Elvis Presley je napisao:
Ali jednostavno smatram da te negacije o kojoj ti pricas u Antici nije bilo. Da bi tvoja teza bila validna, trebali bi uvidjeti da se ta negacija tradicionalne zajednice dogodila prije ovih istorijskih razloga koje sam ja naveo.
Наравно, ово је само теза. Додуше, не моја, и требало би то разрађивати. А заснива се на примату субјективности у односу на историју схваћену као цјелину.
Citiraj:
Ali kao sto rekoh, doba koje je prijethodilo prvo gubitku autonomije polisa pa kasnije i njihovom raspadu bilo je doba vrhunca anticke filozofije. Tako da Hegelova misao o spoznavanju nekog zivotnog oblika ili sistema tek nakon njegovog umiranja odnosno kraja ovdje nije adekvatna. Hegelova simbolika o Minervinoj sovi bi se mogla primijeniti tek nakon konacnog pada helenisticke kulture koja dolazi nakon smrti Aleksandra.
Сутон, не поноћ. Врхунац, не смрт. Хегел и тумачење Хегела су тек посебна прича.
Citiraj:
Sto se mene tice, mogla bi se napraviti nova tema o Antickoj filozofij uopste, o tome se uvijek moze govoriti i nesto korisno saznati.
Увијек за!