Citiraj:
jesi ti ikad vidio da ti se starci poljube, pa makar ono "pljoske" samo usne na usne?
da li mislis da bi dijete koje odgajaju dva muskarca i sasvim normalno pred djetetom upraznjavaju laganu afekciju jedan prema drugome, sta mislis hoce li to dijete poceti da imitira roditelje i pokusati da poljubi druge djecake u vrticu?
druga stvar, meni se licno nikad nije desilo da uhvatim roditelje u sexu, ali vise od 50% ljudi koje poznajem jesu bar jednom naletjeli na starce koji se seksaju, (znas ono, roditelji stave 5ogodisnje dijete da spava i kad skontaju da je zaspalo, odu se malo sexati u svoju sobu, ali ne lezi vraze zna se dijete u tim silnim situacijama probuditi, a ponekad se desi da starci ne skontaju pa ih dijete vidi sta rade itd itd).
je l' treba sad klinac da ustane u sred noci i vidi kako ga Riki prima u usta ili dupe?
To je tebi normalno?
dakle, ocekivano, sva tvoja argumentacija se zasniva na tome da je najgora stvar koju dijete u svom zivotu moze da vidi to da se dva muskarca poljube. zato sto je tebi, kao homofobu, to valjda nesto najodvratnije sto mozes da vidis, automatski smatras da i svako dijete (pardon, svaki "iskreni i pravi srbin", kako jedan bolid gore rece) mora da razmislja na isti nacin. dakle, ono sto je tebi odvratno, mora biti odvratno i stetno svakom drugom zivom bicu na planeti jer je, zaboga, tvoj moral jedini ispravan moral. i sad se vjerovatno cudis i pitas "o cemu ovaj prica, pa TO JE VALJDA SVIMA JASNO"...
odgovoricu ti na to sto si napisao. postoji MILION mnogo gorih stvari koje dijete moze da dozivi od roditelja, nego sto je to da vidi da se "tata i tata" poljube. recimo, preko 30% brakova (a preko 99% brakova su jos uvijek straight brakovi) se zavrsi razvodom. ja mislim da razvod roditelja na djecu ima neuporedivo veci psiholoski efekat nego to da se "tata i tata poljube". pa onda ono kad tata tuce mamu, pa kad se tata vraca pijan od kuce, pa kad se tata i mama non stop svadjaju ili, jos gore, ne pricaju. sve su to neuporedivo gore stvari od poljupca "tate i tate". s obzirom da je mnogo vise straight brakova gdje se takve stvari desavaju, nego onih gdje je sve idilicno, da li to znaci da straight roditeljima treba zabraniti da odgajaju djecu?
kao drugo, neces vjerovati, djeca su aseksualna dok ne dorastu do odredjene dobi. djeca ne razmisljaju na nacin na koji ti razmisljas. ja sam, recimo, vidio kako mi se mama i tata "pljoskisu" i to mi je bilo vrlo odbojno, da ne kazem odvratno. roditelji i djeca ne shvataju jedni druge kao seksualna bica. a da ne pricam o "upadanju u spavacu sobu" (srecom, nije mi se desilo). djete koje "tati i tati" upadne u spavacu sobu sigurno nece stajati i razmatrati gdje je to kita od jednog tate i da li bas treba da bude tu gdje jeste, nego ce vjerovatno vristeci istrcati iz sobe i ispovracati se i potruditi se da tu scenu sto je moguce prije zaboravi. i sigurno nece otici u vrtic i mahati svojom kitom zato sto je to vidjelo od "tate i tate" u spavacoj sobi.
od roditelja se uce neke druge stvari, kao sto je, recimo, sklonost ka citanju, muzici, ucenju, vaspitanju, postovanju itd. no, tebi, OFMu i slicnima to uopste nije bitno. jebes sve to, ako dijete vidi "tatu i tatu" da se ljube, to dijete je zigosano i iskvareno do kraja zivota.
trece, djeca od g. riki martina ce imati sigurno mnogo bolje uslove i za zivot, studiranje, rad i bilo sta drugo od mnoge druge djece. a cisto sumnjam da ce g. riki martin da ih tjera da se jebu sa muskarcima. ne mogu biti siguran, doduse, jer ne znam kako funkcionisu gay brakovi, a ja za razliku od tebe i OFMa ne smatram da znam sve o svemu, pa da znam kako pederi vaspitavaju svoju djecu, sta oni traze, ne znam da li ce se parada pedera pretvoriti u svakodnevne cjelodnevne orgije (kako to OFM implicira). ali, nekako mi se cini logicnim da bi i g. riki martin nekad u zivotu volio da ima unucice, i da bi vise volio kad bi njegovo dijete bilo straight.
cetvrto, da se izrazim malo prostijim jezikom, ne serite da vas uopste boli tuki za djecu od riki martina ili bilo kojeg drugog pedera. kao oni sto su slavili sto je eltonu johnu odbijena molba da usvoji dijete, pa to isto dijete sad trune u ukrajinskom domu za nezbrinutu djecu. jebe se vas za djecu, vas je briga jedino da vasa licna iskompleksiranost dobije sto je moguce vecu potvrdu u vidu zabrane bilo kakvih prava pederima. djeca su tu samo kolateralna steta.