banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 23:22

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 259 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 13  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: O Romima
PostPoslato: 29 Nov 2011, 15:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
bebaN je napisao:
Zanimljivo da neki tako lako zaboravljaju da su danas Srbi manjina na Kosovu i da su isto tako izloženi diskriminaciji.
Jel treba i to podržavati ili imamo dvostruke aršine??

Ima li ijedna tema a da ti ne demonstriraš svoju opsjednutost Srbima?

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2011, 15:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Romi nisu diskriminirani već imaju prava veća nego svi ostali, ajde neka tebi država napravi kuću ili stan, ajde ti zguzi ili oženi djevojčicu od 10 godina, ajde razvedi čopor djece (robova) da za tvoj račun prose po semaforima, probaj položiti vozački, a da ne znaš čitati i pisati itd. itd. Romi su diskriminirani na taj način što imaju veća prava nego svi ostali i što za njih ne važe prava i zakoni kao za sve ostale, znači treba tretirati ih kao svakog drugog građanina i neće biti diskriminirani, kraj priče.

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2011, 15:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
bebaN, samo za tvoju dušu:

:)

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2011, 15:45 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Nov 2011, 22:31
Ciganima što više daješ sve su gori i gori. Tačno im treba ukinuti sve dodatke pa neka rade kao i ostali građani. To su najobičniji paraziti koji gledaju samo da nekoga zajebu i da ukradu nešto. Čak se i ponose sa tim. :angry4:

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2011, 16:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Hertzog je napisao:
Popokatepetl je napisao:
Problem koji Nijemci imaju sa Turcima (i ne samo sa njima) je što bi oni htjeli asimilaciju, a ne integraciju. Kad je trebalo jeftine radne snage, onda su im bili dobri, a sad kad im je broj nezanemarljiv, postali su problem. Ispada da im je Njemačka sve dala na tanjiru, nisu kičmu u njoj poturali kroz nekoliko generacija.

A kako tek od Roma očekivati išta, kad su reakcije većine kao one od maloprije, "ružni prljavi Cigani koji kradu i prose".

Zar je problem nauciti jezik zemlje u kojoj zivis, mislim da Nemacka po pitanju turaka nije trazila mnogo... Nisu trazili da se odreknu svojih obicaja i kulture vec da se prilagode obicajima i kulturi Nemacke...

Ako je u Kini pljuvanje po ulici kulturolosiki prihvatljivo, ne mora znaciti da je svugde tako, pa u tom slucaju gledam da ne narusavam obicaje zemelje koju posecujem ili u kojoj sam se odlucio da zivim... Tako je i sa romima, turcima ili indijcima, ali i nasim ljudima po belom svetu

Oni su dužni da se pridržavaju njemačkih zakona, a ne i da usvajaju njihovu kulturu. A s obzirom da ih ima oko 10 miliona, normalno je da će tražiti veća prava, veću zastupljenost svog jezika i svojih običaja i kulture. Njemačko licemjerje se tu ispoljava u svojoj ružnoći, kad je postala realnost da Njemačka više nije apsolutno hrišćanska zemlja, smetaju im Turci koji im rmbače zadnjih 40 godina.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2011, 17:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Tako je nazalost svugde, a ako nece Turci, hoce kinezi i sve u krug... U svakom slucaju meni nije normalno da ti ne zelis nauciti jezik zemlje u kojoj zivis, radis i koja te hrani, a ti kako hoces...

I dan danas ima nasih ljudi koji od nemackog znaju najosnovnije a zive gore 100 godina

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2011, 19:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Ne kažem da ne treba znati jezik zemlje u kojoj živiš, naravno da treba. Ali nije ni tako naivno kako se pokušava prikazati. Imala je Merkelova u par navrata prilično eksplicitnih izjava po tom pitanju, "integracija ili asimilacija".

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2011, 20:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ma tako je svugde, samo sto se Nemackoj vise gleda kroz lupu, em je bitna zemlja u ekonomskom smilu, em im je istorija klimava, pa se prate takve izjave... Ni ovde nema suzivota sa druga dva naroda, odmah kazes "balija/ustasa, ko mu je8e mater" i slicno... Kada ti neko kaze bosanski jezik ili nesto tako, odmah mu pljunes u lice, samo je bosna nebitna drzava na geografskoj karti, pa samim tim ni tezina reci nije ista...

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2011, 23:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
Moje iskustvo:

Radila nocnu u nekoj rostiljnici u NS. Nekoliko noci zaredom nisam spavala, a ni po danu. Cica zima. Ponekad sam dozvoljavala dvojici malih Cigancica (6-8 god) da odspavaju na stolicama u uglu u ono mrtvo doba od 03:00 do 06:30. (u 07:00 se pojavljuje ljuta gazdarica Crnogorka tako da uvijek napravim pravu halabuku da ih probudim prije njenog dolaska) I tako jednom, mrtva umorna, kada sam isjekla zalihe salate i umuckala razne namaze za jutarnju smjenu, nalaktim se malo na policu ... i zaspem. Zaspem kao top. U neko doba, oko 03:00-04:00 drmusa me neko i vice. Njih dvojica. "Ej, pa ti si zaspala, hahahaha, probudi se bre, upasce ti neko ovdje. I jos te opljackati."
Zatim su, kao i obicno, izvukli gomilu para iz dzepova, dugo to prebrojavali, malo se prepirali pa onda ipak, prije spavanja, narucili jednu malu pljeskavicu po pola. Htjela sam da ih pocastim. Iako sam svorc. Nece. Pitam im otkud im te pare i sta ce s njima.
Kazu otprilike: "Skupili smo za gazdu. Ako skupimo malo, on se ljuti. Zato ne smijemo uzeti veliku pljeskavicu."
Ja: "Pa taj gazda je stvarno gad. Iskoristava vas, smrzavate se, gladni ste, a toliko para u dzepu!"
Stariji: " A tvoj je kao bolji"
...
Tu smo se svi glasno ismijali.

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2011, 23:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
да, али ти као дијете ниси спавала по роштиљницама и вукла људе за рукав дај динар дај динар.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2011, 00:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
АЛЕКСАНДАР je napisao:
да, али ти као дијете ниси спавала по роштиљницама и вукла људе за рукав дај динар дај динар.

Ali ce kad ostari da se otima oko BESPLATNIH sadnica japanske tresnje.

I smrdi po autobusima.

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2011, 00:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

To je vec problem metabolizma :lol:

Placa li taj gazda porez na te novce sto oni donesu, jesu li klincu prijavljeni itd.?

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2011, 08:51 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Plaća li porez 90% srpskih gazda? Prijavljuju li svoje radnike isti?

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2011, 09:19 
Sto su te djeca ownala...sto je najgore nisu daleko od istine... :D

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2011, 10:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Popokatepetl je napisao:
Ne kažem da ne treba znati jezik zemlje u kojoj živiš, naravno da treba. Ali nije ni tako naivno kako se pokušava prikazati. Imala je Merkelova u par navrata prilično eksplicitnih izjava po tom pitanju, "integracija ili asimilacija".

Sad sam skontao ovo...
Popo...nije bas tako jednostavan problem kompletnog islama u Njemackoj i Austriji. Ne radi se tu vise o "asimilaciji". Sve to stoji da su ljudi dolazili prije 30-40 godina kao baustelci da rade i ostali su. Postoji jedostavno ogroman broj ljudi koji NE PRIHVATAJU nacin zivota zapadnog svijeta. Ljudi se bukvalno getoiziraju. Berlin je najocitiji primjer sa Kreuzbergom (dijelom grada). Islam nije kompaktibilan sa evropskim nacinom zivota. To je srz problema. Sad tu stvar iskoristavaju razni desnicari i olos pa u narodu je prilicno porasla netrpeljivost.
Povrh svega je u poslednjih par godina dosao ogroman broj rumunskih, madjarskihi slovackih Roma u skoro sve prijestonice Evrope. Uglavnom se prosi i nista drugo ne rade.
Nije ni cudo da u ljudima raste netrpeljivost.
Ja cesto sa Austrijancima diskutujem o toj temi...sve sto ljudi zele je samo malo znanja jezika i minimum ponasanja koje je u skladu sa ovdasnjim nacinom zivota. Sve bi bilo drugacije. Ali ne..."braca" to ne zele i pozivaju se na "ugrozavanje ljudskih prava". Jedini komentar na to je da neko iz Evrope sa njim ode u njihovu zemlju i trazi slicna (ako ne ista) prava pa cemo vidjeti kako ce proci.

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2011, 10:14 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Flave je napisao:
Sve bi bilo drugacije. Ali ne..."braca" to ne zele i pozivaju se na "ugrozavanje ljudskih prava". Jedini komentar na to je da neko iz Evrope sa njim ode u njihovu zemlju i trazi slicna (ako ne ista) prava pa cemo vidjeti kako ce proci.

Na to emigranti uvijek mogu odgovoriti da ne bi ni dolazili u Evropu da ta prava mogu kod kuće....

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2011, 10:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
_зока je napisao:
Na to emigranti uvijek mogu odgovoriti da ne bi ni dolazili u Evropu da ta prava mogu kod kuće....

Ali oni imaju sva ta prava kod kuce. Akcenat je bio na strancu koji ide hipoteticki u njihovu zemlju.

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2011, 11:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
U sustini je ovo sto Flave izrece. Uopste nije toliki problem jezik, ima ih koji odlicno bez akcenta znaju njemacki. Ali stavovi i sveukupno ponasanje su im nekada da te Bog sacuva.
Sto neko rece, dajte nam Turke iz Istambula.

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2011, 11:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2011, 16:14
Koja je tema , Romi , Turci ili Iliri ?

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2011, 11:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Spam Jovo, spam!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 259 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 13  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]