banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 26 Jul 2025, 07:16

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 122 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Narkomanija
PostPoslato: 07 Maj 2008, 08:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
pamella_morrison je napisao:
i zato me nikako ni ti ni bilo ko drugi ne moze ubjediti da na bilo koji nacin "pravdam" i "shvatam" narkomane....shvatam i pravdam covjeka koji golim rukama na sve moguce nacine bori za svoj zivot, svoju srecu, svoj zdrav razum, a samim tim i za te iste vrijednosti drugih ljudi koji ga okruzuju.. umjesto da sebe stavi na prvo mjesto i kaze boli me k za svim ja moram utopiti svoje sranje u drogi... ne da mi se... svako ima uspone i padove to je normalno ali reci da je "biti u padu" ok e pa to ne moze..jbg

Jako površno posmatraš stvari, bez ikakvog dubljeg razumijevanja za čovjeka, njegovu psihu i okolnosti u kojima se može naći. Možda ti živiš pod staklenim zvonom.
Mislim da je to toliko složeno i delikatno pitanje da je gotovo bezobrazno pričati o tome na ovakav način.
Ali to je samo moje mišljenje..

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2008, 14:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2006, 23:41
Frieda je napisao:
i zato me nikako ni ti ni bilo ko drugi ne moze ubjediti da na bilo koji nacin "pravdam" i "shvatam" narkomane....shvatam i pravdam covjeka koji golim rukama na sve moguce nacine bori za svoj zivot, svoju srecu, svoj zdrav razum, a samim tim i za te iste vrijednosti drugih ljudi koji ga okruzuju.. umjesto da sebe stavi na prvo mjesto i kaze boli me k za svim ja moram utopiti svoje sranje u drogi... ne da mi se... svako ima uspone i padove to je normalno ali reci da je "biti u padu" ok e pa to ne moze..jbg

Jako površno posmatraš stvari, bez ikakvog dubljeg razumijevanja za čovjeka, njegovu psihu i okolnosti u kojima se može naći. Možda ti živiš pod staklenim zvonom.
Mislim da je to toliko složeno i delikatno pitanje da je gotovo bezobrazno pričati o tome na ovakav način.
Ali to je samo moje mišljenje..

ah, mozda je po tebi POVRSNO ono sto je SUSTINSKO... ovo je potpuno pojednostavljena slika svega... ali to je ne cini povrsnom....
bezobrazno? hm to je definitivno neka tvoja subjektivnost u koju necu da ulazim... mozes me dozivljavati kako hoces...

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2008, 18:45 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
Mr.Dreamy je napisao:
ne poznajem te ali sam procitao cijelu temu i imam utisak da ti i dalje u superlativima govoris o drogiranju i heroinu i isto tako pljujes po normalnom zivotu - " trunem u kancelariji, apstiniram i nije mi lako"

i kako da te covjek podrzi i shvati ozbiljno?
hazus 8)

Ja uopste ne trazim od tebe da me podrzavas ili shvatas ozbiljno... Mada nisam bas ocekivao da me neces nikako shvatiti. Naravno da ne govorim u superlativima o heroinu, pobogu :). Cini mi se da imas problem da razlikujes drogu od narkomana. Mozda sam htio reci da je droga zlo, a da su narkomani ljudi..A mozda i nisam. Da li sam ?!...

hazoous je napisao:
Hari Haleru Halfe moj dragi! - Čestitam. Ako ćeš iskreno, najiskrenije mi je drago da si
uspio riješiti sebe tih sr.nja, mišomora i vruće kašike. Kontam da ti ona sad služi,kao i
svakom čovjeku normalno - za varivo :D
Što se tiče narkomanije: Nikad nisam rekao da narkomani nisu ljudi... ali da su pizde,
jesam - i to dok ne dokažu drugo.
Što se tiče mene samog, i tu imam par zamjerki na tvoja zapažanja,koja su nadasve
divna. Halfe moj, ja sebe tek sad poznajem. Ono što sam bio je bilo davno. Čovjek to,
na žalost,skonta tek kada ga muke pritisnu.Bogu dragom hvala da je moja bila ona
najmizernija - odrastanje, ali me to trebalo strefiti mnogo prije, što bi se reklo da sam
odrastao u jako lijepoj sredini... od ekipe sa kojom sam se družio, tek nas tri voli svjetlo
dana. Oni koji su i izdržali i pričali kako su džaneri kurtoni i sve a ljudi ne, ti su danas
"samo vikendom" na vrućoj kašici... zato nemam predrasuda, ali na to sve gledam jako
rezervisano. Zato Hari, nije problem oko apstinencije i dosljednosti, biće da si i dalje
jako tvrdoglav, pa ako ti se da pročitaj moj prethodni post još jednom....radi se o
postavljanju ciljeva,a ne mijenjanju kako vjetar zaduva.

Još jednom želim pohvaliti uspjeh odvikavanja i ne daj mi se!
.

Drago mi je sto si odrastao. I ja sam, valjda... Mislim postao sam dio masinerije; sistem me je progutao, sazvakao i ispljunuo. Radim, jedem, spavam... Jedem, radim, spavam. Spavam. Radim... Jedem. Valjda tako treba. I nemamo bas mnogo izbora... Ali osnovni covjekovi principi, nacin razmisljanja i pogled na svijet, to je valjda ono sto se ne mijenja (barem kod mene nije). To je vec potpuno druga tema. I ciljevi, takodje... Nekad sam zadovoljan ovim sto radim, nekad zelim da dam otkaz i ozbiljno se posvetim pisanju. Problem je sto stranice poezije ne mozes zvakati i gutati, niti se pricama mogu platiti racuni za telefon... Ali, bez obzira, danas sam skoro pa zadovoljan svojim zivotom. Drogiranje je patnja i bol.

XIX century je napisao:
samo jedna stvar : Haler hoće da kaže da zna više o narkomaniji kao fenomenu zato što je bio narkoman? Pa i ja sam vozač već 10 godina, al ne znam o autu ko moj mehaničar, vjeruj.. ne znam ustvari, skoro ništa- kad su popravke u pitanju... već se moram obratiti njemu.... nema veze što sam s autom svaki dan, kao narkić s drogom ..... :wink:

Dobre sam volje, upravo jedem kolač sa visnjama... Zato cu pokusati biti ljubazan prema tebi - poredjenje ti je nidje veze.

Ne znam da li si upoznat sa najefikasnijim nacinima lijecenja ? Zacudo, to nisu skupe klinike (o kojima sam ja pisao) niti privatne ordinacije, niti automehanicarske radnje u kojim se ugradjuju implant blokatori na pola godine i to... Najbolje rezultate postizu komune i NA grupe. Pogodi ko ih organizuje ? Neaktivni narkomani. Ja sam imao priliku da budem u jednoj komuni, u Nunicu, na kraju svijeta, 15 km od Drnisa... Nikad nigdje nisam osjetio takvo zajednistvo i razumijevanje i ljubav, kao u tim pizdicima. Znas, narkomani vjeruju da se cijeli svijet urotio protiv njih, da su posebni i niko nije u stanju da razumije njihove probleme... A onda, odjednom, trijezne glave slusas sve te ljude koji pricaju slicnu pricu i shvatis da nisi jedini koji pliva u govnima i da, ipak, mozda, postoji rjesenje i ima nade za tebe... Otprilike na slican nacin funkcionisu i NA sastanci. (anonimni narkomani). A nakon sto ti se otvore usi, vrijeme radi za tebe. Kad izadjes iz komune, pred tobom je izazov resocijalizacije... A tipovi poput Pamele i istomisljenika, cine sve da ti ga ucine tezim. Okej, to je zivot.

skitnica je napisao:
na drugi pogled nije offtopic:
iznosenje drugacijeg misljenja nije ubjedjivanje
iznosenje drugacijeg misljenja nije napad na tvoje (moze cak da ga ucvrsti)
iznosenje drugacijeg misljenja moze da utice u bilo kom smislu ne samo na onoga kome se iznosi nego i na onoga ko ga iznosi
iznoseci misljenje ne trazimo saglasnost nego odziv
iznoseci misljenje kazemo i ono sto nismo znali da mislimo

Ja mislim da je Zemlja ravna kao daska.

Poz.

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2008, 18:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
Hari_Haler je napisao:
Ja mislim da je Zemlja ravna kao daska.

ja mislim da je skoro pa okrugla
slicna vatrometu

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2008, 18:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
HH, ne trebaš pokušavati biti ljubazan prema meni.. mogu da istrpim neljubaznost bez utapanja u opojnim sredstvima..

jedan drugi detalj iz tvojih komentara prožetih ogromnom sujetom, a lišenih želje i volje da se sasluša druga strana, je i ovaj :

onaj post koji si kopirao sa nekog drugog foruma gdje djevojka opisuje kako se jebala cijelu noć sa narkomanom koji je na blokatorima i odvikavanju... hm... pa ni aktivni sportista ne može izdržati cijelu noć, uz svo poštovanje prema narkomanskoj populaciji... i šta si ti ustvari želio reći onim tekstom, ja stvarno ne razumijem?

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2008, 21:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Vjerovatno sam promasio sa citatom, s obzirom da je trajanje seksa jedino na sta si obratio paznju...

Nisam sujetan. Zar da budem sujetan zato sto sam narkoman ?... Danas zivim zivotom normalnog covjeka, ali bilo je vremena kada sam krao, lagao, dilovao, nanosio bol svima koji me vole, bio u zatvoru, bolnicama, reanimaciji, komunama itd... To nisu stvari kojim bi se iko razuman ponosio.

Nesto drugo je u pitanju - ja sam netolerantan prema vasem neznanju. Jesam, fakat... Ono sto za Vas predstavlja poligon za dokazivanje toboznjeg opsteg znanja, za mene je borba na zivot i smrt. Kako onda da budem tolerantan ? Da se ne nerviram i to... Vase neznanje i predrasude i prezir i nerazumijevanje i simplifikacija stvari nisu nimalo simpaticni.

Citiraj:
HH, ne trebaš pokušavati biti ljubazan prema meni.. mogu da istrpim neljubaznost bez utapanja u opojnim sredstvima..

Citiraj:
Haler hoće da kaže da zna više o narkomaniji kao fenomenu zato što je bio narkoman? Pa i ja sam vozač već 10 godina, al ne znam o autu ko moj mehaničar, vjeruj.. ne znam ustvari, skoro ništa- kad su popravke u pitanju... već se moram obratiti njemu.... nema veze što sam s autom svaki dan, kao narkić s drogom .....

Citiraj:
drago mi je ako si SLOBODNO IZABRAO da prestanes sa sranjem

Citiraj:
eee da! lafo ne znaju oni da ce da se uniste!! ako ne znaju onda su imali zescih problema u osnovnom obrazovanju! pa i malo dijete zna da droga "nije dobra"... dakle on sebe ubjedjuje (obmanjuje da da kraljevi su u tome) da se kao nece sjebati. e tu dolazim do zakljucka da su ili glupi il se zesce prave ludi (prave a nisu) pa bice da je i jedno i drugo

ITD.

Osim toga, neznanje i predrasude nisu ni bezopasni... Vidio sam mnogo ljudi koji su suoceni sa zidom nerazumijevanja, osude i prezira pukli i vratili se na pocetak. To je bio okidac... Upoznao sam i povratnike u komunu, ljude koji vec godinama tamo zive, a nemaju hrabrosti da izadju napolje u normalan zivot iz istih razloga.

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2008, 21:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Evo jedan drugi citat koji govori o tome :

Ja sam najbolja, kad sam slobodna Uh...uvjek sam sebi n ne znam kojem mjestu bila... Iskrena...u 99% slucajeva (opet se pravdam, a kriva nisam)..Nagovarali su eme da pocnem da radim..Po misljenju ljudi koji su zasuzni za moje izlecenje-cista sam od novembra 2007. ja znam odkad sam..A, sta se desilo? Kada sam predavala dokumeta za posao (Ovo je POgorica..napominjem), razgovarala sam sa Generalnim Direktorom i rekla mu "sve". Ponavljam ovo, al nije na odmet. Covjek nije mogao da vjeruje kolko sam iskrena. Al, meni je to bilo potrebno. uhvatila me alergija na polen.Izasla sam s posla ranije 1 dan (jedan dan)..Javila se Direktorici..Sve ok..Vratla se s inekcije i infuzije na posao (ruka mi j e bila plava od uboda). Nisam se intravenozno nikada drogirala. Imam strah fobiju od igle)...Hm>>kako li se to protumacilo?! naravno, istina smeta? E, pa ne znam sta dalje...lagati ne umijem. Lagala sam pod heroinom, najvise sama sebe..I tako...Zvoni mi telefgon prij e 3 dana. generalni direktor..izbezumljeno...(bio je par dana odsutan)..Marija, rekli su mi da st izlazili, rekli da Vam j e ruka bila plava od uboda...Da su nalazili (hehehe-tragikomedija) na bocice kod Vaseg stoala. Govori da ne zna sta da radi..da nije imao prevodioca kao ja, da je htio da me unaprijedi u PR..Ja slusam, ne mog da vjerujem.Jerm, nisam kriva. uZGRED covjek je imao srcani udar, pa ne smije da se napreze. Covjek, 1. liga. A, ja?! ja sam a peace of shit. posao sam prihvatila vise zbog mojih i zituacije, nego zbog sebe.Nekih 500 ljudi jos zna"""hehehhe" da se drogiram., Kad dodjete u Dopgoricu bice bilbord s mojim..ama licnom artom, stagod. Ja smjedini narkoaman. Tj. po ovoj prici naromanka u ovom gradu..Elem, opet se rasplamsah..Jer e mogu da vjerujem, a znam..Ljudim je potrebna laz..Gladni su. Ja ih stvarnoo hraniti ne mogu.

Ja imam samo jednu nesrecu, unistim sve sto dotaknem?! ipak moram jos jednom naglasiti d zivim u veleselu.Znaci, Marija ni ljeb jela, ni ljeb, ma ni hleb, mirisala Ne znam. Nisam pametna..Ja sm kre10. Traze laz? To nemam u Curriculum Vitae..JBg. Direktora nism mogka nikako da "osudim"..Covje je stvarno bio ok i fin...A zencie slatke, kje su se prepale bile da im ja..hahah.Ne otmem pozicije, muzeve, ne znam sto vise ne...Komlexi, ovo, ono..."Malo" sam vise zajebancije, pozitive-Jer, ipak je razlika medju totalnim strejtasima i tom pokondirenom gomilom..(Cast izuzecima). Covjece, ipak ne mogu da vjerujem da su jedva cekali da uradim to sto nisam, al se ni SAMO DANAS ne mogu zakleti da necu...U medjuvremenu..Te zenice, koje su s mog ugla perspektive.hehhe Salim se, stvarno su srecne..Ko sam bre ja?! zar na mene neo da bude ljbomoran...Vracam s.e..direktor me zove, govori da ne pravim gluposti.. Da ne dolazim na posao, a teci ce mi radni staz i dobijacu platy?! Ej..Znaci nisam 5-6 rijeci izgovorilala..Frka mi je bila da iznerviram og Covjeka.Jer prvenstveno je covjek, roditelj, hperintelektialac..Samo mi nije jasno kako je pao na tipicne zenske price..Iamala sam pivski kvasac, imam ga i dalje u fioci od stola..Alergija, prirodni ljkeovi ovo, ono. Ma chista sam, ljudi?!Sta zelite od mene. Pitao me je i kako sam sigla projekat od solarnom osvjetljenju da prevedem, uradim, predam, zavrsim sa Gradonacelnikom za 2 dana..kada raniji prevodioci...Tu je zastao..Jedino "opradvanje"...motiv, stagod...Podrazumijeva se driga.LJUDI, JA SAM S 19 POCELA DA RADIM.Bila sam trijezna.Trenutno cirkam bezalkoholno pivo. Opet sam konfiuzna? Ma, pitam se da li ja imam prava, kao edini narkoman u ovom gradu ?! Na ista?! Ovdje su narkomani neizlecivi. Udjem u prodavnicu..kasirka mi kae...a, ja znam tebe..znam i dje si radila i sto..RAZAPNITE ME, Bolje je to.LAZ-Gnusam se..Pogubljena sam..Molim eventualnog citaoca da ima strpljenja..nije mala stvar..NIE MI JASNO sta traze..oce recidivi da napravim.. Sve rade "protiv" mene. Culi su nesto o mojoj proslosti, dobacivali su mi neki...ajd da kazem ljudi..Sve to nosi konotacije da sam narkoman, al nisam..zavisnik jesam. A generalnom sam rekla da cu test radidti kadgod posumnja..Jer je covjek 1. ligas.

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2008, 22:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
Osuđivanje drugih da imaju predrasude je predrasuda samo po sebi. Kakav paradoks.

Ti imaš predrasudu da ja imam predrasudu.

Poslednji put menjao XIX century dana 19 Maj 2008, 12:09, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2008, 23:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...trava je dobra...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2008, 23:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2007, 12:36
Trava nije droga :angel4:

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2008, 00:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
Bila je...

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2008, 09:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ah, mozda je po tebi POVRSNO ono sto je SUSTINSKO... ovo je potpuno pojednostavljena slika svega... ali to je ne cini povrsnom....
bezobrazno? hm to je definitivno neka tvoja subjektivnost u koju necu da ulazim... mozes me dozivljavati kako hoces...

Ne, to nije nikakav doživljaj tebe. Ja samo komentarišem tvoje riječi.
Treba imati smisao za finese.

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2008, 19:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2006, 23:41
Frieda je napisao:

Ne, to nije nikakav doživljaj tebe. Ja samo komentarišem tvoje riječi.
Treba imati smisao za finese.

ne znam kako je kod tebe, ali JA sam MOJE RIJECI.

a finese su finese, a poluistine koje boje sarenu lazhu su nesto drugo... time apsolutno ne znam da se sluzim.. s namjerom!

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2008, 07:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Dobro, ti si tvoje riječi, ja sam moje. Ajde da ne kvarimo više temu.

Pozdrav.

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2008, 12:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Samo polako...
Da vidimo hoće li još ko šta napisati('ajte u pizdu materinu,pa lakše malo sa svađom)...

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2008, 13:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
žaoka je napisao:
...trava je dobra...

tu se zavrsava moje razumijevanje za narkotike,sve vise (a treba i sa travom "znati stati",odnosno odrasti) od toga je za mene dno dna .i ne interesuju me narkomani ,problemi,pun sam predrasuda prema njima ,i ne interesuje me sto je vecinski stav drustva njima okidac za ponovno drogiranje,ne razlikujem dilere i narkomane jer je to nemoguce(sve je to isto sranje na drustvenoj ljestvici i jedni bez drugih ne mogu)najsmjesnije je koliki se broj rekovalescenata i izlijecenih ponovo vrati drogiranju...lafo "razocarali se".meni je zao iracke djece,darfura,jebene bosne,trgovine ljudima ... a za narkomane me boli racqu.kad bi neko moj postao narkoman,vise nebi bio moj,imao sam iskustva i nazalost uvidjeo da je to nemoguca misija,sizifov posao i ko' sto je on digao ruke od sebe i ja sam od njega.jednostavno ako ne volis sebe ,ne volis ni druge...bezveze su ta sranja o ljudskosti i kako oni trebaju pomoc i razumijevanje jer imaju ljubavi prema ljudima...sto onda unistavaju sebe i sav svijet oko sebe(najmiliji,najblizi)..
okidach svake vrste je dobar
moj stav je bezveze-nije ni tvoj bolji(paradox predrasuda)

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2008, 11:33 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 08:56
trava izaziva sterilitet kod muskaraca, a najpoznatiji efekat trava je amotivacioni sindrom koji pokadja teske pusace a karakterise ga gubitak volje za bilo cime osim pusenja, smanjenje svih aktivnosti i opsta bezvoljnost. Kod dugogodisnjih pusaca marihuane skeniranjem mozga je otkriveno ostecenje djelova mozga u oblasti kongitivnih funkcija i smanjenje svih hormona u organizmu cime se i objasnjava gubitak svakog interesovanja, pad motivacije i depresija. A najrasirenija i najprihvacenija vrsta narkomanije je alkoholizam. Koji ujedno izaziva i najvise zabluda i kontraverzi. :evil3: :lol:

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2008, 10:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Hehehehe....drago mi je da ima još uvijek ljudi koji gledaju sa strane na
ružne stvari.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2008, 00:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Sep 2004, 18:48
Ovo što ste vi izasrali na 6 stranica, krava ne bi pojela!

Naravno..bilo je i svijetlih postova. Obećavajućih, tako reći. :wink:

Ja pušim travu..i uživam u tom. :D

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2008, 07:51 
Ako je piwo droga ja sam alkoholichar.

sifra: zbunjeni narkoman!! :lol: :lol: :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 122 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]