nisu mi stizali mailovi o odgovorima pa se nisam javljao! ali mozda i bolje, malo sam se odmorio... evo sad da odgovorim.
bostech2000 je napisao:
Nadji prije 7 vijeka da se IGDJE spominju Srbi?
Vidis kakve gluposti pricas.
nadji ti meni od kad se spominju bosnjaci u bosni!
zah je napisao:
Dakle, problem nije ni u Srbina, ni u Bosnjacima, muslimanima, nego je problem u ekstremnom nacionalizmu, koji ne poznaje i ne priznaje nista drugo izuzev svoje.
Zar nisu Bosnjaci u Sarajevu tuceni svim i svacim za vrijeme citavog rata, zar nisu ubijani samo zato sto su Bosnjaci ili Musliman kako negi radije vole kazati. Sjetite se Mladicevih naredbi"..jos jednu da im razvucemo pamet". Ma koliko silom nekome razvlacio pamet, nikad je ne mozes toliko razvuci, da ljudi zaborave ko su i sta su. Pedeset i vise godina da kazem Muslimanima su razvlacili pamet nekim idejama neopredijeljenih, ponudama da budu opredijeljeni: Slovenci, Hrvati, Srbi, Crnogorci ili Makedonci. Mislilo se, hajde de, vrijeme ce uciniti svoje. Ali eto nije bilo tako. Granatlralo se svim i svacim da se pokaze kako treba preci pod kapu jacega, postati Srbin pravoslavac ili bar Srbin islamsje vjera, ali ni od tog ne bi nista.
kod vas nema nacionalista? i srbomrzaca?
srbi nisu bili tuceni muceni, ubijani, granatirani.... itd.
u nedostatku argumenata samo potezete srebrenicu i sarajevo... a to nije tema! zato sad kad sam vam odgovorio zaboravimo da rat i ko je koga vec mozemo i da pricamo bez brojanja zrtava, nek pocivaju u miru bar na ovoj temi koja je politicka a nije na politici!
zah je napisao:
Ja nisam kazao da su Srbi krivi, ja sam kazao da je kriv srpski ekstremni nacionalizam. Medju Srbima uma politicara, a bilo ih je i ranije, koji bi Srbiju voidli u rosperitet, ali oni su likvidirani ili na neki drugi nacin odstranjeni iz politickog zivota. To ne moze tako ostati dovijeka. Pozd. Zah
hoces jednog dobrog da ti kazem? Draza Mihajlovic al ga ubi sljam od covjeka i politicara!
EZAN je napisao:
Amandman XXIX na Ustav Federacije Bosne i Hercegovine.
Citat:
Službeni jezici Federacije Bosne i Hercegovine su: bosanski jezik, hrvatski jezik i srpski jezik. Službena pisma su latinica i ćirilica.
da ne citiram dalje....
ne sporim ja da u ustavu ne postoji bosanski jezik... samo se postavlja pitanje kad je taj jezik nastao! ako uzmemo prije rata ja sam pricao srpskim (srpsko-hrvatskim) a kojim si ti pricao?
EZAN je napisao:
Mani se tih plemenskih fazona. Nikakve srpske zemlje to nisu bile.
hoces da znas istinu koju i ti pricas samo josh nisi spreman da je priznas?
to su bile srpske zemlje i mi smo na ovom podrucju bili od kako se kaze pamtivjeka... a vi ste ti koji neznate odakle su vam korijeni i kako ste nastali! i nemoj ti nas srbe uciti srpskoj istoriji kad ni svoju neznas!
EZAN je napisao:
Posto vi niste bosanci sto se onda cudite kad mi koji se tako osjecamo i izjasnjavamo - polazemo potpuno pravo na cijelu Bosnu i Hercegovinu.
Srbuj u Srbiji Srbine.
To vise nigdje ne pali ... pogledsj samo na sto se spalo ... na beogradski pasaluk. Ni sila vise ne pali, a kamo li suplje price.
BTW - kefalo ... 1000 i kusur godina Bosne sa svim sto sa sobom nosi meni izgleda kao cijela vjecnost.
COVJECE REKAO SAM DA SAM BOSANAC I SVI SRBI IZ BOSNE SU BOSANCI!!! s tobom se ne vrijedi raspravljati, ti i dalje trubis po svome! ja sam srbin iz bosne!!!!!!!!!!!!!!!! nisam ja dosao iz srbije shvati da tu zivim od 7 vijeka!

a od kad ti tu zivis?
a to sto navodis 1000 godina govori samo o tebi i tvom narodu tvojoj mizernosti i neznam ni ja sta dalje! samo pokusavas da kazes ono oko cega se cijelo vrijeme raspravljamo a sto ti neces direktno da kazes.. a to je da vi muslimani zelite islamsku, muslimansku cjelovitu bosnu, a nas srbe za robove, jel tako?
penny je napisao:
nisam jos amerikanc, za par godina. a ja sam Banjalucanka kao i svako od vas. Rimljani i Grci su preko Balkana presli kao da nije ni postajao. sta mislis da ce ti to u istoriji Srbije napisati. Samo pogledaj oko sebe pa ces vidjeti rimljanske tvrdjave, i arene ( pula). i Rimske stepenice, i svasta nesto. Samo trebas da pogledas oko sebe. A to sto se ponosis da su Grci tebi/nama/vama/kome hoces, majke i sestre silovali, i narod ubijali i u robstvo stavljali, svaka ti cast vidi se koliko stvarno znas sta se to desavalo u istoriji.
kako se odmah samo zakaci na grke tvrdeci da je njihov teror bio najgori! teror nad terorima je turski teror! a njega ni ne spominjete a kamoli da priznajete! siguran sam da ga ni u skolama u federaciji ne ucite!
EZAN je napisao:
Nista vi iz istorije niste naucili, i ne mozete .... zasto ?
Iz prostog razloga - sve vam se zasniva na lazima i mitovima.
pa mi barem imamo istoriju....
@dove
pa zeno na to pitanje je odgovoreno 10 puta u toku diskusije! neznam jel potrebno josh objasnjavati, daj procitaj cijelu temu ako mislis ucestvovati!