banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Maj 2025, 17:30

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 329 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 17  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Avg 2012, 20:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2010, 18:57
jellyfish je napisao:
nasmjeshiti luzer цитирао патријарха у спојлеру je napisao:
Они вјерују у моћ новца. Ми вјерујемо у моћ молитве

Рече патријарх држећи златни крст у руци и седећи у цркви окованој златом како верује у моћ молитве док они верују у моћ новца :P

A od cega treba biti krst (i to krst jednog patrijarha)? Od govana mozda?

Poslednji put menjao sam_protiv_svih dana 19 Avg 2012, 20:15, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2012, 20:09 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Taj patrijar je otpustio svoga savjetnika za medije jer je nevješto izveo uklanjanje sata vrijednog par hiljada evra sa njegove ruke u fotošopu. Od čega je krst totalno je nebitno.

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2012, 20:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Sad je nebitno, nego sta... :roll:

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2012, 20:20 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Ma ne ok je. Super su oni. I baš je cool što žive ono što propovjedaju. Kontam da je Isus isto tako. Magarac sa niskoprofilnim kopitima, zlatni sunčani sat, svila i kadifa...

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2012, 20:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Isus je Isus, a oni su najobicnije ljudi bas kao i svi mi. Ti a i vecina ljudi ovde ne shvata da su i oni ljudi i sto je najvaznije i oni imaju pravo na grijeh bas kao i svi mi. To propovjedanje kaze da cu duse bogatih zavrsiti u paklu, a duse siromasnih u raju (recimo). Prema tome ako oni zive u tolikom bogatstvu, njihove duse ce zavrsiti u paklu i tu je kraj price. Njihov posao je da propovjedaju i da poducavaju narod o vjeri a to kako ce ziviti i sta ce imati to je njihova stvar, sami su svjesni posljedica i jednog i drugog stanja. A i nigdje ne pise da njihovo ponasanje treba biti uzor drugima.

I jos nesto. Ako ti je muka od bogatsva Ruskog patrijarha, pogledaj malo u kakvim uslovima zivi Papa. A i cisto sumnjam da bilo koji poglavari ostali velikih religija zive u nesto losijim uslovima.

Nego da te pitam nesto. Jesi li ti vjernik? Posto predpostavljam da nisi, zanima me jesi li ikad bio?

Poslednji put menjao sam_protiv_svih dana 19 Avg 2012, 20:39, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2012, 20:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2004, 09:01
vjerovatno jos nije nasao isusa...

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2012, 20:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Pa ono što oni propovjedaju i nije hrišćanstvo, tako da je logično to kakvi su i jasno je kojem Bogu služe i koga propovjedaju. Hrist i hrišćanstvo sa njima nemaju nikakve veze niti dodirnih točaka, oni su progonitelji Hrista i hrišćanstva.

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2012, 21:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
sam_protiv_svih je napisao:
Prema tome ako oni zive u tolikom bogatstvu, njihove duse ce zavrsiti u paklu i tu je kraj price. Njihov posao je da propovjedaju i da poducavaju narod o vjeri a to kako ce ziviti i sta ce imati to je njihova stvar, sami su svjesni posljedica i jednog i drugog stanja.

:lol:
Sjajno. :)

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2012, 21:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jul 2011, 00:36
_зока je napisao:
Ma ne ok je. Super su oni. I baš je cool što žive ono što propovjedaju. Kontam da je Isus isto tako. Magarac sa niskoprofilnim kopitima, zlatni sunčani sat, svila i kadifa...

svoje licno nezadovoljstvo neces resiti ovako...
elem zlato je simbol vecnosti,crkva je kuca bozija mrzi me da ulazim u raspravu o ovome na ovako jeftinoj temi ko na zeleznickoj stanici...
crkva se ne zalaze za bedu nema niceg loseg u materijalnom blagostanju samo u pokvarenoj covekovoj dusi....
ovde je nekima komunizam podobro isprao mozak

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2012, 21:06 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Besparica je napisao:
Prema tome ako oni zive u tolikom bogatstvu, njihove duse ce zavrsiti u paklu i tu je kraj price. Njihov posao je da propovjedaju i da poducavaju narod o vjeri a to kako ce ziviti i sta ce imati to je njihova stvar, sami su svjesni posljedica i jednog i drugog stanja.

:lol:
Sjajno. :)

ma sjajno ljudi se postavljaju iznad crkve tako olako i tako povrsno...
cudo da niko ne pomene monahe i monahinje sta njima zameraju fasizam ekstremizam :roll:

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2012, 21:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa tvoja prica je povrsna. Pljugerska, rekao bih...

Nego, tebi nije nimalo licemjerno da se jedan monah vozi u bijesnom autu i zivi u ovakvoj kuci?

Slika

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2012, 21:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Besparica je napisao:

Nego, tebi nije nimalo licemjerno da se jedan monah vozi u bijesnom autu i zivi u ovakvoj kuci?

Slika

Daj ime i prezime tog monaha!

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2012, 21:12 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Besparica je napisao:

Slika

ne nije...ja ne pratim taj trend da crkva umesto VAS zivi u bedi...

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2012, 21:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Vasilije Kacavenda

Taj trend jedini ti pominjes.
Znaci, tebi nimalo nije cudno da neko ko se svecano odrekao materijalnog zivi ovako?

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2012, 21:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50

Od drveta. Ili nekog jednako jeftinog materijala, ako vec hoce da zivi u skladu sa onim sto propovijeda.

Prema tome ako oni zive u tolikom bogatstvu, njihove duse ce zavrsiti u paklu i tu je kraj price. Njihov posao je da propovjedaju i da poducavaju narod o vjeri a to kako ce ziviti i sta ce imati to je njihova stvar,

Jebes ti takvo propovijedanje. I ja cu tebi reci daj mi danas sve sto imas, a ti ces imati na onom svijetu, a meni daj da uzivam ovdje. Pa to samo budale mogu vjerovati.

Pravo propovijedanje je kad on kao Isus pokazuje na svom primjeru, a ne na tudjem primjeru.

Moze on meni reci sta hoce, ali ja ne mogu u to povjerovati ako vidim da on pokazuje suprotan primjer jer znam da niko ne skace sebi u stomak. Znaci, daj ti meni danas, a ti ces imati za 1000 godina. Bas dobra filozofija za lako bogacenje.

Filozofija...

Poslednji put menjao jellyfish dana 19 Avg 2012, 21:22, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2012, 21:21 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Besparica je napisao:
Vasilije Kacavenda

Znaci, tebi nimalo nije cudno da neko ko se svecano odrekao materijalnog zivi ovako?

ja ga pominjem jer je to tako...od crkve se danas trazi da zivi bedno bas zato sto drustvo zivi bahato
ovo sto si stavi nije slika njegove licne kuce vec deo crkvene imovine gde bi vladika trebao da zivi? jel vas crkva krade i pretvara u robove ili sam nacin zivota i drustva koji smo kreirali?
ponavljam nema niceg prljavog i pogresnog u materijalnom blagostanju loze vas vec 70 godina

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2012, 21:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

jellyfish je napisao:

Od drveta. Ili nekog jednako jeftinog materijala, ako vec hoce da zivi u skladu sa onim sto propovijeda.

Drvene krstove uglavnom nosaju obicni svestenici i monasi. A razlika izmedju njih i patrijarha je velika.

I pocitaj jos jednom post od no_pasarana.

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2012, 21:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Drvene krstove uglavnom nosaju obicni svestenici i monasi. A razlika izmedju njih i patrijarha je velika.

I pocitaj jos jednom post od no_pasarana.

Razlika Isusa i Kacavende je velika, pa se Isus vozio na magarcu, a Kacavenda u luksuznoj limuzini.

Podsjeticu te na stih iz biblije "koji hoce da bude najveci nega bude svima sluga"

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2012, 21:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
no_pasaran je napisao:
_зока je napisao:

svoje licno nezadovoljstvo neces resiti ovako...
elem zlato je simbol vecnosti,crkva je kuca bozija mrzi me da ulazim u raspravu o ovome na ovako jeftinoj temi ko na zeleznickoj stanici...
crkva se ne zalaze za bedu nema niceg loseg u materijalnom blagostanju samo u pokvarenoj covekovoj dusi....
ovde je nekima komunizam podobro isprao mozak

Vjerovatno bi mogao da mi nađeš stihove u Bibliji koja potvrđuju ove tvoje tvrdnje.

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2012, 21:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

no_pasaran je napisao:
Besparica je napisao:
Vasilije Kacavenda

ja ga pominjem jer je to tako...od crkve se danas trazi da zivi bedno bas zato sto drustvo zivi bahato
ovo sto si stavi nije slika njegove licne kuce vec deo crkvene imovine gde bi vladika trebao da zivi? jel vas crkva krade i pretvara u robove ili sam nacin zivota i drustva koji smo kreirali?
ponavljam nema niceg prljavog i pogresnog u materijalnom blagostanju loze vas vec 70 godina

Ja od crkve ne trazim nista... A i ako neki traze, kakve to veze ima? Ti ga pominjes, jer se tako izvlacis.
I opet kazem da je licemjerno da jedan monah (i Vladika je monah) zivi ovako. A ni tebe nisam cuo da kazes drugacije.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 329 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 17  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]