Znači generalno, Frieda, ti, ja i Chichivoy smo pomalo krivi što je Mališa Jevtović do smrti silovao trogodišnju Katarinu Jovanović? Ako se već upoznati sa našim zakonom, jasno vam je da u svim slučajevima maksimalne kazne (40 god) se prilikom izricanja kazne mora doneti odluka o vremenskom roku kad će osuđeni biti u mogućnosti da traži pomilovanje.
Citiraj:
S tim da bih dodala da smrtna kazna ne bi trebalo da postoji pogotovo u nerazvijenim društvima kakvo je naše u kojem nema dovoljno prevencije da se zločini ne bi desili.
Ja bih baš ovaj argument iskoristio da ukažem na nešto drugo. Naša zemlja jeste nerazvijena, mala i siromašna. Upravo zbog toga sam uvjeren da se sa tako okorelim i opasnim umovima i ne može obračunavati na drugi način sem po "kineskom receptu." Neke gomile suđenja, žalbi, advokata, sudija koje plaća ta naša mala država nisu u stanju da pravdu isteraju na čistac. Pogotovo u slučajevima kad se kriminalac po izlasku na slobodu vraća istome i na isti način napada.
Frieda, ko je, odnosno šta je, konkretno po tebi krivo jer je devojka prekjučer silovana na Vračaru? Silovao je ranije, osuđen je, platio je kaznu društvu, pušten na slobodu... Silovao je opet, biće opet osuđen,... itd,itd.. Veliki ciklus života?
Svima nam je jasno da ni Srbija ni RS nisu u mogućnosti da izdržavaju i hrane na hiljade i hiljade robijaša. Zatvori su nam pretrpani i na odsluženje zatvorske kazne se čeka i po 5-6 godina. Napomenuću da gospoda ne mora da leži i da procedura za sređivanje radne dozvole traje dve sedmice i eto te svakim radnim danom od 07.00 do 19.00 vani.
Nemojte misliti da ne poštujem vaše mišljenje, ali vi se bazirate na nekim svojim principima i moralnim načelima, a ne pokušavate stvari da gledate subjektivno. Šta da se to desilo vašoj sestri, devojci, pa i vama samima? I dalje bi ostali pri tom stavu..."nije on kriv, mi smo krivi" ?
U svakom slučaju, hvala na odgovorima.