banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 21:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 304 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 16  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 29 Apr 2012, 21:33 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Tema je malo cudno nazvana,jer svi imamo razlicite afinitete,a ja cu se zadrzati zasto je za moja interesovanja Beograd DALEKO najzanimljiviji grad.
Volim istoriju,a u Beogradu je svaka ulica istorija. Odem u Kosutnjak kod drveta gdje je ubijen Knez Mihajlo,odem do mjesta gdje su pobijeni Kralj Aleksandar i Kraljica Draga,setam ulicama gdje je narod klicao "bolje rat nego pakt' 27 marta 1941.dok su najveci danasnji "antifasisti" docekivali Hitlera sa cvijecem,odem do Nemanjine 11 gdje ubijen Zoran Djindjic,na Kalemegdan gdje 1920 i neke sagradjen spomenik Pobjednik,srpskom borcu kao simbol pobjede u Prvom svjetskom ratu,gledam tu na Kalemegdanu kako su jedan pored drugog sahranjeni Mosa Pijade, Ivo Lola Ribar,Milan Milutinovic i ako se ne varam Veselin Maslesa....gledam sa zidina preko Save gdje je dugo bila granica izmedju dva carstva,Osmanskog i Austrougarskog..
Volim otici do Konaka Kneginje Milice,do zgrade Patrijarsije tamo iz Knez Mihajlove,do Hrama Svetog Save na Vracaru...

Volim sport,a u Beogradu ne moze proci tri dana da se ne igra neka vazna utakmica,volim otici i u Caplinovu u Pionir,na Novi Beograd u Arenu,na Marakanu,JNA,gledati klupske utakmice ili utakmice reprezentacije Srbije u svim sportovima....
Volim muziku,i bas bih volio da mozete sada u ovom momentu stati pred onaj pano u Knez Mihajlovoj i vidjeti koliko i kakvih koncerata je vec zakazano u sledecih par mjeseci...
Volim boemstinu,svratim u onu prvu kafanu u Skadarskoj s lijeve strane gdje je dane provodio Djura Jaksic,ili u Tri Sesira,Sesir moj,Idu dani i ostale kafane gdje su dane i noci provodili nasi bardovi Stevan Sremac,jova Jovanovic Zmaj,Janko Veselinovic,Radoje Domanovic,Branislav Nusic,Bora Stankovic...
Volim taj osjecaj dok tamburica svira "Lazem sebe da mogu bez tebe" ili "Stani malo kafanski sviracu",i zamisljam kako su u istoj toj kafani sjeduli pomenuti velikani...
Volim otici u kafanu Madera na Tasmajdanu,pored Crkve Sv Marka,sjesti za neki stol u prirodnoj hladovini i zamisljati kako je za istim tim stolom 60 godina sjedio Ljuba Tadic,Miljan Miljanic ili Dragoslav Sekularac...
A posto nisam ustrojen,volim otici i do onih milion kafica u Strahinjica Bana na Dorcolu,u zargonu poznatih kao "silikonska dolina" i pariti oci :D
Splavove jedino ne volim...

Jebiga,malo oduzih,ali vjerujte da ovo nije ni 10% sta ja sve u Beogradu volim,i mislio sam da docaram tu svoju ljubav,a ne samo ono suhoparno napise volim ovaj grad ili ne volim onaj...

Vidim da vecina voli Novi Sad,iskreno,tamo sam sluzio JNA 6 mjeseci i nisam vidio nijedan sadrzaj kojeg nema u Banjaluci,od mjesta gdje se kvalitetno moze provesti slobodno vrijeme,do ovih ostalih stvari koje pomenuh u Beogradu..... ,naprotiv,bili smo iznad skoro u svemu,da ne nabrajam....U Novom Sadu mi se svidja kej (doduse,ni on nije kao zemunski :D ),Petrovaradin i onaj restoran sa tamburicama gdje je svirao orkestar Janike Balas i oni siroki novosadski bulevari...

a i narod mi je sav neki usporen,onako kako polako pricaju,tako polako i zive,kao usporeni film,a ja sam sav neki ubrzan i nervira me to 8) 8)

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2012, 11:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2006, 01:17
Burazu koji se rodio u BG-u i 26 godina tamo živi se Banjaluka svidja da stalno mi spominje kako bi volio se ovdje preseliti. Kao kad šetaš ulicama možeš da vidiš sunce na trotoaru :D i djeluje mu opuštenije i ležernije.

Meni se doduše više svidja BG, ali nikad ne bih otišao tamo živjeti pretežno jer sam vezan porodicom i društvom za relaciju BL-Gradiška..., još plus što bi svi tamo domaći beogradjani imali predrasude što se bosanac doselio u Beograd, pa bi za svako smeće i sve loše što bs se dešavalo krivili tebe seljaka. Mada ista je priča i ovdje.

S mog stajališta Banjaluka mi je najbolji srpski grad. Udaljen sam pola sata od staraca da ih mogu posjetiti, pola sata od vikendice na selu, sat i po do Zagreba koji mi je baš super grad, imam dešavanja, društveni život, za noćnim životom ne patim da bih na tom temeljio razlog za selidbu..., Banjaluka ima kino, bazen, pozorište, dvorane, hrpe izletišta u okolini, fakultete...nijedan srski grad ne oskače u nebesa u odnosu na BL, sve su samo male nijanse. Ako već ideš za boljom kvalitetom življenja onda po meni nema se šta tražiti u srpskim gradovima već bježati na zapad.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2012, 18:55 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 20 Nov 2001, 01:00
Danny ^_^ je napisao:
Trebinje je zaista lijep grad. Bio sam 2 puta kada sam išao na more, ali nisam naučio tu klimu pa bi se malo teže prilagodio. Ipak ništa ne bih mijenjao za moju ljepoticu na vodi, zimi malo jači minus, ljeti maksimalno 15-18 stepeni, divota :)

Trebinje jeste lijep ali ima dvije mane. Malen i izolovan. Ljetos sam se spustio par dana do Budve. Isao sam dole preko Foce i Tjentista pa do Trebinja. Put od Foce do Gacka je uzas. U biti i ne lici na put. A onda dalje od Gacka do Trebinja je pustinja ziva. Nisam vidio par auta. Trebinje djeluje mrtvo i sablasno. Dole na moru vreva na sve strane.

Misljenja sam da u danasnje doba, osoba ispod 30 godina gubi dosta toga ako ne zivi u gradu koji ima bar 100.000 st. Trebinje je ok za provesti vikend ili sedmicu odmora ali vise.... :-?

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2012, 19:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Meni baš suprotno, nešto prelijepo mi je gradić od 30 000 stanovnika, ali pod određenim uslovima.

Npr jeste da nije tema ali i Švedi su se vodili tom putanjom. Zar nije bolje da imamo ujednačeno stanovništvo, a ne kao u Srbiji pola njih u jednom gradu, a Šumadija i jug zjape prazni. U Švedskoj imaš metropolu (SC), 2 veća grada (Gothenburg, Malmo) a ovo ostalo su sve gradići. Naravno, svaki taj gradić (imaš masu gradova po cijeloj Švedskoj koji imaju 20-30 000 stanovnika) imaju odlične puteve, vrtić, bioskop, sportove, dvorane, bolnice i sve ostalo šta ide uz epitet jednog grada.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2012, 19:15 
Pripravnik
Pripravnik

Schlager je napisao:
Volim sport,a u Beogradu ne moze proci tri dana da se ne igra neka vazna utakmica,volim otici i u Caplinovu u Pionir,na Novi Beograd u Arenu,na Marakanu,JNA,gledati klupske utakmice ili utakmice reprezentacije Srbije u svim sportovima....

Prethodno sam rekao da Srbija i pored svih poteskoca ipak lici na drzavu. Kao primjer sam spomenuo policajce ali tako je i svemu drugom. Jednostavno ima dovoljna kriticna masa koja je sposobna organizovati razlicite manifestacije. Beograd je poznat po velikom broju intelektualaca. A sport je svakako dobar primjer. U Bg imaju dvije velike sportske familije i to daje DERBi sto je posebna car :)

Slabo koji grad moze praviti ovakvu atmosferu :)

http://www.youtube.com/watch?v=O9d41VVJNyI

http://www.youtube.com/watch?v=4LzuyEFs ... ure=fvwrel

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2012, 19:20 
Pripravnik
Pripravnik

Danny ^_^ je napisao:
Meni baš suprotno, nešto prelijepo mi je gradić od 30 000 stanovnika, ali pod određenim uslovima.

Npr jeste da nije tema ali i Švedi su se vodili tom putanjom. Zar nije bolje da imamo ujednačeno stanovništvo, a ne kao u Srbiji pola njih u jednom gradu, a Šumadija i jug zjape prazni. U Švedskoj imaš metropolu (SC), 2 veća grada (Gothenburg, Malmo) a ovo ostalo su sve gradići. Naravno, svaki taj gradić (imaš masu gradova po cijeloj Švedskoj koji imaju 20-30 000 stanovnika) imaju odlične puteve, vrtić, bioskop, sportove, dvorane, bolnice i sve ostalo šta ide uz epitet jednog grada.

Ma znam kako je na zapadu u takvim mijestima. Osnovna zabava je otici u restoran :)
Nije to za nas. To je za hladnokrvne narode kao sto su svabe ili danci ili za penzice.... Mi smo "ziv narod". Treba da je zivo. :D
Jebes grad gdje nema nekog znacajnog sportskog kluba, gdje imas jedan koncert svake prestupne godine itd...

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2012, 19:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Pa i na Balkanu u manjim sredinama nema koncerata, mislim na ove velike. Ovih mjeseci u SC dolaze Nickelback, Ozzie, Lady Gaga, Nicki Minaj, Ryan Adams, Pearl Jam, Jay Z, Coldplay, Tom Petty and the Heartbreakers, Black Sabbath.. Ne slušam ih sve ali je sasvim solidno.

Imaš i sportske klubove u manjim sredinama, naročito rukomet, hokej, pa i fudbal..

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2012, 14:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Uglavnom, moja poenta je da u istoj sredini, odnosno zemlji, sto god je grad veci on je i bolji, jer pruza vise mogucnosti, vise izbora, vise dobrih stvari. Naravno, u svakom gradu imas loseg i dobrog, i bolje je zivjeti u manjem gradu u razvijenijoj zemlji nego u velikom gradu u nekoj nerazvijenoj zemlji. Recimo bolje je zivjeti u BL nego Karachiju ili Kabulu iako su puno veci od BL.

Ali kad je rijec o istoj sredini, npr. ista zemlja, isti narod, isti mentalitet, a ja cijelu bivsu YU dozivljavam kao jednu zemlju jer u sustini nema velike razlike u republikama, onda vazi princip uglavnom sto veci grad to i bolji jer pruza vise mogucnosti i veci izbor.
Zato u ovom slucaju milslim da je Beograd bolji od BL isto kao sto je BL bolja od recimo Foce ili Sipova.

Jednostavno vise ima mogucnosti za sve pod istim okolnostima. Ali opet, zavisi kako ko sta voli, nekom je "njegovo selo lepse od Pariza" i to je licni izbor koji ima svojih prednosti za pojedince, ali za siroke mase je uglavnom obrnuto, odnosno veci grad je bolji.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2012, 15:03 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
jellyfish je napisao:
Meni je najgore kad neko dodje sa strane i diktira domicijelnim ljudima svoju politiku kao Ejup sto je dosao iz Srbije, ili Karadzic iz Crne gore u BiH. Ili Staljin sto je dosao iz Dzordzije u Rusiju, ili Hitler iz Austrije u Njemacku. Ili Seselj u Srbiju. Takvi su najgori kad dodju sa strane pa onda vladaju i namecu svoje sulude ideje lokalnom stanovnistvu.

Odakle je to došao drug Staljin? :scratch:

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2012, 15:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

zipo je napisao:
Odakle je to došao drug Staljin?

Pa iz Dzordzije (Gruzije).

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2012, 15:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
jellyfish je napisao:
zipo je napisao:
Odakle je to došao drug Staljin?

Pa iz Dzordzije (Gruzije).

Ти си амерички шпијун :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2012, 16:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Па углавном читајући о Стаљину наилазио сам на тај назив па зато. А како се каже на руском Грузија? :)

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2012, 17:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
jellyfish je napisao:
Па углавном читајући о Стаљину наилазио сам на тај назив па зато. А како се каже на руском Грузија? :)

Ма шалим се ја.
Грузија је наравно Грузија.
Али онај умоболник Саакашвили кад је у августу 2008. године добио по пи*ки од Руса у Јужној Осетији одлучио да покрене иницијативу да се држава и званично преименује у Џорџију, јер би то по њему помогло међународној афирмацији исте. Нисам у току како је иницијатива прошла, ал знам како су се сви Грузини смијали овдје у Русији тој идеји.

Ал није ни мала ствар кад је на CNN-у и FOX-у 08.08.2008. осванула главна вијест да су Руси напали на Џорџију. Шта вајт треш зна о некој Џорџији или о неком Кавказу, већ кофере у руке и бјежи на запад :D

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2012, 17:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
krajo je napisao:
Баби Папушка je napisao:
Teško da se može nazvati srpskim gradom, niti smo ga podigli niti nas ima više od 50%. Kažu da tamo i Srbi koriste mađarski za komunikaciju.

Varaš se, u NS ima više od 50% srba !

Govorio sam o Subotici.

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2012, 07:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
kuga je napisao:
Trebinje jeste lijep ali ima dvije mane. Malen i izolovan. Ljetos sam se spustio par dana do Budve. Isao sam dole preko Foce i Tjentista pa do Trebinja. Put od Foce do Gacka je uzas. U biti i ne lici na put. A onda dalje od Gacka do Trebinja je pustinja ziva. Nisam vidio par auta. Trebinje djeluje mrtvo i sablasno. Dole na moru vreva na sve strane.

Misljenja sam da u danasnje doba, osoba ispod 30 godina gubi dosta toga ako ne zivi u gradu koji ima bar 100.000 st. Trebinje je ok za provesti vikend ili sedmicu odmora ali vise.... :-?

U pravu si. Geografski položaj diktira izolovanost; sa južne strane prema Hrvatskoj granica i peripetije, sa istočne prema CG granica i peripetije, sa sjevera "Gacko polje nigdje hlada nema" pustoš, sa zapadne strane pružilo se Popovo polje pa kilometri krševite nedođije do Mostara.
Ljeti je dosta živo i posjećeno, a zimi mrtvo kao i sva mala mjesta.

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2012, 10:35 
Pripravnik
Pripravnik

Ima li neko iz Zvornika da komentarise ovaj clanak?
Je li bas ovako propao Zvrornik? :roll:

BUKA U Zvorniku: Tuga na Drini

Za one koji ne znaju, u Zvorniku, mimo kakvog većeg praznika, teška je lutrija sresti čeljade između 19 i 35 godina. Jer svi su na fakultetima u Srbiji. A kako ne postoji posao koji bi radili i koji će raditi u narednih pedesetak godina u Zvorniku, studiranje, preciznije bijeg iz grada, opšte je mjesto
http://www.6yka.com/novost/23341/buka_u ... a_na_drini

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2012, 13:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Sep 2010, 10:50
Шта се чудиш брате ?
Тако је у већини мањих средина.http://www.youtube.com/watch?v=QDqv_Spoayw Ево пјесме о зворнику.Сигурно да је преувеличавао али има и истине.А и тамо ти је фазон буквално кубуриш у граду и само чекаш да одеш у београд студирати.
Из искуства знам да у приједору није ништа боље.Не знам је л' то до мене,али то је мени толико мртав град,буквално се само живи за суботу.Будем тамо можда 1 мјесец у години и знам читав град и све кафиће,клубове...Као да си дошо у неки други свијет,сви су онако сморени,прави наркомански град.А о томе да не причам има их на сваком ћошку.

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2012, 13:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2010, 12:02
I ti ga pretjera sad.

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2012, 13:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Sep 2010, 10:50
mrkvica je napisao:
I ti ga pretjera sad.

На који дио мислиш? :) Малкице за приједор. :) Ал јави ми се на пп па да се расправимо,ако хоћеш да не гушимо овде тему.
Прочитах ову причу и фаца ми је била типа овог смајлија. :roll:

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2012, 14:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2010, 12:02
Ma nemamo se šta raspravljati. O Prijedoru pričam. Jeste mali gradić, svi se znaju... i jeste važio za narkomanski grad. I jeste tačno da možeš naći drogu ako znaš gdje da tražiš, ali da narkomana ima na svakom ćosku.. nigdje veze..
Ljeti je skoro sve pusto jer većina ljudi provodi dane zavučeni u kuću, na poslu ili na Sani (ovi besposleni) a i raspust je pa je pusto bez đaka.
Ali je idalje lijep gradić.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 304 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 16  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]