banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jul 2025, 07:59

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1206 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 61  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: SFRJ
PostPoslato: 14 Apr 2010, 16:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
STRATOKASTEL je napisao:
Ma HEPEK je bio riješenje za sve probleme. Mogao se APLICIRATI na neljude i učiniti da se oni uljude. Pošto taj projekt nije uspio, ostaje nam samo da se OMLEĆUJEMO ili igramo HRKLJUŠ.

Hepek: Slika

:lol:

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2010, 17:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
To nije orginalni hepek, već jeftina kineska kopija.

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2010, 09:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Građani i dalje najviše cene Tita
81 % građana Srbije tvrdi da je bilo najbolje u vreme Tita, 6 % kaže da je najbolje bilo doba Miloševića dok samo 10 % misli da je danas najbolje, piše "Danas".

"Bravar je bio najbolji. Bio i ostao. Svi posle njega su daleko gori", jedan je od odgovora ispitanika u okviru istraživanja čije rezultate prenosi "Danas".

Istraživanje je obavljeno prošlog meseca na uzorku od 1.813 građana, u okviru projekta Fondacije "Fridrih Ebert", Centra za studije socijalne demokratije i Centra za slobodne izbore i demokratiju.

Kako prenosi list “Danas” pod naslovom "Građani Srbije i dalje najviše cene Tita", ispitanici su životni standard u vreme socijalizma ocenili četvorkom, a u vreme Miloševića i današnji standard - dvojkom.

Preciznije, rezultati istraživanja "Kako građani vide tranziciju iz socijalizma u kapitalizam" pokazuju da je standard u vreme Miloševića ocenjen prosečnom ocenom 1,95, dok je vlast koja je došla nakon njega dobila ocenu 2,32.

Da Srbijom trenutno vladaju kriminalci misli 23 odsto građana Srbije, a da vladaju predsednik države, vlada, Skupština i premijer misli 18 odsto njih.

Takođe, kao one koji vladaju 18 odsto ispitanika vidi vlasnike velikih preduzeća, 14 odsto političke stranke, 12 odsto međunarodnu zajednicu, dok 15 odsto ne zna ko danas vlada Srbijom.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=462199

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2010, 11:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Naravno, za to ne trebaju ispitivanja. Čak i pojedini pisci koji su bili, što bi rekao Ćopić, antiprotivni komunističkom režimu danas tvrde kako je onomad bilo bolje.

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2010, 20:00 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Mar 2010, 22:49
Jugoslavija= velika zemlja ,velike mogucnosti...ovo sad ,male zemlje( u stvari ne zemlje nego kokosinjci) ,male mogucnosti,a veliko sranje.

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2010, 10:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

veljko je napisao:
Jugoslavija= velika zemlja

Veliko sranje!!!

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2010, 18:20 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

eugene of savoy je napisao:
veljko je napisao:

Veliko sranje!!!

Ovo se zove konstruktivna i argumentovana kritika sa elementima egzibicionizma mladih ameboibnih bichasa.

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2010, 20:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
eugene of savoy je napisao:
veljko je napisao:

Veliko sranje!!!

Tvrdis da je sranje, a pitanje jesi li se i rodio tad, a pogotovo da se sjecas kako je bilo :roll:
Vecina ljudi koji su zivjeli u Yu ce ti reci upravo suprotno, a to je da je ovo sad sranje, a da je prije bio prosperitet, a i statistike to pokazuju. Ponekad mislim da je dobro sto vi od 17 godina ne mozete glasati. Mogu misliti kakva bi tek onda vlast bila. :confused1:

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2010, 15:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Toliko je svima dobra bila ta država da se u krvi raspala, ma do yoya :roll:

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2010, 17:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Nuzda zakon mijenja.

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2010, 23:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Прежвакана тема. Али сложићу се са еугенијем, да је ваљала не би се распала као кула од карата. Од самог старта (1918) била је изграђена на лошим темељима који си дефитивно били унуштени дешавањима између 1941 и 1945 године.
Све је после тога било на силу, а што је на силу пре или касније пукне.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2010, 10:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 30 Mar 2005, 22:09
Vrlo plitko gledanje.
Ujedinjenje južnoslovenskih naroda je dubinska, prirodna i nezaustavljiva težnja svih koji govore istim ili vrlo sličnim jezikom, na ovim prostorima.
To što smo u više navrata podlegli spletkama ("divide et impera") velikih imperija, to samo pokazuje našu glupost (kao u basni o vuku i tri vola).
Na silu nije bilo ujedinjenje ni ono 1918. ni ono 1945. nego su na silu i plod spletaka bila sva dosadašnja razjedinjenja.
Dugoročno gledano, razjedinjenost je NEODRŽIVA i samo slijepac to može da ne vidi.
Druga je stvar što se kod nas konstantno podgrijava međusobna netrpeljivost koja proističe iz navodnih "nepremostivih razlika", a u stvari se radi samo o sljedećem:
neko nas je natjerao da se potučemo zato što "vjerujemo" u "različitog" boga (a niko u stvari ne vjeruje ni u šta, a Bog nas samo gleda i čudi se koliko smo glupi svi odreda i koliko GA ne poznajemo), a onda nas taj neko konstantno truje podsjećajući nas ko je kome koliko napakostio u prošlosti (a sve za tuđ račun), dok smo mu SVI MI u stvari i jedni i drugi i treći i četvrti i deseti samo poslušni robovi, čankolize (da ne kažem nešto gore -lize), ovce za šišanje i tužakamo jedni druge kao djeca u vrtiću...
Treća je stvar što nas se pokušava na silu natrpati u neku zajednicu zasnovanu na nezdravim osnovama u kojoj bi neko nekoga ... u zdrav mozak! Ali to "ujedinjenje" odnosno natrpavanje u isti ekonomski/tržišni prostor zbog interesa EU ili već koga, nema veze s ovim o čemu ja pričam (osim kao privremeno sredstvo da se kakvo-takvo ujedinjenje počne kad/dok već nema pameti za ono pravo).
Srbija ima blagoslov (od istog onog Boga kome se "najkvalitenije" moli i približava kroz "pravioslavlje") SAMO onoliko koliko radi na TOM UJEDINJENJU. Svi napori usmjereni na sebične ili velikosrpske ciljeve, vodiće samo dubljem i dubljem potonuću i nema te molitve i tog partijarha s asvim arhijerejima koji će da izmole IŠTA za Srbiju samu bez ostalih! Samo propast. (Isto se odnosi na sve od Vardara pa do Triglava tj. do Maribora odnosno čak i do Klagenfurta=Celoveca).
Onog časa kada Srbija i Srbi kao narod postanu ponovo stožer za UJEDINJENJE i okupljanje YU naroda (a kasnije i šire) tog časa će se sadašnje srljanje u beznađe i propast preokrenuti.
Ko to prvi shvati, taj će sve preokrenuti na bolje, prvo u svom dvorištu, a onda i šire.
Zato je Mile Dodik totalno promašio sa svojom pričom o otcepljenju RS, tj. u pravu je da se ne treba dati strancima i unitaristima koji hoće u stvari smo da nas još više porobe, ali NIJE u pravu da treba sebično reći: mi treba da se okrenemo samo sebi, a FBiH ko šiša! Takav stav će dovesti do njegove potpune propasti, ne zbog stranaca ili koga li već, nego zato što se takvim stavom direktno suproti ONOM koji sve određuje, i koji ga je u krajnjem i doveo da bude to što jeste (da ne bude zabune mislim na Oca Nebeskog ili Boga ili Allaha ili...).
Ponavljam: odsada (u stvari već od prije određenog vremena) sve što bilo koji političar, ekonomista, umjetnik...radi na UJEDINJENJU ex-YU prostora, i svaka iskreno upućena pomoć, solidarnost, zajednički projekat, ima/imaće blagoslov, a sve akcije usmjerene na međusobnu mržnju, pakost ili sebičluk, vodiće propasti onih koji to rade, ali i onih koji se daju tako voditi.
Živi bili pa vidjeli!

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2010, 11:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

To ne mora nužno biti tačno.

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2010, 11:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Ne rekoh li ja: živi bili pa vidjeli! Onda sjedi i gledaj.

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2010, 11:44 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Kakva crna Jugoslavija, Srbi treba da gledaju svoja posla, a bivša država treba da ostane tamo gdje i jeste na smetljištu istorije kao jedan neuspjeli eksperiment.

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2010, 12:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Aragorn je napisao:
Vrlo plitko gledanje.
Ujedinjenje južnoslovenskih naroda je dubinska, prirodna i nezaustavljiva težnja svih koji govore istim ili vrlo sličnim jezikom, na ovim prostorima.
To što smo u više navrata podlegli spletkama ("divide et impera") velikih imperija, to samo pokazuje našu glupost (kao u basni o vuku i tri vola).
Na silu nije bilo ujedinjenje ni ono 1918. ni ono 1945. nego su na silu i plod spletaka bila sva dosadašnja razjedinjenja.
Dugoročno gledano, razjedinjenost je NEODRŽIVA i samo slijepac to može da ne vidi.
Druga je stvar što se kod nas konstantno podgrijava međusobna netrpeljivost koja proističe iz navodnih "nepremostivih razlika", a u stvari se radi samo o sljedećem:
neko nas je natjerao da se potučemo zato što "vjerujemo" u "različitog" boga (a niko u stvari ne vjeruje ni u šta, a Bog nas samo gleda i čudi se koliko smo glupi svi odreda i koliko GA ne poznajemo), a onda nas taj neko konstantno truje podsjećajući nas ko je kome koliko napakostio u prošlosti (a sve za tuđ račun), dok smo mu SVI MI u stvari i jedni i drugi i treći i četvrti i deseti samo poslušni robovi, čankolize (da ne kažem nešto gore -lize), ovce za šišanje i tužakamo jedni druge kao djeca u vrtiću...
Treća je stvar što nas se pokušava na silu natrpati u neku zajednicu zasnovanu na nezdravim osnovama u kojoj bi neko nekoga ... u zdrav mozak! Ali to "ujedinjenje" odnosno natrpavanje u isti ekonomski/tržišni prostor zbog interesa EU ili već koga, nema veze s ovim o čemu ja pričam (osim kao privremeno sredstvo da se kakvo-takvo ujedinjenje počne kad/dok već nema pameti za ono pravo).
Srbija ima blagoslov (od istog onog Boga kome se "najkvalitenije" moli i približava kroz "pravioslavlje") SAMO onoliko koliko radi na TOM UJEDINJENJU. Svi napori usmjereni na sebične ili velikosrpske ciljeve, vodiće samo dubljem i dubljem potonuću i nema te molitve i tog partijarha s asvim arhijerejima koji će da izmole IŠTA za Srbiju samu bez ostalih! Samo propast. (Isto se odnosi na sve od Vardara pa do Triglava tj. do Maribora odnosno čak i do Klagenfurta=Celoveca).
Onog časa kada Srbija i Srbi kao narod postanu ponovo stožer za UJEDINJENJE i okupljanje YU naroda (a kasnije i šire) tog časa će se sadašnje srljanje u beznađe i propast preokrenuti.
Ko to prvi shvati, taj će sve preokrenuti na bolje, prvo u svom dvorištu, a onda i šire.
Zato je Mile Dodik totalno promašio sa svojom pričom o otcepljenju RS, tj. u pravu je da se ne treba dati strancima i unitaristima koji hoće u stvari smo da nas još više porobe, ali NIJE u pravu da treba sebično reći: mi treba da se okrenemo samo sebi, a FBiH ko šiša! Takav stav će dovesti do njegove potpune propasti, ne zbog stranaca ili koga li već, nego zato što se takvim stavom direktno suproti ONOM koji sve određuje, i koji ga je u krajnjem i doveo da bude to što jeste (da ne bude zabune mislim na Oca Nebeskog ili Boga ili Allaha ili...).
Ponavljam: odsada (u stvari već od prije određenog vremena) sve što bilo koji političar, ekonomista, umjetnik...radi na UJEDINJENJU ex-YU prostora, i svaka iskreno upućena pomoć, solidarnost, zajednički projekat, ima/imaće blagoslov, a sve akcije usmjerene na međusobnu mržnju, pakost ili sebičluk, vodiće propasti onih koji to rade, ali i onih koji se daju tako voditi.
Živi bili pa vidjeli!

E moj Aragorn,

dobro je sto si shvatio neke stvari. Bio je u Mostaru pred izbijanje rata u BiH neki katolik Albanac koji je mjesecima pred rat molio Boga da preusmjeri Milosevicevu ( nesumnjivu snagu ) u snagu dobra za sve ( tada Jugoslovene ). Ljudi su se smijali "budali". I dok su se oni slatko smijali, nastupio je Pakao ( Mrava sa aspekta Velikog Boga ).

Lako bi se dogovorili Talija ( da je u ovoj hipotetickoj opciji ona Hrvatica npr ), Vader i ja, pa bi u mini-Ju glavni grad dvije godine bila BanjaLuka, dvije godine Mostar, dvije godine Sarajevo. Tako bi obogatili svoj zivot i posvojili te nase i tako zajednicke gradove. Uz to bi primijetili da u gradu XY ne zive duhovi i babaroge, iako nas njima stalno plase.

Ali ne mogu se dogovoriti oni koji ( njima, jer mnome nikada nisu vladali btw ) vladaju, a mase stoje iza njih. Stoje po sistemu - sto me vise mucis, ja te vise volim. Taj sindrom je poznat i ima svoje ime. Klikni ovdje

Te mase su obezglavljene i obezdusene, udaraju uvijek i samo instinktivno, u stomak i nize. S njima ti trebas raditi, mozda i uspijes.

:)

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2010, 12:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Арагорне, ти много тога претпостављаш самоме себи и својим увјерењима, што никако није лоше. Напротив! Али, како је све што си ти написао овдје за нас остале - или барем за мене - тек пука претпоставка, дозволи да и ја онда поставим једну: шта ће бити ако поново дође до тога уједињења које ће, опет, за пола вијека, прије или касније, нестати у крви као што је нестало ово пријашње? Шта ја онда треба да мислим о твом Богу који је то тако удесио?

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2010, 13:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Ako bi se tako nešto i desilo, to bi značilo da ništa nismo naučili iz prošlosti i da moramo da ponavljamo istorijske lekcije, tj. da ponavljamo razred. To nam se jednom (sada devedesetih) već desilo, pa ako nam se desi opet, zar nam NEKO drugi kriv...znači da smo zaista ludi i zatucani, i da nećemo moći da se razvijamo dalje dok se ne opametimo.
A šta bih mislio o Bogu? A zar su učitelj ili škola krivi ako neko NEĆE da uči pa stalno pada na ispitima? Učitelj uređuje lekcije kojima smatra da će najbolje i najefikasnije da nauči svoje učenike (ponekad su te lekcije teške i bolne), ali nije ON taj koji može i treba da zagrije stolicu ili izbaci budalaštine iz nečije glave koje ga sprečavaju da uči , pa zato stalno ponavlja razred.
Bog je naš Otac i učitelj, a mi smo vrlo svojeglavi i tvrdoglavi učenici...On nas vodi, a mi se pravimo mnooogo pametni, ali smo u stvari...
Nema problema možemo da radimo šta god hoćemo, ali sve što radimo ima svoje posljedice.
U Svetom Pismu u Izrekama Solomonovim je rečeno ovako: "Čovjekova ludost prevraća put njegov (u drugom prevodu: "kvari život"), a srce se njegovo gnjevi na Boga"
Malo manje se ljuti na Boga, a više gledaj šta ti radiš ili ne radiš, jer ogorčenje (na Boga) koje izbija iz tvojeg pisanja na forumu odnekud mora imati izvor, ali je taj izvor u tebi, a ne u nekom ili nečem drugom.

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2010, 13:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ja nemam sukob sa Bogom. Ono što ti misliš da to jeste može biti moj sukob sa hrišćanstvom i sa ostalim dogmama, ali ne sa Bogom. Ako sam negdje i pisao o tome, pisao sam na taj način.
I nisam ogorčen. Samo ne shvatam stvari na isti način na koji ih ti doživljavaš. Štaviše, po pisanju bih rekao da si ti više ogorčen od mene. Mada, ne vidim zašto bi to bilo tako loše. I ogorčenje je samo još jedna u nizu ljudskih osjećaja koji mogu biti i konstruktivni i destruktivni.
A ovo pitanje sam ti postavio čisto da bih vidio da li ti smatraš da jasno možeš da razlučiš šta je dobro, a šta zlo; šta treba činiti, a šta ne treba.

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2010, 16:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Aragorn je napisao:
A zar su učitelj ili škola krivi ako neko NEĆE da uči pa stalno pada na ispitima? Učitelj uređuje lekcije kojima smatra da će najbolje i najefikasnije da nauči svoje učenike (ponekad su te lekcije teške i bolne), ali nije ON taj koji može i treba da zagrije stolicu ili izbaci budalaštine iz nečije glave koje ga sprečavaju da uči , pa zato stalno ponavlja razred.

A možda lekcije nisu dobre i efikasne, i možda je ipak često mnogo toga do učitelja.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1206 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 61  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]