banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 06:43

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 147 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 15 Sep 2008, 14:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Htio sam svojim postom da kazem da se na taj problem moze gledati iz vise uglova i da se ljudi moraju usaglasiti kako ce posmatrati sve to. Npr. jednog psihologa interesuje samo to sve kao bolest i pokusava da je tretira. Onaj zakonodavac gleda na manifestaciju pedofilije kao na kriminal i pokusava da nadje optimalnu kaznu, itd.. Ali ja na to sve gledam iz ugla samog poremecaja a ne da li ce neko nastradati zbog toga ili nece. Kad neko trpi zbog toga onda se radi o kriminalnom slucaju ali kad se kaze "pedofil silovao dijete" ne sudi se pedofiliji nego silovanju djecaka, znaci iz ugla zakona silovanje je silovanje bez obzira da li je pedof. to pocinio ili bilo ko drugi. E ako sad posmatras samu tu sklonost onda nema mjesta za rijeci tipa "kriminal", "svjesnost o krivici" itd., nego samo za rijeci tipa: "normalno", "devijantno", itd...
Ja svaki pokusaj nametanja toga kao neceg normalnog odbacujem ali sam protiv pogroma tih ljudi. Ono sto upravo danas hoce da urade to je da promovisu homoseks. kao nesto normalno, a ja ne zelim da moja djeca budu takva i apsolutno sam protiv proglasavanja toga normalnim. Ali veoma je tesko objasniti svom djetetu da ona tamo ceremonija vjencavanja dvojice muskaraca i jeste i nije normalna, a homoseksualci se osjecaju diskriminovano ako ne mogu da se vjencavaju, i kako da rijesimo to? Kako da im omogucimo sva prava koja traze pa da budu srecni a da mi i dalje mozemo da mislimo da se radi o poremecenoj seksualnoj sklonosti?

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2008, 14:32 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Avg 2008, 11:15
Slazemo se u svemu.

A samo postojanje homoseksualaca i njihova prava u svemu tome, poput vjencanja i usvajanja djetata, su dvije razlicite stvari.

Postojanje ne mozemo negirati, naravno, ali prava poput ovih gore jesu upitna i tu zaista ne mogu naci nikakvo opravdanja za slucaj da dva muskarca usvoje dijete.

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2008, 14:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2006, 09:59
Hristov je napisao:
Ona prica o tome kako smo lazovi (mislim da je to neka zenska osoba rekla) zato sto nam se svidja vidjeti lezbejke a ne muskarce po meni ne pije vode jer su one za nas jos uvijek suprotan pol koji nas privlaci.

поента! и иако оне могу бити привлачне, опет је то девијација....
сад једно хипотетичко питање:
да имате дијете и да можете бирати да ли ће бити геј или нормално, у оба случаја ће бити живо, здраво и проживјеће живот у срећи, весељу и богатству..... да ли би ико икад одабрао прву (геј) опцију? будите искрени па реците.. и немојте сад као свеједно ми је бла бла бла, хипотетички, да морате одабрати.
и у крајњем случају да прихватим неког као педера, никад не би прихватио парадирање и оргијање на улицама, а будимо искрени крајњи домет геј параде је баш то. ебига, ја сам примитивни сељак који узгаја свиње...
стварно нисам мислио удостојити дј тц увреде на рачун свештенства одговором , али ето дај ми једну чињеницу или разлог твоје тврдње да су православни свештеници педери. па твоја небулоза не може бити даље од истине... знам ја да си ти заглибио у атеизам, али надам се да знаш да се наши свештеници жене и имају дјецу, ја још нисам чуо за иницијативу у СПЦ да се легализују истополни бракови, а да је ситуација таква као што ти говориш, сигурно би се та "гомила" хомосексуалаца у редовима свештенства борила за своја права... доста више са небулозним провокативним неаргументованим тврдњама..
у сваком случају, мислим да је ова тема достигла свој врхунац и да за нормалну расправу више нема наде..

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2008, 14:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ness je napisao:
Slazemo se u svemu.
Postojanje ne mozemo negirati, naravno, ali prava poput ovih gore jesu upitna i tu zaista ne mogu naci nikakvo opravdanja za slucaj da dva muskarca usvoje dijete.

I zamisli sada, da bi ti dala dvojici homoseksualaca tudje dijete ti MORAS pristati da je homoseks. normalan, to je najvazniji preduslov jer ne smijes davati dijete na odgajanje seksualno poremecenim osobama. Oni medju nama koji smatraju istinski iz srca i ciste savjesti da je homoseks. normalan neka zamisle sebe da dodju u situaciju da moraju svoje dijete dati na odgajanje nekom drugom, i ponude se dva para, jedan musko-zensko a drugi homoseks. Da li bi im bilo potpuno svejedno kome bi dali svoje dijete? Ova tema je vise isla u pravcu svadje i prozivanja, vjerovao sam da je to zato sto se iz razlicitog ugla gleda na homoseks. ali ako neko potvrdno odgovori na moje pitanje onda se izvinjavam i naglasavam da se radi samo o mome skromnom misljenju i da smo svi drugaciji.

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2008, 15:05 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pa o tome i ja pricam. Naravno da to nije normalno, ali i dalje stoji cinjenica o postojanju homoseksualizma. I opet kazem - prava takvih parova na konretkno usvajanje djece, dakle onih koji ne mogu imati vlastitu djecu radi homoseksualnih sklonosti, jednostavno ne mogu biti ista kao i za heteroseksualne parove. Medjutim, ovo je stvar koja se tice svake drzave zasebno i zakona u toj drzavi.

Ja postojanje homoseksualaca prihvatam kao nesto uobicajeno, ali se takodjer ogradjujem od gore spomenutih prava.

A da mogu birati hcoe li mi dijete biti gay ili ne, naravno da biran - ne. Medjutim, ipak niko od nas ne odlucuje o tome, zar ne? Nase je da ih odgojimo i usmjerimo najbolje sto znamo, a samim tim sto ih imamo zna se kako je to i u kojem pravcu. Ako se nekada kasnije, kada budu svoji ljudi, svjesni i sve ostalo, odluce za ovo drugo...zaista ne vidim sta se tu jos moze uraditi.

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2008, 15:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ness, rekla si po mome misljenju poentu citave price, ja cu jos da dodam da, kad bi jednog postigli da budu istrebljeni i ubijeni svi homoseksualci, da tada mir ne bi imali. Mir bi imali tek onda kad bi na ovaj ili onaj nacin bili uklonjeni svi oni koji su istrijebili i ubili homoseksualce.

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2008, 13:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Citiraj:
(banovic strahinja)(nabijen na kolac):
strahinja: alija, daj srk hasisa....
alija: sikter kaurine
naravouchenije iz poslednjeg primjera: na ovim prostorima nikad nije bilo razumjevanja za nabijene....

То си ти заменио. Погледај филм још једном али мало боље :wink:

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2008, 15:03 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Mar 2008, 21:15
Djeca u dobi od pet godina već bi se trebala učiti razumijevanju užitka homoseksualnog seksa, predloženo je nakon šokantne studije o edukaciji u Britaniji.

Voditelji istraživanja postavili su si cilj "stvaranja učionica gdje će se čudne seksualne sklonosti prihvatiti i slaviti". Ova ambicija otkrivena je u dokumentu pripremljenom za projekt "No Outsiders" kojeg vode profesori mnogih sveučilišta, a za njegovo financiranje izdvojeno je 600 tisuća funti.

Trenutna svrha projekta, koji se provodi u 14 osnovnih škola, je da se zaustavi zlostavljanje i predrasude prema homoseksualacima.

Ipak, na skorašnjem seminaru na Sveučilištu Exter pristaše ovakvog plana ići će iznad programa protiv zlostavljanja te diskutirati o "užicima i želji u kontekstu edukacije". Knjige, lutkarske predstave i igra bit će glavni alat pri učenju djece o istospolnim vezama.

gluho bilo, uvode u skole ko vjeronauku :-? parada je mila majka :lol:

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2008, 20:36 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Tacno tako Hristove. Razumijemo se (osim da ja nisam z nego m ;) )

A sto se tice ovog sto se u UK priprema po skolama, zaista ne znam sta bih rekao na tako specificno usmjerenje u obrazovanju...

Medjutim, ovdje kod nas, da se mene pita, umjesto vjeronauke u osnovnim skolama bih zasigurno prije uveo sexualno obrazovanje. I eventualno dodao Istoriju religija, iako apsolutno vjerujem da bilo kakvom vidu vjerskog obrazovanja jednostavno nije mjesto u osnovnim skolovanju. Ko zeli, uvijek poslije OS moze otici da izucava i posveti se bilo kojoj vjeri. Ovako, sestogodisnjacima i sedmogodisnjacima se u glave usadjuju stvari koje nisu nista drugo nego indoktriniranje koje kreira uslove da ta istadjeca u jednom buducem momentu postanu necije novo topovsko meso, a to je vise nego zalosno.

A sexualno obrazovanjeu OS, pa cak i u kojem bi se u jednom dijelu djeci objasnjavalo i sta je to homoseksualizam, mislim da je to zasigurno pozitivna stvar koja bi umanjila i postojanje predrasuda ali i mrznju koja prositice iz tih predrasuda i nerazumijevanja. Da ne govorimo o prakticno primjenjivim aspektima sexualnog obrazovanja, kao i zdravstenim.
Ali, kako je kod nas sve naopako i nakradno, tako valjda mora biti do kraja i u svemu...

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2008, 21:55 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jan 2007, 15:32
Xander Cage je napisao:

поента! и иако оне могу бити привлачне, опет је то девијација....
сад једно хипотетичко питање:
да имате дијете и да можете бирати да ли ће бити геј или нормално, у оба случаја ће бити живо, здраво и проживјеће живот у срећи, весељу и богатству..... да ли би ико икад одабрао прву (геј) опцију? будите искрени па реците.. и немојте сад као свеједно ми је бла бла бла, хипотетички, да морате одабрати.
и у крајњем случају да прихватим неког као педера, никад не би прихватио парадирање и оргијање на улицама, а будимо искрени крајњи домет геј параде је баш то. ебига, ја сам примитивни сељак који узгаја свиње...
стварно нисам мислио удостојити дј тц увреде на рачун свештенства одговором , али ето дај ми једну чињеницу или разлог твоје тврдње да су православни свештеници педери. па твоја небулоза не може бити даље од истине... знам ја да си ти заглибио у атеизам, али надам се да знаш да се наши свештеници жене и имају дјецу, ја још нисам чуо за иницијативу у СПЦ да се легализују истополни бракови, а да је ситуација таква као што ти говориш, сигурно би се та "гомила" хомосексуалаца у редовима свештенства борила за своја права... доста више са небулозним провокативним неаргументованим тврдњама..
у сваком случају, мислим да је ова тема достигла свој врхунац и да за нормалну расправу више нема наде..

Наравно да бих одабрао да ми дијете буде нормално! Па прво желим да имам нормално зачете и васпитане унуке, да се моја лоза настави, а не да немам или евентуално имам хибридне унуке!

СПЦ је јасна и чиста по питању ове духовне болести! То се противи божијим законима и тачка. А и стварно не знам да је иједан искрени вјерник хомосексуалац...али не да вјерује да постоји Бог, него да иде у цркву, по некад пости, моли се ... ја не зна за такав случај!

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2008, 22:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

urbana_extravaganca je napisao:
Citiraj:
(banovic strahinja)(nabijen na kolac):
strahinja: alija, daj srk hasisa....
alija: sikter kaurine
naravouchenije iz poslednjeg primjera: na ovim prostorima nikad nije bilo razumjevanja za nabijene....

То си ти заменио. Погледај филм још једном али мало боље :wink:

није бановић страхиња био набијен на колац, већ алијин брат ... :D :D

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2008, 15:57 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

као што сам и мислио, нема ништа од геј параде у техерану.....
http://www.sarajevo-x.com/clanak/080925088
десетак поврјеђених и неколико приведених .....

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2008, 17:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2007, 10:01
Ima, samo se nastavlja u ilegali. I nije parada.

“I spent half my money on gambling, alcohol and wild women. The other half I wasted.”― W.C. Fields

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2008, 19:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
xander,u.extr. : moguce, gledao sam ga prije jedno 16,17 godina zadnji put :D ali to je autorova sloboda- poenta je u (na) kolcu :D

gledam vecheras snimke na novoj tv, atmosfera fenomenalna, .ebsh utakmiceeee, mostarski muftija je izjavio da su to bolesni i poremeceni...da se ne izrazim. sa jedne strane miljacke: ubi,ubi,ubi pederra,pedeerraa,pederaaAAaa a sa druge strane (15 minuta prije sukoba) podsmijeh.ali, avaj...

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2008, 10:31 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Nov 2004, 10:48
Najgori su ovi sto se prozivaju vehabijama, utemeljili su zivot proucavajuci Islam, ali svi vrlo dobro znamo da se i Islam i bilo koja druga vjera temelje na miru i solidarnosti medju ljudima, a ne mrznji.. oni su sramota i OTPAD Islamske vjere.. dali je zaista zadatak vehabija da u mjesecu Ramazana bave se homoseksualcima ili bi taj mjesec trebali provesti u ibadetu i molitvi? Sto je najgore, kad su tuce i diskriminacija u pitanju onda se svi slazu na ovoj flekici od zemlje.. srbi, hrvati i muslimani se napokon u necemu ujedinili :roll: .. djaba pricati da je sve to jedna te ista bagra..

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2008, 22:16 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2007, 23:37
a jest dobro u gradu ovih dana, svi faggeti otisli u sarajevo!
uzivancija

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2008, 15:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Mamma:) je napisao:
Najgori su ovi sto se prozivaju vehabijama, utemeljili su zivot proucavajuci Islam, ali svi vrlo dobro znamo da se i Islam i bilo koja druga vjera temelje na miru i solidarnosti medju ljudima, a ne mrznji.. oni su sramota i OTPAD Islamske vjere.. dali je zaista zadatak vehabija da u mjesecu Ramazana bave se homoseksualcima ili bi taj mjesec trebali provesti u ibadetu i molitvi? Sto je najgore, kad su tuce i diskriminacija u pitanju onda se svi slazu na ovoj flekici od zemlje.. srbi, hrvati i muslimani se napokon u necemu ujedinili :roll: .. djaba pricati da je sve to jedna te ista bagra..

Е ђаба причати :lol:

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2008, 17:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Hristov je napisao:
Kad bismo sve te seksualne sklonosti stavili na jednu skalu pa morali staviti zarez gdje nam postaje muka neko bi je stavio ispod a neko iznad homoseksualizma. Ja spadam u red ljudi kojima izaziva muku u stomaku kad gledam kako se dva muskarca ljube i to. Ona prica o tome kako smo lazovi (mislim da je to neka zenska osoba rekla) zato sto nam se svidja vidjeti lezbejke a ne muskarce po meni ne pije vode jer su one za nas jos uvijek suprotan pol koji nas privlaci.

Pozdrav!

Izgleda da je vecini muskaraca zanimljivo gledati zene da vode ljubav sa istim polom, a gledanje dva muskarca im se gadi. Pitanje zenama, da li im se gadi kad gledaju dvije zene i svidja li im se kad vide dva muskarca, dakle obrnuto?

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2008, 14:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ево како нпр. ради Квирија у Србији ( после ми неко прича о демократији и толеранцији):

Citiraj:
Udruzenje NASI skrece paznju javnosti da televizija B92 svakodnevno preko svog
internet Bloga - koji su ustupili homoseksualnoj organizaciji Kvirija, i koja je taj
blog nazvala SRPSKI
PRAVOSLAVNI BLOG, na najgori moguci nacin vredja osam miliona pravoslavnih vernika
sramno se
izrugujuci Pravoslavnoj veri i Pravoslavnim svetiteljima. Takva kampanja traje vec
vise godina i ovaj tekst koji prilazemo je vrhunac mrznje prema SPC. Ovoga puta na
meti se nasao dogadjaj pojavljivanja presvete Bogorodice u selu Rudovci, i u ime
pravoslavnih vernika molimo vas da nam pomognete da se skrene paznja javnosti kako
bi se prestalo sa daljim vredjanjem,

Ivan Ivanovic
Predsednik Udruzenja NASI

Овде линк: http://blog.b92.net/text/3872/%C5%A0OKA ... %C5%A1ta!/

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2008, 17:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Avg 2008, 21:34
opet ovi o pederluku navalili!ako ga hocete primati u dupe primajte ga,ali to ostavite dalje od ociju javnosti!pa i ja se ne hvalim svaki put kad se seksam!osim kad je nekakva pijanka pa onda pocne prica o seksanju i o cemu li vec ne!?!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 147 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]