Citiraj:
Ako si pratio vijesti, mogao si čuti da su srpski navijači juče prekinuli utakmicu u Đenovi. Većina uhapšenih u neredima u BG su pripadnici navijačkih grupa. Dakle, ista bagra je u nedjelju razbijala Beograd, a sinoć Đenovu. Ako je to bunt jadnih nezaposlenih mladih ljudi, kako imaju novac da odu u Đenovu?
Да, гледао сам утакмицу, вести, читао новине али не видим конкретну везу измешу недеље у Београду и Ђенове синоћ.
Ти си видео оног лика са клештима, а веруј ми друже тај себи може да купи шта хоће и кад хоће, њему држава не треба.
Што се тиче остатка (а мислим на онај горњи део трибине) људи који су тамо били, пут за Ђенову са спавањем је коштао 90€ и мислим да то није никакав параметар, јер знам да сам и сам ишао на таква гостовања са 15€ у џепу. Такође, оне које си синоћ видео на телевизору у Ђенови, ниси их сигурно видео у Београду у недељу јер је то физички неизводљиво. Отишли су за Италију на дан параде.
Citiraj:
Tek sam sinoć vidio koliko malo nedostaje do državnog udara u Srbiji. Da li navijač koji navija za svoj klub i ide u Italiju da podrži reprezentaciju, razmišlja da ponese zastavu neke treće zemlje (Albanije) da je zapali na utakmici i time cijelom svijetu prenese poruku. Ovi momci su debelo finansirani od nekoga (opozicije, Rusije, Mirinog malog ili nekog četvrtog) i pričati kako je to spontani bunt nezadovoljne omladine zaista je pokazatelj katastrofalne neobaviještenosti.
Оно што си синоћ видео је било организовано. Без икакве сумње. О финансијерима ће тек да се сазна (а некима овде то изузетно неће да прија, јер кажу да је теорија завере). Недеља је дифинитивно био спонтани бунт, јер заиста није постојала никаква организације конкретна. Постојала је за суботу, за породичну шетњу али за недељу не. Ја лично сам мислио да ће у недељу на улици да буде максимално 300 људи.
Citiraj:
Nisu orgijali na sred ulice, nego su mirno protestovali, kao i oni ljudi koji su dan ranije protestovali protiv parade. Nikakvog nemorala nije bilo s njihove strane.
Јеси сигуран? Али имао си нпр.мушкарце који се држе за руке, па извесне "протестанте" који показују средњи прст монахињама и свештенику, па Чеду који прозива масу, па и транспаренте типа "Смрт држави" (а нећемо заборавити да је било хапшења због интернет писања типа "Смрт педерима").
Citiraj:
Pa, nadam se da su oni glavni, koji su organizovali sve, pohapšeni. Ovi drugi će se primiriti.
Ухапшен је колико ја читам само Обрадовић из Образа. Реално, Образ нема више од 200 људи у читвој Србији.
Ни један вођа било које навијачке групе није ухапшен, нити може да буде ухапшен јер тај дан осим клинаца нико није ни ишао на улицу. Чак је и Обрадовић ухапшен пре дешавања, па се поставља питање по којој основи? Такве ствари се на суду врло лако обарају.
Подсећаш ме на једног другара, који је онако баш тешки идеалиста и демократа и који је убеђен да у Србији данас влада демократија права и да се закон поштује. Имате сличну причу а њега сваку пут реалитет демантује.
Citiraj:
Šta to treba da im režim da? Šta su oni sami preduzeli da naprave nešto od svog života? Je l' treba da ja - delinkvent, ljenčuga, čekam da mi država obezbijedi blagostanje bez ikakvog mog truda? Kako je ono JFK rekao? "Ne pitajte šta važa zemlja može da učini za vas, već šta vi možete da učinite za svoju zemlju." Šta je to Švedskoj, Japanu i dr. bogomdano, pa žive kako žive? Ljudi su lijepo organizovali svoje društvo kako njima odgovara. A mi samo čekamo da nam neko donese blagostanje, dok ćemo po cijeli dan visiti po kafanama i kladionicama. Šta je to režim meni dao, kad ne idem po ulicama i razbijam izloge?
Треба да да оно што им је и обећао у изборној кампањи и оно што је обећано народу 5-ог октобра. Светла европска будућност и просперитет, 1000 евра од акција НИС-а, 700.000 нових радних места и да сад не набрајам даље. Српски народ је за своју земљу учинио већ много, превише чак,а олигархија на власти за народ није учинила ништа, што се коси са оним макијавеклијевим правилом политике, што опет по истом доводи до сцена које смо гледали у недељу. Данас читам нпр. Габријела Алмонда и његов есеј: " Упоредни (компаративни) политички системи". И човек пише о политичким системима и наводи при томе преиндустријални политички систем. Затим га описује. И док читам оно што он описује, ја уствари схватам да се то може данас 1/1 пренети на Србију и српски политички систем. Знаш шта је ту проблем? Што је Алмонд то написао 1956 и док је писао мислио је на Индију и Бангладеш.
Citiraj:
To upravo pokazuje ono što ja govorim. Šveđani više cijene porodicu nego Srbi, iako im se pederi *ebu na svakom ćošku.
То не казује да Швеђани више цене породицу него Срби, већ да је економска политика у Шведској таква да подржава и испуњава све социјалне захтеве својих грађана, док с друге стране српске власти укидају и основне социјалне услуге државе попут плаћеног породиљског одсуства.
Такође, код њих ни једна компаније не може себи да дозволи да некоме угрози људска и грађанска права (значи код њих је пробни рад 3 месеца, а након тога иде фиксни уговор (може неко из Шведске и да ме исправи ако грешим) ) а код нас је све пробни рад.
Иначе, да додам, није тема али ајде ионако смо се веч удаљили од центра теме.
Тадићи се извинуо Берлусконију (замислите лика који се извињава Берлусконију) због синоћњих дешавања у Ђенови.
То је ок, међутим нисам приметио да се краљ Белгије и премијер Белгије извинуо Тадићу због тога што је навијач Партизана замало убијем у Бриселу на дан утакмице са Андрелехтом. А иначе то је и центар ЕУ.
Ево да се вратимо на тему
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak- ... 2830_n.jpg