banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 21:44

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 285 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 15  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 11 Maj 2010, 13:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Ako je u kucnom pritvoru zbog toga sto ju je vidio policajac, kako recimo te zene onda uopste obavljaju ginekoloski pregled? Zna li neko mozda kako se to obavi?

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2010, 13:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 22:10
Idu kod žena ginekologa ( ako ih ima, valjda) I nemoj me uzeti za riječ, ali mislim da ako je muškarac ginekolog, ne smije gledati direktno u ženu, već gleda njen odraz u ogledalu... tako sam čitala. :-?

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2010, 13:17 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 13:42
Hristov je napisao:
Ako je u kucnom pritvoru zbog toga sto ju je vidio policajac, kako recimo te zene onda uopste obavljaju ginekoloski pregled? Zna li neko mozda kako se to obavi?

ginekolog pregleda pa ga poslije toga objese :D

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2010, 13:18 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
    Hristov je napisao:

Nije problem ako vidis neke druge stvari, lice se ne smije vidjeti:))))..Sto cesto moze biti prednost:)))

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2010, 13:18 
    Samo jedan iznad mene
    Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
    Morate shvatiti da one to vjerovatno ne vole ali vjeruju da moraju da to nose zbog svoje vjere. Kao što Srbi vjeruju da ne smiju preskočiti slavljenje slave, ili šta god vjeruju.

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2010, 13:19 
    Majstorski kandidat
    Majstorski kandidat
    Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Mar 2010, 14:09
    U ovako teškom ekonomskom kolapsu, kada naši bajni političari trebaju da ispunjavaju svoja predizborna obećenja da će poboljšati zaposlenost i boriti se protiv siromaštva, oni i dalje izmišljaju poteze kojim samo još više prave raskol i svađu među ljudima različitih vjera i stvaraju strah i paniku a sve zbog svojih ličnih interesa.
    Umjesto da se bave pitanjima od životnog značaja za sve ljude oni i dalje stvaraju neprijateljsku klimu, baš zato što nisu ispunili ni mali dio svojih obećenja a idu novi izbori pa po starom receptu pokušavaju opet dobiti glasove.

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2010, 13:21 
    Pripravnik
    Pripravnik
    Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Apr 2010, 13:28
    Sve je to po meni pretjerano i radikalno ali....
    Ja ponovo pitam, dali mi imamo na našim prostorima uopšte žena koje se tako odjevaju?
    Potezanje tog pitanja je samo bacanje prašine u oči stanovnicima zemlje koja grca u problemima mita, korupcije, kriminala ali i šovinizma.

Ulaziti u raspravu šta je norma i standard u odjevanju je malo poširoka tema.
    S tim zaključkom bi se složila i ova afrikanka iz plemena DUMU-BUMU:

http://1.bp.blogspot.com/_zV8Dci8L3Ys/R ... hiopai.jpg

:)

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2010, 13:22 
    Veteran
    Veteran
    Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2005, 08:11
    zmijuga je napisao:
    U ovako teškom ekonomskom kolapsu, kada naši bajni političari trebaju da ispunjavaju svoja predizborna obećenja da će poboljšati zaposlenost i boriti se protiv siromaštva, oni i dalje izmišljaju poteze kojim samo još više prave raskol i svađu među ljudima različitih vjera i stvaraju strah i paniku a sve zbog svojih ličnih interesa.
    Umjesto da se bave pitanjima od životnog značaja za sve ljude oni i dalje stvaraju neprijateljsku klimu, baš zato što nisu ispunili ni mali dio svojih obećenja a idu novi izbori pa po starom receptu pokušavaju opet dobiti glasove.

x2

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2010, 13:23 
    Majstor
    Majstor
    Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Okt 2005, 23:57
    Vader je napisao:
    Morate shvatiti da one to vjerovatno ne vole ali vjeruju da moraju da to nose zbog svoje vjere. Kao što Srbi vjeruju da ne smiju preskočiti slavljenje slave, ili šta god vjeruju.

Nisam siguran da si se pravilno izrazio. Vjerujem da si mislio na vjerujuce Srbe?
    Ja sam Srbin i redovno preskacem ono sto bi trebalo biti moja slava.

http://www.youtube.com/watch?v=dk5FBE1L-Kc

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2010, 13:24 
    Samo jedan iznad mene
    Samo jedan iznad mene

zmijuga je napisao:
    U ovako teškom ekonomskom kolapsu, kada naši bajni političari trebaju da ispunjavaju svoja predizborna obećenja

Nije sad vrijeme kad se obećanja ispunjavaju. Sad je vrijeme kad se smišljaju i pripremaju nova obećanja, jer će uskoro izbori.

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2010, 13:25 
    Stara kuka
    Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
    Nasi politicari obavezno pokupe sve aktuelne zakone, kao idu stopu-uz-stopu sa svijetom, a ono najosnovnije zanemaruju. Trebalo bi politicare zabraniti. :D Ja sam za to da se zabrani svaka vrsta politike i politicara. :evil3: 8)

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2010, 13:27 
    Samo jedan iznad mene
    Samo jedan iznad mene

Leona je napisao:
    Ja sam za to da se zabrani svaka vrsta politike i politicara. :evil3: 8)

Potpuno podržavam. Pogotovo u obliku u kom to danas postoji.

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2010, 13:28 
    Stara kuka
    Stara kuka

vb87 je napisao:
    Vader je napisao:

Nisam siguran da si se pravilno izrazio. Vjerujem da si mislio na vjerujuce Srbe?

Ja mislim da se Vader dobro izrazio. Mnogi slave jer vjeruju da moraju (iako im nije do toga), a sve zbog "grijeh je....sramota je..i sta ce narod reci".

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2010, 13:31 
    Majstor
    Majstor
    Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Okt 2005, 23:57
    Leona je napisao:
    vb87 je napisao:
    Vader je napisao:

Ja mislim da se Vader dobro izrazio. Mnogi slave jer vjeruju da moraju (iako im nije do toga), a sve zbog "grijeh je....sramota je..i sta ce narod reci".

Moguce je da sam pogresno protumacio, jer sam veoma alergican na kvazi (citaj poslijeratne) vjernike. Tada mi koncentracija popusta. :D

http://www.youtube.com/watch?v=dk5FBE1L-Kc

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2010, 13:38 
    Samo jedan iznad mene
    Samo jedan iznad mene

Da, mislio sam na Srbe koji vjeruju, oni mnogo toga rade jer misle da se to mora, zbog vjere. Potpuno je ista stvar sa burkama. Dakle ne možete (mislim na vjernike) osuđivati njih za burke ako i sami radite mnogo toga "jer to vjera nalaže".

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2010, 13:57 
    Bič božji
    Bič božji
    Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
    Poredite dvije sasvim suprotne stvari i muslimani slave Bajram i ostale njihove praznike kao sto i mi slavimo Slavu, Bozic i Uskrs.
    Kad slavis Slavu i dode ti komunalac na vrata da smanjis muziku ti je smanjis ili platis kaznu kad osobu sa feredzom zaustavi policajac radi rutinske kontrole ta osoba je ponizena ili posramljena zato sto se utvrdivao njen identitet.

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2010, 14:32 
    Stara kuka
    Stara kuka
    Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
    Vuče_Samotnjače, u vezi sa zabranom krstova, lančića i ostalog, to sam samo navodio primjer Francuske.

Što se teme tiče, ne svodi se samo na prosto ''zabraniti ili ne zabraniti''. Treba sagledati širu perspektivu. U islamu, koliko znam, ne postoji pojam sekularne države. Zakon koji važi je izveden iz šerijata. E sad, problem nastaje u sekularnim državama, gdje važe drugi zakoni. Tu se postavlja pitanje, kako ne uskratiti osobi osnovna prava, na vjersko opredjeljenje i slično, a ipak pri tome insistirati da ta osoba poštuje državne zakone (prava i obaveze)? Ovo je ključno pitanje, koje se odnosi na sve pojedinačne slučajeve.
    Dakle, sekularna država ima obavezu da pojedincu dozvoli vjersku slobodu. Pojedinac ima obavezu da poštuje zakone te države. Šta u slučaju kada se ti zakoni sukobljavaju? Tu dolazimo do dijela o obavezama pojedinca. Pojedinac je dužan na svaki način da pokuša izbjeći sukobljavanje ova dva zakona. Što će reći, ako insistirate da vaša žena nosi burku, a želite živjeti u sekularnoj državi i poštovati njene zakone, praktično morate ograničiti kretanje vaše žene. Zvuči brutalno, ali mislim da je ovo jednako problem islama, koliko i zakona pojedinih država.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2010, 21:18 
    Stara kuka
    Stara kuka

Vader je napisao:
    Da, mislio sam na Srbe koji vjeruju, oni mnogo toga rade jer misle da se to mora, zbog vjere. Potpuno je ista stvar sa burkama. Dakle ne možete (mislim na vjernike) osuđivati njih za burke ako i sami radite mnogo toga "jer to vjera nalaže".

Da, mnoge se pokrivaju jer im "vjera tako zahtjeva" i jer vjeruju da moraju, ali recimo, sjetila sam se da mi je davno jedna muslimanka pricala da njih neke organizacije placaju da se tako nose. Tako meni zena rece, a ako je ona mene slagala lazem i ja vas. Ta organizacija valjda nastoji da se muslimanke, pogotovo u Zapadnim zemljama, pokrivaju da bi se razlikovale od nemsulimanki i da bi "isticale " Islam. I , zato ih i placaju, em da bi se umotavale, em da ne bi morale da rade, da budu kod kuce sa djecom i da mogu da prezive, inace to ne bi bilo izvodljivo ako bi samo muz radio. Navodno je i njoj ponudjen novac ali ona nije htjela da pristane jer je "svjetovna zena". I postoji tarifa, sto se vise pokrije veca svota novca. Ne mora znaciti da svi rade zbog toga, Prenosim samo sta mi je receno.

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2010, 22:40 
    Pripravnik
    Pripravnik
    Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2009, 09:34
    Lokacija: BL dok me nisu izgurali kundacima, bajonetima, opancima...
    vb87 je napisao:
    P.S. Broz je zaboravio da doda ljiljane, polumjesec i zvijezdu, kao i jos neke simbole. :D :wink:

Nisam jarane, nisam zaboravio. Polum. i zvjezda su u istoj septickoj jami kao i burka, zar ne? Prema tome, ponavljanje nije potrebno. Ljiljani su mnogo snazniji i stariji simbol od ovih novih balkanskih govnarija pa su u kontextu irelevantni. (Morbit bi ih i sam nosio, ali ne iz istih razloga kao Bosnjak)
    Burka nije nikakav religijski simbol. Ne naredjuje se Kuranom! Burka je pojiticki "statement"! Politicko poziranje fanaticnog Islama! Dakle, isti Qrc kao kad Mali knindja natakari krst oko qur..., pardon, vrata. Ili Tompson kriz.... Ili Vuk krst... kokardu... ili... tako dalje....
    Ma seljakluk bolan.

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2010, 08:30 
    Stara kuka
    Stara kuka
    Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
    Leona je napisao:
    Vader je napisao:

Da, mnoge se pokrivaju jer im "vjera tako zahtjeva" i jer vjeruju da moraju, ali recimo, sjetila sam se da mi je davno jedna muslimanka pricala da njih neke organizacije placaju da se tako nose. Tako meni zena rece, a ako je ona mene slagala lazem i ja vas. Ta organizacija valjda nastoji da se muslimanke, pogotovo u Zapadnim zemljama, pokrivaju da bi se razlikovale od nemsulimanki i da bi "isticale " Islam. I , zato ih i placaju, em da bi se umotavale, em da ne bi morale da rade, da budu kod kuce sa djecom i da mogu da prezive, inace to ne bi bilo izvodljivo ako bi samo muz radio. Navodno je i njoj ponudjen novac ali ona nije htjela da pristane jer je "svjetovna zena". I postoji tarifa, sto se vise pokrije veca svota novca. Ne mora znaciti da svi rade zbog toga, Prenosim samo sta mi je receno.

Pa kako da stignu na posao, kad imaju puno djece, tako one rade i za to primaju pomoc od drzave.Ovo nije nikakva floskula ni izmisljanje, to je jednostavno istina, makar u Becu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
    Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 285 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 15  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]