banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jul 2025, 22:04

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1206 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: SFRJ
PostPoslato: 17 Dec 2012, 21:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Nisu glasali Bosnjaci, otkud ti to?

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2012, 21:11 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Dec 2012, 12:57
Naravno da su glasali.Ili si možda ironična? Ali najjače su Sarajlije sa patriotizmom i napadima na Kusturicu.Opljačkaju mu stan,zapale vikendicu i razbiju državu. I onda ga optuže da je četnik jer nije htio nezavisnu Bosnu nego postojeću Jugoslaviju.Čitam ponekad forum klix ba i zaista su brutalniu mržnji. Nije mi jasno,šta oni zapravo traže od Srba?

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2012, 21:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nisam ironicna :lol: .... Tad Boslnjaci kao nacija nisu postojali tako da nisu mogli ni glasati :)

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2012, 21:24 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Šta traže? Da se svi kolektivno samoubiju, poturče ili rasele u Srbiju....sanjaju o tome :roll: Al te sa Klistir.ba ne uzimaj za mjerilo većina njih potpucava iz Malmea, Geteborga, Štokholma i ostalih poznatih bosanskih gradova jel... :roll:

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2012, 21:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Naravno da niko te djecije portale ne uzima za ozbiljno, al moras o necemu pisati :lol:

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2012, 21:38 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Ne kapiram ih totalno. Hoće multietničku Bosnu a neće multietnički gigant Jugoslaviju?! To ne ide jedno s drugim.I još mi je nešto zanimjivo....primjetio sam da Bošnjaci nikada i nizašta ne krive Hrvate.A ovi ih maksimalno iskoristavaju kao pravi premazani Latini.

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2012, 21:54 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Kako da ih razumiješ? Rat vidio na TV, većina isprani mozgovi divljaspore, šta on tamo zna šta je bijeda i rat? kad malo bolje pročitaš neke ljude koji su učestvovali u ratu u SA nijedan ne baca mržnju i ne huška na ubijanje samo psihički bolesnik može to zagovarati ako je doživio u prvom licu :-? A i dosta Srba i Hrvata žali za Jugom ali nije za zajedničku državu ponovo :-? A što se tiče Hrvata i njih....učešće hrvatske vojske u ratnim operacijama u BIH je saradnja, a kad je VJ pomagala VRS e to je agresija....logika ništa sa niš'čim :roll:

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2012, 22:31 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Rodiš se i živiš u jednoj multietničkoj prelijepoj zemlji. I onda je neko razbije referendumom.I taj koji je razbio optuži mene kao krivca za narušavanje multietničnosti. Stvarno strašno!

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2012, 23:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
Stvarno strašno šta uradiše Česi i Slovaci. Za svaku osudu je što to razdruživanje nisu uradili kako bog zapovjeda, kroz krvoproliće. Sram ih bilo!

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2012, 08:30 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

STRATOKASTEL je napisao:
Stvarno strašno šta uradiše Česi i Slovaci. Za svaku osudu je što to razdruživanje nisu uradili kako bog zapovjeda, kroz krvoproliće. Sram ih bilo!

Možda ne bi bilo krvoprolića da nisu napadane kasarne i konvoji JNA.I da nije bilo ubistva starog srpskog svata koji je nosio trobojku.Vjekovima su svi okolmi narodi navikli gaziti Srbe. A kada im se Srbi suprotave onda nastaje plač i kuknjava.

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2012, 12:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ništa nije crno-bijelo, već bezbroj nijansi sive boje. Tvoje viđenje istorije nije doživljeno, već naučeno. Tu se razlikujemo.

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2012, 12:25 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Crno bijelo posmatranje je "tvoj" model razdruživanja kao Česi i Slovaci. Ako Bošnjaci i Hrvati imaju pravo na samoopredjeljenje,zašto ga ne bi mogli imati i Srbi?

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2012, 12:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ovo je već mnogo puta sažvakana priča, nemam više snage da se opet uvlačim u nju, mogu samo da ti kažem, ništa nije bilo onako kako si naučio, sve je bilo mnogo gore, u tom vremenu su ljudi pokazali svoje najbolje i svoje najgore strane.
Nekome heroj, nekome ratni zločinac, i obično su svi u pravu.

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2012, 12:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Citiraj:
Rodiš se i živiš u jednoj multietničkoj prelijepoj zemlji. I onda je neko razbije referendumom.I taj koji je razbio optuži mene kao krivca za narušavanje multietničnosti. Stvarno strašno!
O tome je govorio akademik Milorad Ekmečić poslije uvida u zapisnike sarajevskog ratnog Predsjedništva gdje je navodno crno na bjelo pisalo da su Izetbegoviću Amerikanci rekli da muslimani ne treba da odustaju od rata jer će SAD vojno, ekonomski i politički neutralisati Srbiju kako bi imali bezbjednu pozadinu u slučaju rata sa Rusima - a sa kojima nisu završili posla - te da neće upasti u zamku poput nacista da zbog ludih Srba drže desetine divizija na Balkanu.
Sve je ovo logično pod pretpostavkom da predstoji još jedan veliki rat, ovaj put za prirodne resurse.

Poslednji put menjao Čiča iz Rogače dana 18 Dec 2012, 12:40, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2012, 12:38 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

STRATOKASTEL je napisao:
Ovo je već mnogo puta sažvakana priča, nemam više snage da se opet uvlačim u nju, mogu samo da ti kažem, ništa nije bilo onako kako si naučio, sve je bilo mnogo gore, u tom vremenu su ljudi pokazali svoje najbolje i svoje najgore strane.
Nekome heroj, nekome ratni zločinac, i obično su svi u pravu.

Svaki normalan čovjek se slaže da samo monstrumi mogu ubiti ili mučiti zarobljenika i civila.To obično rade kukavice ili kriminalci.Da su Bošnjaci podržali Zulfikarpašića ili Abdića,rata ne bi bilo.Zapravo,Bošnjaci ih i jesu podržali ali Izetbegović je vlast uzeo silom na kongresu stranke. Meni ni dan-danas nije jasno zašto su Bošnjaci ušli u rat sa Srbima.

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2012, 12:42 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

spijo je napisao:
Citiraj:
O tome je govorio akademik Milorad Ekmečić posle uvida zapisnike sarajevskog ratnog Predsjedništva gdje je navodno crno na bjelo pisalo da su Izetbegoviću Amerikanci rekli da muslimani ne treba da odustaju od rata jer će SAD vojno, ekonomski i politički neutralisati Srbiju kako bi imali bezbjednu pozadinu u slučaju rata sa Rusima - a sa kojima nisu završili posla - te da neće upasti u zamku poput nacista da zbog ludih Srba drže desetine divizija na Balkanu.
Sve je ovo logično pod pretpostavkom da predstoji još jedan veliki rat, ovaj put za prirodne resurse.

Tako je. Izetbegović je na kongresu stranke protivpravno uzeo vlast Abdiću koji se zalagao za mirnu opciju i Jugoslaviju.Šta bi Bošnjacima falilo u Jugoslaviji? Moje lično mišljenje je da su oni ušli u rat zbog proširenja ratnog fronta iz Hrvatske.Samo to može biti razlog.

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2012, 14:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Davidoff je napisao:
Da su Bošnjaci podržali Zulfikarpašića ili Abdića,rata ne bi bilo.Zapravo,Bošnjaci ih i jesu podržali ali Izetbegović je vlast uzeo silom na kongresu stranke. Meni ni dan-danas nije jasno zašto su Bošnjaci ušli u rat sa Srbima.

Šta bi bilo da je bilo... Ovako možemo do besvijesti.
Da su Janša i Co. tiho smaknuti sredinom osamdesetih i Mladina ugašena zbog "utaje poreza", ne bi bilo slovenačkog separatizma.
Da je Tuđmanu i Co onemogućeno da se razmašu i da je ustaška emigracija držana pod žešćom čizmom nego je to bilo pred kraj osamdesetih, ne bi se desilo šta se desilo u Hrvatskoj.
Da je u Srbiji ostao na vlasti Stambolić (i time Milošević ostao na nivou provincijskoj bankara) ne bi došlo do tzv. antibirokratskih revolucija u Crnoj Gori i Vojvodini, čime su pučistički smijenjena republička rukovodstva i dovedeni Miloševićevi ljudi, ne bi eskaliralo nasilje na Kosovu (nasilja je bilo i do tada, ali je bilo pod kontrolom zajedničkog odreda SUP-a SFRJ, koje je gledalo da mlati ekstreme i na jednoj i na drugoj strani i tako održava ravnotežu, može lako da se provjeri, poznavao sam nekoliko inspektora banjalučkog SUP-a koji su tamo išli, po rotaciji), ne bi iscenirana afera Agrokomerc, da bi se uklonio Hamdija Pozderac (i time otvorila vrata radikalnijim Izetbegoviću i Co, kojima je bilo mjesto u zatvoru).
Mogli bismo ovako do sutra...
Samo da vidiš da stvari nisu tako jednostane niti jednostrane.
Rat i raspad SFRJ nisu počeli zato što je jedan narod odlučio da... već što je postojao određen splet okolnosti, vanjskih i unutrašnjih, kao i kritična masa beskrupuloznih "očeva nacije" koji su bili spremni da rizikuju tuđe živote da bi se obogatili i došli do vlasti, kao i onih koji su se dali nagovoriti da uzmu oružje u ruke. Ostali su morali, po inerciji i eto ti, bi kao što bi.

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2012, 14:32 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

To su sve činjenice koje si nabrojao,ali to baš nema veze sa dešavanjima u Bosni. Ne možemo osporiti da su Hrvati i Bošnjaci referendumom izašli iz Jugoslavije.I sada oni optužuju recimo Kusturicu i Dodika da su nacionalisti.A njih dvojica bili za reformiste Anta Markovića i Jugoslaviju. Zato se i pitam šta ustvari Bošnjaci hoće od Srba? Ne valja im Dodik,Milošević,Koštunica,Šešelj,Nikolić,Karadzic,Tadic;ne valja im SFRJ,Kraljevina SHS i Kraljevina Jugoslavija,neće u krnju Jugoslaviju,ne valja im Austrougarska,Bosna sa RS-om,čak nisu bili ni za Tursku prije 1978. godine. Kakvu zapravo državu žele Bošnjaci? Šta se god predloži oni su vjekovima protiv.

Poslednji put menjao Davidoff dana 18 Dec 2012, 14:36, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2012, 14:35 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Odeš na Klix.ba i postaviš im pitanje.....i Olimpic expresom u Banoviće putuješ :wave:
I BTW ovo nije tema za ta dnevnopolitička preje8avanja... :evil3:

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2012, 14:47 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

nepokoreni je napisao:
Odeš na Klix.ba i postaviš im pitanje.....i Olimpic expresom u Banoviće putuješ :wave:
I BTW ovo nije tema za ta dnevnopolitička preje8avanja... :evil3:

Čitam ponekad taj forum. Oni stvarno misle da sa njihove strane nije bilo zločinaca ili se prave "englezi". Mi smo činili zločine i to treba priznati i graditi dobre odnose sa svima.Niko noralan ne opravdava ubijanje vezanih ljudi u Srebrenici.Ali to su uradile strane obaveštajne službe a ne vojska.Krst zločina u Srebrenici mi moramo ponijeti iako nismo krivi. Ali kako graditi odnose kada niko živ na svijetu ne zna šta Bošnjaci zapravo hoće? Oni poslednjih 200 godina sabotiraju svaku ideju suživota.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1206 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]