Citiraj:
Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja tražiće od Javnog servisa da obrazovanje dobije veći značaj i prostor u televizijskom programu, najavio je resorni ministar Žarko Obradović...
On je napomenuo da obrazovni program treba da vrati staru slavu i da, ako ne postoje sredstva za nove televizijske produkcije, treba emitovati stare serije, poput "Opstanka" ili serija Timotija Džona Bajforda.
- Tokom četiri godine na Javnom servisu nismo uspeli da dobijemo sat vremena za emisiju koja bi se bavila značajem obrazovanja i nauke za razvoj Srbije. To dovoljno govori samo po sebi - rekao je Obradović.
http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/339737 ... brazovanjuVjerovqatno šuplja priča jer je na toj pozicija već četiri godine, ali nada umire nakon zore...
Nedavno, nakon 100 godina, ujutro upalio TV da vidim šta se prikazuje. Prebacio na RTS i ide najava, a bilo je oko devet sati, da program nije za mlađe od 14 godina... i počinje Varljivo leto '68.
I to je obrazovanje

Ja se sjetio kako sam čekao da gledam Brankockicu, pa Opstanak, pa Metla bez drške, ...
Nadam se da će jednom ozbiljnije posvetiti obrazovanju i zrdavlju u jutarnjem programu. I kao stariji sam se trudio da mi ne promakne jutarnja gimnastika

Mada, u "moje vrijeme" je bilo par kanala, pa je i bilo lakše usmjeriti djecu. Tek pred rat počeli da gledamo Sky i slično. A sada minimalno 50-60 kanala...
Možda se nakon pokušaja opet vrate na ovaj vid obrazovanja