je napisao:

A to je tvoj argument. 8)

ne citas pazljivo izgleda..moja izjava je sarkazam kad sam napisao "sarkazam" a ne tvoja izjava kao odgovor na moju izjavu..jel ti sad malo jasnije.. :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2661 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 134  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]