banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 09:51

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 298 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 15  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 27 Feb 2010, 16:13 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
Walker je napisao:
Nije važno zove li se pjevač Halid, Miroslav, Slavko ili pak Sejo važno je da dobro zavija....

Kada si pomenuo Ćilija, juče hrvatski Jutarnji list objavio intervju sa njim u povodu koncerta u zagrebačkoj Areni!
Klikni ovdje za tekst o doajenu narodne glazbe :wink:

Kaže Ćili da je europski orijentisan. :o :o
Citiraj:
Prepoznajem se kao socijaldemokrata, ali u suvremenoj lijevoj europskoj orijentaciji.

J.bote, oteo Ćili Evropu od urbanih!!! Kako će sada urbani egzistirati, kad narodnjak kaže da je proeuropski orijentisan?

Em urbani ne mogu napuniti velike prostore posjetocima, em im doajeni oteše i Evropu...
Razumijem grofov bijes. :lol: :lol: :lol:

Znači ovi proeuropski portali će da puknu! Ne mogu napadati folkere jer su folkeri proevropski!
A sve što je evropsko il' za Jevropu, se, kao što znamo, ne smije napadati! :lol: :lol: :lol: :lol:

Poslednji put menjao muT@_6€kpuJ@ dana 27 Feb 2010, 16:19, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2010, 16:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
kim deal je napisao:
:lol: ima čak i termin urbani folk, e ti su mi najveći seljoši i najodvratnije njuške, brrr sav se naježim kad ih vidim i čujem, za povratit.

Da spazio sam urbano obučenog mladića koji pjeva o društvenim mrežama tipa Facebook, MySpace... Cijenim da je to to... Ne svidja mi se... taj urbani pristup potpuno uništava underground :D

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2010, 16:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Samo da zli, antievropski, turbofolk fašisti sa četničkim znamenjem ne napadnu na Miroslava :D

Onda ništa od Evrope

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2010, 16:32 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
Walker je napisao:
Mene samo zanima otkud potreba uzvišenih urbanih ljudi u BL da konstantno pljuju po tekovinama turbo folk (ne)kulture vlastitog naroda i istovremeno svršavaju na taktove plemenske muzike afričkih crnaca koji su igrom slučaja dospjeli na američki beton...

Kako to društvo puno turbofolka, nacionalizma i ko zna čega još, utiče na sputavanje kreativnosti Grofa konkretno? Njemu neko brani da ispolji svoj talenat? Neko mu prijeti?

Što se mene tiče turbofolkeri su najveći alternativci... Apsolutno ih zabole uvo što okolina ne shvata šta oni vide u onom govnetu od muzike... A i multinacionalni su... Nije važno zove li se pjevač Halid, Miroslav, Slavko ili pak Sejo važno je da dobro zavija....

Ajde ako ti nije tesko objasni mi ovu svoju izjavu nisam skontao zanima te potreba ljudi da slusaju Jazz ili Blues ili Cajune ili Zydeco ili Gospel i da to prepoznaju kao kvalitet. Mislim SLUH ili De gustibus

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2010, 16:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
Nastavljamo sa raspravom za par trenutaka jer je vrijeme za...

... MARKETING!!!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=31BfAto13nM[/youtube]
:headbang:
Svi znamo zašto :wink:

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2010, 17:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
chils je napisao:
Walker je napisao:
Mene samo zanima otkud potreba uzvišenih urbanih ljudi u BL da konstantno pljuju po tekovinama turbo folk (ne)kulture vlastitog naroda i istovremeno svršavaju na taktove plemenske muzike afričkih crnaca koji su igrom slučaja dospjeli na američki beton...

Kako to društvo puno turbofolka, nacionalizma i ko zna čega još, utiče na sputavanje kreativnosti Grofa konkretno? Njemu neko brani da ispolji svoj talenat? Neko mu prijeti?

Što se mene tiče turbofolkeri su najveći alternativci... Apsolutno ih zabole uvo što okolina ne shvata šta oni vide u onom govnetu od muzike... A i multinacionalni su... Nije važno zove li se pjevač Halid, Miroslav, Slavko ili pak Sejo važno je da dobro zavija....

Ajde ako ti nije tesko objasni mi ovu svoju izjavu nisam skontao zanima te potreba ljudi da slusaju Jazz ili Blues ili Cajune ili Zydeco ili Gospel i da to prepoznaju kao kvalitet. Mislim SLUH ili De gustibus

Ma sigurno je zbog istancanog sluha. :lol:
U vecini slucajeva je samo pitanje da li sa tim zele da dokazu nesto sebi ili drugima.

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2010, 17:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

chils je napisao:
Walker je napisao:

Jbg pogrešno sam se izrazio, bio sam u žurbi morao sam hitno da idem iza zgrade da orem... Lijep dan... Šteta da mi traktor čami u garaži...

Upravo me ne interesuje tuđa potreba za muzikom, kako za jazzom tako i za cajkama. Ali zato su Grofu i sličnim puna usta turbo folka koji im ne da da dišu... Jadan, zarobljen u društvu šunda, umjesto da bude sretan što je "poseban", javno iznosi svoje frustracije. A ustvari je nesposoban da uradi nešto što bi bilo ravno njegovom imenu...

I nisam htio reći da je sva muzika koja ima korijene u Afričkim plemenima ostala na tom nivou... Ako posjetiš temu Now Playing Part. 2 to će te uvjeriti da gajim duboko poštovanje prema nekim oblicima muzičkog izražavanja ljudi crne boje kože. Ja se izvinjavam ako sam ovom nesmotrenom rasističkom izjavom uvrijedio tvoje kulturno naslijeđe.

E sad excuse me počinje mi Žikina Šarenica :D

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2010, 17:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
MuskoBre je napisao:
Ako sam na nesto alergican, onda su to kvazi multi-talentovani likovi, kojima je jedini problem ova zabit, da zasijaju na Urbanom Nebu. Sve kvalitet imaju, samo im Provincija ne da. Da zive npr u GBR, bili bi odmah do Kraljice.

Mosh mislit.

Iste mi misli prodjose kroz glavu cim sam procitao Grofovo pisanije.

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2010, 17:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
zLo_krme je napisao:
filozof sa vrbasa je napisao:
Tebi lakše cm u guzicu uđe nego mm u tikvu.

Od tih 100 puta posjeta Rimu koliko si puta prisustvovala antifašističkim protestima i koliko si peticija potpisala za rušenje fašisitčke zaostavštine? Vjerujem da ti ja glava puna proevropskih ideja, koje jedva čekaš da primjeniš u BL, a tamo te nešto koči, iako si njihov student sa svim pravima i obavezama.

Ja ne znam Grofa, gledao ga jednom na @TV, znam za četnike i niko po njima neće pljuvati bez valjanog razloga. Kome smeta to na AU neka sjedne na drugi autobus i neka se vrati odakle je došao.

Filozofe, glup si ;) Al to nikad nije ni bilo dovedeno u pitanje.
Znaš šta si ti u stvari: "nisam jeb'o al sam gled'o" 8)

Vikend antifašistkinjo , dokazala si svoj antifašizam. To je onaj najgori oblik, galamiš u svom dvorištu, u tuđem si manja od makovog zrna.

Fuj!!!

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2010, 17:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Mar 2008, 15:42
zLo_krme je napisao:
Tebi lakše cm u guzicu uđe nego mm u tikvu.

Od tih 100 puta posjeta Rimu koliko si puta prisustvovala antifašističkim protestima i koliko si peticija potpisala za rušenje fašisitčke zaostavštine? Vjerujem da ti ja glava puna proevropskih ideja, koje jedva čekaš da primjeniš u BL, a tamo te nešto koči, iako si njihov student sa svim pravima i obavezama.

Ja ne znam Grofa, gledao ga jednom na @TV, znam za četnike i niko po njima neće pljuvati bez valjanog razloga. Kome smeta to na AU neka sjedne na drugi autobus i neka se vrati odakle je došao.

Filozofe, glup si ;) Al to nikad nije ni bilo dovedeno u pitanje.
Znaš šta si ti u stvari: "nisam jeb'o al sam gled'o" 8)

Vikend antifašistkinjo , dokazala si svoj antifašizam. To je onaj najgori oblik, galamiš u svom dvorištu, u tuđem si manja od makovog zrna.

Fuj!!!

Rusi,Jevreji,Poljaci,Srbi... su zadnje adrese kome se može spočitavati fašizam.Imamo mi toga u okruženju na izvoz :D

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2010, 19:30 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Dec 2009, 17:45
live je napisao:
Rusi,Jevreji,Poljaci,Srbi... su zadnje adrese kome se može spočitavati fašizam.Imamo mi toga u okruženju na izvoz :D

Dimitrije Ljotić je bio - ortodoksni antifašista! ;)

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2010, 21:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

live je napisao:

Ona kao Bosanka to teško shvata iako je znatan broj bosanskih muslimana prsitupio SS Handžar diviziji.

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2010, 21:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Boksi je napisao:
live je napisao:

Dimitrije Ljotić je bio - ortodoksni antifašista! ;)
U svakom žitu ima kukolja,govorim o žrtvama.Nisam ti ja kriv što su muslimani i Hrvati listom bili uz fašiste do negdje otprilike 1944 a kasnije se presvlačili.

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2010, 21:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

live je napisao:

Ona kao Bosanka to teško shvata iako je znatan broj bosanskih muslimana prsitupio SS Handžar diviziji.
Ono što nije bilo u handžar diviziji otišlo je u ustaše.Pa nisu valjda bili partizani :lol:

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2010, 01:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2009, 13:37
stand bi bio ok da se na njemu prodaje sve, da predstavlja daleko siri kulturni krug koji postoji u Banjaluci, da svi pravci u muzici, u politici, ma svemu, budu prisutni. pa ko voli nek izvoli :D

mada, takvo mjesto vec postoji i zove se internet :lol:

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2010, 02:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

google lazarević je napisao:
stand bi bio ok da se na njemu prodaje sve,

Čak i onda bi se neko našao i rekao zašto se četnička ideologija tu prodaje, sa ostalim amilitarnim stvarima.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2010, 02:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2009, 13:37
google lazarević je napisao:
stand bi bio ok da se na njemu prodaje sve,

Čak i onda bi se neko našao i rekao zašto se četnička ideologija tu prodaje, sa ostalim amilitarnim stvarima.

nego, postoji li nesto u BL, nesto sto bi ti ukinuo s tog utopistickog standa, nesto sto ne odobravas?

(pitanje vazi i za ostale ;))

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2010, 02:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ništa, neka prodaje šta god hoće. Baščaršija je toga puna pa niko nije rekao da je zbog toga Sarajevo manje multietnično. Nisam čuo sarajevske Grofove da im to smeta.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2010, 09:07 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Okt 2009, 12:34
vrlo jednostavno, ponuda i potražnja, ljudi prodaju ono što se traži i što se kupuje i ne vidim razlog zašto bi neko imao u ponudi nešto za šta nema mušterije.

a koliko vidim danas uglavnom ta "kul urbana" omladina što bi zabranjivala i ovo i ono, imaju svi odreda neki militaristički luk ko da su klonirani, sve nešto maskirno, smb, kape kubanskih vojnika, marame palestinaca, vjetnamke, slike stisnutih šaka i militarističke parole ispisane na odjeć i tako to.
i onda onima koji izgledaju poput folklora prebacuju neki militarizam :roll: niđe veze.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2010, 09:38 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Dec 2009, 17:45
live je napisao:
Boksi je napisao:
U svakom žitu ima kukolja,govorim o žrtvama.Nisam ti ja kriv što su muslimani i Hrvati listom bili uz fašiste do negdje otprilike 1944 a kasnije se presvlačili.

Bilo je malo više kukolja, možda i više nego žita. Nedićevci, četnici, Srpski dobrovoljački korpus... A upravo su četnici bili ti koji su od kraja 1944. pa nadalje organizovali transfere u partizane, jer je postajalo sve jasnije ko dobija a ko gubi.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 298 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 15  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]