_zoka je napisao:
Ja tebe nikako ne mogu skontati...Nekad imaš super stavove i postove,direktno u srž problema pogađaš,a onda ovako idiotskom izjavom me dovedeš u nedoumicu.Hvala Bogu na slobodnom tržištu?Hvala Bogu što jedemo genetski modifikovane jabuke,luk,paradajz,soju?Hvala Bogu što je to malo jeftinije nego što bi bilo domaće?Hvala Bogu na proizvodima koji se maksuz proizvode slabijeg kvaliteta za naše tržište?Da nema tog "slobodnog tržišta" (pod navodnicima jer nije slobodno za sve) imao bi vlastitu proizvodnju koja bi morala namiriti potrebe tržišta.Ako ne možemo proizvoditi kompjutere,televizore i aute koji se mogu mjeriti kvalitetom sa inostranstvom,možemo hranu,odjeću i obuću,namještaj...Onda bi ljudi koji rade u toj proizvodnji primali plate i mogli bi da se priušte domaći poljoprivredni proizvod,čak i ako je skuplji.Ovako pijemo mlijeko koje kod nas dolazi u prahu (provjerena informacija-kolega išao uzeti uzorke),a onda ga u nekoj mljekari koja je u vlasništvu stranaca (opet hvala Bogu na slobodnom tržištu,jer je ono upropastilo domaće mljekare) od njega prave sir,pavlaku i ostale mliječne proizvode.Jedemo pileći parizer od piletine koja je povučena iz robnih rezervi Holandije,Argentine,Njemačke i ostalih zapadnih zemalja.Piletine koja dolazi ZELENA (opet provjerena informacija-koleginica radila u jednoj mesnoj industriji).O kvalitetu voća i povrća neću ni da pričam.
J3balo ih njihovo "slobodno" tržište.Krepalo dabog da.I ono i razne svjetske trgovinske organizacije,CEFTE i sl....
potpis.
nego kad cemo taj povrtnjak saditi? ce cicak dojde da ti pomogne? ja cu kopati, a ti gnjoji tebi to bolje ide.
das meni koju kilu paradaiza i bog da te vidio.
BTW - paradaiz u hercegovini uzgojen prirodnim putem tek se pokoji crveni.
tako da sacekajte jos 7 dana da pravo sazrije.