banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jul 2025, 02:36

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 159 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća

Koje je vaše opredjenjenje ?
Ljevica 27%  27%  [ 14 ]
Blaga ljevica - lijevi centar 8%  8%  [ 4 ]
Centar 20%  20%  [ 10 ]
Blaga desnica - desni centar 24%  24%  [ 12 ]
Desnica 22%  22%  [ 11 ]
Ukupno glasova : 51
Autoru Poruka
PostPoslato: 27 Dec 2011, 13:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
Što rekoše na trulom kapitalističkom zapadu: "Ko u mladosti nije bio ljevičar, taj nema srce na pravoj strani!"
A sad, neko ostaje mlad kraće a neko duže...

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2011, 13:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Da bi bili pošteni prema sebi moramo priznati da Šlagerov stav je nešto najnormalnije,odnosno savršenstvo zdravog razmišljanja.
Tipovi poput Šlagera i moje malenkosti nikad neće prići kolektivnom razmišljanju.Tako da tu nema nikakvih devijacija nego ima samo čista misao koju je nemoguće svrstati u bilo koji politički tor.

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2011, 01:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Apr 2002, 01:00
Da, dobro zboriš.
A i šta znači svrstavati se lijevo ili desno kad to u praksi kod nas više liči na lijevo ili desno od pameti.

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2011, 02:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2011, 00:53
Danny ^_^ je napisao:
Зашто нема ултра деснице?

Ај што нема ултра-деснице (пу, пу, пу...)... ал што нема анархо опција! :mad:

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2011, 03:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
Evil_Dead je napisao:
ал што нема анархо опција! :mad:

a anarho opcija je?

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2011, 03:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

анархо-синдикализам, анархо-комунизам, анархо-либерализам, анархо-капитализам, анархо-социјализам... анархо-шта-год-ти-на-памет-падне... :)
Мада... Ја сам мислио на анархо-фундаментализам, али то спада под пдф Филозофија... тако да не разглабам пуно... :)

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2011, 03:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
Evil_Dead je napisao:
анархо-синдикализам, анархо-комунизам, анархо-либерализам, анархо-капитализам, анархо-социјализам... анархо-шта-год-ти-на-памет-падне... :)
Мада... Ја сам мислио на анархо-фундаментализам, али то спада под пдф Филозофија... тако да не разглабам пуно... :)

sve je to lijepo.al ko je sem mene(mozda,nisam bas siguran)i tebe spreman,da uzme puske(sve sa bajonetima) u ruke,i da na juris pravimo drustvo novo,zauzmemo pontemkin razaraca,i pucamo po civilima
...ako pobjedimo u vjecitom klasnom ratu,i ako mogu da biram ja bih titulu vojvode il kuronje vaskolike:)

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2011, 04:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Откад то анархизам има везе с пушкама и бајонетима (ако изузмемо шпански грађански рат и Буенавентуру Дурутија и његових 4000 јуришника који су разбили опсаду Мадрида и наравно анархистичку Каталонију)?

Чини ми се да сам заборавио горе споменути и анархо-пацифизам... Битан правац.
Препоручујем Жака Рансијера (по његовој властитој изјави фундаменталног анархисту на филозофском нивоу) - нема то везе с политиком, странкама, пушкама и револуцијама, већ фундаменталном невјеровању у то да постоје они који су квалификовани да владају...
(Имаш Мржњу демокрације од њега објављену овде, ако немаш, пребацим ти) :)

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2011, 22:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2003, 02:52
Citiraj:
mrzim taj sirovi neoliberalni kapitalizam,multinacionalne kompanije,novi svjetski poredak i po tome sam teski ljevicar

nije mi jasan ovaj dio sa "multinacionalnim kompanijama"...ovde si samo napisao sta mrzis, nisi napisao za sta se zalazes, prema tome tu nisi ni lijevo ni desno

Citiraj:
jevreja,tako da sam sit i njihove propagande,koja se posebno ocituje u holivudskim filmovima i serijama,gdje su uvijek najpozitivnije licnosti pederi i jevreji,a najnegativniji oni koji ne vole pedere
.....znaci po ovome sam desnicar.....a kad vidim u becu ili berlinu one obmotane turkinje kako vode petoro-sestoro djece uza se,a da ne pokazuju ni gram zelje da nauce njemacki jezik jer ih od njemacke i austrije jedino zanima drzavna blagajna,uvijek kazem "jebo vas glupi svabo sto vas placa i ne otjera odakle ste dosli"....po tome sam ultradesnicar

mrzis jevreje, pedere i zamotane? dakle ultradesnica.

dakle, po jednom pitanju se nisi ocitovao, po ostalima si ultra-desnicar. i jos imas neke dileme o tome kojoj struji pripadas ;) ?

Citiraj:
Da bi bili pošteni prema sebi moramo priznati da Šlagerov stav je nešto najnormalnije,odnosno savršenstvo zdravog razmišljanja.

savrsenstvo zdravog razmisljanja? :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2011, 22:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Averzija prema Jevrejima nema rasističku već klasnu osnovu (kao vlasnici banaka i industrijski magnati), a isto tako prema Turkinjama sa buljukom djece vjerovatno ne zbog toga što su Turkinje, ili što su umotane, već zato što iskorištavaju sistem i zloupotrebljavaju zapadni sistem "socijalne pravde"

aha. kao, on obozava klasnu jednakost i socijalnu pravdu, a mrzi jevreje zato sto oni narusavaju klasnu jednakost, a turkinje zato sto iskoristavaju socijalnu pravdu?
averzija prema jevrejima je apsolutno rasisticka. averzija prema vlasnicima banaka i industrijskim magnatima bez obzira na naciju i religiju bi bila zasnovana na klasnoj osnovi.
mrziti jevreje jer "oni drze svjetski kapital u svojim rukama" je samo obicna glupost. bas bi volio uzivo da vidim schlagera, pa da ga upitam da mi bez wikipedie i googlea, ovako napamet, nabroji 5 jevreja koji su "vlasnici banaka i industrijski magnati" i koje on licno mrzi...
a turkinje sa buljukom djece. ista stvar. ima mnogo njih koji iskoristavaju socijalnu pravdu, a nisu turkinje. stavise, ovde gdje sam ja, socijalnu pravdu daleko vise iskoristavaju britanci, nego "turci". no, kad bijelac iskoristava socijalnu pravdu, to se ne primjecuje. kad turkinja nece da nauci njemacki, onda je mrzis jer "iskoristava socijalnu pravdu". sto reko nas narod "mojne tisra". nazovimo stvari pravim imenom.

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2011, 22:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nisam znao da imamo svetog Petra kao člana foruma.

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2011, 22:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Nisam znao

nisam iznenadjen

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2011, 23:13 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
milanko,nije ovo neki antisemitski sajt pa da ja sad nabrajam kompanije u vlasnistvu jevreja i vrsim antipropagandu,ne pada mi na pamet,a kao sto kazes i sam,sa dva klika misem to svako moze saznati,uglavnom,moje je misljenje da je 90% krupnog kapitala i finansijskih institucija (banke,mmf,fondovi...) u njihovim rukama,cak sam uvjeren da i sve ove najjace banke samo izigravaju i glume konkurenciju,a da sva zarada ide na par adresa,medjusobno uvezanih....ne mislim pritom samo na usa i na zapadni svijet,tako je cak i u rusiji,svi ovi oligarsi su jevrejskog porijekla,od abramovica,hodorkovskog da svih ostalih....

ne kazem ja da je to dobro ili lose,mozda su jednostavno sposobniji,ili se bolje paze medjusobno,ali to je tako....u svakom slucaju,zasluzuju postovanje,cak i izrael koji je okruzen sa 200 miliona arapa,a ne mogu im nista...cak se moze reci i da su nama,republici srpskoj i naklonjeni,vjerovatno pratis rad ariea livnea i izraelskog ministra inostranih poslova libermana.....to je jedan od rijetkih naroda,koji je kroz istoriju stradao vise od nas,i nemam ja nista protiv njih kao naroda,samo sam napisao da mi ide na zivce njihova holivudska propaganda i "poslovna etika" tih kompanija simbola novog svjetskog poretka,koje sele proizvodnju na daleki istok gdje im djeca rade dzaba i njihovih finansijskih institucija koje su svojom pohlepom i izazvale ovu svjetsku krizu....u onom postu sam sve ovo sazeo u jednu recenicu,pa mozda nisam bio dovoljno precizan,nadam se da je sad jasnije i da vidis da ja nisam nikakav antisemita

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2011, 23:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sveti Petre ako možemo mi,obični smrtnici da ti ukažemo na tvoje zablude,našoj sreći neće biti kraja.
Kad se govori o averziji prema jevrejima misli se samo na klasnu osnovu.Naravno glupo je i pomišljati da su svi jevreji prebogati.Tako da zaključak izvuci sam.
Kad pominješ rasizam molim te da budeš malo oprezniji jer ako uđeš malo u istoriju jevreja znat ćeš koliko je danas u postotcima istinskih jevreja.Govorim o jevrejima kao naciji,naravno.
Interesuje me tvoje mišljenje o skorašnjem protjerivanju 10000 roma iz Francuske.

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2011, 10:10 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Миланко-морална вертикала форума.

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2011, 20:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
u onom postu sam sve ovo sazeo u jednu recenicu,pa mozda nisam bio dovoljno precizan,nadam se da je sad jasnije i da vidis da ja nisam nikakav antisemita

ajd nek ti bude ovaj put :D al nista se to meni ne svidja

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2012, 02:24 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Sep 2010, 10:50
BL Antifa je napisao:
Da vas čujemo, ja glasam za ljevicu!

Чуј "BL Antifa" .То мора бити педер или секташ!

http://2.bp.blogspot.com/_emIAlrEQ6-o/SJkMhik8unI/AAAAAAAAAA0/iam8oKPciGE/s400/We+Know+where+you+live.jpg

Знамо гдје живите,знамо кад спавате... 8)

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2012, 11:53 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2011, 10:05
Caplar je napisao:
BL Antifa je napisao:
Da vas čujemo, ja glasam za ljevicu!

Чуј "BL Antifa" .То мора бити педер или секташ!

http://2.bp.blogspot.com/_emIAlrEQ6-o/SJkMhik8unI/AAAAAAAAAA0/iam8oKPciGE/s400/We+Know+where+you+live.jpg

Знамо гдје живите,знамо кад спавате... 8)

Ma misevi, ovaj je iz Sarajeva. Mislim da znam o kome se radi, susretali smo se prije.
znaju samo da bjeze i brisu postove kad ih poklopis :roll:

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2012, 13:46 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
@Nezgodhar Prognani

A jel ti podrzavas nacizam?

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2012, 14:44 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2011, 10:05
LemiGO je napisao:
@Nezgodhar Prognani

A jel ti podrzavas nacizam?

A ajd ti sad meni reci zasto bih ja sad s tobom razgovarao nakon tako glupog pitanja?
Ocigledno je da nemas pojma sta ta rijec znaci, cim je koristis.
Koliko puta moram reci da rijec "nacista" ne postoji, to su izmislili glupi Ameri, prije su zvali tako Njemce, a sad sve nacionaliste, cisto da stvore mrznju medju manipulativnom gomilom i nacionalistima.
A ti podrzavas crvene miseve?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 159 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]