kodar je napisao:
Mislim da me niste razumjeli, naravno da bih opet imao dijete i da se sve placa, jer imam djecu radi sebe , a ne radi drzave. Ali nervira me to licimjerstvo iste drzave, jedno prica, a drugo radi.
Druga stvar, ranije su bile mnogobrojnije porodice iz drugih razloga, a ne iz tolike ljubavi prema djeci, naravno da se djeca vole, ali tada nije bilo traktora da obradjuju njive i savremenih farmi da cuvaju stoku, nego je bilo potrebno mnogo vise ljudske snage da bi se to moglo odrzavati.
u pravu si. ne samo da im je trebala " snaga " za obradjivati zemlju, vec se porodica tada nije planirala, kao danas. ljudi nisu imali kontracepcijska sredstava, zar ne???
sigurno ste svi gledali emisije na rtrs ( ne znam da li se jos prikazuju ) o porodicama sa 10 djece i vise, i uslovima u kojima zive......... u jednoj sobi, bez struje i vode, nezaposleni, bla, bla......... i njihov odgovor je " mi volimo djecu ". ok je, znam da ih volis, ali zar ne mislite da je to takodje jako nehumano??? mislim, radjati djecu u takvim uslovima, praviti od njih sirotinju???? da sam socijalni radnik, pored pomoci, prva stvar koju bih uradila je odvesti majku kod ginekologa, i oboje u neko savjetovaliste, bla, bla............. jer je ocito da se radi o ljudima dovoljno neinformisanim......neobrazovanim...
i te price da je samo ljubav potrebna, da BITNA je jako, ali se nikad ne bih odlucila na dijete da znam da mu ne mogu obezbjediti osnovne uslove za zivot. bas zato jer ga volim......