filozof sa vrbasa je napisao:
Ako razmišljaju tako kao ti i gaje bratstvo i jednistvo zovi Mensura sa Teheran X foruma. Biti Srbin na papairu i osjećati se kao Srbin su dvije različite stvari.
Hajde nam ti reci sta to znaci osjecati se kao Srbin? Jel to znaci ponasati se kao ti i ispoljavati na svakom koraku "srpstvo" u sto ekstremnijim oblicima?
filozof sa vrbasa je napisao:
Imam ja komšija Bošnjaka u zgradi, jednom sam na divlje razveo kablovsku, jer čovjek ne može od svoje penzije da to priušti. Svima se nađem pri ruci iz jednog razloga, jer su mi u lice rekli da vole Republiku Srpsku, i djeca su im bila u VRS dok nisu zapalili za inostranstvo.
Pa on ti je rekao da voli RS jer te se prepao kao sto i Srbi u federaciji moraju reci da vole BiH jer se boje. Drugo, sadasnje vlasti su ogadile RS i Srbima, mogu misliti Muslimanima, ali utjeha je sto ni u federaciji nije nista bolje, ako je to utjeha.
Drugo, ta njihova djeca su bila u VRS jer su morali, isto kao sto smo i mi morali i pola nas nebi islo da nas nije Karo natjerao, a oni pogotovo nebi. Ti da si bio u ratu u VRS vidio bi da vise od pola(od kojih su 99 posto bili Srbi) bi reklo da je natjerano silom kad bi smjeli u to vrijeme, a smjeli su jedni drugima reci. Ako ne vjerujes izadji na ulicu danas i pitaj bivse borce bi li isli opet ratovati za Karu. Znaci, u pitanju je sila i strah. A gdje se ljubav postize strahom to nije prava ljubav, a ti naivan pa mislis kako oni crkose za Rs. Ponavljam slicno je stanje i s federacijom, ili kako ti zoves pederacijom sto je i postala sa politicarima na vlasti