Шајин je napisao:
ја сам још данас одустао од расправе. иначе скоро па увијек избјегавам расправе на форуму, јер свако чита само оно што хоће и тумачи на начин који му одговара. или извлачи из контекста па опет тумачи погрешно. чак и када ја кажем да није тако.
Nista nije tumaceno mimo onog sto je napisano
Citiraj:
Ако ја напишем да сам толерантан, и лик који ме не познаје дође и каже да нисам и да сам ксенофоб и да само мислим да сам толерантан, шта се ја ту имам расправљати са неким таквим. нема вајде од тога

Citiraj:
Мене то ужасно нервира, а колико видим и доста мојих познаника. Најбоље да носим мајицу са заставом државе која је један од највећих покретача ратова у данашње вријеме. Исти су ко конквистадори, само што ови одвратни Амери све то раде под плаштом "мира у региону", а у ствари само желе доминацију и нафту. Па да није било тих смрадова пола ружних ствари које су се десиле за вријеме рата вјероватно никад не би ни осјетили, ко зна да ли би уопште било рата. И ја да носим мајицу једне такве државе која је одговорна за смрт хиљада невиних живота овдје и у свијету. ма море марш тамо
Швабе су нас поклале, и многе су нас државе сјебале. Да не причам Турци прије тога.
али преко свега тога некако пређем, али ови амери што су ми одвратни то не могу описати. ваљда што својом политиком директно и индиректно утичу и на мене. а у свему томе нервира ме и ова покондирена глупа омладина која види да неко нешто ради па онда сви навале
јоооој не ударају то родитељи довољно куд куће!дефинитивно их треба испребијати(генералну сву омладину) јер их код куће нико ни туче нити васпитава.
али ја бих више волио када би се код њих малo развила свијест и када би сконтали неке ствари у својим лудим главама Evo siris ljubav. Evo dalje:
Citiraj:
нисам баш неки љубитељ нпр. педера, секташа и још неких мањих скупина људи, али све док мене не дирају, апсолутно ми не сметају нити имам ишта против њих. већ сам о овоме писао, али морам да поновим. живот и разне животне ситуације научиле су ме да не дијелим људе према вјери и нацији него према томе ко је добар, а ко лош човјек.
Ali ih dijelis po tome sta su obukli? I unaprijed znas da su losi ljudi i oni i njihovi roditelji?
Citiraj:
Сматрам себе Србином, одгојеним у духу православне вјероисповјести, али опет никад се не бусам са тиме нити србујем около. на муци се познају јунаци. дакле дјела, а не празне ријечи.
Ova tema ti nije bas neko djelo, otpocetka ti govorim. I nije u duhu pravoslavlja
Citiraj:
Исто тако јако ме љути безобразлук и када се неко прави мутав. Филби 2 пута написао и ја 2 пута поновио и то веома кратко и конкретно у чему је срж проблема и поента све ове приче, али нееее, сви се праве мутави и прескачу то као да нико није написао и фатају се ко пијан плота нечега што искрену и погрешно протумаче.
Imas sve citirano a ono o cemu Philby govori je u sustini sasvim drugi problem ili si ti npr mozda provjerio da su ova djeca odgovorna za to? Ono sto si sam rekao protumaceno je bez imalo greske i u tvoju korist, da razmislis.
Citiraj:
Такође, већина форумаша нису неки дебили него паметне младе особе, када ја напишем да данашњу омладину не туку довољно код куће, наравно да не мислим ја да идем да их тучем по граду, него мислим на то да им недостаје кућног одгоја! није нико овдје глуп, зна се на шта сам мислио. а и да сте чак толико мутави да не можете сконтати, написао сам у једном посту да не планирам ја тући ту дјецу и све фино образложио, али опет се враћамо на оно са почетка поста а то је да људи читају само оно што желе да прочитају.
Uz OFM ov post tvoj se sasvim konkretno uklopio. To da su svi dovoljno inteligentni objesi macku o rep jer neverbalna komunikacija nije ni da je svako pise ni da je svako tumaci. Ima puno praznog prostora koje popunjava lose iskustvo i lose socijalno stanje u drustvu.
Citiraj:
и за крај, да се мало дотакнем и ових убер урбаних ликова из БЛ који боље него ја лично, знају какав сам ја, иако ме додуше не познају. ја поштујем ајмо рећи те урбане ликове, јер веома често су то у питању интелигентне учене особе које су на неком вишем интелектуалном нивоу од мене(мада није правило). да, тачно је да су културно пуно образованији и боље упућени од мене. не слушају шабанску музику као ја, отворенији су за неке ствари и много боље упућени, али мајку му пољубим зашто сви ти урбани ликови у исто вријеме увијек морају да буду другачији од свих и да веома често немају тај неки понос и осјећај припадности. њих не занима политика, они су на неком другом нивоу социјалног живота, они су изнад нас задртих националиста. у ствари они су веома поносни, само ми то не контамо, јер све гледамо кроз једну погрешну призму и не можем ода сагледамо ситуацију како треба.
Nema potrebe za jeftinim sarkazmom. Razliciti pogledi na drustvo su normalni i nuzni, zanimaju me politika, savremena politicka istorija, sociologija, socijalna i politicka psihologija, politicka filozofija, politicka teorija itd. Svoju prizmu mozes braniti argumentima, uopste mi ne smeta drugacije tumacenje drustvene realnosti i diskursa koji nam je nametnut.
Citiraj:
да, знам контрадикторан сам, и говорим једну а у ставри је тотално друга прича у питању и из мене осим мржње према странцима и припадницима свих субкултура тренутно избија и мржња према свим урбаним паметним људима који су успјел ида се ослободе из окова овог учмалог друштва и сада су изнад нас обичних смртника који још живимо у неком другом и погрешном времену. јебала вас Тања Шљивар...
Patetika me ne tangira, pogotovo sto ti je mnogo jednostavnije bilo napisati poslije prvog mog posta precizno sta si ti to u stvari mislio (jer jos uvjek se u stvari ne zna) Valjda je roba siroke potrosnje kriva za manjak patriotizma? Ili su nam trziste i multinacionalne kompanije podmetnule kukavicije jaje koje neimastinom pritisnuta srpska porodica ne prepoznaje? Ili djecu u pubertetu treba otkinuti od Buletta ili Avreage Sevenfolda i objasnjavati im da ne slusaju muziku iz drzave cija nas je vlada bombardovala, valjda im nije dosta Srba, Bosnjaka i Hrvata pa da im jos malo zakomplikujemo buducnost? Da ih ucimo mrziti vise, jace i bolje? E moj decko.