banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 11 Maj 2025, 13:41

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 146 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 16 Nov 2011, 13:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
hercegovac27 je napisao:
Može neko ne voliti politiku Izraela a generalno nemati ništa protiv Jevreja i to ga ne čini anti-semitom.

Ovo je teza koju i ja zastupam od početka diskusije na ovoj temi, ali uvijek će se naći neko da kaže da to nije istina.
Holokost i antisemitizam su izgleda patentirane riječi i definiše ih jedino država Izrael.
Tu se nastoji 100% izjednačiti Izrael = jevrejski narod, što je kao prvo netačno, kao drugo rasistički i kao treće vrlo opasno, jer jedan (po meni loš) režim želi da poistovjeti svoje pravo na postojanje sa postojanjem cijelog naroda. To su jedino nacisti ranije učinili. Možda je poređenje glupo, ali ne pada mi na pamet ni jedan drugi primjer u istoriji.

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2011, 11:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
hercegovac27 je napisao:
Prije nego što radikalne muslimane koji su uglavnom Arapi neko iz Izraela optuži za anti-semitizam možda bi bolje bilo da u rječniku stranih riječi pogledaju pod slovom S koji su to semitski narodi. Iznenadiće se kada vide da su i Arapi semiti. Prema tome Arapi ne mogu nikako biti anti-semiti ali mogu biti anti-Izraelski orijentisani. Problem je što Izrael namjerno miješa ta dva pojma. Može neko ne voliti politiku Izraela a generalno nemati ništa protiv Jevreja i to ga ne čini anti-semitom.

Citiraj:
Антисемитизам у представља нетрпељивост, мржњу или предрасуде према Јеврејима као религијској групи или нацији...У свом основном значењу, антисемитизам не представља мржњу према Семитима, већ само према једном семтиском народу, Јеврејима. (За мржњу према Арапима, такође семитском етницитету, рећи ће се да је неко расиста, али никада да је антисемита), па би прецизнији назив за овај појам био антијеврејство.

Citiraj:
Antisemitzam nije pojam koji je nastao kao suprotnost onome što jest semitizam, budući da takav pozitivan pojam nikada nije postojao. Antisemitizam je antižidovska ideologija. Tako je antisemitizam generički pojam, koji definira negativan odnos prema određenoj skupini ljudi...

Zvuči malo paradoksalno, ali Arapi mogu biti antisemiti, jer kao što vidimo, taj termin ima precizirano značenje, a to je "netrpeljivost i mržnja prema Jevrejima".

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2011, 14:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
Popokatepetl je napisao:
Zvuči malo paradoksalno, ali Arapi mogu biti antisemiti, jer kao što vidimo, taj termin ima precizirano značenje, a to je "netrpeljivost i mržnja prema Jevrejima".

Njihova "logika" je na fazon:"I Arapi su semiti. Znaci, antisemitizam ne postoji."
Dalje:"Ja samo kritikujem Izrael. Izrael ne bi trebao da postoji, a Jevreji nek idu tamo odakle su dosli."
A, onda nastavljamo:"Ja ne mrzim Jevreje, ALI zasto Jevreji vladaju svijetom/zasto Jevreji jedu nasu djecu/zasto se klanjaju svom ocu djavolu/zasto imaju velike noseve..."

Mislim, kome ti objasnjavas? :)

Sad ce neko da te poklopi sa:"Dobro, ali zasto su ubili Isusa?"

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2011, 15:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
Hajdemo onda ovako:
Ja ne mrzim Jevreje. I ne samo to, ne mrzim ni jedan narod jer je to iracionalno.
Ja ne mrzim Izrael, koji apsolutno ima pravo na postojanje jer svaki narod ima pravo na mjesto pod suncem gdje će se osjećati slobodno. Uključujući i Palestince.
Ja smatram pogrešnom politiku državnog vodstva države Izrael zbog njihovog flagrantnog kršenja ljudskih prava zasnovanog na nacionalnoj i vjerskoj pripadnosti (fenomen u narodu poznat kao rasizam, ne tako dalek od onog koji su Jevreji kao narod sami iskusili od 1933-45), međunarodnog prava i rezolucija UN.
Zbog toga sam ja antisemit?
Ili većina na ovom forumu koja je umjerena i misli na isti način (da zanemarimo sad bolesnike koji misle onako kako si naveo, a kojih vjerujem da nema mnogo).

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2011, 15:58 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jul 2009, 10:16
Kako neko moze da ne voli Jevreje?

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2011, 03:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

STRATOKASTEL je napisao:
Hajdemo onda ovako:
Ja ne mrzim Jevreje. I ne samo to, ne mrzim ni jedan narod jer je to iracionalno.
Ja ne mrzim Izrael, koji apsolutno ima pravo na postojanje jer svaki narod ima pravo na mjesto pod suncem gdje će se osjećati slobodno. Uključujući i Palestince.
Ja smatram pogrešnom politiku državnog vodstva države Izrael zbog njihovog flagrantnog kršenja ljudskih prava zasnovanog na nacionalnoj i vjerskoj pripadnosti (fenomen u narodu poznat kao rasizam, ne tako dalek od onog koji su Jevreji kao narod sami iskusili od 1933-45), međunarodnog prava i rezolucija UN.
Zbog toga sam ja antisemit?
Ili većina na ovom forumu koja je umjerena i misli na isti način (da zanemarimo sad bolesnike koji misle onako kako si naveo, a kojih vjerujem da nema mnogo).

Sve je OK.

Ali imas jednu gresku...ovo oko krsenja ljudskih prava na nacionalnoj i(li) vjerskoj pripadnosti u Izraelu.

Da ne povjerujes, ali arapski gradjani Izraela uzivaju veca prava od Arapa koji zive u okolnim arapskim drzavama. :)

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2012, 21:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Citiraj:
Kod:
Srbija je došla u strašno stanje, da je kao država obeležena. Stavljen je krst na Srbiju, što vam mogu potvrditi iz bezbrojnih razgovora koje sam vodio po celom svetu. Srpski narod je obeležen kao krivac za zločine, a da pri tom niko ne spominje zločine koji su nad Srbima izvršeni . Niko ne spominje ubijene i stotine hiljada proteranih Srba iz Hrvatske i sa Kosmeta- kategoričan je gospodin Ari.

- Nažalost, činjenica je da smo izgubili jedan rat koji je mnogo važniji od svih drugih, a to je medijski rat. On je totalno izgubljen i ne može se popraviti iz više razloga. Ni u prošlom režimu, a nažalost ni u ovom sada, nema nikog ko to želi da popravi. U svetu je napravljeno bezbroj filmova koji Srbe prikazuju kao genocidan narod, ali nisam video nijedan koji je finansiran iz Srbije, a koji bi pokazao realnost i drugu stranu medalje. Nijedan koji pokazuje zločin nad Srbima i zato je taj rat izgubljen. Realnost je surova - sa žaljenjem kaže veliki srpski prijatelj Ari.

Ako srbi imaju Arija cionistu za prijatelja onda nam se crno piše.Pričati o izgubljenom medijskom ratu a ne reći ko je alfa i omega u informativnom svijetu je sve samo ne prijateljski.O filmskoj industriji da ne pričam.Mislim da je ova moja realnost surovija.
Citiraj:
Sve je OK.

Ali imas jednu gresku...ovo oko krsenja ljudskih prava na nacionalnoj i(li) vjerskoj pripadnosti u Izraelu.

Da ne povjerujes, ali arapski gradjani Izraela uzivaju veca prava od Arapa koji zive u okolnim arapskim drzavama.

Zavidim ovim Palestincima na njihovim pravima.

Slika

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2012, 00:37 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Dec 2011, 20:28
fenomen je mraka u ljudskim glavama

fenomen kad ne znaš šta sa sobom pa na druge nasrćeš

http://www.zlatnigrad.blogspot.com

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2012, 02:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

spijo je napisao:

Slika

Da vidimo, sta s tom slikom? Pridrz'o je lik da ne padne?

Jesu li je obrezali? Nisu. Jesu li je kamenovali? Nisu.

Milioni Arapkinja u okolnim zemljama nisu te srece. Placi malo nad njihovom sudbinom.

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2012, 08:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Timotic ti kao da radiš za Ha'aretz.Ali dobro u pitanju je subjektivno mišljenje tipa koga više mrziš,Arape ili jevreje.

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2012, 10:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
Šta bih ja dao da mi je u osnovnoj imao ko teglit torbu s knjigama i mene s torbom. Šta bih dao za onakvu pink torbu... :(

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2012, 14:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
Prema Jevrejima čisto poštovanje.
Zabranjen im je svaki vid zanata u sve i jednoj zemlji. Jedino čemu su se mogli okrenuti je obrazovanju i parama. Da 3000 godina radiš sa parama,
ne možeš biti bijeda. Ljudi se ne uzdaju ni u koga, osim u samog sebe. Zašto i bi, kad su im svi na svijetu okrenuli leđa?!

Pored toga, kod nas izbjeglica dođe u grad, pročita čitanku za prvi osnovne i počne pljuvati po crkvi i sopstvenoj religiji. Svaki dan opsuje majku
i oca samom sebi, ukućanima, brojnim komšijama i poznanicima, te naziva sebe nebeskim narodom. Kakav paradoks!

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2012, 16:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Zabranjen im je svaki vid zanata u sve i jednoj zemlji

Ima još poštenih poslova osim zanata,rad u privredi,fabrike,rudnici.poljoprivreda,komunalni poslovi........
Citiraj:
Ljudi se ne uzdaju ni u koga, osim u samog sebe

Ne u samog sebe nego u opštu ljudsku zatucanost i sve što uz istu ide.
Kod:
Pored toga, kod nas izbjeglica dođe u grad, pročita čitanku za prvi osnovne i počne pljuvati po crkvi i sopstvenoj religiji. Svaki dan opsuje majku
i oca samom sebi, ukućanima, brojnim komšijama i poznanicima, te naziva sebe nebeskim narodom. Kakav paradoks!

Šta ti imaš protiv izbjeglica i zašto misliš da su neobrazovani.

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2012, 18:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Samo luzeri mrze Jevreje.

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2012, 18:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
To oni žele da mi tako mislimo

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2012, 19:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
Postoji nešto što OFM ne mrzi? Jevreji ja vas poštujem, zaslužili ste.

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2012, 22:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

old fashion men je napisao:
Samo luzeri mrze Jevreje.

Tipičan novogor.

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2012, 00:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

spijo je napisao:
Timotic ti kao da radiš za Ha'aretz.Ali dobro u pitanju je subjektivno mišljenje tipa koga više mrziš,Arape ili jevreje.

Los ti je primjer, jer Haaretz je nesto kao izraelski B92... :)

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2012, 02:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
spijo je napisao:
Citiraj:

Па ако им се не свиђа, могу да се селе, нико им не брани. Рецимо на територију коју контролише Хамас. Љепота једна тамо влада од људских права и слобода.
Није директно везано, али био сам у Шведској, више пута. Ја бих први потписао да Шведи истјерају сву усељеничку багру која им прави проблеме у држави. Дефиниција "прављења проблема" је при томе на шведској страни. Значи, ако си сам себи организовао државу, и ту ти неко сад кофрчи, има да лети напоље "ки ракетЛа". Било да се ради о Шведској, Израелу, или Тунгузији...

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2012, 15:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Istim razmišljanjem se može riješiti problem na Kosovu,iseliti ono malo srba u Srbiju ako im se ne sviđa vlast i prodati šiptarima kuće i zemlju kao što se radi u Izraelu.Šiptari sami sebi prave državu i sad im srbi nešto konfrče.Treba ih istjerati napolje pa nek tamo srbuju.Kakve istorijske činjenice,državna cjelovitost,vjekovne crkve i srpska sveta zemlja kad su šiptari kao i jevreji kupili sebi državu.
A šta se to na kraju nas tiče,mi smo iz Tunguzije. :roll:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 146 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]