banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 11:23

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 32 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Da li se slazete sa legalizacijom oruzja?
DA 29%  29%  [ 6 ]
NE 71%  71%  [ 15 ]
Ukupno glasova : 21
Autoru Poruka
 Tema posta: Legalizacija oruzja
PostPoslato: 05 Jun 2005, 13:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
Pre dva dana se u Banjaluci desio jedan od najgnusnijih zlochina u zadnjih nekoliko godina.Naime, manijak je zheljeznom shipkom pretukao dve zhene, radnice u Viteksu.
Pored svega shto vam Banja Luka nudi, narkomana, pljachki, zlostavljanja, silovanja, shta mislite o legalizaciji oruzhja?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jun 2005, 14:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
i sta ces sa tim postici?? MIslis da je sad bitno ko ima legalno a ko ilegalno oruzje?? Ma daj bjez'...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jun 2005, 14:44 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Ja mislim da narkomanima nije potrebna legalizacija oruzja.
Imao dozvolu, neimao.... njemu ako se "bije" on ce uzeti i obicnu zeljeznu sipku (kao u tom slucaju).

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2005, 15:36 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
BlackHand je napisao:
Pre dva dana se u Banjaluci desio jedan od najgnusnijih zlochina u zadnjih nekoliko godina.Naime, manijak je zheljeznom shipkom pretukao dve zhene, radnice u Viteksu.
Pored svega shto vam Banja Luka nudi, narkomana, pljachki, zlostavljanja, silovanja, shta mislite o legalizaciji oruzhja?

Što će ti legalizacija, kad i onako svi nose oružje? U "Veneciju" ulazi klinac 17-19 godina, vadi pištolj iz auta i vjerovatno konta "ostaviću pištolj na ulazu u kafanu, da svi vide kako sam zajeban".
U ovoj zemlji ko hoće da nosi pištolj - nosi, i ništa ga ne sprečava u tome. Prema tome, čemu zakon?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jun 2005, 19:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa jednostavno shto bih ja i nekoliko mojih istomishljenika volelo imati pishtolj pored sebe, a ne krshiti zakon...
Stvarno se nikada nije bio problem potuci, braniti sebe, ili nekoga drugog, ali to nije kao pre dvadeset godina kad su bile one fine tuche, on udara mene, ja udaram njega, pa ko mozhe duzhe.Danas se odmah vade nozhevi, zove "raja", itd, itd..A kao shto sam rekao, kriminala hvala Bogu na svakom koraku, a ja bi se lichno osecao dosta sigurnije sa pishtoljem.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jun 2005, 21:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jun 2003, 15:05
Ne znam da li si gledao Moor-ov "Bowling for Columbine". Ako nisi toplo preporučujem pa poslije toga ako ne promjeniš mišljenje kupi tenk ako hoćeš.Samo obrati pažnju na staru izreku:"Ne hvataj se oružja ako nemaš namjeru i da ga upotrijebiš!" Protumači kako hoćeš...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jun 2005, 22:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
COCO je napisao:
Ne znam da li si gledao Moor-ov "Bowling for Columbine". Ako nisi toplo preporučujem pa poslije toga ako ne promjeniš mišljenje kupi tenk ako hoćeš.Samo obrati pažnju na staru izreku:"Ne hvataj se oružja ako nemaš namjeru i da ga upotrijebiš!" Protumači kako hoćeš...

Upravo sam i ja to htio napisati.Pogledaj Ameriku covjece...svaki debil tamo ima oruzje.I onda se pitaju otkuda toliko ubistava :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jun 2005, 12:30 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
a onda pogledaj koliko ljudi u kanadi ima reg. oruzje pa se ljudi i ne sjecaju kad je posljednji put bilo ubistvo

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jun 2005, 20:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

BSE je napisao:
a onda pogledaj koliko ljudi u kanadi ima reg. oruzje pa se ljudi i ne sjecaju kad je posljednji put bilo ubistvo

Dobro mi je poznat taj film, s obzirom da imam komplet Moorovu kolekciju i sad bih mogao komotno da ti iznesem sve ono shto je on izneo o razlikama izmedju USA i ostalih drzhava.
Nigde nema oruzhja kao u Kanadi i Rusiji, jednostavno se radi o mentalnom sklopu.A nisam nigde napisao da ga nebih upotrebio...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jun 2005, 20:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

I da, onaj ko namerava da upotrebi oruzhje upotrebice ga, imao ga ili ne.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jun 2005, 16:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2004, 15:21
Ne znam kako ne vidite prednost registracije oruzija? Recimo, ako je neko ubijen tim i tim oruzijem, ide se u bazu podataka i vidi se ko posjeduje to oruzije (znaci olaksana istraga), registarcija kosta a lot of money, znaci - puni se budzetska kasa, kad neki ljudi vide koliko je registarcija skupa- odustace od kupovine (ili ce ga nabaviti ilegalno :D ), i ne mogu da se sjetim vise....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jun 2005, 18:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Dove je napisao:
Ne znam kako ne vidite prednost registracije oruzija? Recimo, ako je neko ubijen tim i tim oruzijem, ide se u bazu podataka i vidi se ko posjeduje to oruzije (znaci olaksana istraga), registarcija kosta a lot of money, znaci - puni se budzetska kasa, kad neki ljudi vide koliko je registarcija skupa- odustace od kupovine (ili ce ga nabaviti ilegalno :D ), i ne mogu da se sjetim vise....

Mah, chinjenica je da danas svako mozhe nabaviti oruzhje kako hoce, a retko da ce ga u zlochinu upotrebiti onaj na koga je registrovan, mada bi to uveliko olakshalo istragu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jun 2005, 07:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
Ja se nikako ne slazem sa legalizacijom. U svakom slucaju u Banjaluci je vec dovoljno kriminala i bez toga. Postujem zelju drugih da pistolj nose kao zastitiu ali sta je sa hiljadama onih koji ce ga nositi "kao zastitu" a upotrijebiti u sasvim drugoj situaciji ???
Mislim da nas narod jos uvijek nema toliko razvijenu samosvijest.
A i zamislite da subotom izadjete a svaki drugi covjek za pojasom ima pistolj ?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jun 2005, 09:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2003, 09:14
ja sam za vise policajaca i ostrije represije za problematicne
tj. za krimose batine.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jun 2005, 10:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
ma daj... gadjas covjeka u nogu, pogodis femoralnu arteriju, lik je mrtav za cirka 30 sekundi... Gadjas ga u stomak, rasturi ga. U grudi, pa, ako pogodis plucno krilo, ok, ako pogodis srce... U ruku < treba pogoditi u tako malu metu. U velikom broju slucajeva, covjeka ces ubiti jednim jedinim metkom. Da li to zelis? Kupi si elektro shoker, ili suzavac, to je sasvim dovoljno da se odbranis od budale...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jun 2005, 16:47 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
monstrum je napisao:
ma daj... gadjas covjeka u nogu, pogodis femoralnu arteriju, lik je mrtav za cirka 30 sekundi... Gadjas ga u stomak, rasturi ga. U grudi, pa, ako pogodis plucno krilo, ok, ako pogodis srce... U ruku < treba pogoditi u tako malu metu. U velikom broju slucajeva, covjeka ces ubiti jednim jedinim metkom. Da li to zelis? Kupi si elektro shoker, ili suzavac, to je sasvim dovoljno da se odbranis od budale...

Tacno tako.

Dove je napisao:

A kad se zamijeni/otme/ukrade oruzje?
Eto ti onda duplo vece stete. Bilo bi vise ubistava, ranjavanja i sl. I ovako ima previse kriminala...
Tada bi fino svako ko nekome smeta bio > :2gunfire: ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jun 2005, 16:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Flash, pa zar ti smatras da bi registarcijom bilo vise oruzija???? Pa bas zato sto nije registrovano ima toliko kriminala. Neko ko ima registrovano oruzije ce bar razmisliti u kojim prilikama ce ga upotrijebiti a ne kao neko ko ima neregistrovano (niko ni ne zna da ga tip ima dok ga ne upotrijebi). A zasto registrujemo auta?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jun 2005, 18:13 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
O Dove...
Pa onaj ko ga namjerava upotrijebiti za dobro/lose (puno cesce ovo drugo) ce to uraditi i ako je registrovan i ako nije.
Bas ce neko ko misli ciniti 'bad things' registrovati pistolj, pa da ga zdrpaju, kad uradi prvu losu stvar. :roll:
Da se nece mozda izvuci sa "Branio sam se... Eto, ako nisam, zasto bih registrovao pistolj?" :-?

Sto se tice registrovanja, to je ok, ali nije ok to sto bi onda skoro svako nosio pistolj, pa onda ne smijes nekoga poprijeko ni pogledati da te ne zdrma... Kao sto rece neko, ne bih se bas fino osjecao ako svi oko tebe imaju pistolj.

Vec receno:
"Ne hvataj se oružja ako nemaš namjeru i da ga upotrijebiš!"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jun 2005, 18:40 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

FLASH je napisao:
O Dove...
Pa onaj ko ga namjerava upotrijebiti za dobro/lose (puno cesce ovo drugo) ce to uraditi i ako je registrovan i ako nije.

Pa ako ce ga svakako upotrijebiti onda je bolje da ga registruju, bar ce paltiti dazbine drzavi i biti u DB.

FLASH je napisao:
Sto se tice registrovanja, to je ok, ali nije ok to sto bi onda skoro svako nosio pistolj, pa onda ne smijes nekoga poprijeko ni pogledati da te ne zdrma... Kao sto rece neko, ne bih se bas fino osjecao ako svi oko tebe imaju pistolj.

Pa nije pistolj (oruzije) cell phone pa da ga svako nosi u dzepu :D . Evo kad nas je registarcija obavezna i ja jos nisam nikad vidjela nekog sa automatskom puskom :) ili pistoljem. A da li si ti tu kod tebe gdje nije obavezna?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jun 2005, 19:38 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Nije legalizacija i registracija ista stvar. Tamo gdje je oružje legalizovano, tamo odete u prodavnicu, oni provjere da niste kažnjavani i nakon 7 dana dobijete oružje. Tamo gdje nije legalizovano, tamo treba proći (lupam) kurs gađanja, psihofizičke testove, uslov je da imate odsluženu vojsku i sl.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 32 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]