acrobatico je napisao:
draga I am...
pa ti imas samo 22 godine i vrlo si mlada i zelena da sudis o nekim stvarima. posebno o drugu titu. cak ni pionir nisi bila.
dragi daljac...
jesi cuo za goli otok. znas li ko ga je osnovao. koliko je ljudi tamo ubijeno. treba li ti pomoc....
sta mislis ko je onoliko zaduzio sfrj. valjda ti je jasno da smo zivjeli od stranih kredita, a ne od nase snazne privrede...
ko je bez potrebe ubijao srpsku djecu po sremskom frontu...
ko je zivio bogat kao faraon dok su stotine hiljada ljudi umirali od bijede... treba pomoc oko odgovora?
zbog cega su stotine hiljada ljudi otisli iz sfrj u inostranstvo. zato sto im je bilo dobro u jugoslaviji. sumnjam.
ko je poslije rata pobio na hiljade tzv. klasnih protivnika, uglavnom srba kapitalista, bogatih domacina.
ko je srbe podijelio u sedam republika i pokrajina i srbiju ucinio nikada manjom, a hrvatsku nikada vecom.
ko je kovao lazno bratsvo i jedinstvo... koje nikada nije ni postojalo.
ko je sistematski unistavao crkve, manastire i duhovne skole.
ko nas je priblizio tunguziji, etiopiji i slicnim nesvrstanim nedodjijama, dok je u evropi trajao proces ekonomske i politicke integracije.
treba li ti jos pitanja za razmisljanje. ako treba, samo kazi, ima toga jos dosta. i jos dosta da naucis, sinko.
moracu da te ispravim. bila sam pionir, posljednja generacija.......
da, imam 22 godine i mlada sam, hvala bogu, i ne mora da znaci da nista ne znam.
a jel ti znas ko je sedamdesetih godina otisao u inostranstvo da radi??? otisli su oni sa 4 razreda osnovne i koji nista drugo u tadasnjoj YU nisu mogli da naprave.......
pozdrav
p.s. generalno protiv socijalizma i komunizma, ali za Tita - da!