banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jul 2025, 02:05

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 217 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11  Sledeća

Da li biste stupili u brak sa ex-prostitutkom-iz-koristi koja nema griže savjesti?
Da 37%  37%  [ 18 ]
Ne 63%  63%  [ 31 ]
Ukupno glasova : 49
Autoru Poruka
PostPoslato: 25 Jan 2011, 21:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Hristov je napisao:
Isto sto i svaki religiozni fanatik i licemjer i zilot.

Sta ti mislis, na osnovu mojih postova, da bih uradio?

Zrela i integrisana osoba nema potrebe za cinizmom i kontrapitanjima. Na pitanje odgovori jasno.

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2011, 21:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Talija je napisao:
Ćuti Statesmane, pričamo o Muškarcima, a ne o tamo nekim (cenzura) koji takve žene drže kao malo vode na dlanu. :P :D

Te zene su profesionalci i vecini vrlo vjerovatno nije problem nekog vrtjeti oko prsta. Jos ako iole cemu izgledaju i imaju koji kliker u glavi... Zalud ti onda veliko M.

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2011, 22:12 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 25 Jan 2011, 13:29
Kakva tema :)

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2011, 22:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Bonzita44 je napisao:
Kakva tema :)

Svidja ti se ili si dosla provocirati diskutante ?

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2011, 22:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Rose, ne znam, u svakom slucaju ne bih postupio kao inkvizitor ako si na to mislila?

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2011, 23:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
naravno, i za brak i za djecu

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2011, 13:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Hristov je napisao:
tako je i Popo glasao za DA jer "ljubav ne bira". Tom logikom mogu da kazem da bi vecina Amerikanki se udale za Hitlera da je kojim slucajem licio na Brad Pitta :confused4:

Taj post, i stav da "ljubav ne bira" se sa podsmijehom odnosio baš na takva razmišljanja, da "ljubav ne bira", da je "slijepa", da "kad te pukne ne znaš đe udaraš" i slične gluposti. Mislim da smo na nekoj temi pričali o tome. A istina je sasvim drugačija - naravno da ljubav bira. Tim je težina odluke, da ili ne sa kurvom, veća, jer je svjesna i promišljena. Ja i u tom slučaju ostajem dosljedan, glasao bih opet za "da".

Nije toliko bitno da li se neko kaje ili ne. Svi smo u životu učinili bezbroj manje ili više glupih stvari, pa se ne kajemo zbog svih. Za mene je kajanje najčešće čisto gubljenje vremena. Mislim da je bitnije, da li smo nešto naučili iz prethodnih iskustava, što će nam pomoći da budemo bolji ubuduće. Ovaj pogled na stvari je, jasno, moralno ambivalentan, i više se zasniva na gnoseologiji, nego na etici.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2011, 13:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Elvis Presley je napisao:
Talija je napisao:
nego kažem da sam muško ne bih djecu rađala sa ženom koja je imala problematičan seksualni život i pri tom se ne kaje, što znači da istim tempom nastavlja isti način života.

A za sta ima da se kaje??

Dajte jebote razdvojite to glupo kajanje od prestanka bavljenja prostitucijom.

Pitanje je stvarno lose formulisano ali ovdje niko ne misli da bi bio u braku sa zenom koja se u isto vrijeme bavi prostitucijom vec koja se time bavila u proslosti.

A to da sad ja moram od nje traziti pokajanje da bih je mogao prihvatiti posto je ona drugorazredno bice a ja ovako sav cist i moralan (neka se prepoznaju pojedinci) - to je debilno!

Takva zena ne bi bila dobra u podizanju djece...
Fino, a ove moralne velicine koje osudjuju koga stignu i kako stignu ce biti dobre majke i ocevi...

Dajte bolan, gadite mi se ponekad, sve kao mi ne osudjujemo a svaka druga rijec je "moral", "kajanje" itd.
:roll: :roll: :roll:

Kao prvo, jesi li pročitao uvodni post ili naslov? Ni meni ispočetka nije bilo jasno o čemu se tačno radi pa sam pitala.
U naslovu stoji "bez kajanja", nisam ja izmislila kajanje, niti to ima ikakve veze sa religioznim tekstovima i ne prišivaj mi ono što nisam napisala.

Inače, čitajući i ostale komentare neki jednostavno pate da prošire priču na nemoguće teme, od visokog morala i humanosti, crvenog krsta, branja šljiva, čedomorstva, pedofilije i današnjih političara.

Šta koga briga za moj stav? Jesam li negdje iznijela da to mora biti uzor svima?

Moj stav je i dalje isti - ne bih (da sam muško) nikad oženila aktivnu prostitutku, jer uvodni post govori o aktivnoj prostitutki, ne o kajanju s religiozne tačke gledišta nego o nekome ko ne vidi ništa loše u tom modelu ponašanja.
Svakom svaka čast, al svako ima pravo na izbor, a takva osoba mi ne bi ni pod razno mogla odgovarati. Moj stav i tačka.

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2011, 14:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
Sa prostitutkom u prijevremenoj ali ne u invalidskoj otpala mi noga od posla penziji, da. Odnosno zavisi i to od situacije, ali ako je zdrava i ako se budala zaljubi, što je bi bio neki scenario koji bi doveo do svadbe, vjerovatno da. Bez obzira na to da li osjeća kajanje zbog nazovimo je mračne prošlosti.

S aktivnom prostitutkom neću. Nemam živaca.

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2011, 14:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2010, 23:18
:lol: :lol: Gdje si celeru :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2011, 14:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
Ma evo me dosadno mi pa razmišljam o tome da li bih stupio u brak s prostitutkom koja ne osjeća kajanje i tražim nekog da bere celer sa mnom. Ili da čupa mrkvu.

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2011, 14:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2010, 23:18
Mir tvom rataru, mir tvom seljaku.

I TensSi dosadno... :D

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2011, 14:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2004, 19:50
lakse bih sa bivsim zigolom, cini mi se, nego sa ovim nasim banderasima koji te zaganjaju sa pitanjima tipa gdje, koliko, kada, jel bolje...

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2011, 16:33 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Navno da bih ozenio prostittutku, evo ja vec neko vrijeme tragam pa da se uvalim ko gospodin choek, samo tesko je to naci nece ni jedna da me izdrzava.

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2011, 17:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Sad jedno pitanje za autora teme: da li bi ozenio bivsu prostitutku, uzmimo da se opasno zaljubila u tebe i da je odlucila prestati sa svojim poslom, da se kaje zbog toga sto je radila, ali da su joj trebale pare, pa je tako najlakse mogla doci do istih i da se niste upoznali tako sto si joj bio musterija, vec negdje u gradu, na picu i da nisi znao da se time bavi, pa si se i ti zaljubio, a ona ti to tek kasnije priznala( u medjuvremenu nije imala musterije, vec je prestala s tim i odlucila da se vrati na pravi kolosjek)? Nadam se da sam bio jasan -bivsa prostitutka koja nije ponosna na svoju proslost i koja je odlucila da se promijeni.

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2011, 20:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Ovakvo, odnosno slicno pitanje sam i ja htio postaviti (posto su vec sbb-kbb scenariji u pitanju):
- pronadjete momka/djevojku, zaljubite se, stupite u brak, dobijete dijete, brak funkcionise savrseno harmonicno, sve puca od ljubavi i onda nakon XY godina partner prizna da se u jednom periodu zivota prije vas bavio prostitucijom za novac. Kako bi reagovali? Vise me zanima odgovor ovih koji su bili kategoricno protiv na ovom glasanju.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2011, 20:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

@laoce: mislim da imamo razlicito poimanje rijeci "pokajanje", tako da nije jednostavno odgovoriti na tvoje pitanje.

Ako imate priliku, procitajte bestseller "Redemeeing Love" od Francine Rivers, prica o vjerniku koji je ozenio prostitutku, ona je cak nekoliko puta bjezala od njega i vracala se starom poslu.

Odgovor na tvoje pitanje je da bih je ozenio, ako bi se "pokajala" onako kako se pokajala Sarah, glavna junakinja iz te knjige, tj. da dozivi transformaciju duše, da se ponovo "rodi".

V@nja je napisao:
Ovakvo, odnosno slicno pitanje sam i ja htio postaviti (posto su vec sbb-kbb scenariji u pitanju):
- pronadjete momka/djevojku, zaljubite se, stupite u brak, dobijete dijete, brak funkcionise savrseno harmonicno, sve puca od ljubavi i onda nakon XY godina partner prizna da se u jednom periodu zivota prije vas bavio prostitucijom za novac. Kako bi reagovali? Vise me zanima odgovor ovih koji su bili kategoricno protiv na ovom glasanju.

Ne moze se tako lako pojednostaviti stvar. Ovo o cemu govori laoce je tip djevojke koja vec od start mrzi to sto radi, a ovo o cemu ti govoris je takodjer nesto slicno. Kako neko ko ima mentalitet jedne prostitutke moze da sakrije svoju proslost? Zena koja mi nikad nije stavila direktno ili indirektno do znanja da razmislja kao bivsa prostitutka je zena koja u dusi i u glavi nikad nije bila prostitutka. Sad mozemo pricati o razlozima koji su je natjerali da postane prostitutka, tako da sve zavisi od specificnih okolnosti. Ali generalno moj stav jeste da nikad ne bih ozenio zenu sa mentalitetom prostitutke.

Poslednji put menjao Hristov dana 26 Jan 2011, 20:47, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2011, 20:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Jos treba da nacrtam, ili ako kazem da sam procitao tu knjigu i da kazem - da, bas kao Sarah se pokajala, onda bi, inace ne bi :roll:. Dovoljno si inteligentna osoba, samo izbjegavas odgovor.
Znaci - da. Hvala na iskrenosti.

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2011, 20:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ti, znaci nemas problem sto je ona prodavala svoje tijelo, vec razlog zbog cega je to cinila?

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2011, 20:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

laoce je napisao:
Jos treba da nacrtam, ili ako kazem da sam procitao tu knjigu i da kazem - da, bas kao Sarah se pokajala, onda bi, inace ne bi :roll:. Dovoljno si inteligentna osoba, samo izbjegavas odgovor.
Znaci - da. Hvala na iskrenosti.

Naravno da ne izbjegavam odgovor, napisao sam da zelim da postane novo bice i sa gadjenjem reaguje na pomisao da takvo nesto ponovi, ili ako hoces, da dozivi momenat "obracuna" sa samom sobom, kad trci u kupatilo i 2h se trlja cetkom i sapunom da sapere svu slinu i mirise njenih musterija.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 217 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]