dzabaleban je napisao:
Hoću svježvazduh, prirodu da nije sa desktopa
Zar ima prirode izvan desktopa?

dzabaleban je napisao:
Zar je teško biti za kompjuterom samo jednom u 7 dana? Ili barem sat vremena dnevno max.?
To ne samo da je teško već je i nemoguće za one kojima je posao vezan za kompjuter, i koji na forum dolaze u toku radnog vremena da malo "virnu", da se relaksiraju na par minuta, ili ako u nekom trenutku nemaju posla pa dođu da utuku vrijeme.
dzabaleban je napisao:
Šta vi mislite?
Neki pametan prijedlog?
Mislim da bi svakako bilo dobro poraditi na unplug-ovanju, organizovati vrijeme tako da se izađe u prirodu, u šetnju gradom, ali i za druge kućne aktivnosti kao što je čitanje knjiga, gledanje filmova jer i to je često produktivnije i više izgrađujuće od nekog više mehaničkog i nesvjesnog klikanja na razne linkove u nadi da ćeš vidjeti i pročitati nešto zanimljivo, mislim da se na tome nepotrebno izgubi dosta vremena a da toga često nismo ni svjesni.
dzabaleban je napisao:
Vader, ti si tu već godinama, šta je reći čova?
Pored ovog što sam već rekao...dobro bi bilo da svako nađe nešto što ga zaista ispunjava i da ostane u tome, ali i da naravno eksperimentiše i oko drugih stvari. Mnoge aktivnosti vremenom postanu mehaničke i radimo ih više iz neke inercije nego iz stvarnog zadovoljstva. Zna proći neko vrijeme prije nego što toga postanemo svjesni. Ja sam na sreću uvijek u takvim periodima imao jasan unutrašnji osjećaj koji mi je skretao pažnju na to da nešto nije u redu, da me to što tada radim ne ispunjava već to više radim pod uticajem inercije, da trebam prestati sa tim i okrenuti se onome što me ispunjava, i uvijek sam znao šta je to.
Ova inercija potiče od toga što smo radili nešto što nas je u nekom periodu i ispunjavalo, što je bilo zabavno, ali postoji mjera preko koje to više nije tako a tu granicu ne vidimo odmah pa nastavimo na silu istrajavati u nečemu, mehanički, pod uticajem inercije.
Čovjeku treba promjena, treba nešto što će unijeti neku svježinu, nešto novo. Ako nakon nekog vremena osjeti potrebu da se vrati nečemu što ga je prije ispunjavalo onda neka se vrati. Ne treba raskrstiti sa nečim za sva vremena već treba osjetiti kad-šta-kako-koliko. Treba dozirati. Klackati od jednog do drugog. Meni se dešavalo da me neka aktivnost u nekom periodu dosta ispunjava, a onda prestane da mi pričinjava takvo zadovoljstvo ali ja nastavim da je praktikujem, mehanički, ali kad vidim da to nije to onda pređem na nešto drugo, kasnije se opet vratim na ono prvo ali onda kad baš osjetim potrebu da mi to treba. Klackanje.