banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 22:08

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 321 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 17  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 11 Avg 2011, 10:14 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 27 Okt 2009, 17:52
_zoka je napisao:
Miodrag96 je napisao:
_zoka je napisao:
Miodrag nije patriota....Kojoj državi treba da je vodi ne-patriota?

Ama, kako ne shvatate da na kraju ipak EU odlučuje o svemu? Što se više pravimo zaluđeni u ideologiji to će nam biti teže.

Druže (vidi mene,petnestogodišnjaka nazivam drugom),tok ti porasteš toliko da se možeš baviti politikom EU će biti davna prošlost.

O tome ćemo još vidjeti, neizvjesno je sad sve :lol:

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2011, 10:17 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
O,to je vrlo izvjesno....Neizvjesno je da li će kraj biti krvav ili će se razići u miru....

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2011, 10:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Znači chils će da napravi banjalučke ninadža ili mindža kornjače :lol:

I Miodraže, ili reci kako ti je da te oslovljavaju draže, u tvojim godinama bi trebao biti porpuno protiv sistema. Takvi kasnije lakše postanu dio sistema.:) Ali buduće nade naše estrade, ti i Danny, tu su u prednosti jer kod nas uopšte nema sistema :)

I zaista, ajde neka ti bude cilj da stvoriš fabriku u kojoj će da radi 367 ljudi, i koji mogu isto toliko porodica da prehrane. E to je nešto. A to što si već sa 15 godina EUpoltron, nešto mi se čini da te već tako mladog pregazilo vrijeme i nove ideje. Počni učiti koneski da se malo izvučeš :lol:

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2011, 10:24 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 25 Okt 2006, 13:07
Miodrag96 je napisao:
To je više stvar ličnih afiniteta. Ko voli neka izvoli.

Odlicno, i o tome:
u svim normalnim disciplinama postoji prvo sto se zove afinitet, pa talenat, pa onda rad. Primjer je sport ili ETF. Nije dovoljno pricati o tome, vec je i nesto znoja potrebno proliti kako bi se postigao cilj. Jedina disciplina koja nema to pravilo jeste politika. Tu ne moras cak ni biti pametan da bi se njom bavio. Zato (ali ne samo zato) i jeste ovako losa politicka situacija. Inzinjeri, doktori, ekonomisti ... svi su oni nasi politicari. A sta ce raditi oni koji zavrse fakultet politickih nauka?

danijell je napisao:
I zaista, ajde neka ti bude cilj da stvoriš fabriku u kojoj će da radi 367 ljudi,

Eeee, kako se nas dvojica nismo toga sjetili. :roll: :)

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2011, 11:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Nije ni za nas kasno :)
Malo nas zeza to što mi kada smo bili kao Miodrag nismo ni struje imali, a tek FB :)
Ali nije sve crno, kada nas Miodrag uvede u EU mi odradimo nešto ovako. :lol:
Taman da kao peMzioneri uživamo

Citiraj:
JESTE li znali da je Poljska svjetska velesila u proizvodnji oraha, iako do prije samo par godina gotovo da ih nisu imali? Pitate se kako? Pa, jednostavno, odnosno virtualno ili ako baš hoćete samo na papiru.

Virtualne poljske vjeverice skupljaju orahe na papiru

Cijela priča počinje 2004. godine kada je Europska unija objavila da po jednom zasađenom hektaru oraha isplaćuje čak 600 eura poticaja. Tako je Poljska preko noći od 5000 tisuća hektara zasađenih oraha došla do plantaža oraha većih od 40 tisuća hektara, ali kako smo napisali - na papiru.

"Jer zapravo - nitko ne provjerava, je li sa svih tih hektara ubran jedan jedini orah, kako objašnjavaju u tvrtkama koja izdaju certifikate, jer to nije propisano zakonom", navodi Deutsche Welle objašnjavajući kako se zapravo vara na EU-fondovima.

Sirtaki oliva?

Nitko zapravo ne provjera kada se već isplate poticaje jesu li oni zaista i upotrebljeni za svrhu u koju su dobiveni.

Tako su Grci izmislili masline od plastike, Talijani virtualne naranče, a Poljaci su se specijalizirali na lažne bio-farme - i orahe.

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2011, 11:35 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Feb 2008, 11:28
ja ko strucnjak smatram da je ovaj sukob dannyvsmico cist pimp fight oko nas tj birackog tjela! 8) :D :D :D
tj dany je ljubomoran na micu jer je mladji i uspjesniji od njega! :lol: :lol: :lol: i sto je najgore otima mu glasace i kvari politcke planove! jer danny nas je mislio polako kuvat dok ne postane punoljetan do tad bi se mi svi vec navikli na ovaj njegov logo a kad bi doso na vlast ko nazadnjak posto se zalaze se za srv vrednosti prvo bi nam ukino struju! zatim sljedi ciscenje, a poslje vjerovatno i tusiranje,,,, :( :(
s druge strane mico je naprednjak! :D 8) vuce na supeotnu stranu! :lol: :lol: :lol:
zato ja predlazem da se ovo rjesi na tradicionalni nacin-potezanjem konopa! :D :lol: :lol:
nek pobjedi tezi! :D :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2011, 11:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2011, 19:22
ja ko strucnjak

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A što se ovo ne može riješiti obaranjem ruku? :)

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2011, 11:49 
Veteran
Veteran

ne moze! nemaju oni misica za to,nisu to momci sa sela, vec geekovi! :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2011, 10:27 
Pripravnik
Pripravnik

Hajde, ispričasmo se mi... He, he :D
Nek' smo mi svi živi i zdravi, a ostalo će doći s vremenom :wink:

Hvala i lijep pozdrav svima! :wave: :wave: :wave:

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2011, 10:49 
Veteran
Veteran

slazem se! :D :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2011, 10:54 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
ja sve nesto kontam kad ovi mali jebivjetri porastu za jedno 10ak godina pa kad vide kakve su budalestine pisali imam osjecaj da ce ozbiljno razmisljati ili o promjeni prebivalista ili promjeni imena :D

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2011, 10:58 
Veteran
Veteran

nemas ti pojma! vidis da ne mogu docekat da budu punoljetni pa da mogu na izbornu listu! :D :lol: :lol: :lol: a to ce ti bit za koju godinu! 8) :lol: :lol: tek ces tad vidjeti sta je politicka kampanja i kandidati! 8) :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2011, 11:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Miodrag96 je napisao:
Pa nema se sa Vama više šta raspravljati. Vi ste očito zaluđeni u Vašu "ideologiju" "jedna zemlja-jedna religija-jedan narod". Oprostite, ali ovo mi je više naci(onali)zam. Jer Vi niste spremni ni na kakve kompromise, a isključivost je najveće zlo u ljudskim karakterima. I još nešto, nemojte mi o kućnom obrazovanju, molim Vas, jer sam se nagledao "dupelizaca" kao Vi i to mnogo. Preko foruma glumite neku dobricu i podsvjesno širite neprihvatljivu ideologiju kao Šešelj, sram da Vas bude! Ja da sam htio, mogao sam da pišem svoje postove pod nekim drugim imenima i niko ne bi znao ko sam i koliko godina imam, ali to nije moj cilj. Ja punim imenom i prezimenom pišem svoje stavove i nemam straha, za razliku od nekih koji se kriju iza čudnih imena i zamaskiranih kukastih krstova.

Evo, Dodik konstantno maže oči narodu sa svojim pričama o nacionalnosti, i evo tražio je neki referendum. Al' kad Incko pritisne povlači se i ta mrcina i te kako, dakle nemojte biti patriote, jer su Srbi jako mali narod i nemaju aduta da budu isti. Ostatku svijeta izgledamo smiješno, vjerujte. Patrioti mogu biti (i već jesu) Amerikanci, Rusi, Kinezi, Nijemci... (a, imaju i zašto).

Mi već jesmo njihovi podanici i nema svrhe da pravimo otpor.

Нисам залуђен. Погледајмо наше комшије Словенце i њихову пољопривреду. Од када су ушли у ЕУ, словеначки пољопривредници имају веома мале субвенције у односу њихове Њемачке колеге, тако да нису конкурентни на тржишту. То ти је исто као да играш кошаркашку утакмицу са неким ко кошарку игра 20 година, а теби први пут лопта у руци, даћеш можда 1-2 коша и ништа више.

Према задњој анкети која је рађена на улицама Љубљане преко 50% људи жали што су ушли у ЕУ, а обећавали су просперитет те земље? Хмм Када приступимо ЕУ, радићемо као робови 15 сати дневно, за енормно мале плате. У осталом гледај на дуже стазе, да ли би западне земље дозволиле да се економски уздигне још једна земља, која ће им бити конкурент и која би могла бити проблем?

Како не разумијеш да је Додик човјек без идеологије (а још већа је туга када видимо да нико није спреман да му се супростави), исто као Томислав Николић, или можда Вук Драшковић, који се ни сам не сјећа колико је партија промјенио.

Чуо си мој коментар и нема сврхе да одговараш на њега, ти си остао код својих ставова, ја код својих, изгледа да се нећемо промјенити, све даље је чисто затрпавање теме. :wink:

Poslednji put menjao Daniel. dana 12 Avg 2011, 11:39, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2011, 11:32 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
Danny ^_^ je napisao:
Miodrag96 je napisao:
Pa nema se sa Vama više šta raspravljati. Vi ste očito zaluđeni u Vašu "ideologiju" "jedna zemlja-jedna religija-jedan narod". Oprostite, ali ovo mi je više naci(onali)zam. Jer Vi niste spremni ni na kakve kompromise, a isključivost je najveće zlo u ljudskim karakterima. I još nešto, nemojte mi o kućnom obrazovanju, molim Vas, jer sam se nagledao "dupelizaca" kao Vi i to mnogo. Preko foruma glumite neku dobricu i podsvjesno širite neprihvatljivu ideologiju kao Šešelj, sram da Vas bude! Ja da sam htio, mogao sam da pišem svoje postove pod nekim drugim imenima i niko ne bi znao ko sam i koliko godina imam, ali to nije moj cilj. Ja punim imenom i prezimenom pišem svoje stavove i nemam straha, za razliku od nekih koji se kriju iza čudnih imena i zamaskiranih kukastih krstova.

Evo, Dodik konstantno maže oči narodu sa svojim pričama o nacionalnosti, i evo tražio je neki referendum. Al' kad Incko pritisne povlači se i ta mrcina i te kako, dakle nemojte biti patriote, jer su Srbi jako mali narod i nemaju aduta da budu isti. Ostatku svijeta izgledamo smiješno, vjerujte. Patrioti mogu biti (i već jesu) Amerikanci, Rusi, Kinezi, Nijemci... (a, imaju i zašto).

Mi već jesmo njihovi podanici i nema svrhe da pravimo otpor.

Нисам залуђен. Погледајмо наше комшије Словенце, наизглед једна равничарска земља, чији је велики адут пољопривреда. Од када су ушли у ЕУ, словеначки пољопривредници имају веома мале субвенције у односу њихове Њемачке колеге, тако да нису конкурентни на тржишту. То ти је исто као да играш кошаркашку утакмицу са неким ко кошарку игра 20 година, а теби први пут лопта у руци, даћеш можда 1-2 коша и ништа више.

Према задњој анкети која је рађена на улицама Љубљане преко 50% људи жали што су ушли у ЕУ, а обећавали су просперитет те земље? Хмм Када приступимо ЕУ, радићемо као робови 15 сати дневно, за енормно мале плате. У осталом гледај на дуже стазе, да ли би западне земље дозволиле да се економски уздигне још једна земља, која ће им бити конкурент и која би могла бити проблем?

Како не разумијеш да је Додик човјек без идеологије (а још већа је туга када видимо да нико није спреман да му се супростави), исто као Томислав Николић, или можда Вук Драшковић, који се ни сам не сјећа колико је партија промјенио.

Чуо си мој коментар и нема сврхе да одговараш на њега, ти си остао код својих ставова, ја код својих, изгледа да се нећемо промјенити, све даље је чисто затрпавање теме. :wink:

ako me neko bude trazio objesio sam se se medj' sunkama :-?

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2011, 11:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
chils je napisao:

ako me neko bude trazio objesio sam se se medj' sunkama :-?

Nemo bate, ko boga te molim, kuj ćemo brez tebe! :lol:

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2011, 11:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Опс! :) Моја грешка, извињавам се, пишем 3 текста упоредо, отворено ми је 30 табова, тако да, немојте замјерити ;)

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2011, 15:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Miodrag96 je napisao:
Dakle, Vi se protivite ulasku BiH u Evropsku Uniju. Dobro, to je za nacionaliste opšte prihvatljivo.

Nema to veze sa nacionalizmom. Ja sam veliki protivnik nacionalizma i ne volim nacionaliste, ali sam i strogo protiv evropskih integracija bilo koje vrste.

Miodrag96 je napisao:
Ali, vi prihvatite ili ne, mi ćemo ući kad tad

Nećemo nikad i to me raduje.

_zoka je napisao:
Druže (vidi mene,petnestogodišnjaka nazivam drugom),tok ti porasteš toliko da se možeš baviti politikom EU će biti davna prošlost.

Upravo tako.

daamir je napisao:
Model demokratije koju sad imamo nije idealan.

Ni jedan model demokratije ne valja prebijene pare, a o idealnosti nema ni govora.

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2011, 15:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Dajte alternativu. Lako je nalaziti zamjerke, ali prakticno izvodiva alternativa ne postoji. Znam da Svicarska nije u EU i da je bolja. Ali praktican nacin da Bosna postane Svicarska ne postoji. Isto tako i komunizam.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2011, 16:56 
Pripravnik
Pripravnik

Pa u Evropskoj Uniji bi nam bilo bolje koliko-toliko nego sad. Ja ne mogu da predviđam šta će biti u budućnosti sa EU, ali sada mislim da bismo tu trebali pripasti. Kad se ja budem profesionalno bavio politikom (pa makar EU i ne postojala), gledaću da ova država prođe bolje u svakom aspektu i da svaki stanovnik za nijansu bolje živi nego u prošlosti. Pa, nijansa po nijansa... svašta može da ispadne!

Evo, npr. zašto Hrvati (bar većina) misle da bi im bilo bolje u EU? Na kraju krajeva, prije 2020. (to je minimum) BiH neće "u Evropu" tako da možemo da gledamo Hrvatsku, da li se stanje u njoj poboljšalo/pogoršalo itd... i na osnovu toga ćemo izvući određene konkluzije o pristupanju (u budućnosti).

A, Vi gospodine Vader, kao da čekate da ja nešto izjavim pa da to onda sa tim Vašim kvotacijama opovrgnete... razumijem da se ne slažete, ali bi kritike trebalo pisati sa malo više stila. Ni ste ni vi "šlag na vrhu torte" da me možete tako "gledati s visa" i tako se odnositi. :wink:

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2011, 17:12 
Pripravnik
Pripravnik

Evo, da se nadovežem, treba napraviti nešto slično prikazano u ovom videu. Toplo preporučujem svim zainteresovanim da ga pogledaju, traje svega minut i po! :)

Post izmjenjen: Izvinite, ali stvarno mi ne ide postavljanje videa, evo vam link: http://www.youtube.com/watch?v=7EzDygen7eU&hd=1

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 321 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 17  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]