Tema je malo cudno nazvana,jer svi imamo razlicite afinitete,a ja cu se zadrzati zasto je za moja interesovanja Beograd DALEKO najzanimljiviji grad.
Volim istoriju,a u Beogradu je svaka ulica istorija. Odem u Kosutnjak kod drveta gdje je ubijen Knez Mihajlo,odem do mjesta gdje su pobijeni Kralj Aleksandar i Kraljica Draga,setam ulicama gdje je narod klicao "bolje rat nego pakt' 27 marta 1941.dok su najveci danasnji "antifasisti" docekivali Hitlera sa cvijecem,odem do Nemanjine 11 gdje ubijen Zoran Djindjic,na Kalemegdan gdje 1920 i neke sagradjen spomenik Pobjednik,srpskom borcu kao simbol pobjede u Prvom svjetskom ratu,gledam tu na Kalemegdanu kako su jedan pored drugog sahranjeni Mosa Pijade, Ivo Lola Ribar,Milan Milutinovic i ako se ne varam Veselin Maslesa....gledam sa zidina preko Save gdje je dugo bila granica izmedju dva carstva,Osmanskog i Austrougarskog..
Volim otici do Konaka Kneginje Milice,do zgrade Patrijarsije tamo iz Knez Mihajlove,do Hrama Svetog Save na Vracaru...
Volim sport,a u Beogradu ne moze proci tri dana da se ne igra neka vazna utakmica,volim otici i u Caplinovu u Pionir,na Novi Beograd u Arenu,na Marakanu,JNA,gledati klupske utakmice ili utakmice reprezentacije Srbije u svim sportovima....
Volim muziku,i bas bih volio da mozete sada u ovom momentu stati pred onaj pano u Knez Mihajlovoj i vidjeti koliko i kakvih koncerata je vec zakazano u sledecih par mjeseci...
Volim boemstinu,svratim u onu prvu kafanu u Skadarskoj s lijeve strane gdje je dane provodio Djura Jaksic,ili u Tri Sesira,Sesir moj,Idu dani i ostale kafane gdje su dane i noci provodili nasi bardovi Stevan Sremac,jova Jovanovic Zmaj,Janko Veselinovic,Radoje Domanovic,Branislav Nusic,Bora Stankovic...
Volim taj osjecaj dok tamburica svira "Lazem sebe da mogu bez tebe" ili "Stani malo kafanski sviracu",i zamisljam kako su u istoj toj kafani sjeduli pomenuti velikani...
Volim otici u kafanu Madera na Tasmajdanu,pored Crkve Sv Marka,sjesti za neki stol u prirodnoj hladovini i zamisljati kako je za istim tim stolom 60 godina sjedio Ljuba Tadic,Miljan Miljanic ili Dragoslav Sekularac...
A posto nisam ustrojen,volim otici i do onih milion kafica u Strahinjica Bana na Dorcolu,u zargonu poznatih kao "silikonska dolina" i pariti oci
Splavove jedino ne volim...
Jebiga,malo oduzih,ali vjerujte da ovo nije ni 10% sta ja sve u Beogradu volim,i mislio sam da docaram tu svoju ljubav,a ne samo ono suhoparno napise volim ovaj grad ili ne volim onaj...
Vidim da vecina voli Novi Sad,iskreno,tamo sam sluzio JNA 6 mjeseci i nisam vidio nijedan sadrzaj kojeg nema u Banjaluci,od mjesta gdje se kvalitetno moze provesti slobodno vrijeme,do ovih ostalih stvari koje pomenuh u Beogradu..... ,naprotiv,bili smo iznad skoro u svemu,da ne nabrajam....U Novom Sadu mi se svidja kej (doduse,ni on nije kao zemunski

),Petrovaradin i onaj restoran sa tamburicama gdje je svirao orkestar Janike Balas i oni siroki novosadski bulevari...
a i narod mi je sav neki usporen,onako kako polako pricaju,tako polako i zive,kao usporeni film,a ja sam sav neki ubrzan i nervira me to