banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 20:26

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 30 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Da li ste zabrinuti zbog starenja i zelite li da usporite taj proces?
Glasanje se završava 31 Okt 2008, 01:09
Da 39%  39%  [ 11 ]
Ne 61%  61%  [ 17 ]
Ukupno glasova : 28
Autoru Poruka
 Tema posta: Starost
PostPoslato: 05 Jan 2008, 01:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Oduvijek su ljudi vodili bitku sa vremenom. Ma sta ucinili vrijeme ne mozemo zaustaviti. Ako izbjegnemo sve prirodne i vjestacke nedace, bolesti, prirodne katastrofe, ratove,..., vrijeme, odnosno starost nas uvijek stigne.
Protiv starosti se ljudi bore na razlicite nacine. Tu su kreme, vitamini, vjezbe, masaze, estetska hirurgija, oblacenje, ali uvijek nas stigne.
Da li se vi bojite i borite protiv starosti. To je neminovnost. Skoro sve se moze zaustaviti ali vrijeme ne. Ovdje navodim par linkova koji ce nas podsjetiti na "Corbinu" pjesmu: "Otvorila mi matora sa licem aligatora...nekad je bila lepotica, moja bivsa devojcica, ali ljudi su je upropastili...", ja bih rekao i vrijeme, ne samo ljudi.

LINK KOJI ME JE POTAKNUO NA OVU TEMU: http://www.dailymail.co.uk/pages/live/a ... =1770&ct=5

Neke "slicice"

Or:

Slika

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jan 2008, 09:30 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
Pored ozbiljnih problema koje starost donosi, a to su razne bolesti i slabljenje mentalnih funkcija, ostaje i problem groteskne 'mladosti'.

Čovjek treba da vodi brigu o svom zdravlju i izgledu uvijek, što će reći i u starosti. Ali očaj i beznađe koje progovara iz nekih starih ljudi je vrlo neprijatno za vidjeti. Neprimjereno ponašanje, za te godine, je priznanje poraza, potraćenog života u kojem je bilo i ostalo samo nešto narcisoidnosti.

Zabrinut sam zbog gubitka zdravlja, i pomenutog slabljenja uma. Još sam zabrinut zbog onog što ću jednog dana vidjeti za sobom, a što će predstavljati čitav moj život. Zato neću da svu brigu stjeram u to izgledam li dovoljno mladoliko, bilo bi previše jadno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jan 2008, 09:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
sasvim prirodno da čovjek brine kad primjeti da je počeo stariti.. prosto zato što nam um i želje ne stare, a tijelo to ne može ispratiti, pa se onda čovjek osjeti zatočen u vlastitom tijelu :(

kako bi rekao jedan moj profesor "Na mlađima Svijet ostaje, a i neka im ga, džaba im ga" :lol:

uglavnom, uopšte uzevši, mislim da se ovim najmanje opterećuju ljudi koji nisu bili fokusirani na vizuelno ni u svojoj mladosti i cijenili su neke duhovne vrijednosti itd... a onebi trebale biti samo jače s godinama

e sad žal za onom svježinom i mladošću koja se nikad neće vratiti, za onim snovima, iluzijama, životnim nabojem koji je svojstven samo ranoj mladosti- e ovo je već tema za poeziju

:D

mislim da čovjek počinje stariti kad prestane gajiti iluzije i snove. ( bilo to u 25-oj ili u 55-oj ).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jan 2008, 10:05 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
Citiraj:
mislim da čovjek počinje stariti kad prestane gajiti iluzije i snove.

Ako čovjek napravi previše kompromisa, i zamijeni sve ono što ga oduševljava, i ispunjava životom, sa nečim drugim, nečim stranim, onda gubi sve. Jer, šta mu ostaje? Depresija, možda.

Džozef Kembel, mitolog, je pisao o tome, o pustinji u koju se život pretvara jednom kada čovjek odustane od tih stvari. (nisu to baš sve želje i snovi, svijet i drugi ljudi u njemu ne postoje zato da ispunjavaju naše prohtjeve i hirove) Citiram:

Citiraj:
The world without spirit is a wasteland. People have the notion of saving the world by shifting things around, changing the rules, and who's on top and so forth. No, no! Any world is a valid one if it's alive. The thing to do is to bring life to it, and the only way to do that is to find in your own case where the life is and become alive yourself

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jan 2008, 10:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

' the world without spirit. '

pa Duh ne umire.. crkne nama Um. Um nije isto što i Duh. U umu su lomovi, Duh je neslomiv. (hvala Bogu)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jan 2008, 14:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
samo da me alchajmer ne scepa sve ostalo cu podnijeti..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jan 2008, 14:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
azdajica-ny je napisao:
samo da me alchajmer ne scepa sve ostalo cu podnijeti..

A Parkinson? :D Ljudi se moraju pomiriti ili da zive manje ili da pate. Recimo ucestalost Alzhajmera se drasticno povecava poslije 75 godine. To je jedan od razloga zasto su na zapadu puni rezidencijalni homovi pacijenata dok kod nas to nije precesto jer ljudi zive manje. Takodje vidimo da Alzhajmer ne zauzima prvo mjesto. Najcesce staracke bolesti su nepokretnost uzrokovana artritisom ili mozdanim udarom tako da je preko 20 posto populacije preko 80 god. na zapadu nepokretno. Dok recimo u Africi gdje ljudi u prosjeku zive 45 god to je rijetkost. Ali dobro, Afrikanci imaju drugi problem, a to su infektivne i degenerativne bolesti koje ih napadaju dok su mladi cak i dok su djeca pa veliki dio populacije ne predje 5 godina starosti. Znaci gdje god da su ljudi nesto ih "scepa". Iako nema josh puno glasova prilicno sam iznenadjen da ljudi ne mare puno o starosti, ali to je vjerovatno zato sto su mladi pa im starost izgleda daleko. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jan 2008, 15:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
meni nije bitno koliko cu nego kako cu zivjeti...
hocu da me djeca zapamte k'o vitalnu i zdrave pameti,zaista me je jedino strah od gubitka pamcenja...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jan 2008, 18:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ja se jedino plašim prerane smrti! :(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jan 2008, 19:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...ranije sam razmisljao...bio sam joj vrlo blizu tri puta...sad mi svaki dan dodje ko nagrada...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jan 2008, 20:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Dok sam razmišljala o prošlosti i maštala o budućnosti , pored mene je prolazila tako divna sadašnjost!

Desanka Maksimović!

Živi se za danas , nemojte ljudi da to saznate kada bude prekasno!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jan 2008, 11:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
"Bez starca nema udarca"
Rajko Kuzmanović

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jan 2008, 20:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2002, 01:00
azdajica-ny je napisao:
meni nije bitno koliko cu nego kako cu zivjeti...
hocu da me djeca zapamte k'o vitalnu i zdrave pameti,zaista me je jedino strah od gubitka pamcenja...

I mene je toga strah.

I strah me je da zivim prikovana za neke aparate i cjevcice ili da jedem neku bezukusnu kasicu, a da mi ne daju da se najedem kao covjek zbog mog zdravlja...

Meni je otuzno vidjeti zene (a bogme i muskarce, samo je kod zena to uocljivije) koje ne znaju ostariti, tj. zivjeti u skladu sa svojim godinama, pomiriti se sa svojom licnom kartom...

Mislim da svako doba nosi neku svoju ljepotu...mladost nosi snagu duha i tijela, zelju za borbu sa vjetrenjacama, zelju za otkrivanjem svijeta oko sebe, ali i nesigurnost...srednje godine donose radost roditeljstva ili izgradnju karijere ili ko sta vec odabere za sebe, nosi neka nova iskustva i smirenost, sigurnost u sebe, prihvatanje svojih zelja, izgleda, seksualnosti...u zrelim godinama imamo mudrost, iskustvo i strucnost u nekim stvarima koje samo vrijeme moze donijeti, slobodno vrijeme za hobije, prijatelje, za porodicu, vrijeme koje nam je u mladjim danima "ukradeno" dok smo radili ono sto se mora obaviti...

Nije mi normalno da se zena od 45 takmici sa svojom cerkom u izgledu...iako ima zena koje i jesu ljepse od svojih cerki, nastojanje da to istaknu odaje njihove komplekse i psihicke poremecaje (rekla bih kao laik)...

sportski magazin

Bestija NeOpravljiva!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jan 2008, 22:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

dzabaleban je napisao:
"Bez starca nema udarca"
Rajko Kuzmanović

e svaka ti čast za ovo. A +

:lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jan 2008, 15:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Da li je neko čitao knjigu Petera Keldera "Fontana mladosti - Tibetanske vježbe za podmlađivanje"?

Da li je neko radio te vježbe?
Šta mislite o mogućnosti da neke vježbe mogu povećati vitalnost i usporiti starenje?

Ovde se radi o navodno drevnim Tibetanskim tehnikama koje djeluju na rad duhovnih energetskih centara (čakri), pet relativno jednostavnih vježbi pa je knjiga poznata i pod imenom "pet tibetanaca".

Ako je neko radio kakva su mu iskustva, da li je recimo na trenutke osjetio neke od čakri, što bi pretpostavljam ukazalo na to da su zaista jače aktivirane?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jan 2008, 15:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Evo opisa ovih pet vježbi i animacija

http://www.flashmavi.com/yoga_5_tibetan ... cise.shtml

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jan 2008, 16:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

bez toga da otvaram ove linkove, mogu reći da sam se bavila jogom i meditacijom(razne tehnike), pa pretpostavljam da su i ove vježbe samo još jedne od 'varijacija'

dakle, odgovoriću koncizno i precizno. Osvještenost i stanje uma su važniji od stanja tijela. Ko shvati, shvatiće.

čakre su samo jedan od načina da se ova energija poboljša itd.. obično je jedna čakra kod nekih ljudi više otvorena od drugih čakri, zbog načina života, razmišljanja itd.. i čakri ima 7, a ne 5.. koliko je meni poznato

Neki kažu da je Tesla imao svih 7 otvorenih u isto vrijeme :D ne čudi me onda njegova genijalnost.

Poslednji put menjao XIX century dana 12 Jan 2008, 16:16, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jan 2008, 16:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

:fadein:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jan 2008, 16:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

XIX century je napisao:
i čakri ima 7, a ne 5

Čakri ima puno više od 5 ili 7 ali istočnjaci smatraju da ima 7 glavnih, u knjizi se i pominje tih 7, pet si možda zamjenila za broj vježbi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jan 2008, 17:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

na to sam mislila, 7 glavnih. znam da ih ima puno više. oko ovih glavnih se sve vrti. nisam čitala o vježbama, možda sam zamijenila 5 zbog toga

ugl, ja sam najviše osjetila promjene na srčanoj i trećem oku. na srčanoj sam imala blok, jer sam jako emotivna i hipersenzitivna ličnost, a i zbog nekih trauma iz prošlosti.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 30 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]