Pronađoh zanimljivu temu na drugom forumu. Tema se zove
"Da li trebamo reći svojim partnerima ko smo i šta smo, ili je bolje ćutati".
Iz ovoga što slijedi se jasno vidi da osobe, a pogotovo one koje se bave ezoterijom i paranormalnim, iako na forumu pišu o tome čime se bave, u privatnom životu malo kome o tome govore i malo ko uopšte zna čime se bave.
Što se tiče otvorenosti na forumu i van njega zavisi i o čemu se priča, lako je na forumu i van foruma pričati iste stvari kad su u pitanju priče o filmu, muzici, knjigama, sportu. Ali kod ovakvih nekih stvari nije baš tako.
Citiraj:
Oduvek sam se pitala da li je bolje reci svom partneru da sam witch
(vještica) ili mi je jos bolje cutati.
Kad cujem price ortakinja koje su svojim tipovima rekle ko su i cime se bave odmah su primile kritike. Mislim da se jedan cak i uspanicio.
1 ortakinja je nesvesno ispred svog partnera pokazala svoju moc, i kad je ovaj upitao da li je witch ona se samo smejala. Od tad vise je ne zove.
Ova 2 ortakinja je svom decku rekla da je takodje witch i zamislite sta joj rekao kako su to gluposti, da je ovo 21 vek, kako je njeno celo drustvo(witches) poremeceno i da je ona ne normalna sto veruje u takva sra...
Tako da zbog takvih primedbi ja se plasim da kazem svom partneru ko sam i sta sam, ali on naravno zna da verujem u prirodu i mitoloska bica kao i u witches, pa mogu samo da pretpostavim da sumnja da sam witch.
Cak me jednom prilikom startovo da mu gledam u dlan

, a kad sam mu rekla da "neznam" on mi je reko da lazem

.
Nisu samo i partneri u pitanju vec i ostali (dobro, ali partneri su bitniji kako ce oni progutati celu pricu). Treba znati kome smemo, a kome ne smemo da kazemo celu istinu.
Oko mene samo 2-je ljudi znaju ko sam i cime se bavim.
U pocetku su se tripovali da je to crno i satanisticki, ali kad sam im ispricala o cemu se zapravo radi totalno su promenili misljenje.
I tako pitam ja vas da li trebamo reci svojim partnerima ko smo i sta smo, ili je bolje cutati!
A neki od odgovora
Citiraj:
hmm... ja nekako ne bih mogla ni da zamislim da budem sa nekim ko me ne kapira ili jos gore osudjuje... smor
Citiraj:
Ja bih uvek rekla,ukoliko skontam da je osoba right for me - Pa ako mu se ne svidja mozhe odmah da ode - da mi ne gubi moje vreme
Citiraj:
Cutanje je zlato. Vrlo malo ljudi je otvoreno prema paranormalnim stvarima. Ljudi "drugaciji od drugih" izazivaju podozrenje i cesto - strah kod drugih, a iz straha se radja netrpeljivost i mrznja. Pametna osoba znat ce kakvo ce lice kome pokazati. Na zalost, samo je mali broj ljudi pred kojima ces biti to sto jesi.
Partneru niposto ne pokazuj svoje znanje i moc. I najjednostavnije, normalne ljudske reakcije protumacit ce onda kao izraz tvoje "nastranosti" i tako vec neces imati osjecaj slobode u izrazavanju. Budi mudra i razvijaj se daleko od ociju javnosti.
Citiraj:
Ok je biti mudar i paziti sta kome reci ili pokazati. Ali ako se to odnosi da treba od svog partnera, nekog koga smo izabrali do kraja zivota da krijemo... ne znam... radije bih bila sama
Citiraj:
vecina njih nezeli da prihvati istinu o onom drugom, jer smatraju da mi nepostojimo i da su sve to price za malu decu
Citiraj:
Pa pazi, kad udje kod mene u sobu, odmah moze da mu bude nejasno gro stvari, sigurno bih posle prvog pitanja objasnila otprilike sta je to. Ako mu se ne svidja, ja nemam pravo da zadrzavam nikog (to je moj stav) koliko god ga volela, tako da moze slobodno da ide
Citiraj:
Svaka cast ako mozes tako. Ja definitivno tako ne mogu, radije cu precutati i proci neometano oko mog rada i ljubavi nego izgubiti ljubav kad bih mu rekla
Citiraj:
Uglavnom ljudi ne znaju ko sam i sta sam... jer covek je gospodar svojih reci, ali je rob onoga sto izgovori
Citiraj:
Ne vidim razloga da ikome krijem to sto jesam, ako neko lose misli o meni neka misli, meni ni iz dzepa ni u dzep.
Ne zelim da me ljudi vole zbog onoga sto nisam nego zbog onoga sto jesam.
Inace u mom okruzenju skoro svi znaju da sam vestac, iako neki gledaju na to s podozrenjem, neki su neutralni dok neki odobravaju iako su ovi poslednji jako retki...
Citiraj:
Witch / Vjestica!? Naravno, da jesam. I svi znaju da jesam. I mogu me ogovarati (ako se usude, hehehe!), ali ne mogu nista vise. A zato me lagano zaboli, jer ako te ne ogovaraju zbog toga zasigurno hoce zbog necega drugog.
Citiraj:
Gospodo moja draga, bez uvrede, rijeci "oko mene su sve sami hriscani" i slicno... da li zbilja mislite da se te rijeci razlikuju od "njihovih" rijeci "oni tamo satanisti", "oni vjestci" i slicno...? Ne, nimalo. Potpuno su iste. Izgovorene u negativnom kontekstu, s negativnom aluzijom i negativni stavom. Uzas!
Wicca ne iskljucuje nikoga. Dapace. Uziva u razlicitosti. Prihvata ih. Zato sto prihvata sve sto postoji na Planetu i u sva tri Univerzuma podjednako, cak i ono sto se u biologiji naziva "nezivom prirodom" - stijene, rijeke, drvece... shvatajuci da sve ima razlog svoga postojanja i da sve ima svoju ulogu u sveopcoj ravnotezi. Ako sve im tu ulogu, sto reci za ljude oko nas? Mogu biti losi i dobri, zli, pakosni, krasni, dragi, ljubazni, mili, odvratni... ali, to su opet nase percepcije u odnosu na njih i obratno. Ono sto je nama lijepo, drugome je ruzno i odvratno, onoga kojega netko ne moze vidjeti drugi zeli svim srcem..