Mr.Dreamy je napisao:
ne poznajem te ali sam procitao cijelu temu i imam utisak da ti i dalje u superlativima govoris o drogiranju i heroinu i isto tako pljujes po normalnom zivotu - " trunem u kancelariji, apstiniram i nije mi lako"
i kako da te covjek podrzi i shvati ozbiljno?
hazus

Ja uopste ne trazim od tebe da me podrzavas ili shvatas ozbiljno... Mada nisam bas ocekivao da me neces nikako shvatiti. Naravno da ne govorim u superlativima o heroinu, pobogu

. Cini mi se da imas problem da razlikujes drogu od narkomana. Mozda sam htio reci da je droga zlo, a da su narkomani ljudi..A mozda i nisam. Da li sam ?!...
hazoous je napisao:
Hari Haleru Halfe moj dragi! - Čestitam. Ako ćeš iskreno, najiskrenije mi je drago da si
uspio riješiti sebe tih sr.nja, mišomora i vruće kašike. Kontam da ti ona sad služi,kao i
svakom čovjeku normalno - za varivo

Što se tiče narkomanije: Nikad nisam rekao da narkomani nisu ljudi... ali da su pizde,
jesam - i to dok ne dokažu drugo.
Što se tiče mene samog, i tu imam par zamjerki na tvoja zapažanja,koja su nadasve
divna. Halfe moj, ja sebe tek sad poznajem. Ono što sam bio je bilo davno. Čovjek to,
na žalost,skonta tek kada ga muke pritisnu.Bogu dragom hvala da je moja bila ona
najmizernija - odrastanje, ali me to trebalo strefiti mnogo prije, što bi se reklo da sam
odrastao u jako lijepoj sredini... od ekipe sa kojom sam se družio, tek nas tri voli svjetlo
dana. Oni koji su i izdržali i pričali kako su džaneri kurtoni i sve a ljudi ne, ti su danas
"samo vikendom" na vrućoj kašici... zato nemam predrasuda, ali na to sve gledam jako
rezervisano. Zato Hari, nije problem oko apstinencije i dosljednosti, biće da si i dalje
jako tvrdoglav, pa ako ti se da pročitaj moj prethodni post još jednom....radi se o
postavljanju ciljeva,a ne mijenjanju kako vjetar zaduva.
Još jednom želim pohvaliti uspjeh odvikavanja i ne daj mi se!
.
Drago mi je sto si odrastao. I ja sam, valjda... Mislim postao sam dio masinerije; sistem me je progutao, sazvakao i ispljunuo. Radim, jedem, spavam... Jedem, radim, spavam. Spavam. Radim... Jedem. Valjda tako treba. I nemamo bas mnogo izbora... Ali osnovni covjekovi principi, nacin razmisljanja i pogled na svijet, to je valjda ono sto se ne mijenja (barem kod mene nije). To je vec potpuno druga tema. I ciljevi, takodje... Nekad sam zadovoljan ovim sto radim, nekad zelim da dam otkaz i ozbiljno se posvetim pisanju. Problem je sto stranice poezije ne mozes zvakati i gutati, niti se pricama mogu platiti racuni za telefon... Ali, bez obzira, danas sam skoro pa zadovoljan svojim zivotom. Drogiranje je patnja i bol.
XIX century je napisao:
samo jedna stvar : Haler hoće da kaže da zna više o narkomaniji kao fenomenu zato što je bio narkoman? Pa i ja sam vozač već 10 godina, al ne znam o autu ko moj mehaničar, vjeruj.. ne znam ustvari, skoro ništa- kad su popravke u pitanju... već se moram obratiti njemu.... nema veze što sam s autom svaki dan, kao narkić s drogom .....

Dobre sam volje, upravo jedem kolač sa visnjama... Zato cu pokusati biti ljubazan prema tebi - poredjenje ti je nidje veze.
Ne znam da li si upoznat sa najefikasnijim nacinima lijecenja ? Zacudo, to nisu skupe klinike (o kojima sam ja pisao) niti privatne ordinacije, niti automehanicarske radnje u kojim se ugradjuju implant blokatori na pola godine i to... Najbolje rezultate postizu komune i NA grupe. Pogodi ko ih organizuje ? Neaktivni narkomani. Ja sam imao priliku da budem u jednoj komuni, u Nunicu, na kraju svijeta, 15 km od Drnisa... Nikad nigdje nisam osjetio takvo zajednistvo i razumijevanje i ljubav, kao u tim pizdicima. Znas, narkomani vjeruju da se cijeli svijet urotio protiv njih, da su posebni i niko nije u stanju da razumije njihove probleme... A onda, odjednom, trijezne glave slusas sve te ljude koji pricaju slicnu pricu i shvatis da nisi jedini koji pliva u govnima i da, ipak, mozda, postoji rjesenje i ima nade za tebe... Otprilike na slican nacin funkcionisu i NA sastanci. (anonimni narkomani). A nakon sto ti se otvore usi, vrijeme radi za tebe. Kad izadjes iz komune, pred tobom je izazov resocijalizacije... A tipovi poput Pamele i istomisljenika, cine sve da ti ga ucine tezim. Okej, to je zivot.
skitnica je napisao:
na drugi pogled nije offtopic:
iznosenje drugacijeg misljenja nije ubjedjivanje
iznosenje drugacijeg misljenja nije napad na tvoje (moze cak da ga ucvrsti)
iznosenje drugacijeg misljenja moze da utice u bilo kom smislu ne samo na onoga kome se iznosi nego i na onoga ko ga iznosi
iznoseci misljenje ne trazimo saglasnost nego odziv
iznoseci misljenje kazemo i ono sto nismo znali da mislimo
Ja mislim da je Zemlja ravna kao daska.
Poz.