banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jul 2025, 05:01

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1206 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 61  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: SFRJ
PostPoslato: 09 Jul 2012, 21:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 01 Jun 2012, 17:03
_зока je napisao:
Ma njemu su steroidi popili mozak...

Divim se tvome optimizmu.
Ali ne trebaju ti takvi komentari, nisu uctivi cak i ako su sala.

A to sto je tebi tito bolji nego ovo danas samo govori o tvojim sposobnostima.
Licno meni bi najbolji sistem bio anarhija. Meni drzava ne duguje nista niti sta od nje ocekujem.
Sve materijalno sto mi treba u stanju sam sam sebi obezbjediti.

A da si citao moj komentar vidio bi da ja nisam pricao o materijalnom.

Ubuduce te molim da se uzdrzis ovakvih komentara. (Iskreno te molim)
A ako ne mozes onda uz njih napisi ime i prezime pa da bar znam ko je veliki mu*onja.

Vrh

PostPoslato: 09 Jul 2012, 22:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

LemiGO je napisao:
Draze ti je gledati kad ljudi jedu otpad sa ulice, pa nista sta da ti kazem, uzivaj onda.

Nije mi drze ali nije ni tebi dobro poredjenje.
Ali mi je draze da ja nemam sta jesti i da zivim u republici srpskoj nego da u blagostanju zivim sa ustasetinama iz ndh koji su za 4 godine WWII ubili milion srba.

Vrh

PostPoslato: 09 Jul 2012, 22:21 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Oldboy je napisao:
Ubuduce te molim da se uzdrzis ovakvih komentara. (Iskreno te molim)
A ako ne mozes onda uz njih napisi ime i prezime pa da bar znam ko je veliki mu*onja.
Pitaj nepokorenog, on zna....kao i pola foruma.

Vrh

PostPoslato: 09 Jul 2012, 22:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

musakica je napisao:
Oldboy je napisao:
Takodje mi je drazi Mile Dodik od Tita.

Drazi ti je zato sto je Tito bio lopov koji je svima davao da zive dobro?

A ko je tebi ispricao da su svi zivjeli dobro?
Od 45te do 60te (15 godina) ljudi su umirali od gladi. Procvat je poceo od 70tih a ogledao se u tome sto su manje vise svi dobijali poslove u firmama koje su se finansirale iz drzavnog budzeta (stranih kredita) isli na more koje je bilo u sastavu drzave, vozili domace krseve i svi bili isti.

A vidis za mene je to ku*ton od zivota.

Vrh

PostPoslato: 09 Jul 2012, 22:26 
Administrator
Korisnikov avatar

Nije se umiralo od gladi....za razliku od sada. Kriza jeste bila ali da se umiralo, nije, a nisu se ni smetljišta prekopavala u potrazi za hranom. Al' bolje je sada....Jedan vozi BMW, a ostali kurčinu....

Vrh

PostPoslato: 09 Jul 2012, 22:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

U banjaluci danas ima 1.2 registrovanih automobila po domacinstvu, a sa neregistrovanim to je cak veci broj, a voze se mnogo mnogo skuplja auta od stojadina.
Moj pokojni deda je bio direktor osnovne skole i aktivista partije. Vrh mu je bio vikend u madjarskoj 20 dana mora i reno 4.
Ja sam sa 28 godina to prevazisao, a da ne govorim kako danas zive direktori osnovnih skola, kao age i begovi.
Bolje je jedino bilo obicnom plebsu, koji je navikao da ga ne mogu malo platiti koliko malo moze raditi.

Vrh

PostPoslato: 09 Jul 2012, 23:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2010, 18:57
_зока je napisao:
Nije se umiralo od gladi....za razliku od sada. Kriza jeste bila ali da se umiralo, nije, a nisu se ni smetljišta prekopavala u potrazi za hranom. Al' bolje je sada....Jedan vozi BMW, a ostali kurčinu....

Ja unazad par godina nikad nisam cuo da je neko umro bas zbog gladi. Ljudi umiru u siromastvu cega je uvjek bilo, ali da je neko umro jer 50 dana nije nista pojeo i niko mu nije htjeo dati ni koricu hljeba to jos nisam cuo...

Ili sam lose informisan... :confused2:

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2012, 06:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Oldboy je napisao:
Bolje je jedino bilo obicnom plebsu, koji je navikao da ga ne mogu malo platiti koliko malo moze raditi.

To je to, dodao bih još, tada nisu morali misliti, truditi se, boriti, težiti, već bi dobili neki bjedni posao i bjednu platu, po 20 godina bi čekali i nadali se nekoj bjednoj gajbi, ljetovali ko bjeda u fabričkom odmaralištu i to je to.
Takvim neanbicioznim parazitima i nesposobnjakovićima, logično da je takav sistem bio bolji.

Međutim pogledajmo istini u oči, pa jebote danas svaka kuća koliko članova toliko i mobilnih telefona + fiksni+internet+kablovska+svako ima auto... danas prosječno domaćinstvo više potroši na te pizdarije nego na hranu, struju i vodu, a onda kukaju kako se nema ili da im je struja ili voda skupi.
Nekad su se patike nosile dok ti prsti ne izađu vani, čak ti je bilo fleka nositi nove tene, a sada čim se isprljaju daj nove... :roll:

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2012, 06:30 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Lose si informisan, nisi cuo za slucajeve penzionera koji su umirali od gladi, posmatraj malo kontejner u blizini svoje zgrade ili kuce pa ces vidjeti ljude koji jedu iz istih, pogotovo nocu.

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2012, 06:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Ja vidim suprotno, nikada se više hrane nije bacalo, jebote ovde kod mene dođe božić svaka kuća okreće po dvoje janje i prase, a u kući njih četvero i pola bace, tako i za slave, rođendane i ostala sranja...
Dodao bi još nikada nije ovoliko omladine studiralo, nači prije kao školovanje bilo besplatno i te spike sve džaba, ovo ono, a svi u čudu bi govorili 'šuti bona on je upiso fakultet...', danas se to i ne spominje, danas se i ne pita hoćeš li na fakultet, danas je to normalno.

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2012, 08:08 
Veteran
Veteran

Pa normalno da prije nije svako mogao ici na faks jer je postojala neka selekcija, a bilo je posla za radnike, dok danas u masi privatnih fakulteta moze da ide svako, plati i klati, bitno je da ima papir naravno to se odnosi i na drzavne, u sustini sad prave jednu veliku socijalnu bombu. Pogotovo ekonomiste, pravnike i filozofe kad nastancaju pa to kad pukne, nece da rade nista van struke jer su skolovani, nema nikakvog reda. Predsednik drzave je kriminalac, mafijas u pravom smislu te rijeci, premijer sin lopova koji poslije rata nije ni Jugica mogao da voza, a danas drzi hotele, ma bjazi o tom boljitkku.

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2012, 08:13 
Administrator
Korisnikov avatar

Oldboy je napisao:
Ja sam sa 28 godina to prevazisao, a da ne govorim kako danas zive direktori osnovnih skola, kao age i begovi.

Ti jesi prevazišao....I koliko tvojih sugrađana? To o sadašnjem životu direktora škola ne vrijedi ni komentarisati....Lopov do lopova, oteše iz očiju. Direktor metalske optužen da je utajio milion maraka poreza. Problem sa tobom je što nisi socijalno osjetljiv.
old fashion men je napisao:
Takvim neanbicioznim parazitima i nesposobnjakovićima, logično da je takav sistem bio bolji.
Ti govoriš o parazitizmu? Pišeš kako ćeš nabaviti onaj punjač za CNG iz Italije i ugraditi ga prije sata pa Bog da te vidi...U tvome gradu nekada se proizvodio jedan on najprodavanih auta u istoriji, postojalo je par industrijskih giganata (Pretis npr),a sada živite od sakupljanja šumskih plodova i prodaje oblovine. Napredujete vidim.
Nekada su naši fakulteti izbacivali vrhunske doktore i inžinjere sada izbacuju pun qrac pravnika, ekonomista, filozofa, nastavnika italijanskog jezika (gdje se tu uči kod nas italijanski pa ima toliko potrebe za tim kadrom), psihologa i ostale neperspektivne i nepotrebne kadrove. Nekada smo cestama i hidrocentralama opremali pola Azije i Afrike, a sada dižemo kredite da bi platili Kinezima da to urade umjesto nas.....U godinama koje je Oldboy naveo kao godine kada se umiralo od gladi ovaj narod je imao najveći natalitet u istoriji (babyboom generacija) ,a sada se bližimo biološkom nestanki...Bolje nam je, nema šta....

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2012, 08:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

LemiGO je napisao:
Pa normalno da prije nije svako mogao ici na faks jer je postojala neka selekcija, a bilo je posla za radnike, dok danas u masi privatnih fakulteta moze da ide svako, plati i klati, bitno je da ima papir naravno to se odnosi i na drzavne, u sustini sad prave jednu veliku socijalnu bombu. Pogotovo ekonomiste, pravnike i filozofe kad nastancaju pa to kad pukne, nece da rade nista van struke jer su skolovani, nema nikakvog reda. Predsednik drzave je kriminalac, mafijas u pravom smislu te rijeci, premijer sin lopova koji poslije rata nije ni Jugica mogao da voza, a danas drzi hotele, ma bjazi o tom boljitkku.

Ima i sada posla za radnike, za zanatlije pogotovo. Vodoinstalateri, moleri, stolari, keramicari, elektricari imaju vecu satnicu od doktora specijaliste ali kad je to sramota, bolje sa apejronom raditi 12h dnevno za 550km

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2012, 09:03 
Veteran
Veteran

To su sve zanimanja u domenu usluge, ne mozes na tome bazirati privrdu.

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2012, 09:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Ne mozes ni na ekonomistima i pravnicima

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2012, 09:47 
Veteran
Veteran

Oldboy je napisao:
Ne mozes ni na ekonomistima i pravnicima

Pa ko je rekao da moze?

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2012, 09:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2011, 16:14
Stvarno ne znam dje udarate !? Naravno da svi prije 1990 nisu zivjeli sjajno,ali ovo sad je moralni , ekonomski, kulturoloski, demografski RASPAD ! I onda nas ratni profiteri i oni koji zive u inostranstvu (gdje ciste klonje , pa dodju preko ljeta da lijece komplekse), uvjeravaju kako nikad nije bilo bolje !? Tako me uvjeravao jedan coban da je sad bolje jer imamo internet, a 1985 u doba komunizma ga nismo imali, naravno nema veze sto ga tad niko nije imao na kugli zemaljskoj , ajd dokazi budali.Zakljucite sami.

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2012, 10:50 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Oldboy je napisao:

Sad je obični plebs jako napredovao , radi kod lopova od zvijezde do zvijezde za mizeriju koja kasni dva mjeseca bez ikakvih prava....a skoro 50% stanovištva nema ni to.
Oldboy je napisao:
Procvat je poceo od 70tih a ogledao se u tome sto su manje vise svi dobijali poslove u firmama koje su se finansirale iz drzavnog budzeta (stranih kredita) isli na more koje je bilo u sastavu drzave, vozili domace krseve i svi bili isti.

Sreća naša ne dižu se enormni krediti sad koji se potroše ja krpanje rupa u budžetu i vraćanje prethodnog, a sad je većini ljudi luksuz bazen na Akvani more nisaona imenica, a vozimo različite krševe sa zapada koje je neko dobro razgazio. Napredak jašta :roll:

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2012, 11:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Jun 2012, 11:37
Oldboy je napisao:
Licno meni bi najbolji sistem bio anarhija. Meni drzava ne duguje nista niti sta od nje ocekujem.

Trenutno smo u anarhiji koja vecinom odgovara maloumnim likovima.

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2012, 11:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Jun 2012, 11:37
old fashion men je napisao:
Nekad su se patike nosile dok ti prsti ne izađu vani, čak ti je bilo fleka nositi nove tene, a sada čim se isprljaju daj nove... :roll:

Mislis nekada su patike trajale i vise sezona, a sada svi nose kineske Najk patike koje odu za sezonu ako imas srece!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1206 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 61  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]