banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 19:20

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 36 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 14 Dec 2009, 15:39 
logicno mi je da ambalaza prodaje proizvod kao i dobra reklama, ali neke stvari idu ipak idu predaleko..
jer, da deterdzent ne moze u hladnoj vodi ocistiti tvrdokorne mrlje nekako mi je logicno ne povjerovati, shvatam da karikiraju, kao i da ce maskara produziti trepavice 50 % :confused2:
, ali mi je opet za najstrozu kaznu ono sto ima veze sa hranom i zdravljem, jer da sok ima 100% udio voca bih i povjerovala, zasto ne, nije to nesto nemoguce napraviti tako koncentrisan vocni sok, dok mi je ocita laz da djeciji sokici nemaju ni malo konzervansa a rok trajanja im je 2 godine... :confused2:

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2009, 15:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
a koliko proizvoda koristite koji se reklamiraju? a mislite da na vas ne uticu reklame. danas se ne moze nista prodati bez reklamiranja i uopste marketing je jako bitan.

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2009, 16:01 
pa nije bitno koliko proizvoda, kad se danas ama bas sve reklamira, ajd reci neki proiyvod koji koristis a ne reklamira se osim hljeba i slicno

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2009, 16:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

itekako je bitno koliko imas proizvoda u kuci koje koristis koji se reklamiraju. a koliko ima toga sto se ne reklamira, a da kupujes.
Citiraj:
kad se danas ama bas sve reklamira,

bravo, sve se reklamira, upravo zato sto je reklama jako bitna.

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2009, 16:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
tensSa je napisao:
Pa da znate, nije sluchajno pola stvari u supermarketima kako je sve postavljeno, mislite da su one zvakice i bombonice na kasi slucajno tu?? :wink: :wink:

To ti se zove merchedasing (mislim) :lol:

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2009, 16:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Mar 2006, 23:59
WinstonWolfe je napisao:
a koliko proizvoda koristite koji se reklamiraju? a mislite da na vas ne uticu reklame. danas se ne moze nista prodati bez reklamiranja i uopste marketing je jako bitan.

Ja koristim dosta kozmetike/sminke koja se ne reklamira u medijima.
Jednako se reklamira Max Factor maskara i YSL, ali razlika je prilicna izmedju ta dva proizvoda.

Citiraj:
bravo, sve se reklamira, upravo zato sto je reklama jako bitna.

Imas toliko proizvoda koji nisu komercijalni proizvodi i za koju neces nigde naci reklamu.
Najbolja kozmetika je cesto i najskuplja, ali za nju neces videti reklamu kao La prairie kremu koja sadrzi cestice kavijara/zlata/placente i kosta 600$.
Ta kozmetika se prodaje samo u odredjenim spa centrima ili njihovim prodavnicama.
Takodje, to sto ne mame reklamama ne opravdava njihovu takodje veliku cenu.

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2009, 16:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

mojne mi o kozmetici, ne razumijem se. :D
Citiraj:
Imas toliko proizvoda koji nisu komercijalni proizvodi i za koju neces nigde naci reklamu.

tacno, ali kolika je prodaja tih proizvoda?
cinjenica je da reklama utice na ogroman broj ljudi, i da je jako vazna. normalno je da se ne reklamira bukvalno sve, niti da na sve ljude utice jednako, ali se ne moze osporiti znacaj.

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2009, 16:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

WinstonWolfe je napisao:
Citiraj:

Zato je ta kozmetika skuplja nego sto bi inace bila i njima opet dobro, :D
Da smo ovce jesmo, ali kako ko i u kojoj meri.

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2009, 16:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Nov 2009, 17:16
HugoLina je napisao:
WinstonWolfe je napisao:
Citiraj:

Zato je ta kozmetika skuplja nego sto bi inace bila i njima opet dobro, :D
Da smo ovce jesmo, ali kako ko i u kojoj meri.

99,99% :(

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2009, 17:26 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Nov 2009, 16:30
Najbolje su mi one reklame za sampone, aaaaaa....meni kosa ne bude tako 'savrsena' ni kad izadjem iz frizerskog, ja bih to zakonom zabranila i kaznjavala, samo lazu, nisam ja nego shauma, jest' al' zamalo !

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2009, 18:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
HugoLina je napisao:
guess who je napisao:
Reklame utiču na svakog, samo što svi nismo toga svjesni. Za različite ciljne grupe postoje različite vrste reklama. Recimo reklame za deterdžent se prave isključivo tako da se dopadnu ženama, domaćicama od 35-40 pa nadalje i normalno je da mladima od 20 i nešto godina te reklame izgledaju glupo, ali kod ciljne grupe to pali.

Sad hoces reci da su zene glupe pa sisaju te marketinske trikove ili da su samo domacice glupe?
Sa 20 godina je zena pametnija i sposobnija za proceniti tacnost reklame nego sa 40?

Neću reći da su te žene glupe već da te reklame na njih djeluju. A to je utvrđeno raznim istraživanjima i godinama iskustva. Zar misliš da kompanije bezveze bacaju milione na te "glupe" reklame svake godine ako nemaju od njih koristi i ako se niko na njih ne hvata?

Čak i gomila proizvoda za koje ljudi misle da se ne reklamiraju, reklamiraju se. Nije reklama samo pojaviti se na TV-u, postoje razni putevi kako doći do kupaca. Evo recimo primjer posuđa Tupperware, koliko je ljudi čulo za to, a jeste li ikad vidjeli njihovu reklamu na TV-u ili na bilboardu? Njihov sistem je direct marketing ili "word of mouth", od domaćice do domaćice. Taktika je precizno smišljena, a da nekog pitate da li se Tupperware reklamira, rekli bi ne. Ili recimo reklamiranje brendova kroz filmove, muzičke spotove itd.

A pozicija proizvoda u supermarketima je isto jako precizno osmišljena. Recimo proizvodi koji se najčešče kupuju se stavljaju na kraj supermarketa da bi vi morali proći kroz ostale odjele gdje će vam nešto zapasti za oko i kupićete a niste planirali. Takođe pozicija proizvoda na rafama je bitna. Onaj proizvod koji supermarket hoće najviše da progura je najzastupljeniji na polici. Recimo 70% police je Ulje A, a 30% police je Ulje B i jednako se reklamiraju na TV-u. Mislite da će se ovo Ulje B više prodavati? Takođe obratite pažnju u supermarketu da li se većina proizvoda koje ste kupili nalazi u visini vaše ruke ili se svaki put saginjete da dohvatite proizvod na najnižoj polici. Ljudi najčešće nesvjesno uzimaju ono što im je prvo na dohvatu.

Malo sam otišao van početne teme, ali suština je da postoje mnogi načini kako će distributeri doći do kupca, bez obzira da li vi vjerovali onome što vam kažu ili ne, zato što se mnogo stvari odvija nesvjesno, a u današnje vrijeme se na svakom uglu nalazi reklama, samo što neke prepoznamo a neke ne.

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2009, 19:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2009, 21:36
Najjaca reklama za venis.........

Vidim da ste neodlucni
Da trazim svoj idealni omeksivac (a na policama samo venis :S:S)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL

Bio jednom jedan djecak, koji je zivio u jednoj staroj kuci u sumi.On je svaki dan isao da sakuplja lisce za svoju ovcu Kicu. I tako je on sakupljao i sakupljao, kada je sakupio otisao je na Tahiti da se okupa, jer je smrdijo. Umro je on.

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2009, 20:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Da, svaki put se toga setim kad vidim da radnici redaju proizvode na police. Ako neko poznaje neke od tih promotera, sto za neke uvoznike puni police, nek se raspita po kojem principu to tacno ide.
I sve je to potplaceno i firme koje se mogu naci na listi dobavljaca, ma sve!
Trgovina i marketing su dva zla koja idu u paketu.

^^piZZdek^^ je napisao:
Najjaca reklama za venis........
Vidim da ste neodlucni
Da trazim svoj idealni omeksivac (a na policama samo venis :S:S)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL

Pojma nemas, to je za Softly.
Izvinite sto se mesam, vama sigurno treba Softly!
:lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2009, 20:25 
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

kad smo vec kod venisa, i reklama, necete vjerovati, ali imala sam perjanu bijelu jaknu koja se ofarbala od druge jakne koja je bila mokra, pustila boju i po mojoj se pojavile ljubicaste fleke, i to se osusilo tako, nisam ni obratla paznju mjesec dva jer je bilo ljeto. na jesen stalno perem garderobu za zimu i izvadim jaknu i ugledam te fleke. nista, ali nista mi nije pomoglo osim venisa, bukvalno je sve izvukao.. ne vjerujem u reklame, u toj nevolji pokusala sam svasta da spasim jaknu, i samo to mi je uspjelo..

volim reklame za djecije igracke na djecijim kanalima, obozavam, volim i info reklame, kao i one komicne dobro osmisljene ali ove glupave ubjedjujuce sto jos koriste ljudsku nemoc i glupost i cine nemoguce i nadprirodno su prestrasne...
a daleko od tog da nisam probala nesto bas zato sto sam vidjela na reklami, jos kako sam, ali da vjerujem to bas i ne.. logicno da pretjeruju..

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2009, 20:48 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Okt 2009, 12:34
sjeća li se ko reklame iz rata za neke cigarete, čini mi se port FD BL?
rat je, neki lik naš borac trči uz stubište neke zgrade i puca po mrskom neprijatelju,
oni pucaju na njega, živi haos, ludnica, njemu nestaje municije i nema kud
neprijatelji se približavaju vidi se kadar kako jedan vadi mudžahedinski nož,
naš lik vadi osigurač bombe da se ubije, u tom trenutku
probudi se sav u znoju u svom krevetu i zapali tu cigaru.
sve je snimljeno crno bjelo i u brzim izmjenama slika (fleševima)
najbolja reklama ikad, ko nikad nije pušio tad bi poželio da je na mjestu tog lika

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2009, 20:48 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=qT9XoDXlEC4[/youtube]

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 36 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]