ERROR je napisao:
Ja nisam homofob.
Nauka se vec bavila ovom temom, pokazala i dokazala da nije bolest, pogotovo ne zarazna i mislim da je bezze slijepcu pricati o bojama...
Nisam uopste neprijateljski raspolozen prema "vama", ali me zaista zanima sledece(ponavljam):
Cemu freakshow i neumjesno ponasanje i oblacenje prilikom parada i sl.?
Nemoj opet o zakonima i pravima, vec mi daj neki normalan argument, ako imas imalo zelje da te neko zaista pokusa razumjeti i akceptirati tvoj izbor.
U moru neduhovitih opaski, primitivizma bubuljičave omladine sa viškom hormona i manjkom kulture, "plitkog" spama i sličnog smeća, evo jednog od postova na koji ću rado da odgovorim.
Potpuno se slažem da na tim paradama ima nepotrebnog i pretjeranog šarenila, kiča, i isticanja nekih stvari koje često nemaju veze sa "gej" kulturom. Lično nikad nisam bio na Gay Pride-u i ne praktikujem taj vid isticanja. Međutim, s druge strane, i karneval u Riju je prepun drečavih i jarkih boja, pa nikom ne smeta!

Sve se svodi opet na to koliko ko može "svariti" demonstraciju nečeg što je (nekad potpuno) drugačije od njegovih shvatanja.
Krenuću od sebe: nisam feminiziran, nemam kreštav glas, ne farbam kosu u plavo, nemam pirsing na bradavicama i ćuni, ne nosim tange, ne brijem noge, ne pijem hormone da bi mi narasle sise, niti ću ikad promijeniti pol ili postati tranny. Prema tome, ne izdvajam se od sredine u bilo kom pojavnom obliku.
Svoje sklonosti smatram nečim što pripada meni, međutim ne smatram (i ne dozvoljavam da mi to neko natura) da je u pitanju neka "bolest". "Homić" nisam od rođenja, naprotiv, probao sam (i još ponekad praktikujem) i "straight" varijante. Sklonost prema muškarcima došla je spontano (o tome ćemo jednom prilikom u rubrici "Sex ili erotika"), i to je to. Neko voli narandže, neko limun, i nema razloga za teške riječi i "hejtersko" ponašanje zbog toga.
I da zaključim: neumjesnog ponašanja na gay paradama naravno ima, ali te parade su samo jedan vid (umjesan ili ne, možemo raspravljati) da se na gay likove ne gleda kao na frikove, nego na normalne ljude koji imaju iste sposobnosti i prava na rad i interakciju u zajednici.
Eto, nadam se da si zadovoljan odgovorima. Ako ima još nešto, slobodno pitaj.