banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jul 2025, 03:55

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 362 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 19  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 09 Apr 2011, 21:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Laoce, wie alt bist du wirklich?

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2011, 21:30 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Za par godina znači tamo negdje oko 36. nastojaću otići odavde. Sada još uvijek ne bih.

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2011, 21:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2010, 22:34
laoce je napisao:
Sve zavisi kako se postavis - ima ona nasa stara narodna - prostri se koliko ti je pokrivac dug ( ili tako nesto).

Tačno. Ne kažem da ni ja ne bih voljela da mogu da uđem u kafanu i častim sve ljude koje znam, ili da nosim markiranu garderobu (mislim na nešto što jeste zaista markirano a ne TRN, Calliopi i ostale "marke") ali za to trenutno nemam para. Ako budem imala, nekad,negdje, ok, ako ne, neću biti ništa nesrećnija jer to nemam.

Sad mi je tako kako mi je. Moglo je biti i puno gore i puno bolje, ali kad se sve uzme u računicu, dobro je. Poenta je u tome što nigdje nije sjajno, nego se za sve i svugdje mora dobro potruditi da se do nečega dođe. I uvijek gurati dalje...

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2011, 21:34 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
laoce je napisao:
I to da se od stipendije moze sebi dosta priustiti - to vjerujem,jer dok sam honorarno radio u BL za 120 KM imao za dzeparac i jos sam mogao ustediti za ljetovanje ( bilo prije skoro 10 godina, sad su cijene vise, ali svejedno).

Kako?Ja ne uspjevam da uštedim ni marke i stalno sam u minusu,a imam veću platu nego većina sugrađana....

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2011, 21:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Sehr alt, wie das Photo zeigt :D .

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2011, 21:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

_zoka, pre deset godina su stvari bile mnogo jednostavnije (i jeftinije).

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2011, 21:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

laoce je napisao:

I ja budala sto pitam :lol:

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2011, 21:37 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 09 Apr 2011, 21:27
Na ovu temu sam nabasao sasvim slučajno jer sam kuckao nesto na googlu i doveo me je ovde. Tek sam se registrovao, nisam ni znao da ovaj forum postoji. Ova tema mi je zapala za oko.

Zanima me kako naći posao u inostranstvu, jel postoji neka agencija u BIH koja zapošljava ljude negde izvan granica njene teritorije, zelim da znam kako doci do kontakta i naci posao negde u evropi, sta je to sto nam treba da dobijemo poziv i takvu ponudu. Iskreno, i meni je više dopizdilo ovde, samo razmisljam kako da pobegnem. Imate li neki savjet, sta, gde, kako?

MOLIM SAMO OZBILJNE ODGOVORE!

S postovanjem!

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2011, 21:38 
Administrator
Korisnikov avatar

laoce je napisao:

Jbg,ne razumijem njemački,a google-ov prevod nema smisla...
The_new_Statesman je napisao:
_zoka, pre deset godina su stvari bile mnogo jednostavnije (i jeftinije).
Radio sam ja i prije deset godina...i imao platu četiri puta veću od te stipendije i opet nisam uspjevao da uštedim....

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2011, 21:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
laoce je napisao:
I to da se od stipendije moze sebi dosta priustiti - to vjerujem,jer dok sam honorarno radio u BL za 120 KM imao za dzeparac i jos sam mogao ustediti za ljetovanje ( bilo prije skoro 10 godina, sad su cijene vise, ali svejedno).

Kako?Ja ne uspjevam da uštedim ni marke i stalno sam u minusu,a imam veću platu nego većina sugrađana....

_zoka - zezas? Ako ne , odgovor je jednostavan: ti imas familiju i kucu i sve moras placati, a to je meni, naravno, bio samo dzeparac.

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2011, 21:39 
Administrator
Korisnikov avatar

nekitamolik90 je napisao:
Na ovu temu sam nabasao sasvim slučajno jer sam kuckao nesto na googlu i doveo me je ovde. Tek sam se registrovao, nisam ni znao da ovaj forum postoji. Ova tema mi je zapala za oko.

Zanima me kako naći posao u inostranstvu, jel postoji neka agencija u BIH koja zapošljava ljude negde izvan granica njene teritorije, zelim da znam kako doci do kontakta i naci posao negde u evropi, sta je to sto nam treba da dobijemo poziv i takvu ponudu. Iskreno, i meni je više dopizdilo ovde, samo razmisljam kako da pobegnem. Imate li neki savjet, sta, gde, kako?

S postovanjem!
Ima ona IOM,međunarodna organizacija za migracije,oni ti pružaju savjete i pomoć prilikom iseljenja,gdje treba kakav profil radnika i sl...Ne ganjaju vize i sl,ali bar nude informacije.

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2011, 21:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Radio sam i ja, i imao mozda jos 2x puta vecu platu od tvoje, pa nisam nista ustedio :)

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2011, 21:42 
Administrator
Korisnikov avatar

laoce je napisao:
_zoka je napisao:
laoce je napisao:

_zoka - zezas? Ako ne , odgovor je jednostavan: ti imas familiju i kucu i sve moras placati, a to je meni, naravno, bio samo dzeparac.

Svaka tebi čast,meni taj džeparac nije bio dovoljan...Tj,jeste do momenta dok se nisam zaposlio i preuzeo milion nekih obeveza na sebe,a koje su starci nekada finansirali...
The_new_Statesman je napisao:
Radio sam i ja, i imao mozda jos 2x puta vecu platu od tvoje, pa nisam nista ustedio :)
Dobro sad,nećemo se sad hvaliti kolika ja čija plata bila :P

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2011, 21:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
evo citam svi nesto imaju stipendije. ni marke jedne jedine mi niko nije dao.
cijelo skolovanje se radilo, zaradjivalo, zivjelo od toga, fakulete se placao 1500KM godina, plus sve ostalo.
kad se diplomiralo dala mi majka 150KM. da se pocastim.

_zoka, danas si sretan ako uspijes solidno prezivjeti sa platom mjesec dana. i da tutnes staroj koji dinar.
o stednji nema govora, a kamoli da sagradim kucu kao sto je to moj otac napravio.
kad trebam neku vecu investiciju, iskreditiram se i onda vracam. npr auto.

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2011, 21:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nije stvar u tome, vec u cinjenici da je sve bilo jeftinije. Ok i izbor nije bio neki ali... :)

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2011, 21:45 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Mar 2011, 10:23
nekitamolik90 je napisao:

S postovanjem!

Iskren da ti budem. nemam pojma :S
Jedino ako imas nekoga tamo do familije ko ce te zaposlit na preporuku,, Ako nemas onda cekaj da neko postavi odgovor. Ovo je dobar forum nisam ni ja znao za njega donedavno..Sad sam se navuko :D Opasnih likova ovde ima, budala, legendi i vrlo pametnih ljudi.. Welcome

Poslednji put menjao cobraunited89 dana 09 Apr 2011, 21:45, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2011, 21:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Jako star, kao sto slika pokazuje ( za _zoku).
Ne znam zoka, naucio sam ne trositi puno ( rat me naucio) tako da kad sam poceo zaradjivati - vec sam se osjetio nekako vise samostalnim, ali nisam trosio puno vise. A nije da sam bio sam, samo nisam macho koji se mora pokazati da ima samo zato sto sam musko (mada sam otada mnogo vise ja placao izlaske). I cak sam jednom ili dva puta posudio starcima ( koji sam ja zidov :D ).

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2011, 21:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
laoce je napisao:
I cak sam jednom ili dva puta posudio starcima ( koji sam ja zidov :D ).

cigan! :lol:

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2011, 21:48 
Administrator
Korisnikov avatar

laoce je napisao:
A nije da sam bio sam, samo nisam macho koji se mora pokazati da ima samo zato sto sam musko (mada sam otada mnogo vise ja placao izlaske).
Hoćeš reći da je onda cobra macho?:lol:
laoce je napisao:

Ja imam dogovor sa starcima....Dok god živim pod njihovim krovom,pola plate u kuću...Misilim da je to ok....

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2011, 21:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

cicak je napisao:
laoce je napisao:

cigan! :lol:

Sto cigan? Mislim da su nesto meni htjeli da kupe , pa im zafalilo para, pa reko da im malo pomognem do plate :D .

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 362 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 19  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]