banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Avg 2025, 14:33

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1997 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 100  Sledeća

За кога ћете гласати на парламентарним изборима ове године:
СНСД 24%  24%  [ 42 ]
СДС 7%  7%  [ 13 ]
СДА 1%  1%  [ 1 ]
ПДП 8%  8%  [ 14 ]
Соц. партија 4%  4%  [ 7 ]
Странка за БиХ 1%  1%  [ 2 ]
СДП БиХ 5%  5%  [ 9 ]
Демократска странка 2%  2%  [ 3 ]
Немам појма, не размишљам о томе 5%  5%  [ 9 ]
Размишљам о томе, али нећу гласати ни за кога 9%  9%  [ 15 ]
ДНС 2%  2%  [ 4 ]
Српска радикална странка 6%  6%  [ 10 ]
Нова социјалистичка партија 12%  12%  [ 21 ]
Не размишљам о изборима и не излазим на њих 14%  14%  [ 24 ]
Ukupno glasova : 174
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Okt 2010, 12:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Izborna tišina u BiH
Od jutros u 7.00 u Bosni i Hercegovini počela je izborna tišina pred opšte izbore koji se održavaju sutra.

Poslednji dan pred izbornu tišinu većina stranaka je iskoristila za završne predizborne skupove .

Na izborima će građani birati članove Predsedništva BiH, poslanike u Parlamenatarnoj skupštini BiH, predsednika i potpredsednike Republike Srpske, poslanike u Narodnoj skupštine RS, zastupnike u parlamentu Federacije BiH i kantonalnim skupštinama u Federaciji BiH.

Meseca dana duga izborna kampanja koje su obeležile međusobne optužbe, prljave poruke i uvrede okončana je sinoč bučnim skupovina najvećih stranaka. Pevalo se i veselilo do kasno u noć uz neka od prepoznatljivih estradnih imena. Tako je jedna od vodećih bošnjačkih stranaka svoju kampanju začinila nastupom Hanke Paldum, a u Banja Luci je gostovala Ceca Ražnjatović.

Veselje i pesma su u potpunom nesrazmerom sa porukama koje su mogle da se čuju u toku kampanje, a pogotovu su u raskoraku sa situacijom u zemlji.

Građani koji se suočavaju sa velikim ekonomskim i socijalnim problemima nisu mogli ni u vladajućim strankama ni u opoziciji da prepoznaju realne programe kojim bi njihovi problemi bar delimično bili rešeni.

“To će biti sve po starom”

“Niko nije zadovoljan pa ni ja, stanje u državi sve pokazuje”

“Ništa ne očekujem”

“Ne verujem da će biti nekih velikih promena”

“Narod je jedna zvanična ovca za šišanje. Više jadnici ni ne znaju ni gde idu ni kud udaraju. Mi smo ošamućeni ko riba na suvom i od nas nema ništa”, kažu građani.

Izbori će biti održani u ambijentu osetnog međustranačkog nepoverenja pogotovu u RS. Glasačka mesta naisu ni otvorena a već se mogu čuti sumnje u izborene prevare. Opozicija u RS je upozorila kako ima saznanja da će vlast pokušati izbornu krađu i manipulaciju.

Vlast odgovara tvrdnjama da će opozicija manipulisati bošnjačkim imenima na glasačkim spiskovima i pripisivati im opozicionim kandidatima.

U CIK su kako kaže član komisije Branko Petrić, spremni da spreče malverzacije na glasačkim mestima.

“U slučaju da bude urađeno nešto biće sankcionisamo sve do poništavanja rezultata na određenim glasačim mestima”, kaže Petrić.

NVO su tokom kampanje pozivali mlade da izađu na izbore tvdeći da će tako sami odlučivati o svojoj sudbini.

Poslednjeg dana pred izbornu tišinu u velikim gradovima BiH održane su čajanke koje imaju za cilj animiranje građana. Prolaznici su organizatori delili čaj za unapređenje moždanih vijuga da bi mogli bolje da razmišljaju o tome kome da daju glas na predstojećim izborima.

Organizacija civilnog društva se nada da će na izbore izaći više od 50 posto mladih ljudi.

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2010, 13:42 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Znači još jednom!!!
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8xkBzwVj51Q[/youtube]
‎.. a vi ste obična bagra s konca i konopca da nije bilo rata ne bi imali za graha hranite ekstreme da zaustave vrijeme da im djeca budu sluge mržnje, gluposti i straha ...

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2010, 13:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2009, 21:43
Amin! (na predhodni post)

"Nacionalizam je zlo koje ne spaja nego razdvaja ljude, jer ih negira u njihovoj pravoj biti - čovječnosti" - MILAN KANGRGA

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2010, 14:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
_zoka je napisao:
Znači još jednom!!!

Takođe, još jednom

Slika

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2010, 14:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Naravno, to smo vidjeli i prije proslih izbora a i sad cemo mozda.
Dokaz je Njemacka koja je bila srusena do temelja poslije 2 sv rata i imala ratnu odstetu da plati i iz 1 i 2 sv rata, se oporavila 15 godina nakon rata da je morala uvoziti radnike, dok je kod nas nezaposlenost 40% 15 godina nakon rata. Pored toga Njemacka je 15 godina nakon rata imala izgradjene fabrike, autoputeve, gradove, sve.
E, to se naziva prosperitet kad za 15 godina potpuno razrusenu zemlju podignes na najrazvijeniju zemlju u Evropi.
A Dodo se hvali prosperitetom od par izgradjenih trgovackih centara i zgrada i najvecom korupcijom i najmanjom razvijenoscu u Evropi 15 godina nakon rata.
I nista drugo ne zna uraditi nego samo optuzuje druge :roll:

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2010, 15:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
@jellyfish
neko veoma slicno poredjenje sam i ja napravila pred izvornim Nijemcima, inace-veoma obrazovanim i ...pa... iskusnim
odgovorili su mi krajnje jednostavno: "Nas je Amerika podigla. U vas ne ulazu. U tome je razlika. Kao posljedicu toga nemamo pravo na sopstveni politicki stav, ali smo stekli pozitivan odnos prema radu i imamo dobar standard. Medjutim, vi, cak i da im se sasvim pokorite, necete imati tu ulogu na njihovoj mapi..."

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2010, 15:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...ebiga, videcemo sutra oko 22...nek samo vise nema dodomobila sa kretenskom muzikom...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2010, 16:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

vec u 22, mislis?
najavili su moguce kasnjenje zbog neke nove tehnike obrade podataka

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2010, 16:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...ma, stranke ce to objaviti vec oko 21...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2010, 16:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Predizborna sutnja bi trebala biti na snazi i na fb profilima kvazi politicara ili ne?

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2010, 17:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

sigurno
hoces reci da nije?

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2010, 17:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Ne bih pitala da cute :D

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2010, 17:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

skitnica je napisao:
@jellyfish
neko veoma slicno poredjenje sam i ja napravila pred izvornim Nijemcima, inace-veoma obrazovanim i ...pa... iskusnim
odgovorili su mi krajnje jednostavno: "Nas je Amerika podigla. U vas ne ulazu. U tome je razlika.

Upravo suprotno. Negdje sam procitao da je u Bosnu poslije rata ulozeno vise po glavi stanovnika nego u obnovu Njemacke poslije rata, nekih 100 milijardi doloara od strane EU i Amerike.
Dokaz:

http://www.bhraja.ca/Vijesti/BH-teme/U- ... ltata.html

"...Međunarodna zajednica je u BiH potrošila mnogo više po glavi stanovnika nego što je nakon Drugog svjetskog rata dano Njemačkoj ili Japanu za obnovu zemlje, oko 14 milijardi dolara, ali bez većih rezultata, ocijenio je bivši specijalni izaslanik glavnog tajnika UN-a za BiH Jacques Klein u intervjuu za Glas Amerike..."

Medjutim, nasi politicari umjesto da su ulozili pare u prave stvari, oni su ih pokrali i ulozili u gluposti kao sto su plate i raspirivanje nacionalne mrznje. Oni su tu pomoc shvatili kao izvor prihoda i sad kad je prestala sad posudjuju novac od MMF-a, jer su naucili da stalno dobijaju a da nista ne proizvode.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2010, 17:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@jellyfish
da su ZAISTA, a ne samo ZVANICNO ulozili te silne pare u nas, oooooo pa mi bi odavno bili pravi vrijedni mravici u EU sistemu
zakljuci sam zasto zvanicno jesu a zaista nisu ulozili taj novac u prosperitet ove zemlje

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2010, 17:58 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
Па колико ови наши могу покрасти, није ни чудо!

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2010, 18:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ama ljudi bozji!
gdje su fabrike u koje su ti stranci ulozili te silne pare?
gdje su licencirani proizvodni pogoni velikih svjetskih korporacija?
gdje je poljoprivredna tehnologija?
gdje su turisticki ccentri?
u sta su ulozili?
mislite da oni ulazu tako sto ce dati kes Muji, Jovi I Ivi na povjerenje...a ovi, eto, spiskali, pokrali?

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2010, 18:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

skitnica je napisao:
ama ljudi bozji!
gdje su fabrike u koje su ti stranci ulozili te silne pare?
gdje su licencirani proizvodni pogoni velikih svjetskih korporacija?
gdje je poljoprivredna tehnologija?
gdje su turisticki ccentri?
u sta su ulozili?
mislite da oni ulazu tako sto ce dati kes Muji, Jovi I Ivi na povjerenje...a ovi, eto, spiskali, pokrali?

Pa oni su dali pare isto kao i Njemackoj. Samo sto su Nijemci gradili fabrike a nasi trpali u privatne dzepove. To je isto kao kad das siromahu pomoc. Jedan ce napraviti kucu i biznis, a drugi ce prokockati, drogirati se ili uloziti u alkohol.
Nasi su na zalost ovi drugi.
Znaci, oni su dali pare, samo sto su nasi pokrali i ulozili u neprofitabilne stvari kao zgrade, plate, stranke, privatne vile, jahte i slicno.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2010, 18:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
manitu uci da svira je napisao:
ne radi se o argumentima, sutra cu registrovati nik JapaneseRose i idem pisati o ljoticevcima. oni koji te znaju od ranije bice iznenadjeni. hebe se njima da li je veliko ili malo slovo, jel crtica ili nije. pogotovo oni koji dodju jednom ili dvaput sedmicno na forum. nije RL pa da kradja identiteta predstavlja neki velik problem ali ako se vec dugo godina znamo u VL, forumski, onda to ADMINISTRACIJA treba postovati.

Hoces da pises o Ljoticevcima pa da me ferdinand, filozof, anoniman & Co preko noci zavole. Nemoj molim te.

Bilo je raznoraznih Rosa na forumu, pa se nisam trzala, niti pratila sta pisu. Osim toga NS ne podrzava Ljoticevce, samo ne znam je li im u tvojim ocima to prednost ili mana. NS je pokusala odrzati podjednak otklon prema svim Nacionima ( ko ono rece da je Nacija posljednje utociste za hulje ? ), ali tamo gdje su Nacion-naocare u DNK kodu – nema nade za istinsku demokratiju i gradjansko drustvo. Zar ne ?

Citiraj:
i na kraju, ovo samo potvrdjuje sujetu npr nika pedja kojovic ili koga vec jel je ova prica o slucajnosti odraz njegovog sveukupnog iq. i da, jos cu mu nesto reci : kao sto u politickom zivotu kradete tudje identitete i nemate o nicemu u ovoj drzavi ni jasan stav ni program, tako i u VL- bujrum

Rekla bih da se ipak radi o tvojoj, a ne njegovoj sujeti. A ako vec prozivas nekoga imenom i prezimenom pritom mu procjenjujuci IQ, barem budi faca pa se potpisi vlastitim. Inace nisi fer, nisi pristojan i tvoje rijeci malo vrijede.

ferdinand je napisao:
Jadno i mizerno...cak i za tebe.

Tvoje misljenje me zanima utoliko sto njime iznosis uvredu koja se protivi forumskim pravilima. Inace, sve sto mislis o ovome ili bilo cemu drugome me ni najmanje ne interesuje, pa bih te zamolila da mi se ne obracas.

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2010, 18:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
Sta god ti ruzo radila ja niti te volim niti te mrzim...ne dizi si cijenu :)

Citiraj:
Tvoje misljenje me zanima utoliko sto njime iznosis uvredu koja se protivi forumskim pravilima. Inace, sve sto mislis o ovome ili bilo cemu drugome me ni najmanje ne interesuje, pa bih te zamolila da mi se ne obracas.

Nasikirah se :)

Ti mene ruzo donekle podsjecas na kralja i kraljevsku porodicu. On pobjegao u Englesku...ti pobjegla u englesku. On nam pametovao od tamo...ti pametujes od tamo. On tamo uzivao narod se patio...ti tamo uzivas a mi se patimo. On se bavio politikom...ti se bavis politikom. Njegovi potomci zaboravili srpski/hrvatski...i tvoji ce vjerovatno. E sad jedino njegovi potomci su se vrratili a ti nisi...mada oni pametuju ovdje a ti tamo. Sve se svodi na pametovanje sa sigurne distance. :D

Poslednji put menjao ferdinand dana 02 Okt 2010, 18:24, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2010, 18:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
Ja ne kontam kako se treba na forumu obracati liku ciji je nick Pedja Kojovic? Pele?

Ja sutra glasam za Vlajkija :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1997 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 100  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]