banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 11:31

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 119 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6
Autoru Poruka
PostPoslato: 25 Maj 2010, 07:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Aragorn je napisao:
sunchica je napisao:
Drugačiji je napisao:
Puno je nenormalnije biti zao, ubijati ljude, mrziti nekoga zato što je drugačiji po vjeri, naciji...

Slažem se i sa tim ali to nema veza sa ovom temom!

I u jednom i u drugom i u trećem slučaju, radi se o zloupotrebi života odnosno slobodnog izbora koji je jedini neprikosnoveni zakon na ovoj planeti. Svako će odgovarati za ono što radi Onom koji mu je povjerio život na zemlji u ovom i ovakvom tijelu. Onom ko zloupotrijebi život mogu se desiti bar dvije vrlo neprijatne stvari:
1. da sljedeći (barem jedan, a ponekad i više) život mora dobro da "odradi" brljotine iz prethodnog, i to tako što će biti stavljen u životne situacije koje ga na to naprosto prisiljavaju
2. da mu se u potpunosti onemogući da IKAD ponovo dođe da živi na Zemlji, a SVI koji to okusili, žarko žele da to iskustvo ponove (bez obzira koliko visoke ličnosti u nebeskim sferama ranije bili)

Ne mora čovjek biti homoseksualac pa da gaji seksualnu izopačenost! Šta je sa sadistima, sodomitima, nekrofilima, pedofilima... To su jednostavno istraživanja ili eksperimentisanja sa svojim (ali i tuđim) tijelom, koja su po meni ravna onom što je činio Jozef Mengele...
Dakle istraživanje, eksperimentisanje u životu DA, ali sve ipak ima svoje granice, koje čovjek unutra sebe zna, ali može da to zanemari...Međutim, onda se mora spremiti i na posljedice takvog izbora, jer to ide jedno s drugim...Ali u svemu postoji mnogo varijanti, i svako ima svoj razvojni put...Ako neko svjesno, usprkos upozorenjima, odabere da taj razvojni put duše dođe u ćorsokak - ko mu je kriv!

"Bad Karma Follows You Around"

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2010, 08:10 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Maj 2010, 15:26
Branila ne branila, toga će uvijek biti.

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2010, 09:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 30 Mar 2005, 22:09
Ne znam samo otkuda ideja (da ne kažem pravo) da se uzme duga kao simbol ove populacije (evo baš gledam i avatar "Drugačijeg")! Šta se time hoće reći?
Doduše, duga je naopačke i u tom slučaju u redu, to samo dokazuje (i priznaje) da se radi o izvrtanju prirodnog sklada stvari i postavljanju stvari naopačke.
Kako već rekoh svako ima pravo na slobodan izbor, čak i u tome, ali onda će takvi "imati posla" sa Onim ko je stvari poredao u drugačijem poretku.
Zaista, s Njim(a) se vrlo teško objašnjavati.

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2010, 09:14 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Zbog Boga su uništavani cijeli narodi, spaljivani gradovi, muškarcima vađene oči, žene silovane, djeca odvođena u ropstvo (pogledati na primjer Stari zavjet), i zbog toga niko neće gore odgovarati?

A odgovaraće oni koji u zagrljaju istospolnog partnera nađu zadovoljstvo, radost i utjehu?

Religija je onda stvarno nešto naopako...

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2010, 09:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2008, 20:03
Druže, pre neku noć su dvojica "tvojih drugara" dobili po turu zbog radi ponašanja u javnosti i dugačkog jezika i mlaćenja o kojekakvim gay slobodama i mogu ti reći da su ih dobro popravili stoga ti toplo preporučujem da malo smiriš strasti čisto radi svoje sigurnosti.

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2010, 09:47 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Oooo, počeli smo i da prijetimo? Trebala bi da kao žena budeš malo suptilnija...

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2010, 09:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

:lol: :lol: :lol: Ja u životu nisam nikom pretila a ovo što sam napisala je bio prijateljski savet :wink: Samo govorim iz iskustva a vi "drugačiji" nikako da shvatite da vam ovo nije Amerika nego Balkan :wink:

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2010, 10:14 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Ne brini se ti sestro za mene, ni za "nas". :) Jednog dana će se i ovaj Balkan civilizovati.

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2010, 10:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Naravno, svi smo mi ljudi, a u mom poslu oguglaš na svašta pa ti opet pomalo zasmeta kad ti klinac dođe mratav pretučen u pola noći i plače kao malo dete dok mu rane previjaš.

Pa idi onda sa necivilizovanog Balkana tamo gde ćeš imati slobodu u svakom smislu.

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2010, 11:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Popokatepetl je napisao:
Zasto se kod nekih neplodnih ljudi budi instinkt roditelja i zele da imaju djecu? Zele da imaju porodicu. Ako je neplodnost normalna po prirodi, zasto se priroda onda igra sa njima i budi im taj osjecaj i instinkt? A neplodan polni organ ne može da napravi dijete.

Hoću reći, o ovim stvarima se raspravljalo na milion tema, i uvijek se svi kače oko istih stvari. Argumenti da je to ''neprirodno'' ne piju vode, jer prirodu prosto boli qrac. Sve što je omogućeno prirodnim zakonima je ''prirodno'', u ovom kontekstu u kojem pričamo. Ja mislim da su pederi većini odbojni jer nismo navikli na takve stvari. S vremenom ćemo se u nekoj mjeri navići i sve će biti ok. Priče da ćemo svi postati pederi zbog toga su u najmanju ruku debilne i naučno neutemeljene.

Priroda se postarala i za to - izumiranje, nema oplodnje, nema rađanja.
Da je prirodno biti homo onda bi se mogli nekako i pariti i stvarati potomke, ali nije tako...

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2010, 11:29 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 30 Mar 2005, 22:09
Drugačiji je napisao:
Zbog Boga su uništavani cijeli narodi, spaljivani gradovi, muškarcima vađene oči, žene silovane, djeca odvođena u ropstvo (pogledati na primjer Stari zavjet), i zbog toga niko neće gore odgovarati?

A odgovaraće oni koji u zagrljaju istospolnog partnera nađu zadovoljstvo, radost i utjehu?

Prvo i osnovno, ja uopšte nisam religiozan. Religije su plod baš te civilizacije-manipulacije koja je u krajnjem dovela i do sadašnje "slobode" u robovanju tijelu. Za takvu civilizaciju život je "sajam pun probitka u kojem samo treba uživati i iskusiti sve što se može" a smrt je najveći strah i užas!
Ja govorim o kosmičkim principima, koje su religije manje ili više dobro interpretirale, ali je sve to vrlo malo ko uopšte razumio.
Ali Sveto Pismo nije interpretacija, nego izvorni tekst (uglavnom). I da, sasvim tačno, Izraelu je naređeno da zatre nekoliko naroda na određenom području, između ostalog baš zbog seksualnih izopačenosti! To je bilo klasično iskorjenjivanje korova da bi se na njihu zasadilo sjeme koje će da da dobar urod, može se posmatrati i tako.
Da li ti to nešto govori? To nije samo ljudski religiozni MIT to je činjenica.
I zato i kažem: sa Njim(a) se vrlo teško pravdati i objašnjavati!
To je ZAISTA bio zahtjev J.H.V.H. Izraelcima, i TO ne treba miješati sa time što se kasnije u ime raznih bogova i religija radilo sve i svašta, odnosno gdje su LJUDI svoju sopstvenu krvožednost i izopačenost skrivali iza volje Boga odnosno bogova!
Te stvari treba razlikovati, ali za to treba imati OČI I UŠI, ali ih malo ko ima.
Ne očekujem da lako razumiješ o čemu se u stvari radi, pošto si očito fokusiran na tjelesnu stranu života i ne razmišljaš o širem aspektu (izvan i iznad jednog ljudskog života, koji je u pravilu samo epizoda u malo dužem serijalu uzrastanja ljudske duše).
Onaj ko je ljudima dao (povjerio) život, ima i te kako pravo i da ga oduzme, pogotovo kad je to u najboljem interesu razvoja naše duše i planete u cjelini!Uostalom na takvo pravilo smo SVI dobrovoljno pristali kada smo dolazili!
A niko od nas NE ZNA šta i kako je za koga bolje i šta se u stvari dešava kad ljudima bivaju oduzimani životi, i nikad ne znamo da li je to za njih kazna/odnosno prekidanje njihovog životnog puta radi iskupljenja ili blagoslov!
Uostalom svako nasilno okončanje života može da ima dvostruko djejstvo:
1. da obriše (neutrališe) određene nakupljene (karmičke) prljavštine na duši
2. da izvrši promjenu u svijesti na viši nivo, odnosno doda koji "+" u duhovni dosije (ovo se odnosi samo na one za koje smrt nije nastupila iz razloga pod 1.)
O ostalim slučajevima nasilna smrt je obično eliminisanje onih koji su iscrpli sve mogućnosti za svoj duhovni napredak u trenutnom životu, i koji onda ili idu ispočetka, ili treba da se sele na neku drugu planetu jer ovdje više nemaju šta da traže.
Nastaviš li kako si počeo, bićeš među takvima. A to je šteta jer je ovo zaista izvanredna planeta za život, i nakon predstojeće transformacije (u kojoj se neće "civilizovati" balkan, nego će se "balkanizovati" "civilizacija") tek će da se vidi šta ona tek MOŽE da bude! RAJ!
I to piše saglasno u svim Svetim Spisima!

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2010, 11:38 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Trudiš se ti, onako baš momački, ali ipak... Nisam zainteresovan za forumaško misionarstvo. Sorry.

Uostalom, da malo grubo citiram vas vjerne - ko si ti da mi sudiš?

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2010, 09:13 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 05 Maj 2010, 22:01
Drugačiji je napisao:

ma ti si stvarno sve okrenuo naopacke:

Ljudi su ubijali u ime Boga, Da li im je Bog rekao da ubijaju ?
Kao, kad bi ja tebe ubio (naprimjer) i pricao okolo kako sam to uradio u ime boga.
U ovo vrijeme ljudi imaju jako malo kontakta sa Bogom, a puno vise sa onim drugim sto ima rogove, a taj se predstavlja da je sam Bog.

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2010, 09:06 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Da ne odemo puno o u širinu, evo nekoliko biblijskih pasusa koji pokazuju rasizam i genocid koji su činjeni po Božjoj naredbi:

I reče Mojsije: ovako veli Gospod: oko ponoći proći ću kroz Misir, I pomrijeće svi prvenci u zemlji Misirskoj, od prvenca Faraonova, koji šćaše sjedjeti na prijestolu njegovu, do prvenca sluškinje za žrvnjem, i od stoke što je god prvenac.
A oko ponoći pobi Gospod sve prvence u zemlji Misirskoj od prvenca Faraonova koji šćaše sjedjeti na prijestolu njegovu do prvenca sužnja u tamnici, i što god bješe prvenac od stoke.
Tada usta Faraon one noći, on i sve sluge njegove i svi Misirci, i bi vika velika u Misiru, jer ne bješe kuće u kojoj ne bi mrtvaca.
(2. Mojsijeva knjiga)

A Mojsije i Eleazar sveštenik i svi knezovi od zbora izidoše im na susret iz okola.
I Mojsije se razgnjevi na vojvode, na tisućnike i stotinare, koji se vraćahu s vojske;
I reče im Mojsije: a što ostaviste u životu sve žene?
Ta one po riječi Valamovoj navratiše sinove Izrailjeve da zgriješe Gospodu s Fegora, te dođe ona pogibija na narod Gospodnji.
Zato sada pobijte svu djecu mušku, i sve žene pobijte, koje su poznale čovjeka.
A djevojke, koje ne poznaše čovjeka, ostavite u životu.
(4. Mojsijeva knjiga)

Kad te Gospod Bog tvoj uvede u zemlju u koju ideš da je naslijediš, i otjera ispred tebe narode mnoge, Heteje i Gergeseje i Amoreje i Hananeje i Ferezeje i Jeveje i Jevuseje, sedam naroda većih i jačih od tebe,
I preda ih Gospod Bog tvoj tebi, i ti ih razbiješ, potri ih, ne hvataj s njima vjere, niti se smiluj na njih;
Niti se prijatelji s njima; kćeri svoje ne daji za sina njihova, niti kćeri njihove uzimaj za sina svojega.
Jer bi otpadila sina tvojega od mene, i služio bi bogovima drugim, te bi se razgnjevio Gospod na vas i potro vas brzo.
Nego im ovo učinite: oltare njihove raskopajte, i likove njihove polomite, lugove njihove isijecite, i rezane bogove njihove ognjem spalite.
(5. Mojsijeva knjiga)

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2010, 19:21 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 05 Maj 2010, 22:01
[/quote]potri ih, ne hvataj s njima vjere, niti se smiluj na njih;[quote]

oltare njihove raskopajte, i likove njihove polomite, lugove njihove isijecite, i rezane bogove njihove ognjem spalite.[quote]

Bog nevoli pedere i zato je to naredio,

i sta je tu nejasno ???

za tebe bi bilo normalno da Bog naredi da se familijarni ljudi ubiju da bi vi mogli na kojekakve parade da idete !!!

Poslednji put menjao Tesa dana 02 Jun 2010, 22:54, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2010, 19:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
@Другачији

ман се ти Москве, дајте једну параду у Бања Луци или Сарајеву.
Мислим да је то најбољи начин да се уједине 3 нације у БиХ. Тукли би вас сви подједнако :D

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2010, 19:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Sinny je napisao:
@Другачији

ман се ти Москве, дајте једну параду у Бања Луци или Сарајеву.
Мислим да је то најбољи начин да се уједине 3 нације у БиХ. Тукли би вас сви подједнако :D

Ovakve su poruke bile kad su htjeli organizovati paradu u Sarajevu za vrijeme Bajrama, ja mislim. Uglavnom je bio neki veliki islamski praznik i oni bas tad hoce da paradiraju.

Dosta poruka je bilo tipa da se ujedinimo i potaremo gamad.
Jedna poruka je bila ovakvog sadrzaja:
Srbi, Muslimani, Hrvati, Bosnjaci, Turci, Romi, Jevreji i ostala govna ove drzave, :lol: ujedinimo se i zbrisimo ovu posast s lica zemlje.

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2010, 16:04 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Prave ste muškarčine.

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2010, 16:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Drugačiji je napisao:
Prave ste muškarčine.

Mojne da :pottytrain5:

Sad je bilo na B92 od eventualnoj paradi srama u BG ove godine. Bio neki topli brat iz ministarstva kulture. Izgleda da su se bas namjerili da izginu ove godine u BG. Tacno cu kupiti kartu za BG, koje pivo i gledati sukob misljenja na ulicama Beograda 8)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 119 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6

Sva vremena su u UTC [ DST ]