MuskoBre je napisao:
Ako si Evropejac, to te onda vakcinise od negativnih kritika. Mozes biti totalni promaseni pateticni idiot, ali ako si Evropejac, svaka eventualna kritika na tvoj racun, udar je na Jevropu, toleranciju, slobode, i neshvatanje tvog talenta.
A u 90% slucajeva, Evropejci su oni koju su ti istu Evropu iskusili preko razglednica, Travel kanala, ili maximum apsolventskog putovanja po Presvetom Sengenu.
Mene zabrinjava me činjenica da se kod nas svaka, pa i najmanja opravdana(!) kritika bilo čega evropskog, doživljava kao atak na eurotalantske integracije i automatski proglašava antiveropskom.
Kao da je Evropa savršena, a, u stvari, isto... samo drugo pakovanje
I u nekim stvarima su gori od nas
Al' jebi ga, toga nema na travelu, nit' na proeuropski orijentisanim portalima.
amidža je napisao:
Jedinica za svijetlost postoji "cd" odnosno kandela.Jedinica za mrak ne postoji već se mrak tretira kao nedostatk svjetlosti.
Eh tako i socijaldemokratske ideje postoje već odavno dok je fašizam,šovinizam i nacionalizam nedostatak socijaldemokratije.
Ako sad opada popularnost šovinizma i nacionalizma to znači da jača svijetlost socijaldemokratije koja je jedna od najvećih tekovina današnje civilizacije!
Pogotovo Federalna socijaldemokratija sa Komšićem i Lagumdžijom na čelu koja je je primjer prave socijaldemokratije. I to Jevropske!

Al' u qurtzu