banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 16:50

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 321 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 17  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 11 Avg 2011, 00:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Sudar Miodraga i Deni boja. A ja pijem pivo u lokalnoj kafani... O, sudbo kleta!

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2011, 00:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2011, 00:53
Ја, болан... не знаш шта пропушташ! Сад ће они изаћи иза школе да се пофајтају, а цурице ће навијати! ;)

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2011, 07:52 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Danny ^_^ je napisao:
Ja sam Svetosavski nacionalista (jedan narod, jedna religija u jednoj državi) i zalažem se za srpske srednjovjekovne vrijednosti.

Ja ću samo da se osvrnem na ovo....Srpske srednjovijekovne vrijednosti.....Misliš osljepljivanje sopstvenih roditelja,utamničenje rođene djece,bratoubistvo,kukavički napad na bratski narod i sl? Jer to su srpske srednjovjekovne vrijednosti,a ne ono sranje iz "Boja na Kosovu"...Pri'vati se knjige,a ne političkih pamfleta i vidjećeš u kakvoj si zabludi.

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2011, 08:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2007, 10:01
Za sve one koji se zalazu za te vrijednosti, bilo bi fer da za svaku kaznu onda plate po Dusanovom (u kombinaciji sa Hamurabijevim, Ur namu itd.) zakonu. Nesto mislim da bi se brzo predomislili.
I momak, zaposli se ti u komunalce pa cisti smece, a kazu i blata da je bogovska.

Milorade, pametan si momak, samo sto ti je 80% ovih prepucavanja nepotrebno. Nadam se da ti je ovaj snsd fazon vise zajebancija, jer ti me podsjecas na buduceg istinskog socijaldemokratu, nesto o cemo pomenuta stranka moze samo da sanja. Pozdrav.

“I spent half my money on gambling, alcohol and wild women. The other half I wasted.”― W.C. Fields

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2011, 08:46 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 27 Okt 2009, 17:52
goci master je napisao:
Za sve one koji se zalazu za te vrijednosti, bilo bi fer da za svaku kaznu onda plate po Dusanovom (u kombinaciji sa Hamurabijevim, Ur namu itd.) zakonu. Nesto mislim da bi se brzo predomislili.
I momak, zaposli se ti u komunalce pa cisti smece, a kazu i blata da je bogovska.

Milorade, pametan si momak, samo sto ti je 80% ovih prepucavanja nepotrebno. Nadam se da ti je ovaj snsd fazon vise zajebancija, jer ti me podsjecas na buduceg istinskog socijaldemokratu, nesto o cemo pomenuta stranka moze samo da sanja. Pozdrav.

Hah, pa čujte, ne podržavam ja baš u potpunosti SNSD, ali isto tako nisam skroz protiv njega. Samo, još je rano da iznosim svoja politička opredjeljenja jer kada dođe vrijeme da se ja profesionalno bavim politikom, pitanje je koje će sve stranke postojati i ko će biti na vlasti. Za sada smo tu da diskutujemo i iznosimo svoja mišljenja i prijedloge, a kasnije... :wink:

Pozdrav i Vama!

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2011, 08:48 
Administrator
Korisnikov avatar

Što bi iznosio mišljenje kontra neke stranke sad,kad ćeš možda sutra biti njen član :wink:

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2011, 08:56 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 25 Okt 2006, 13:07
Miodrag96 je napisao:
Da se i ja uključim.

1) Dakle, da slažem se, potrebno je "iskorijeniti" negative navike društva. Evo, ja često imam priliku vidjeti ponašanje nekih svojih vršnjaka i ono je zabrinjavajuće. Danas su omladini, nažalost, idoli kriminalci i oni navijački huligani "sa četiri zuba u glavi i četiri razreda osnovne škole". Imajući to u vidu, potrebno je do određene mjere smanjiti demokratiju i prava koja se podređuju istima, jer će oni, jednoga dana izrasti u ljude i ako im se ponašanje ne popravi može se samo pokvariti. Potrebno je da se obavezama motivišu da na taj način steknu određene privilegije i da se u njima javi osjećaj "olakšanja i dobrote" kada urade nešto dobro. Poslije će to postati navika...

2) Takođe, pojedini ljudi u ovoj državi očigledno misle da su iznad zakona i njih bi pod-hitno trebalo spustiti na zemlju.

3) Izvršiti reformu Vlade i nadležnih organa i jednom za svagda pokazati narodu da nisu svi "lopovi" i da ima i onih koji misle dobro sebi i narodu. Jer, onaj koji sebe ne poštuje nije u sposobnosti da cijeni i poštuje drugog.

4) Opismeniti narod i modernizovati socijalni život koji bi trebao biti koliko-toliko sličan kao onom u ostatku Evrope. Evo, za početak, neka bude neka dobra kopija, a kasnije sastavni dio naših života.

I takođe, potrebno je prihvatiti neke stvari. Potrebno je shvatiti da mi (narodi koji žive na balkanskim područjima) nisu ni Amerikanci, ni Kinezi. Treba malo optimizma da nije sve crno već da tu i tamo ima pokoja boja :D

Ali, prije svega ovog, potrebno je raditi na sebi. Učiniti sebe boljim čovjekom, usavršiti se. Samo tako možemo uticati na druge da se promjene i izgraditi dobar i zavidan kolektiv :)

Miodrag Milošević, (15).

U svakom slucaju, a posebno ako stvarno imas samo 15 godina, tvoje pisanje je za pohvalu, gledajuci samo kako biras rijeci kojima pises. U mom proslom postu sam napisao pragmaticni pristup, a sad cu malo utopijski:

1) Model demokratije koju sad imamo nije idealan. On omogucava da svako bude ravnopravan sto je par svjetlosnih godina daleko od istine. Znaci prva stvaka koju ljudi htjeli znati ili ne jeste da mi nismo ravnopravni. Kao primjer mozes vidjeti svoje vrsnjake koji sa igrom shvataju matematiku i one koji se pate sa njom. Isto tako je u umjetnosti: neki su perceptivni za velika muzicka djela, dok je drugima vrhunac zadovoljstva zvuk prdeza u bazenu. Generalno pravilo jeste da je sve dostupno svima, ali nisu svi dostupni svemu i tako bi se trebalo i drustvo formirati. Npr, kod glasanja bi uveo sistem odgovora na par pravnih pitanja, te ukoliko se zna tacan odgovor tek onda se moze glasati.

2) Ne znam na sa si konkretno mislio, ali je generalna istina da ovdje postoje slabi mehanizmi za utjerivanje pravde (npr spominjanje zastite potrosacke korpe je kod nas samo dobar vic), a sa druge strane korupcija i nepotizam.

3) Ovo vec zvuci kao ponavljanje rijeci tate/profesora/politickog lidera/... a sa te tacke gledista bi ti zelio reci da ti mozes imati mnogo veci osjecaje ispravnosti nego bilo ko drugi, ali jednostavno nemas iskustva koji je neophodan da bi se kritikovalo kako ti to radis. Tako znam ono sto sam napisao (ponavljanje rijeci).

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2011, 09:00 
Pripravnik
Pripravnik

Danny ^_^ je napisao:
Miodrag96 je napisao:
U Vašem potpisu stoji slogan "Očistimo Srbiju". Od čega samo me interesuje?

Pa od smeća. Ja ne volim smeće jer je jako prljavo i šteti nama. Ubuduće nemoj da me po*jebavaš na taj način, jel ti jasno?

Miodrag96 je napisao:
Najviše od svega mrzim takve kao Vi! Zatucane nacionaliste koji ne vide ispred svoje trobojke ! Jadno...
Evo, ne izlazim, vidite da sam nastavio odgovarati na poruke.

Ali, da se vratimo na temu.

Dakle, Vi se protivite ulasku BiH u Evropsku Uniju. Dobro, to je za nacionaliste opšte prihvatljivo. Ali, vi prihvatite ili ne, mi ćemo ući kad tad jer smo mi jako slaba država koja leži pod šapom imperatora. I mi smo već sada "njihovi podanici", zar ne?
Dakle, kad već jesmo, zašto se ne potrudimo da nam bude što bolje u toj situaciji umjesto da pravimo otpor.

I još nešto, Mile je protiv EU, ja sam za... tako da... :D

Ja sam Svetosavski nacionalista (jedan narod, jedna religija u jednoj državi) i zalažem se za srpske srednjovjekovne vrijednosti.

Dalje, meni pola porodice živi u Engleskoj i Njemačkoj, bio sam u obe zemlje i mogu zaključiti da smo mi jedno obično smeće za njihovu vlast.

Iste te zemlje koje nam sada pružaju pomoć su bombardovale nedužne civile 1999 godine. Ti si toliko zaslijepljen stvarima koje su ti oni poturili da ne vidiš prave njihove ciljeve. Hoće da budemo ništa više nego njihova kolonija iz koje će izvlačiti profit (Enlezi su dobro poznati po tome jer su u jednom trenutku držali 75% zemlje , mislim na kopno).

Uništiće nam privredu, posebno poljoprivredu (neda mi se sad pisati, ali ako hoćeš objasniću to i to). Dobićemo evre,cijene će se uduplati a plate će ostati iste. Mi im trebamo samo kao slobodno tržište za njihove proizvode i naša vojska da gine po svetu za njihove interese.

Mile je tamo gdje su pare, on ti je čovjek bez ideologije. ;)
Mržnja ti je osjećanje koje proizilazi iz straha, ti se dakle bojiš desno nastrojenih grupacija? Auuu.

Da je Karađorđe mislio da nismo bili u trenutku kada bi trebali praviti otpor zoka bi se danas zvao Enes, ja bi se zvao Amar a ti Haris.

I jakoti je ružan taj nadmeni stav prema starijim forumašima. Kladim se da ti tata može biti a ti tako.. Ja se ne slažem sa pojedinim mišljenjima ali ih poštujem kao ljude jer su stariji, ali to je više stvar kućnog obrazovanja, kojeg ti nemaš. ;)

@avatarx nemam komentar. Nisam za batine, ja sam napisao za šta sam ja, uživaj.

Pa nema se sa Vama više šta raspravljati. Vi ste očito zaluđeni u Vašu "ideologiju" "jedna zemlja-jedna religija-jedan narod". Oprostite, ali ovo mi je više naci(onali)zam. Jer Vi niste spremni ni na kakve kompromise, a isključivost je najveće zlo u ljudskim karakterima. I još nešto, nemojte mi o kućnom obrazovanju, molim Vas, jer sam se nagledao "dupelizaca" kao Vi i to mnogo. Preko foruma glumite neku dobricu i podsvjesno širite neprihvatljivu ideologiju kao Šešelj, sram da Vas bude! Ja da sam htio, mogao sam da pišem svoje postove pod nekim drugim imenima i niko ne bi znao ko sam i koliko godina imam, ali to nije moj cilj. Ja punim imenom i prezimenom pišem svoje stavove i nemam straha, za razliku od nekih koji se kriju iza čudnih imena i zamaskiranih kukastih krstova.

Evo, Dodik konstantno maže oči narodu sa svojim pričama o nacionalnosti, i evo tražio je neki referendum. Al' kad Incko pritisne povlači se i ta mrcina i te kako, dakle nemojte biti patriote, jer su Srbi jako mali narod i nemaju aduta da budu isti. Ostatku svijeta izgledamo smiješno, vjerujte. Patrioti mogu biti (i već jesu) Amerikanci, Rusi, Kinezi, Nijemci... (a, imaju i zašto).

Mi već jesmo njihovi podanici i nema svrhe da pravimo otpor.

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2011, 09:09 
Pripravnik
Pripravnik

daamir je napisao:
Miodrag96 je napisao:
Da se i ja uključim.

1) Dakle, da slažem se, potrebno je "iskorijeniti" negative navike društva. Evo, ja često imam priliku vidjeti ponašanje nekih svojih vršnjaka i ono je zabrinjavajuće. Danas su omladini, nažalost, idoli kriminalci i oni navijački huligani "sa četiri zuba u glavi i četiri razreda osnovne škole". Imajući to u vidu, potrebno je do određene mjere smanjiti demokratiju i prava koja se podređuju istima, jer će oni, jednoga dana izrasti u ljude i ako im se ponašanje ne popravi može se samo pokvariti. Potrebno je da se obavezama motivišu da na taj način steknu određene privilegije i da se u njima javi osjećaj "olakšanja i dobrote" kada urade nešto dobro. Poslije će to postati navika...

2) Takođe, pojedini ljudi u ovoj državi očigledno misle da su iznad zakona i njih bi pod-hitno trebalo spustiti na zemlju.

3) Izvršiti reformu Vlade i nadležnih organa i jednom za svagda pokazati narodu da nisu svi "lopovi" i da ima i onih koji misle dobro sebi i narodu. Jer, onaj koji sebe ne poštuje nije u sposobnosti da cijeni i poštuje drugog.

4) Opismeniti narod i modernizovati socijalni život koji bi trebao biti koliko-toliko sličan kao onom u ostatku Evrope. Evo, za početak, neka bude neka dobra kopija, a kasnije sastavni dio naših života.

I takođe, potrebno je prihvatiti neke stvari. Potrebno je shvatiti da mi (narodi koji žive na balkanskim područjima) nisu ni Amerikanci, ni Kinezi. Treba malo optimizma da nije sve crno već da tu i tamo ima pokoja boja :D

Ali, prije svega ovog, potrebno je raditi na sebi. Učiniti sebe boljim čovjekom, usavršiti se. Samo tako možemo uticati na druge da se promjene i izgraditi dobar i zavidan kolektiv :)

Miodrag Milošević, (15).

U svakom slucaju, a posebno ako stvarno imas samo 15 godina, tvoje pisanje je za pohvalu, gledajuci samo kako biras rijeci kojima pises. U mom proslom postu sam napisao pragmaticni pristup, a sad cu malo utopijski:

1) Model demokratije koju sad imamo nije idealan. On omogucava da svako bude ravnopravan sto je par svjetlosnih godina daleko od istine. Znaci prva stvaka koju ljudi htjeli znati ili ne jeste da mi nismo ravnopravni. Kao primjer mozes vidjeti svoje vrsnjake koji sa igrom shvataju matematiku i one koji se pate sa njom. Isto tako je u umjetnosti: neki su perceptivni za velika muzicka djela, dok je drugima vrhunac zadovoljstva zvuk prdeza u bazenu. Generalno pravilo jeste da je sve dostupno svima, ali nisu svi dostupni svemu i tako bi se trebalo i drustvo formirati. Npr, kod glasanja bi uveo sistem odgovora na par pravnih pitanja, te ukoliko se zna tacan odgovor tek onda se moze glasati.

2) Ne znam na sa si konkretno mislio, ali je generalna istina da ovdje postoje slabi mehanizmi za utjerivanje pravde (npr spominjanje zastite potrosacke korpe je kod nas samo dobar vic), a sa druge strane korupcija i nepotizam.

3) Ovo vec zvuci kao ponavljanje rijeci tate/profesora/politickog lidera/... a sa te tacke gledista bi ti zelio reci da ti mozes imati mnogo veci osjecaje ispravnosti nego bilo ko drugi, ali jednostavno nemas iskustva koji je neophodan da bi se kritikovalo kako ti to radis. Tako znam ono sto sam napisao (ponavljanje rijeci).

Da, sa DEMOKRATIJOM treba oprezno. I ne, ne treba da budemo svi jednaki, jer zaboga, ne možete porediti čovjeka koji cijeli život crnči i radi pošteno ne bi li si obezbijedio kakvu takvu penziju i nekog kriminalca što npr. krade auta. Prava se stiču obavezama, a takav kriminalac ih nije stekao svojim nepoštenim radom. (Ima još primjera...)

To je tačno, kod nas su slabi sistemi od samog vrha koji izdaje naređenja pa do organa koja sprovode ista. Tu bi trebala biti potpuna izmjena. Kako? Pa, izabrati na vlast čovjeka kojemu to smeta. Onda se taj čovjek okruži ljudima koji isto misle i kad krenu kazne i razne sankcije onda ćemo vidjeti.

Istina je da sam mlad za politiku i slične konverzacije na tu temu ali ja jednostavno uživam da pišem o pomenutoj i volim da učestvujem u diskusijama. Trudim se da se obrazujem, da se usavršavam, da postanem dobar čovjek i da napravim dobro od svog života. Samo takvi ljudi mogu da se bave politikom, jer ako su napravili dobro u životu (ili npr. osnovali neku dobru firmu) onda možda naprave čudo i od države. Zato sada samo ovako "razgovaramo", a naravno, biće vremena i za prave stvari :)

Hvala i pozdrav :)

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2011, 09:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2011, 19:22
Dobro jutro Miodrage :D

Nemoj da me persiraš

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2011, 09:21 
Pripravnik
Pripravnik

Barsa je napisao:
Dobro jutro Miodrage :D

Nemoj da me persiraš

'Jutro i tebi :D

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2011, 09:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Miodrage je l' to opet te neko napada tj. suprotstavlja tvom stavu? Ne daj se, nemoj samo nekoga da vrijeđaš onda će ti brisati postove.

Ti i Dany ste generacija, što ste toliki suparnici, pa nije još izborna godina :D

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2011, 09:40 
Pripravnik
Pripravnik

Barsa je napisao:
Miodrage je l' to opet te neko napada tj. suprotstavlja tvom stavu? Ne daj se, nemoj samo nekoga da vrijeđaš onda će ti brisati postove.

Ti i Dany ste generacija, što ste toliki suparnici, pa nije još izborna godina :D

Ma ja se uopšte ne vrijeđam, ni u jednom mom postu nećete pronaći pežurativ ili nešto slično :wink:
Danny je nacionalista i patriota, ja nisam, i tu odmah nastaje konflikt, ali, to nije svađa već rasprava...

Pozdrav :D

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2011, 09:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Rekao si sinoć da ćeš otvoriti svoju temu, ovdje ste otišli daleko sa ove teme

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2011, 09:46 
Administrator
Korisnikov avatar

Miodrag nije patriota....Kojoj državi treba da je vodi ne-patriota?

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2011, 10:00 
Pripravnik
Pripravnik

_zoka je napisao:

Ama, kako ne shvatate da na kraju ipak EU odlučuje o svemu? Što se više pravimo zaluđeni u ideologiji to će nam biti teže.

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2011, 10:02 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 25 Okt 2006, 13:07
Miodrag96 je napisao:
Samo takvi ljudi mogu da se bave politikom, jer ako su napravili dobro u životu (ili npr. osnovali neku dobru firmu) onda možda naprave čudo i od države. Zato sada samo ovako "razgovaramo", a naravno, biće vremena i za prave stvari

Polako sa obecanjima. :)
Dok je na nivou price tu mozemo da se druzimo. Samo bih htio da dam naglasak na to sta je politika? Za mene, politika je umjetnost vladanja, vodjenje javnih poslova, sredstvo rjesenje sukoba i umjetnost raspolaganja drustvenim resursima. Mozda sam nesto izostavio, pa me ispravi. Cinjenica je da zivimo na, kako da kazem a da nikog ne uvrijedim, prostru BiH u kom moramo do pola razmisljati za sebe, a od pola za komsiju ... ukoliko zelimo postovati principe covjecnosti. Tako da dolazim do trenutka u kom je jedina politika koja ovdje ima smisla: prakticna politika. Zato mislim da ce u buducnosti politicari biti oni koji imaju uspjesnu fabriku iza sebe, i koji ce se baviti politikom ne da imaju jos vise, nego im je politika samo kocnica u njihovom razvoju fabrike.

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2011, 10:04 
Pripravnik
Pripravnik

daamir je napisao:
Miodrag96 je napisao:
Samo takvi ljudi mogu da se bave politikom, jer ako su napravili dobro u životu (ili npr. osnovali neku dobru firmu) onda možda naprave čudo i od države. Zato sada samo ovako "razgovaramo", a naravno, biće vremena i za prave stvari

Polako sa obecanjima. :)
Dok je na nivou price tu mozemo da se druzimo. Samo bih htio da dam naglasak na to sta je politika? Za mene, politika je umjetnost vladanja, vodjenje javnih poslova, sredstvo rjesenje sukoba i umjetnost raspolaganja drustvenim resursima. Mozda sam nesto izostavio, pa me ispravi. Cinjenica je da zivimo na, kako da kazem a da nikog ne uvrijedim, prostru BiH u kom moramo do pola razmisljati za sebe, a od pola za komsiju ... ukoliko zelimo postovati principe covjecnosti. Tako da dolazim do trenutka u kom je jedina politika koja ovdje ima smisla: prakticna politika. Zato mislim da ce u buducnosti politicari biti oni koji imaju uspjesnu fabriku iza sebe, i koji ce se baviti politikom ne da imaju jos vise, nego im je politika samo kocnica u njihovom razvoju fabrike.

To je više stvar ličnih afiniteta. Ko voli neka izvoli.

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2011, 10:06 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
o jebem te zivote sta sve covjek nece procitati
da mi je sad naci uciteljicu borku sto me nauci citati da je priupitam jeli vrijedilo truda
vidi ove dvojice "elemenata" jedan srednjovjekovne vrijednosti promovise a drugi trucka kako bi trebali mjesati kad nas guze jer postoje sanse da nam se dopadne
pa onda mene neko pita sto ne pravis djecu sunce ti kalaijsano pa radije bi kornjace pravio nego ovakve "blokove" kao sto su ova dvojica

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2011, 10:09 
Administrator
Korisnikov avatar

Miodrag96 je napisao:
_zoka je napisao:

Ama, kako ne shvatate da na kraju ipak EU odlučuje o svemu? Što se više pravimo zaluđeni u ideologiji to će nam biti teže.

Druže (vidi mene,petnestogodišnjaka nazivam drugom),tok ti porasteš toliko da se možeš baviti politikom EU će biti davna prošlost.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 321 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 17  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]