banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 14:37

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 96 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Nov 2009, 15:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
da je slucajno hitler dobio ono sto je htio ne bi ti ga danas nijedno ni srpsko, ni hrvatsko, ni muslimansko uho ostalo na balkanu. pjevajte borbene vi sa tim hvalospjevima... cilj je pored zidova i cigana bio istrijebiti i slavene.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2009, 21:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Ne bih se slozio, buduci da su Hrvati i muslimani bili Hitlerovi saveznici.
Hitler je nudio ravnopravno saveznistvo i vladi u Beogradu, pa nakon odbijanja ponudio im i neutralnost (uz dozvolu tranzitnog prolaza trupa),
ali su tu presudnu ulogu odigrali agenti engleske obajvestajne sluzbe i izazvali mini revoluciju sto je Jugoslaviju gurnulo u rat sa Njemackom,
iz koje je proizasao fakticki prvi gradjanski rat na ovim prostorima.
Najmanje se ratovalo sa Nijemcima, a ponajvise medjusobno ustase/partizani/cetnici itd.

Hitler je debil, a i svako ko mu se danas divi.

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2009, 00:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
DimitrijeLjotic je napisao:
sami smo krivi za zrtve ,umjesto da podrzimo trojni pakt mi smo izasli ulice da galamimo protiv,isto se ponovo desilo i 1990 umjesto da idemo u Nato pakt mi smo se pravili da se nista nije desilo da nije pao berlinski zid,da nije nestao SSSR da nema varsavskog ugovora,previse smo mali a puno se kurcimo ,treba se odmah priklanjati jacem i tako ostvariti svoje interese

istorija se ponavlja

Svaka cast. Potvrdjujes moj stav da bi Ljotic danas bio u LDP-u, tj. da bi danasnji LDP-ovci u 2.s.r. bili Zborasi.

XentoniX je napisao:
А на крају крајева замисли да је којим случајем Хитлер побједио у том рату?
Какву би ми историју сада учили?

Ne bi je ucili. Ne bi nas bilo.

XentoniX je napisao:
Аман... 15-ти пут кажем да му се не дивим него га поштујем.

Postujes li Pavelica?

XentoniX je napisao:
Имам своје мишљење, ви имате своје. Тачка.

Sto kazu, misljenje je k'o dupe...

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 18:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Citiraj:
Uglavnom se radi o djeci iz radnickih porodica bez obrazovnog, vjerskog ili drustvenog "bekgraunda"
koji se vecinom vrbuju iz navijackih ekstremnih grupa.

Јасмедине, ова подебљана ти не ваља. Не можеш тако да генерализујеш.
Тачно је да у навијачким групама (никаквим екстремним навијачким јер такве не постоје већ само навијачким) има таквих особа али где их нема?
Или као што већ неко спомену квази "анти-фа".
На граду је да се "обрачуна" са таквима кроз уклањање графита и сл. а полиција нема никакву власт да се обрачуна с неким само на основу тога што он има екстремно десничарко или левичарско размишљање.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 20:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Uz duzno postovanje, ne bih se bas slozio.

Nije isto kada zaljubljenik u sport ide (primjera radi) sa porodicom da gleda utakmicu, sjedi, komentarise i uziva u sportskim dogadjanjima, lijepim potezima itd.,
i kada neka grupica balavaca ide na utakmicu iskljucivo da urla, provocira navijace suprotnog tima, ponizava sportiste itd.,
a sve to na kraju bude propraceno medjusobnim tucama, demoliranjem grada, pa i zrtvama.

I jedni i drugi su navijaci - jedni iskreni ljubitelji sporta, drugi ekstremni u svakom smislu,
a mnogima od njih je sport na poslednjem mjestu. Bas nedavno gledah jedan engleski dokumentarac o ex/yu sa vodjama navijaca,
gdje jedan od vodja partizanovih navijaca otvoreno kaze da je nas fudbal k*rac, i da je to sve smijesno,
a ne propusta niti jednu utakmicu, upravo zbog svih sporednih desavanja - tuce, bakljada i divljanja.

U Beogradu je krim policija istragom dosla i do saznanja da su mafijaski krugovi regrutovali hitere upravo iz redova ekstremnih huligana.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 20:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Jamesdin Kurtovic je napisao:
Uz duzno postovanje, ne bih se bas slozio.

Nije isto kada zaljubljenik u sport ide (primjera radi) sa porodicom da gleda utakmicu, sjedi, komentarise i uziva u sportskim dogadjanjima, lijepim potezima itd.,
i kada neka grupica balavaca ide na utakmicu iskljucivo da urla, provocira navijace suprotnog tima, ponizava sportiste itd.,
a sve to na kraju bude propraceno medjusobnim tucama, demoliranjem grada, pa i zrtvama.

I jedni i drugi su navijaci - jedni iskreni ljubitelji sporta, drugi ekstremni u svakom smislu,
a mnogima od njih je sport na poslednjem mjestu. Bas nedavno gledah jedan engleski dokumentarac o ex/yu sa vodjama navijaca,
gdje jedan od vodja partizanovih navijaca otvoreno kaze da je nas fudbal k*rac, i da je to sve smijesno,
a ne propusta niti jednu utakmicu, upravo zbog svih sporednih desavanja - tuce, bakljada i divljanja.

U Beogradu je krim policija istragom dosla i do saznanja da su mafijaski krugovi regrutovali hitere upravo iz redova ekstremnih huligana.

Опет генерализујеш. Ево ја сам навијач па нисам нациста, фашиста или нешто треће.
Ако се водиш том логиком онда значи да ако је нпр. један Србин ратни злочинац онда су сви. То је генерализација. Навијачке трибине су друштва у малом и као такве логично је да садрже све елементе друштва (укључујући и екстремне).
А подебљаном бих само додао да је највећа мафија у Србији управо полиција, тако да не знам шта то они могу још да открију.
Одлазимо у кривом смеру потпуно од теме, али ајде...

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 20:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

I ja sam kao klinac isao na sjever i vristao i navijao pa nisam fasista, ali u mojoj navijackoj grupi je itekako bilo i likova sa krim dosijeom i kretencina nacista,
ne generalizujem jer nisam rekao "svi navijaci", vec da se "regrutuju iz ekstremnih grupa", sto ce reci samo najludji i najekstremniji, a ne svi navijaci.

Navalio si ko tuzilac u Hagu da dokazujes nesto sto ni sa cim veze nema.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2009, 17:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
regrutuju iz ekstremnih grupa

Па ако неко има екстремене ставове не може се одмах комплетна група оценити као екстремна. А шта је са онима који нпр. и не прате фудбал,нису навијачи а сматрају се нацистима или екстремним левичарима? Из којих су група они регрутовани? Есктремних домаћинстава или?

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2009, 12:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Avg 2009, 17:44
Lokacija: Banja Luka - Jerusalem - pa opet Banja Luka i tako u krug...

Bili su i Srbi (Nedić, Ljotić, čak ga je podržavao i onaj vladika Velimirović...). Ako već tražiš orahe u tuđim džepovima, prvo ih istresi iz svojih.

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2009, 12:57 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Okt 2009, 12:34
Aaron je napisao:

Bili su i Srbi (Nedić, Ljotić, čak ga je podržavao i onaj vladika Velimirović...). Ako već tražiš orahe u tuđim džepovima, prvo ih istresi iz svojih.

:D a hitlerov deda s majčine strane je bio židov, pa ti sad vidi :lol:

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2009, 17:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2009, 13:46
Ljudi moji vi ste duboko otisli u off.....elem, danas sam prosao istim onim putem i primjetih da nema kukastih vise.....dakle, obrisani su......sto je pohvalno

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2009, 17:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Aaron je napisao:

Koji je jedini grad skoro sravnjen sa zemljom u 2svj ratu?
Zagreb? Sarajevo? Ljubljana?
Pogledaj malo dokumentarce kako u navedinim gradovima bacaju cvijece pred Hitlerove vojnike,
a pogledaj malo ulazak SS trupa u Beograd pa onda ponovi svoju tvrdnju.
Savjest ti je nevidjena, cinjenice poput Jasenovca i preko milion Srba poginulih u 2 svj ratu ti ne predstavljaju nikakav problem,
niti si ikada do sada kritiku uputio na racun Hrvatskih ili muslimanskih ekstremista (a hvala Bogu, ima ih).

Ili, kad vec lazes narod da si Jevrej, kako to da ti ne smeta pogrom Palestinaca. Iz tvog pisanija se samo vidi da jedino sto ti smeta su Srbi,
nad kojima nikada nisi vidio nikakvog pogroma ni genocida, niti icega za osudu. Ne smeta ti Thompson, ni Oluja i Bljesak, ni progon srpskih baba i djedova sa Kosmeta,
niti cinjenica da ono malo ljudi sto je ostalo na Kosovu trenutno doslovno umiru od gladi, a svako malo ih neko kamenuje ili baci bombu u dvoriste gdje se igraju djeca.
Ne smeta ti nista, samo ti smetaju Srbi, generalno i uopsteno, svi do jednog: bili oni protivnici nasilja, starci, djeca, bili oni ma koje zivotne ili politicke filosofije.

Zivis da provociras. Jadno li je to...
Ban ti je tek skinut, a ti nastavljas po svome.

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2009, 20:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Avg 2009, 17:44
Lokacija: Banja Luka - Jerusalem - pa opet Banja Luka i tako u krug...
Koji je jedini grad skoro sravnjen sa zemljom u 2svj ratu?
Zagreb? Sarajevo? Ljubljana?

Isti onaj koji je zahvaljujući sluganskom ponašanju kvislinških Nedićevih vlasti proglašen "Judenfrei" (očišćen od Jevreja). Jedini na Balkanu.

Savjest ti je nevidjena, cinjenice poput Jasenovca i preko milion Srba poginulih u 2 svj ratu ti ne predstavljaju nikakav problem,
niti si ikada do sada kritiku uputio na racun Hrvatskih ili muslimanskih ekstremista (a hvala Bogu, ima ih).

Jasenovac je kao opravdanje za Nedićevu srdačnu posjetu Hitlerovom bunkeru, i njegovu nesebičnu požrtvovanost u ispunjavanju svih zahtjeva nacističkih vlasti, sa kojima je više nego dobro sarađivao? I on, i drug mu Ljotić.

Ili, kad vec lazes narod da si Jevrej, kako to da ti ne smeta pogrom Palestinaca. Iz tvog pisanija se samo vidi da jedino sto ti smeta su Srbi,
nad kojima nikada nisi vidio nikakvog pogroma ni genocida, niti icega za osudu.

Srbi su neka mitska bića o čijim greškama i zabludama se ne smije ni razmišljati? Nisam znao. A ako ti je do Palestinica, eno ti Hamasa pa postani njihov dopisni član.

Ne smeta ti Thompson, ni Oluja i Bljesak, ni progon srpskih baba i djedova sa Kosmeta,
niti cinjenica da ono malo ljudi sto je ostalo na Kosovu trenutno doslovno umiru od gladi, a svako malo ih neko kamenuje ili baci bombu u dvoriste gdje se igraju djeca.

To je već offtopic.

Zivis da provociras. Jadno li je to...
Ban ti je tek skinut, a ti nastavljas po svome.

Ako si toliko plitak da razmimoilaženje u mišljenju nazivaš provokacijom, tvoj problem.

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2009, 21:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ne, to nije nikakvo "razmimoilazenje u misljenju". To je razmimoilazenje u odnosu prema zivotu.

Meni smetaju i itekako me nerviraju negativne pojave u mojoj okolini i u narodu kojem pripadam,
ali ne zivim od pljuvanja po drugima, niti mi je zivot i uzivanje kada se nesto negativno i lose dogodi.
Naprotiv, pogadjaju me ruzni dogadjaji i pojave u svim zemljama i medju svim narodima regiona, zasto>
prosto, jer je to normalno i ljudski, a sotonski likovati nad zlim i ispirati jezik negativnostima i tudjom nesrecom.

A argumenti su ti poput okretanja pljeskavice, za sve ove godine si samo prekretao pricu novim i neprovjerenim pricama>
kada ti neko pomene stradanje tih istih srba i ogroman broj dobrih i umnih ljudi koji nikako ne upadaju u tvoje generalizacije,
ti jednostavno skrenes sa teme ili se okrenes cnn-ovskoj argumentaciji za istorijsko-politicki nepismene.

Sve predivne i fenomenalne misli v.Nikolaja mijenjas sa jednu recenicu jednog predavanja koju si iscupao iz konteksta,
cinjenicu da je 99% Srba bilo antifasisticki orjentisano i da mnogi u Yad Vashemu imaju status "pravednika medju narodima"
jer su od Nacista spasili mnoge Jevreje (i licno znam veliki broj ljudi koji je prezivio zahvaljujuci njima),
i jos gomilu pozitivnih dogadjanja, licnosti i cinjenica, pa makar to pozitivno prevagnulo u ogromnom procentu - ti ne vidis i ne zelis da vidis.

Tebi duhovno zadovoljstvo pricinjava iskljucivo i jedino negativne pojave u drustvu, i to iskljucivo medju Srbima, koje ocigledno patoloski mrzis,
jer potpuno iste negativne pojave npr. u Hrvatskoj, Crnoj gori, Federaciji itd, apsolutno ne primjecujes i ne smetaju ti.
U svemu vidis samo crnilo, a to crnilo vidis jedino i iskljucivo na srpskom narodu, pa mi nije jasno odakle ta patoloska mrznja.

Pera Lukovic ima racun, pa je savrseno jasno za cije babe zdravlje on povraca po jednom cijelom narodu
(pokazacu ti iste takve clanke o Jevrejima iz njemackih novina tridesetih godina proslog vijeka, vrlo britko i minuciozno,
samo sto je doticne spisatelje nakon maja 1945 stigla i zasluzena kazna), ali je pitanje za cije babe zdravlje ili za ciji racun ti profesionalno pljujes po forumima.

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2009, 21:42 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
Ne, to nije nikakvo "razmimoilazenje u misljenju". To je razmimoilazenje u odnosu prema zivotu.

Meni smetaju i itekako me nerviraju negativne pojave u mojoj okolini i u narodu kojem pripadam,
ali ne zivim od pljuvanja po drugima, niti mi je zivot i uzivanje kada se nesto negativno i lose dogodi.
Naprotiv, pogadjaju me ruzni dogadjaji i pojave u svim zemljama i medju svim narodima regiona, zasto>
prosto, jer je to normalno i ljudski, a sotonski likovati nad zlim i ispirati jezik negativnostima i tudjom nesrecom.

A argumenti su ti poput okretanja pljeskavice, za sve ove godine si samo prekretao pricu novim i neprovjerenim pricama>
kada ti neko pomene stradanje tih istih srba i ogroman broj dobrih i umnih ljudi koji nikako ne upadaju u tvoje generalizacije,
ti jednostavno skrenes sa teme ili se okrenes cnn-ovskoj argumentaciji za istorijsko-politicki nepismene.

Sve predivne i fenomenalne misli v.Nikolaja mijenjas sa jednu recenicu jednog predavanja koju si iscupao iz konteksta,
cinjenicu da je 99% Srba bilo antifasisticki orjentisano i da mnogi u Yad Vashemu imaju status "pravednika medju narodima"
jer su od Nacista spasili mnoge Jevreje (i licno znam veliki broj ljudi koji je prezivio zahvaljujuci njima),
i jos gomilu pozitivnih dogadjanja, licnosti i cinjenica, pa makar to pozitivno prevagnulo u ogromnom procentu - ti ne vidis i ne zelis da vidis.

Tebi duhovno zadovoljstvo pricinjava iskljucivo i jedino negativne pojave u drustvu, i to iskljucivo medju Srbima, koje ocigledno patoloski mrzis,
jer potpuno iste negativne pojave npr. u Hrvatskoj, Crnoj gori, Federaciji itd, apsolutno ne primjecujes i ne smetaju ti.
U svemu vidis samo crnilo, a to crnilo vidis jedino i iskljucivo na srpskom narodu, pa mi nije jasno odakle ta patoloska mrznja.

Pera Lukovic ima racun, pa je savrseno jasno za cije babe zdravlje on povraca po jednom cijelom narodu
(pokazacu ti iste takve clanke o Jevrejima iz njemackih novina tridesetih godina proslog vijeka, vrlo britko i minuciozno,
samo sto je doticne spisatelje nakon maja 1945 stigla i zasluzena kazna), ali je pitanje za cije babe zdravlje ili za ciji racun ti profesionalno pljujes po forumima.

Potpisujem ovo boldovano!!!!!!
Zanimljivo je kako Aaron samo primecuje negativnosti kod jednog naroda i Jedne drzave i jos jednog entiteta a u temama o negativnostima drugih naroda(uglavnom jednog"konstitutivnog"iz Federacije)stalno pokusava preokrenuti tok diskusije....Aarone,dosadan si.....

Poslednji put menjao anoniman dana 14 Nov 2009, 21:52, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2009, 21:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
i da mnogi u Yad Vashemu imaju status "pravednika medju narodima"
jer su od Nacista spasili mnoge Jevreje (i licno znam veliki broj ljudi koji je prezivio zahvaljujuci njima)

Odlicno si se ovog sjetio, 125 Srba su dobili ovu pocast.

The hell where youth and laughter go.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 96 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5

Sva vremena su u UTC [ DST ]